Elizabeth_Bath'ın Azimli Zayıflama Günlüğü

Merhaba şeker, sana yardımcı olabilirsem çok sevinirim. Fakat öncelikle senin kendi düzenin içinde sabah, öğle ve akşam neleri temin edip yiyebileceğini bana söylemen gerek. Aşağıda örnek bir liste yapalım sen neleri bulup neleri bulamayacağını yazarsan listeni oluşturmuş olabiliriz. Ezbere konuşmayalım di mi

sabahı:
2 kk beyaz peynir (1 kk peynir+1 haşlanmış yumurta)
4-5 zeytin
2 ince dilim ekmek
bol soğüş(yağsız)

Ara:
1meyve,
1 su bardağı light süt veya yoğurt (Hem meyveyi hem de 1 küçük kutu süt ya da yoğurdu yanında taşıyabilirsin)

öğle:
Okulda çıkan yemek (tatlı tepsiye alınmamalı )
1 ince dilim ekmek-kepekli

Ara: saat 15-16 gibi
1 kepekli, beyaz peynirli tost (okul kantininde mutlaka vardır)

akşam:1 kase çorba
3 köfte büyüklükte et veya tavuk veya balık
bol salata
1 dilim ekmek (yurtta yemek çeşitleri arasından seçebilirsin)

gece:2 porsiyon meyva
1 su bardağı süt veya yoğurt

Bu listede yapamam diyeceğin bir yer var mı??

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim desteğin için :)
Ben sana günlük bir menümü yazsam, onun uygun olup olmadığını yorumlasan olur mu? Okulumda yemekhaneye gitmiyorum, gidemiyorum malesef. Onun yerine kendimce alternatifler ürettim okulda tüketebileceğim. Akşam için sorun yok çünkü evimde oluyorum.

uyanınca: 2 kuru kayısı ılık suyla beraber

sabah: 1 yumurta
1 kk beyaz peynir
2 dilim tam buğday ekmeği ve maydonoz

ara: meyve ya da süt(elma, mandalina)

öğlen: tavuklu pilav ayran (okulda en kolay alınabilecek yemek)
YA DA
tavuklu veya tonbalıklı salata ve ayran

ara: meyve

akşam: öğlen salata yediysem tavuk, et ağırlıklı
YA DA
öğlen tavuk pilav yediysem tamamen sebze ağırlıklı

ara: meyve ya da süt

nasıl bu şekilde sence?

Menünü pilav hariç çok beğendim. Kilo vermemen için hiç bir sebep yok
Sabah çok iyi, maydanoz yemene bayıldım. Yanına yapabiliyorsan dereotu da eklemeni tavsiye ederim.
1. arada meyve çok iyi
Öğle zamanı pilav yememeni tavsiye ederim. Çok istersen kaçamak gibi düşünüp haftada 2 gün diyebiliriz. Çünkü dışarıda yediğimiz pilavlarda maalesef çok yağ var. Salatanın üzerine tavuk ya da balık yanında da 1-2 dilim ekmek yersen daha iyi sonuç alabilirsin. Ekmek pilava göre daha masum ve daha doyurucudur.
2. ara Akşam yemeğin geç saatte oluyorsa meyve ve sütü birlikte tüketebilirsin.Yok 6-7 gibi ise aynen dediğin gibi birini seçebilirsin.
Akşam ızgara (et,tavuk,balık) + salata ya da sebze +salata+yoğurt ilave olarak 1 dilim ekmek ya da 1 kase çorba yiyebilirsin.

Senin beslenmenin 1600 kcal nin altına düşmemesi lazım. Hatta 1800 bile tüketebilirsin. Ama bu kaloriyi tüketirken ne yediğin çok önemli. Hamburger menü ile de 1800 kaloriye çıkabilirsin, ızgara et, salata ve yoğurtla da. Sağlıklı olanı seçersen zaten kilo verdiğini göreceksin. Çantana 2 ceviz, 2 kuru kayısı koyarsan ilk bulduğun yemeğe saldırmazsın.

Seni çok iyi anlıyorum, çünkü ben de hamburgere bayılan, su böreğine hayır diyemeyen, tatlıyı görünce direkt yemeye başlayan biriydim. Şimdi de yiyorum ama saatlerini ve sonraki öğünleri ayarlıyorum. Sorunumuz beslenmeyi bilmemek. Öğrendikçe ve uyguladıkça aslında ne kadar kolay verildiğini göreceğiz şeker

Tamam bundan sonra kolaya kaçıp pilav yemek yok öğlen :)
Az önce verdiğin kaloricetveli isimli siteye üye oldum çok güzel :) Böylece daha kontrollü gidebilirim.
Çantamda meyve ve kuru kayısı taşımaya başladım başladığımdan beri ve gerçekten kesinlikle haklısın. Karnım gerçekten acıkmaya başlıyor akşam eve giderken ve yolda iki kuru kayısı yiyorum mesela ve yemeğe oturduğumda o deli açlığım olmuyor. Kesinlikle etkili :)
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için de serap ablacım :)

