- 25 Kasım 2020
- 397
- 304
- 53
- 34
- Konu Sahibi birkimsecik
-
Deli gibi kıyafet aldım.. Kendimi kaybettiğimi düşünüyorum o ara. Şuan zora girince o kadar iyi anladım ki. Rahat uyuyamıyorum. Sürekli aklımda borç var.Yedim derken ne yaptın bu kadar parayı çok şaşırdım durumuna gerçekten. 800 tl ödediğin kredinin kaç ayı kaldı? Diğeri 2 ay kalmış sanırım.
Şimdiden bir plan yapman lazım. Çalışıyorsun emeğine yazık oluyor böyle
Sorma hem de ne yazık oluyor.Deli gibi kıyafet aldım.. Kendimi kaybettiğimi düşünüyorum o ara. Şuan zora girince o kadar iyi anladım ki. Rahat uyuyamıyorum. Sürekli aklımda borç var.
Evet :) istesem de alamıyorum doğru dedin tatlımAkıllandım derken istesen de alamıyorsun kendini frenlemiyorsun dikkatini çekerim
bende öyle ya kart borcumu kapatmak için kredi çektim 1 kaç defa sonuç yine kartım full dolu sırf bu yüzden kredi ödüyorum hala 36 ay çektim işten çıksam çıkamıyorum borcum varSağım solum borç olmuş arkadaşımKredi batağına da düştüm..
Bende öylebende öyle ya kart borcumu kapatmak için kredi çektim 1 kaç defa sonuç yine kartım full dolu sırf bu yüzden kredi ödüyorum hala 36 ay çektim işten çıksam çıkamıyorum borcum varher ay başı insan sevinir maaşı yattı diye ben tam tersi gergin anlar yaşıyorum oraya havale buraya ödeme
Ben de sizin gibiyim ya, elimde para olunca hemen kıyafet almak istiyorum. Aldıkça eksikler kapanmıyor daha da çoğalıyor aksine. Daha fazlasını istiyor insan.Deli gibi kıyafet aldım.. Kendimi kaybettiğimi düşünüyorum o ara. Şuan zora girince o kadar iyi anladım ki. Rahat uyuyamıyorum. Sürekli aklımda borç var.
Netfliksteki minimalizm belgesellerini izlemenizi öneririmHanımlar Merhaba,
Özel sektörde çalışan biriyim, maaşım ortalama bir rakam. Aileye destek ve kendi evimin giderleri dışında elime bir miktar para kalıyor. Bekarım bu arada. Ancak benim şöyle bir sorunum var ki alışveriş delisiyim sanırım. Hasta da olabilirim. Maaş yatar yatmaz ödemeleri yaptıktan sonra hemen online alışveriş sitelerinde buluyorum kendimi. Çok şükür ihtiyacım olan bir şeyde yok. Mont, bot vs hepsinden çeşit çeşit var. Biliyorum çok gereksiz harcama yapıyorum, fuzuli, israf.. Ama kendimi durduramıyorum. Şu renkten de olsun, bu da çok güzel diye diye ay sonunda 0'ım. Üstelik birikim asla yapamıyorum. 3 yıllık çalışma hayatımda hiç kenara koyamadım. Bana ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım. Hakikaten ay sonunda zorlanıyorum ve battıkça batıyorum..
Ben pandemi dönemi dolayısıyla online alışverişe çok kaptırdım kendimi. Meşhur, sürekli indirim haftası olan bir site var ya hani :) orayı zengin ettim..Ben de sizin gibiyim ya, elimde para olunca hemen kıyafet almak istiyorum. Aldıkça eksikler kapanmıyor daha da çoğalıyor aksine. Daha fazlasını istiyor insan.
Nereden giyiniyorsunuz genel olarak bilmiyorum ama ben Bershka markasını çok seviyorum mesela. Bu marka da bazen 200 tllik şeyi 100 tl yapıyor ve daha önce beğenmemiş olsam bile o kıyafet gözüme çok çekici geliyor indirime girince.
