• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eleştiriler , cevap verememe , kavgadan korkma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya geri çekilecem ama mesela telefonda soğuk konuşunca annemin ilk tepkisi kavga mı ettiniz oluyor tövbe estağfurullah ya diyorum . Kardeşime ağzıma geleni saymak istiyorum ama bu sefer de şimdi dügün öncesi yine hayatı mahvolmasin bizim yüzümuzden sanki naptiysak arabada toplasan 15 dk yüzüm asıldı yani
Ne olursa olsun kendi nişanlısına toz bile kondurmaz ama benim.esim.hep tü kaka
Kardeşinize gerekenleri söyleyince neden hayatı mahvolacak ya ne abarttınız
Babası ölmüş hayatı mahvolmamış da siz iki laf edince mi olacak
Camdan yapılma mı zannediyorsunuz annenizi kardeşinizi
Hayatlarındaki tek önemli şey de siz değilsiniz

Bı sey dicem annemin her gün arar eğer geç açarsam üst üste hem.beni hem eşimi arar . Açınca mesela anne yemek yapiyordum.desem eşin neden açmadı der . Yani her gün onunla konuşmak zorundayim ona iyi olduğumuzu hissettirmek heyecanlı bı ses tonuyla konuşmak mecburiyetinde hissediyorum kendimi. Arama da diyemem ya nasıl bı batağa düştüm 😒
Sevişiyoruz anne yada eşim tuvalette işiyordu anne diyin

Hah işte anlatmak istediğim bu . Ki benim anne babamın evliligi de çok sorunluydu .. yakında kardeşim de evlenecek . Yani biz her zaman yanında oluyoruz ama.hic değerimiz yok ..eşimle.ilgili bı şey desem sen onu koruyorsun derler . Allah için o kim ben kim ya kocam değil mi ? Arkadaşlar düşünmekten ben bı hal oldum . Her tatilde onlara bı şey diyemiyorum elimiz kolumuz dolu gideriz ama her gece ağlayarak uyurum evimize dönünce eşimle aramız bozulur
Ha sorsan beni çok.dusunuyor ailem
Açıkça söyle ailene. “Ben de ayrılmayı boşanmayı biliyorum çocuk değişim. tartışma her çift arasında olur. Biz sonradan barışıyoruz, siz sadece kısa süreli anlaşmazlıklara tanık oluyorsunuz. Biz iyi gwçiniyoruz, yoksa ayrılırım zaten merak etmeyin. Eşimle iyi olmamanız beni çok üzüyor” . Bunları söyledin mi

Ailenizi iliskinize karistirmayin ve madem durum boyle neden esinizi onlarin evine goturuyorsunuz siz mutluysaniz kimseyi ikna etmek zorunda degilsiniz krdesi iz size mesafe koyuyor siz hala yaranma derdindesiniz esiniz iyi adam suratina bakilmayan yere gitmeye devam ediyor gitmeyin goturmeyin esinizi ya sizde ezdirmeyin yani. Alin karsiniza konusun evliligimi yipratacak tarzda davranislar sergileyecekseniz ben mesafe koyuyorum ben mutluyum ama siz bize huzursuzluk veriyorsunuz deyin

Evde kavga kıyamet kopsa da anne baba bilmemeli.
Ne zaman insan boşanmaya karar verirse ancak o zaman ailelere biz geçinemiyoruz denmeli.
Biz birbirimizin gönlünü alırız ama anne, baba, kardeşlere kalır o.
Mesela yoğurt çorbası meselesi ne anneniz ne eşinizin söz hakkı olması gereken bir şey. Sizin sağlığınız mesele. Karşı karşıya getirmeyecek olan sizsiniz.

