Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Eğer adetleriniz düzenliyse adet döneminizden 1 hafta önce girdiğiniz ilişkilerde hamile kalma olasılığınız oldukça düşüktür. Hamile kalmanız için spermin vajenden içeri gidip kanaldan yumurtaya ulaşması ve onu döllemesi gerekir. Ella yüksek oranda hormon içeren bir ilaç bu yüzden adet döneminizi ileri ve ya geriye alabilir aynı zamanda kanama miktarını da değiştirebilir.

Kızlar kullandığınız ilaç yüksek oranda hormon içeren ve dengenizi müthiş derecede bozan bir ilaç. Vücuttan atılması da oldukça zor. Adet düzeninizi en az 2 ay bozuyor. Lütfen bu ilaçları ağrı kesici gibi kullanmayın.

Elladan sonra reglim 27 gün gecikmeli gelmişti ve 2 gün sürmüştü . Az sürdüğü için tedirgindim . Bugünlerde ikinci kanamayı bekliyordum . Bugün oldum çok şükür . Miktar yine az . Bakalım bu kaç gün sürecek . Umarım eskisi gibi 6 7 gün sürer de içim rahatlar artık

Ella norlevo yerine verilen ve bayagi pahalli bir ilac. Neden bu kadar pahali anlamadim. Ben ellayi 42 saat falan sonra aldım ve 2 gun sonra kanamam oldu, yoğun değil . Adetime yaklaşık 2 hafta var. Adet sarkacak muhtemelen ama ara kanama olması bir sorun olmadığını , herhangi bir gebelik durumu olmadığını gösterir mi ?

Ella ve norlevo farkli iki ilac. Norlevoda ara kanama olmasi gebeligin olusmadihi anlima gelir ellada boylr bir durum soz konusu degil. Dogru sonucu regl zamaninizda yaptiginiz testle anlarsiniz.

Bu kadar telaslanacaginiza bir cubuk test alip her ay regl beklemeseniz?

Bu kadar telaslanacaginiza bir cubuk test alip her ay regl beklemeseniz?
Hergün evde test yaptım zaten şüpheli ilişkiden sonra . Ve her hafta kan verdim 1 ay boyunca hepsi negatif çıktı . Regl bekledim çünkü ben okb hastasıyım ve beyin dinamiklerim sizlerden farklı çalışıyor . Obsesyonum gebelik üzerine . Çünkü bir kürtaj travmam var . Her ilişkimde korunuyorum buna rağmen ertesi gün hapı kullanıyorum . Okb adama kök söktüren bir rahatsızlık canım o yüzden yoksa tabi ki adet döngülerimi beklemedim hamile olup olmadığımı anlamak için

Arkadaşlar ella kullandıktan sonra ilk kanama adet günümden 27 gün sonra geldi 2 gün sürüp kesildi demiştim . İkinci kanamam tam adet beklediğim günde geldi 3 gün sürdü bitti . Kan ve idrar testlerim negatif . Şüpheli ilişki üzerinden 2 aydan fazla geçti bir daha da ilişki yaşamadım ayrıldık zaten erkek arkadaşımla .Hamile olmam imkansız di mi bu durumda artık yaaa ( Normalde 5 6 gün sürer reglim ) Not : OKB hastası olduğum için çokk takıyorum

Cok gecmis olsun umarim bi an once ikna olursunuz:/

Ella ve norlevo farkli iki ilac. Norlevoda ara kanama olmasi gebeligin olusmadihi anlima gelir ellada boylr bir durum soz konusu degil. Dogru sonucu regl zamaninizda yaptiginiz testle anlarsiniz.
Farkli ilaç derken, ne yönden farklı? Eğer farklı ise neden eczacı ve diger sağlık siteleri norlevo yerine veriliyor diyor ? Lütfen yanlış bilgi vermeyin. Ella da ara kanama yapabilir yazıyor ve bu ara kanama olması ne manada oluyor o zaman?. Siz eczacı veya doktor degilseniz lütfen kişisel yasadiklariniz üzerine yönlendirme yapmayın, sonuçta bu bir çeşit sağlık sorunu. Test ile tabii ki öğrenebilirsiniz buraya yaziyorsak bildiğimiz şeyleri degil bilmediğimiz şeyleri ogrenmek icin. Teşekkür ediyorum yine de.