Kargodan gelen paketi açmak hayatta en zevk aldığım şeylerden biri olabilir
İzlemiştim fakat sıkılıp yarıda bıraktımNetfliksteki minimalizm belgesellerini izlemenizi öneririm
Hahah zeytin bahçesi benim memleketimde biraz sıradan bişey. Bizimkinde 25 tane kadar en az 60-70 yıllık zeytin ağacı var. Düzgün bakılmadığı için yani zamanında budanıp sulama falan yapılmadığı için verim çok düşük. Biz geçen yıl aldık ama başka şehirde yaşadığımız için ilgilenemedik. Şimdi hedefimiz çevresine tel çit yaptırmak. Elektrik ve su için yazın girişimlerimiz olacak. Toprağın sürdürülmesi ağaçların budanması gerekiyor. Bizim tayinimiz çıktı sonbaharda bahçemize 1 saat uzak bir yere geldik ama yasaklar yüzünden gidip gene ilgilenemedik çünkü başka şehir sınırları içinde kalıyor.umarım seneye ilgilenip önce ağaçları adam edicez sonra meyve ağaçları dikip konteynr gibi bir şey koyup tek odalı bir yer yapıcaz haftasonları gidip mangal vs yapmak için. Hedef bu yani :)Ihtiyac olmayan seyleri almak gercekten hastalik. Terapi dusunmez misiniz, icinizde bastirdiginiz biseyler var gibi...
Bize zeytin bahceni anlatir misin
Zeytinlik büyülü bisey, masal diyari gibi
Borcum bitsin vallaha fakir sevindirecem ya maaşa zam gelse bile asla bana kalmıyor hepsi direk borçlara ama yine de ıvır zıvır almaktan geri kalmıyorum bişeyler alınca mutlu oluyorum şimdi bir kitap aldım bununla ilgili onu okuyacağım ‘Alışveriş yapmadığım yıl’ diye bir kitap alışveriş hastalığına yakalananlara tavsiyeler veriyor umarum işe yararBende öyleNasıl çıkacağız bu işin içinden bilemiyorum..
15 bin lirayı kıyafete mi harcadınız gerçekten?Deli gibi kıyafet aldım.. Kendimi kaybettiğimi düşünüyorum o ara. Şuan zora girince o kadar iyi anladım ki. Rahat uyuyamıyorum. Sürekli aklımda borç var.
Valla harcanıyo ayakkabı kıyafet zaten iyi bir spor ayakkabı almaya kalksan 500 tl alırken anlamıyorsun hele kredi kartıyla taksit taksit sonra bakıyosun ne aldm elimde ne var diyosun yaşamayan bilemez15 bin lirayı kıyafete mi harcadınız gerçekten?
ah ah aynı ben 2 tane kredim var kredi kartı borcum hariç onlarda yetmez gibi şu evkur tarzı yerlerdern tencere tavalarımı yeniledim onların taksiti var uykularım kaçıyor benimdeDeli gibi kıyafet aldım.. Kendimi kaybettiğimi düşünüyorum o ara. Şuan zora girince o kadar iyi anladım ki. Rahat uyuyamıyorum. Sürekli aklımda borç var.
Ama on beş bin ya... O para şu an bende olsa yarısıyla telefonumu yenilerimValla harcanıyo ayakkabı kıyafet zaten iyi bir spor ayakkabı almaya kalksan 500 tl alırken anlamıyorsun hele kredi kartıyla taksit taksit sonra bakıyosun ne aldm elimde ne var diyosun yaşamayan bilemez
evet asllında kartı kapatsak borcumuzda artmaz nakite göre alırız ama kart cazip geliyor işte ama her şey de çok pahalı şimdi ya önceden 2-3 tane rimel alırdım indirim günlerinde şu an indirimde bile alamadım ya essence aldım 30 tlye o bile 30 tlAma on beş bin ya... O para şu an bende olsa yarısıyla telefonumu yenilerim.
Ben de geçen yıl üç günde 2.500 harcamıştım ama 4 yıldır minimumla yaşıyordum. Ceket, iki kazak, bir sweatshirt, bir çift bot, bir etek, bir pantolon, parfüm, ,sırt çantası, dolusuyla iç çamaşırı ve çorap vs almıştım. Evet insan nasıl gittiğini anlayamayabiliyor, her şey çok pahalı. Ama on beş bin yine de... Gözümü açıp kapayana kadar gitmiş denecek bir para değil, çok çok lüks markalardan alışveriş yapmadığı sürece. Bir de borç ödeyeyim düşüncesiyle çekilmiş bir para. Bari keşke kartlarının borçlarını kapatıp yeni kıyafetleri kartla taksitle alsaymış. Kartlarında para dönmüş olurdu, kart borcunu da yine takside bağlamış olurdu.
offf acilen bı seyler yapmak lazım ben yeni bi borca girdim hattaCanım bende çeyiz bile yokhala bitiğim... bak 3 ay geçmiş. Hala bir şey yok ortada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?