Elini öpmeyelim demem olay oldu.

Valla sizin gibilere imreniyorum.insanlari kirarim diye rahatsız olduğum şeyleri söyleyemiyorum.siz üzerinize alınmayın ama bebgime koruyacağım diye çok bed yobaz insanlar var.bende şahit oldum daha güzel üslup kullanilabilir

En iyisini yapmissin. Ne bu insanlarin dusuncesizligi anlamiyorum ki. Takmayin esiniz laf ederse de verin cevabini

Yani düşünce olarak haklısın. Ama elini öpmeyelim deyince yaşlı insalar alınıyorlar. İşte böyle problem çıkıyor. Ben olsam yalandan bi öper hemen gidip çocugun , kendimin ağzını yüzünü yıkar kolonya dökerdim.

Bide Şöyle bisey var benim kuzen çok sakınıyordu aman mikrop kapmasin falan çocuk çok fena hasta oldu.doktor mutfak çöpünün yanına oturt oynasin biraz bağışıklık kazansin dedi.valla biz camurlarda oynayarak buyuduk bünyemizde saglam.ne kadar sakınırsanız o kadar hasta olur.

Canım bebeğin eline kolonya dökme allah aşkına:) o eli ağzına sokacak.

Ben öpme diyemezdim ama öpünce hemen silerdim ya da yıkardım.Ama başkasının çocuğunu öpmem mesela ne yanağını ne elini kıyamıyorum bebeklere zaten hassaslar ama insanlar düşüncesiz ne yaparsın.

Canım bebeğin eline kolonya dökme allah aşkına:) o eli ağzına sokacak.
:) bakalım bizimki doğunca ben ne yapacağım. Uzaktan davulun sesi meselesi tabi. Yani zor işler ya. Bu yaşlılara sinir oluyorum. Ama işte tartışılmıyor. Hemen sen terbiyesiz oluyorsun. Başka çözümler bulmalı...

Bebekle direk temas olmasın diye genelde eli ayağı öpülür. Ben ellerinin öpülmesine müsaade edip caktırmadan ellerini hemen siliyordum. Bu kadar korumacı olmasın.

bu düşüncesizlik sadece bizim ülkede mi var acaba? bişey diyincede küsüyorlar çok mühimler sanki. küsen küssün. bebeğe bişey olsa önce sizin canınız yanar onlar da vah tüh demekle kalırlar.

iyi yapmışsınız.

bebeklere kolonya dökmeyin ama

Çok haklısın cidden hele 6 aylıkken hersey ağızda eller parmaklar. Anlamıyorum bu büyükleri Afedersin de gec büyütmeye ne gerek var geri adım atma .Çünkü ilerde daha başka problemler başlıyor otorite kurmazsan. Mesela şeker çikolata çay ne denk gelirse anneye sormaya gerek kalmadan veriyorlar yada senin yapma dediğine onlar izin veriyor çocuğun kafası karışıyor hatta işi abartip anne kızacak bak ah edecek sana anne söyle böyle deyip çocuğa bilinçaltı mesajlar verecekler he uyarip anlaması kıt olup seni takmayan tipler de mevcut ama sen yolundan sasma o evlat sana emanet edildi içinden nasjl korumak geliyorsa koru ..

"Biz yabancımıyız" enn sinir olduğum cümle ya ne alaka yani dimi

Çocuk hasta olduğu için dikkat etmiş çekinmiş olabilirsiniz ama karşı tarafta kırılmış olabilir. Hepimiz çocukları sevmek isteriz. En azından ben sevmek öpmek mıncırmak isterim. ilerde çocuğum olursada herkes sevebilir hiç sorun yok Keşke en başında hasta teyze diye başlasaydın konuya o zaman bu kadar büyümezdi. Ben kendim bile gripken insanlara hastayım öpmiyim diye giriyorum konuya. Onları düşündüğümüzü belli edince kırılmıyorlarda.

Hiç sağlıklı tepkiler değil bunlar. Aslında hata kadında. Ne diye sizin gibi buldumcuk birisinin bebeğinin elini öpmeye kalkar? Ne kadar ayıp ya. Hiç mi örf anane bilmezsiniz Allah aşkına? Dünyada evlat sahibi olma şerefine erişen hatunlar sadece KK' ya toplandı herhalde!

Şapur şupur öper anlarım, çocuğun canını acıtır anlarım yada gerçekten tuhaf bir hareketi olur eyvallah. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz?

Ben sizi üslubunuz konusunda haksız buldum, bende herhangi bir ortamda sizin tepkinizle karşılaşsaydım sadece bu kadar gerginliğin bebeğe daha büyük zararlar vereceğini düşünürdüm. Ellerinden öpmüş, arkasından hemen usulca yıkasaydınız hiç bişey olmazdı, kimse bu kadar gerilmezdi. Böyle böyle mutsuz iletişim kuramayan bireyler yetişmeye başladı, ben gitgide daha çok rastlamaya başladım kimse sizin çocuğunuza zarar vermek için elini öpmez, kadın sevmiş can bilmiş burnundan gelmiş bence tepkilerinizi yumuşatın çocuğunuz onlara da şahit oluyor ve öğreniyor.

Kendisi çocuğun annesi bu yeterlidir sanırım.lütfen üslubunuza dikkat edin

allah allah .bu kk de daha neler duyacağım.çocuğun elinden öpme.ee hadi yanağından öpmüyoruz,mahrem yerlerine dokunmuyoruz.ama nasıl sevelim bu çocukları.uzaktan gözümüzle mi?

arkadaşımın 2 yaşında torunu var.çocuk gelip sürekli,kucağıma oturuyor,sarılıyor.ben de ona sarılıyorum tabi.ellerini öpüyorum,saçlarını okşuyorum.bunun yanlış olduğu hiç aklıma gelmemişti.çocuğa soğuk davransam,daha ayıp olmaz mı?
yabancılara karşı,tabi ki çocuğunuza öğretin,kendini savunmayı.ama aile fertlerine karşı bu kadar korumacı olmak bana tuhaf geliyor.kusura bakmayın.
ayrıca kendi teyzeniz öpmez mi çocuğunuzu?yoksa sadece,eşinizin akrabalarına karşı mı bu tepkiniz?

Cnm benim eşim grip olmuştu bebegimde oldu.. annem grip olmuştu bebegimde oldu.. o yuzden bende özellikle hastalardan uzak tutuyorum bebeğimi dikkat etmekte haklisin ben anneme hastayken öpme bebeği diyodum buna bile alınıyordu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…