Elimde Değil...Üzülüyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi blue_sea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

blue_sea

Ziyaretçi
Yakın bir zaman sonra evleniyorum binbir zorlukla çeyiz yaptım ..Ama tek bir beyaz eşya alamadım çeyizime çalışmıyorum diye kısmet bu ya halbuki çok istemiştim çalışayım bir şeyler yapayım diye ama acele oldu sanırsam biraz ama şimdi hüzünlü ve ilersi için endişe duyuyorum yarın öbür gün yüzüme kakılır bu durum diye de ödüm patlıyor hayır işi uzatmamak lazım diye evet dedim ama inşallah sonu iyi olur diyorum ama elimde değil korkuyorum...ah şu paranın gözü kör olsun diyorum ...başka da bir şey gelmiyor ki içimden bir de neden çok uzun şu çeyiz listeleri ömrümü yedi...evleniyoruz mu sıkıntı sürüncemesine mi giriyoruz anlamadım ah ahh ne zor ne zor...muş meğer ...Allah kimseyi zorda ve darda bırakmasın ben gibi

hiç sıkma canını neden yüzüne vursunlar. mal içinmi alıyolar seni. hiç dert etme. evlenince alırsınız

kim başına kakıcaz kıss?
böyle birşey başa kakılır mı hiç?
eşya para pul evet lazım ama en önemlisi huzur.
huzurn olsun gerisi olur zamanla.
bir süre bulaşık makinen de olmayıversin ne çıkar.
evlilik öncesi dert etme böyle şeyleri.
toplanan altınlarla paralarla yaparsınız.
Allah tamamına erdirsin canım.

sağolun destekleriniz için ama sorun olmaması değil ki keşke öyle olsaydı var onlar ama ben alamadım yani benim yapabildiklerim hep sınırlı kaldı ne bileyim işte acı olan benim destekçilerim azdı ben zar zor yaptım bir şeyler hep ucuza kaçarak genelde istediklerimi alamadım ama olduğu kadarıyla dedim dünya malı sonuçta dünyada kalcak ama hani duyarız ya yarın öbür günh lafı olur...muş diye ben de de olur mu diye endişeleniyorum tuhaf mıyım yoksa böyle düşünmem ince fikirli olmamdan mı geliyor acaba?ama sağol teşekkürler moralin için...

ben zar zor yaptim ve destekcilerim azdi demissin...
iste bu yüzden kendine gurur duymalisin...
sen o kadar güclü ve iradeli bir insanmissin ki bunlarin hepsini tek basina...
kendi alin terinle basarmissin :)

Allahim yardimciniz olsun...
gercekten maddi siQinti büyük bir dert...
ama derdi verende dermani verende Allah...

bende korkmana gerek yok...
insanlar seninle ve sen kendinle gurur duymalisin...

Allah bir yastikta kocatsin sizi :)

a.s.

canım hiiiiiiiç üzülme senin eşin olacak insan seni seviyorsa eğer senin yaptığın benim ettiğim gibi bir mesele söz konusu olamaz bile sende isterdin tabiki olmasını ama olmayınca olmuyor yapcak birşey yok.ben trabzondan bursaya gelin geldim ama yanımda bi çamaşır bi bulaşık makinesi getirdim bikaç parça mutfak eşyası bir iki yorgan başka hiçbirşeyim yoktu çünkü aklımda evlenmek yoktu yapmadım çeyiz istemedim.hiiç bunlar için kendini üzme çeyiz bence zorunlu değil herkes elinden geleni yaparsa daha mutlu olursunuz.şimdi yapabildiğizniz kadarını yaparsınız evlendiğinizde zmanla gücünüz yettiğince daha iyilerini. bunlar için sıkma canını canım.

Canım benim çabanı anlıyorum...

Herkes herşeyi olsun ister evlenirken, sen bununla beraber elinden gelmeyenler içi üzülüyorsun...

Ama üzülme karşındaki insansa ne başına kakar ne de hatırlatır sana haaaaa etrafta laf olsun diye konuşanlar çok olur bunu bil ve sakın takma...