Merhaba hanımlar. Aslında birçok sorunum var ama en temeli bu duygular. Eşimle ilk evlendiğimizde anneme çok yakin oturuyordum . O zaman henüz atama olmamış , zor bela aile yardımı, eşimin ve benim calismamla geciniyorduk. bende psikolojik olarak yıpranma vesaire oldu ee parasızlık derken biz sürekli eşimle kavga ediyoruz .
Bu arada üniversitede tanışıp severek çok mucadele ederek evlendik . Neyse bizim tartismalarimizi ben ne kadar aileme belli etmemeye çalışsam da bı belli olmasın iki belli olmasın derken ev yakın bize de yardım.ettiklerinden gördüler bildiler ve ailemin eşime dusmanligi başladı. 😔
1.5 yıl sonra eşim öğretmen olup atandı biz uzak bı şehire geldik ama gerek telefonda gerek yüzyüze annemin sürekli yine tartışıyor musunuz diye sorması bitmedi. Evet bu ilk başlarda sahip çıkma gibi gelirken artık tatillerde gittiğimizde kardeşim ve annem eşime düşmanlık besler oldu . Bu arada erkek kardeşim 27 yaşında .
Ben aileme her gittiğimde diken üzerindeyim . Ne eşimin yüzüne bakıyorlar ne adam.hesabina alıyorlar ne dışarıdan aldığımız şeylere bı sağol diyorlar yani tamamen yük gibi davranıyorlar. 😑
Mesela biz kardeşimin nisanina giderken arabada tartıştık ama yani tartirsma derken bağırma çağırma değil kendi aramızda anlaşamadik.bi 15 dk.sonra tekrar.gonlumu aldı devam ettik . O günden beri kardeşim yüzüme bakmıyor . Ben onun en güzel gününü.mahvetmisim de bilmem.ne . İnanın bu nisana giderken bohçasından , çikolatasına aklınıza gelecek her şeyi yaptım zaten de bu benim.gorevim kardeşim yani . Ama ben eşimle aramda tartıştım diye yüzüme bakmiyor ,eskisi gibi aramıyor. Eşimle inanın memlekete gitmeyi bile istemiyorum. 😔
Destek vermek yerine böyle günah keçisi gibi her şeyi bize yüklemek ne kadar doğru ? Kardeşimi annemi karşıma.alip konuşayım diyorum ara ara.konusuldu karşılarında ağlamak istemiyorum. Eşim bana değer vermiyorlar diyor onlarla konuşmak istemiyor ben arada kaldım . Çok zoruma gidiyor . Her seferinde kaf vurdurmalari , benim hasta olmamı bile eşime baglamalari , bizim uzakta.olmamiza rağmen sırtlarında yük gibi davranmaları... Allah için ne yapacağım ben gerçekten çıkamıyorum bu işin içinden .
Annem ve kardeşim kaldı diye ben onları sarmalamak istedikçe onlar hep eşime dış biliyor seviyorum iyiyiz diyorum inanmıyoruz diyorlar .
Sizlanip durmayı bırakın.Her olanı ailenize anlatmayın.Anne ve kardeşinizle eşinize saygı duymaları konusunda net konuşun.Once eşinizle siz saygılı olun birbirinize.Ve ben esin ördek yavrusu gibi sizin aile evinize gitmesini elzem bulmuyorum gelmesin dursun evinde şart mi

Oradan bakınca öyle haklısınız ben de ilk başlarda hep onlara destek verdim.hatta eşimle 3 yılda boşanmaya kadar geldik . Asla onların yanında ses yükseltme felan olmadı ya da yanlarında tartışma olmadı . Mesela tartıştık diyelim onlar moralimizin bozukluğunu gördü sonra barıştik. Yani evliliklerde bunlar normal değil mi ? Bahsettiğim vurma kırma aldatma.vesaire değil
Tartışma var ,tartışma var..3 yılda boşanma aşamasına geldiğinize göre tartışmalarınız şiddetli diye düşünüyorum.haliyle anneniz ve kardeşiniz eşinizden nefret etmiş ki normal geldi.bundan sonra eşinizi sevmeleri zor

Burada anlattığınız gibi ailenizle de konuştunuz mu? Konuşmadıysanız vakti çoktan geçmiş bence. Bazı evliliklerde birbirine alışma süresi şiddetli ve uzun olabiliyor. Sizin olayınız da öyle olmuş. Eşinize saygısızlık yaptırmayın, eşine yapılan saygısızlığı kişi kendine yapılmış saymıyorsa ben orada sıkı bağları olan bir aile falan göremiyorum. Önce konuşun annenizle, duruma göre eşinizle gider tekrar bir denersiniz. Haa baktınız aynı durum devam ediyor eşinizi de sürüklemeyin saygı görmediği bir yere.Aileniz kendi kendilerini epey doldurmuşlar anlaşılan ve sizin için ayrılırsa ne kaybederiz, zaten kızımın işi gücü de var gelsin otursun yanımda diye düşünüyor olabilirler. Eşinize bu eziyeti çektirmeye hakkınız yok.