Rica ederim şeker :) Başarılı olduğunu gördükçe çok mutlu olacağım Günlük menülerini yazmaya devam edersen, her gün yediklerimiz üzerinden fikir alış verişi yapabiliriz

Tartı günüm yaklaşıyor çok heyecanlıyım :)
Aslında bu hafta sonu yaptığım devasa kaçamaklardan sonra 1 kilo bile versem olay ama kısmet bakalım

Kendime hafif diyet tatlılar tarifi arıyorum.
Çünkü nedenini bilmiyorum ama deliler gibi tatlı istiyor canım
Eğer hafif şeylerle dizginlemezsem hafta sonu yaptığım gibi iki gofreti yemekten korkuyorum!
İtiraf da etmiş oldm

Tartı günüm yaklaşıyor çok heyecanlıyım :)
Aslında bu hafta sonu yaptığım devasa kaçamaklardan sonra 1 kilo bile versem olay ama kısmet bakalım

Sadece 2 gofret yediysen kilo vermiş olma ihtimalin yüksek. Motivasyonunu bozmamalısın.

Bu dönemi bir bağımlılığı bırakıyormuş gibi düşünmekte fayda var. Çünkü şeker de en az sigara kadar bağımlılık yapan, zarar veren bir şey. O yüzden irade çok önemli, kendini zorlamalısın. Haftada bir gün sütlü bir tatlıyı makul bir saatte yiyebilirsin. Makul saatten kastım saat 16 dan önce. Çünkü bu saatten sonra metabolizma yavaşlıyor. Tatlıyı yedikten sonra akşam yemeğinde ekmek yemeden hafif bir yemekle geçiştirirsen kilo verme sürecine zarar vermemiş olabilirsin. Saat 16 civarı kan şekerimiz düşme eğilimindedir. Aslında en büyük kurtarıcımız saat 16 civarında abartmadan yiyeceğimiz kuru meyveler.

Tatlı tarifine gelince: ben çok çikolata ya da tatlı yemek istersem bir kaç hurmayı çekirdeğini çıkarıp 2-3 cevizle birlikte robotta çekiyorum. Çok kuru olduysa bir kaç damla su ve 1 çay kaşığı kadar kakao (şekersiz)ya da 1 çk kadar tarçın ilave ediyorum. Bunları minik toplar haline getirebilirsin. Hem doğal hem de lezzetli bir tatlı oluyor.
Ya da sütlü bir tatlı tercih edebilirsin. Kazandibi, keşkül, puding olabilir. Çikolata yemeni çok tavsiye etmem, çünkü çikolata da bağımlılık yapıyor. Tadını hatırlarsan devamlı yemek istersin...

Bir de tarçını hayatına adapte tavsiye ederim. Her gün tüketeceğin tarçın tatlı krizlerini engelleyecektir.

Kaçamağına gelince bunun bir cezası olmalı Kendine uygun bir ceza bul bakalım şirine

Son düzenleme:

Ne yazık ki iki gofretle sınırlı değil hafta sonum. Anlatmaya dilim varmıyor sen düşün Serap ablacım
Bugünü kaçamaksız, güzelce atlattım. Birazdan da annemle spor yapıcaz

Tarçın konusuna gelince, tatlı yeme isteğini ciddi anlamda bastırdığını daha önce de duymuştum lakin hiç katlanamıyorum ne tarçına, ne kokusuna. İradeyi tutarak devam edeceğim bir süre. Haftada bir sütlü tatlı izni verebilirim kendime.
Cezaya gelince de bulamadım sanırım ama 50 mekik ve 100 twist desem olur mu ki? :44:

Uyanır uyanmaz: iki kuru kayısı
Sabah: 4 zeytin
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kk beyaz peynir
1 haşlanmış yumurta
Ara: 1 elma
1 bardak süt
Öğlen: Zeytinyağlı pırasa ve yoğurt
Ara: 2 ufak mandalina
2 kuru kayısı
Akşam: Karnabahar
4 kaşık kadar peynirli makarna(belki daha az, tadımlık diyelim)
Salata
Ara: Belki su ile yapılan sıcak çikolatalardan(57 kalori)
Belki bir mandalina

2 litreden fazla da su

Aaaah ah, peki ben de düşünmeyeyim. Geçmişte kalsın küçük cadı seniii :)) Kız kardeşimle yaşıtsın, seninle konuşurken hep onu anımsıyorum. Ona da hep cadıcık derim. Sana cadı dedim ama, sevimli cadı yani...
Bence 50 mekik ve 100 twist yeterli

Menün güzel olmuş, afiyet olsun şeker

İyiki varsın! :) Desteğini bilmek çok güzel...
Sporumu bitirdim, annem ve babam da katıldı bana çok eğlendik :) Cezalarımı da yarım saat kadar sonra yapacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…