Boşver eşinle huzurlu ol, mutlu ol gerisi yalan...

evimiz de belki çok lüks eşyalarımız yok ama herşeyden değerli huzurumuz var mal mülk hiiiiç önemli değil elde edemediklerin için üzülme sahip oldukların için sevin bence.

illa çeyizinizin tam olması şartmı?
insan bütçesine göre almalı diye düşünüyorum....
huzur önemli gerisi boş...

okadar dert etmeyin bence evlenince alırsınız yavaş yavaş.rabbim huzur versin...

valla canım hiiç bunları kafana takma :teselli:
insan gücünün yettiğince yapar çeyizini
böyle şey başa kalkılırmı ha kalkarsada o karakterdeki insan hiçbi sorun yokkende başına kalkacak birşey bulur merak etme:mymeka:

eskiden kız tarafı sadece sandık çeyizini yapar ..birde alan yatak odası alırdı..
sen kendin alamdın diyemi yoksa her iki tarafta alamadımı diye üzülüyorsun..
bak ben evlenirken düğünmü kendim yaptım ne aldıysam düğün için yeme içme giyme hatta takılarımın parasına kadar ben ödedim..
evime hiç eşya almamışlardı tv bile yoktu düşün...
ee şimdi a dan z ye herşeyim var eşimle el ele verip herşeyimizi aldık ..
hiçte üzülmedim eşyam yok diye çünki huzurum vardı en büyük hazine yani..
eşimle el ele verip taksitel yeri geldi peşin herşeyimiz aldık ..
ee bitiyomu hayır hala bitmiyo insanın gözü doymuyo..
yeterki huzurn olsun geçim olsun para ile alınan şeyler zaten olur..

Yatak odamın halısını 6 ay sonra aldım.sehpam, mutfak robotlarımın hepisi hediye fırınım, buzdolabım, inanmazsın ama hediye etrafımdakilerin iyilikleri olmasa bende çok sıkıntı çekecektim..rabbim evlenene yardım eder canım üzülme...

kesinlikle katılıorum zemus arkadaşımıza..gerçekten herşey eşya demek değil canım zamanla hepsi oluo merak etme yeterki huzurun olsun..evleneceğin adam hayırlı bir eş olsun gerisi boş canım..bizimde evlendiğimizde hiç bişiyimiz yoktu kayınvalidemle altlı sütlü oturuoduk..onun kasetçalarını indirirdik akşamları onu dinlerdik romantik anlar yaşardık yani küçücük şeylerden mutlu olurduk..ama şimdi çok şkr Allah ıma herşeyimiz var Allah huzur versin önce..mutluluklar canım....

kafana takma alırsanda yaranamıyosun

almazsan daha kıymetli olursun merak etme yerimseniben

Anlayabiliyorum canım seni. Galiba eşim çok sevse de veya ailesi benimsese de ileride birşey isterken, şunu alalım bunu alalım derken zorlanırım veya benim istediğim bişey eve alınmadığında itiraz edemem diye korkuyorsun galiba. Ama aldırma eğer eşin veya ailesi anlayışsızsa zaten bırak eşyayı hepsini alsan da seni üzecek bir durum yaratırlar. Ama zaten iyilerse bir sorun çıkmaz.

canım benım bıldıgım kız zaten beyaz esya almazkı bunu senden beklerseler ayıp valla bızde tum beyaz esyayı da normal esyayı da erkek tarafı alır kız sadece ceyızlık yapar ıste mutfak esyası alır yanı hıc takma bosver basa kakınc olacak bısey degıl bu ınankı :1no2::1hug:

beyaz esya kiz tarafi -- kiz mi aliyor ?
hmms takma yaa eger yüzüne kalkarlarsa cok istiyorsaniz alsaydiniz biricik gelinciginize dersin hehehe

bende evleneli henuz birbucuk yil oluyo esimin tarafi ustumdeki tek bir elbiseyle istedi hic bir esya yi birak ceyiz bile istemediler hepsi satiliyo biz aliriz dediler hem kizi al hem ustune esya ver sacma benim normal hayatimda giyindim cok sevdim kiyafet ayakkabi hep sikardeslerin giyer dedi valla esimbirakti .bak uzuluyosun oda seni dusunse iii olur.

Yarın öbür gün laf edenlere haddini bildirmek de eş namzetine düşer...
Sen bunu düşünme,onları susturması gereken sen değilsin bu durum gerçekleşirse
:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…