Eşim benim yüzümden ailen böyle davraniyor bana yapsınlar ama.sana yapmasınlar diyor .yani ağzıyla kuş tutsa olmuyor gerçekten . Şimdi bu bayram gitmeyelim diyor eşim. İnanın sinir hastasi olacam artık . Ailemin mutluluğumu zerre düşündüğünü sanmıyorum.artik .
Allah için insan aylar sonra gördüğü ablasına nişana giderken arabada enistesiyle sürtüşmesinin lafını sokar.mi ? Hadi soktu ben cevap veremiyorum.arkadaslar . Sanki cevap versem ailem yıkılacak bizi daha çok istemyecekler , annem üzülecek diye ödüm kopuyor. Ama ben yılda 2 kez tatilde her gittiğimde gizli gizli ağlıyorum.
Anneme söyleyince de bı şey değişmiyor gerçekten bı çare yok mu ne yapmalı
Genel olarak, ailenizin eşinizle ilgili meseleyi büyütmesinden rahatsız olmakta haklısınız. Ama şunlar da var hanımefendi;
Eşim susuyor, bana yapsınlar sana yapmasınlar yeter ki diyorsunuz. E o zaman neden ailenizi bayram günü görmenizden sizi mahrum etmeye çalışıyor?Sonuçta babanız vefat etmiş onlar sizi bekler yani. Bunu yapıp sonra ailenizden iyi bir davranış mı bekleyecek? Küçük prens beklentisi biraz.
Bahsettiğiniz yemek olayında anneniz " senin inadın" demiş. Kusura bakmayın ama bunda ne var ki? Hiçbir şey mi denmeyecek eşinize? Bu kadarcık şeyden nem kapıyorsa mutlu olması imkansız zaten. Bu lafı annemiz evde bize söylemiyor mu? E oğlum demesini istiyor ama? Evin oğlu gibi muamele görünce de mutlu değil. "Ben istenmiyorum" diyerek kendini kenara çekmiş ve gönlünün alınmasını bekliyor eşiniz.
Bana siz eşinizi seviyorsunuz diye bazı şeyleri tolere etmekte kolaylık yaşayıp eşinize konfor sağlamaya çalışıyorsunuz gibi geliyor. Bu çabadan vazgeçin.
Eşinizi korumak veya bu tip şeyleri düşünmek sizin vazifeniz değil. Çünkü zaten bir yetişkini annesi gibi sahiplenirseniz o zamanla sizin rolünüzü karıştırmaya başlayacak. Bundan zamanla mutlu da olmayacak. Biz nasıl ebeveynlerimizle kavga ettiğimizde gidip bir şekilde arayı düzeltiyorsak eşinizde bu şekilde bir tutum sergileyerek aileye kendini sevdirebilir, iletişim kurabilir. Siz gibi olmasa da artık sorun da olmaz.

Ben de yanımda veya toplum içinde tartışılmasından nefret ederim ve hemen modum düşer o yüzden kardeşinizi haklı buldum çocuğun özel gününde de tutun çenenizi tartışmayı verin eve saklayın.

Sürekli tartışmalarınız dışarıya yansıyorsa eşinizin size mütemadiyen kötü davrandığını düşünüp yine sizi düşünerek içten içe bilenebilirler bu izlenimi düzeltmek size bağlı.

Bak bu aradaki zitlasmalar tartismalar kücük atismalar olur olcak hep oluyorr.😊 aileniz sizin icin endiseli ve yüz vermek istemiyor olabilirler bende cok tartisdm para yuzunden ... evliligmin ilk ayinda byük kavga oldu esim elini kirdi sinirden ama ailem hic bir zaman esime karsi tavirni degistirmedi bana nasil davraniyolarsa onada öyle davraniyolar kendi cocuklarndann ayirmazlar cünkü bana verilen degeride görüyorlar .. yani demem o ki evlilik iki kisilik ve 3 cu kisiler asla girmemeli. Bu senin evliligin ve kari koca arasinda tartisma olabilir tartismalar herzaman karsilikli oluyor herkesinde hatasi oluyor. Benim evliligmde tartisma yok diyen insan yalan konusur! Annenlerle konusmalisin eger gercekten esinle mutluysan degerini biliyorsa bide iyi yanlarini anlatman gerek ayrica bu benim evligim aramizda öyle seyler olabilir siz lütfen cephe almayin diye konusma yapabilirsin 🤷‍♀️

Sen mutluysan, onlarin karismamasi gerekli. Ben olsam coktan susturmustum ailemi. Benim iyiligim icin oldugunu one surerek, beni mutsuz eden ailem bile olsa rest cekerim. Biz rahatsiz oluyoruz esinden diyebilirler, esimle gitmem yanlarina, yanimda da laf soyletmem. Zaten bence kimse esinin ailesine gitmek zorunda degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X