Arkadasim pardon da ayni ilac olsa o zaman ellanin adi da norlevo olurdu. Hicbir saglik calisani sana ella ara kanama yapti hamilelik riskin bitti diyebilir mi? Ikisi de ertesi gun hapi bunda mutabikiz hepimiz. Ella norlevodan daha etkili bir ilac kullanim suresi de uzun olan bir ilac. Ara kanama bir yan etkidir yani ella aldim ara kanama yasadim riskim kalkti diye bir dunya yok. Yanlis verigim hicbir bilgi de yok buyur seninle ozel olarak konusalim ilac bilesenlerini. Surada gun asiri sorularkni ozel mesajla cevapladigim bir ton insan var onlarla konusursan ne bilip bilmediklerini ya da neyi konustugumuzu sana anlatsinlar. Yok oyle bi dunya burada hanimlar ustune mi gormusum doye soruyor ben de eger hala supheniz varsa test yapabilirsiniz kesin cozum olur diyorum. Nesi yanlis bunun? Ya ben hayir hamile degilsin ilac kullandim desem de kadin ustune gormus olsa? Bunun vebalini alabilir misin? Ben ilk mesajimdan beri gerek ozel gerek forum ortaminda bayanlari ilgilendiriyorum. Neyse ne konusuyosun sen heh Ella ile norlevo ayni miymis ac bak. Ikisi de ertesi gun hapi da birisi daha agir kardes.

.

Son düzenleme:
Hadi canım benim madem ben yanlış bilgi veriyorum insanların sağlıklarıyla oynuyorum doktora tıpış tıpış. Başlığı kapatırlar biraz sonra. Burada yardımcı olduğum oldukça fazla kadın var ama size yardım etmeye çalışırken senin beni böyle iğrenççe karalamaya çalışman çoooook mu çok kötü. He bu arada ilaç içip yine de hamile kalanlar var aman dikkat taklaya gelme

Bir kere konusma tarziniz elestriye ne kadar kapali oldugunuzu gosterdi bu bir. Ikincisi ilacin daha uzun surelu kullanimi ve etkisinin agir oldugu norlevodan farkli oldugunu, farkli amacla kullanildigini belirtmez ki bunu siz de demissiniz, o zaman farkli derken kendinizle celistiginizi anlarsiniz. Ayrica tipis tipis, kardeş vs gibi uslubunuz da sizin konuya hangi perspektiften bakip cevapladiginizi da gostermis bulunuyor. Ilac bilesenlerini bilmek ilac konusunda uzman oldugunuzu gostermez ki :) ve son olarak, doktor veya eczaci olmaniz degil de, insanlara cevap verirken biraz elestriye acik olmaniz da fayda var. Yoksa kimse size suclusun demedi. Cumleleri secip cevap vermeyin bence. Neyse, sizinle daha fazla tartismaya girme niyetinde degilim. Hop ben lafi soyledim konu kapansin derken vurdu kacti tarziniz ne komik. Tartismaya acik degilsiniz, iyi gunler.

Merhaba arkadaşlar son adet başlangıcım 27 Kasım ve 21 aralıkta Ella kullandım.anal ilişkiden sonra bulaşmış olabilir diye korktuğumuz için kullandım hala bakireyim anlayacağınız.2 gün sonra kahverengi leke geldi çok az.28 inde falan adet olmam gerekiyordu ama hala olmadım 3-4 gün önce adet Sancısı gibi başladı tüm gün kasıklarım ve belim ağrıdı ama adet olmadım o günden sonra da tüm belirtiler kayboldu vücudumda hiç bir değişiklik de yok adet kanamam da yok bana ne oluyor lütfen yardımcı olun

Kızlar kızlar yetişin imdadıma adet günüme 16 gün kala erkek arkadaşımla ilişki yaşadık içime boşalmadığını söylesede endişelendik ve akşamına hemen ella kullandım. 31 aralıkta adet görmem gerekiyordu ancak gecikeli 4 gün oldu test yaptım negatif çıktı adet olamadım diye evde sürekli ağlıyorum doktora gitmeye cesaretim yok yardım edin lütfen

Canım bence stres yapmamaya çalış. Biliyorum çok zor bu dediğim ama stres en büyük adet geciktirici nedenlerden bir tanesi. Ilac kullanan çoğu kişi gecikme yaşıyor. O yüzden dediğim gibi stres yapmamaya çalış. Çok sıkılır bunalirsan bana özelden yaz. Birisiyle konuşmak bazen iyi gelebiliyor

Kızlar acil yardima ihtiyacim var. Bugun erkek arkadasimla birlikte olduk ancak iliski sonrasi prezervatifin ciktigini fark ettik. Bu 2. birlikteligim, o yuzden tam bir bosalma yasadi mi bilmiyorum bu konulara pek asina degilim ve icime bosaldigini da sanmiyorum oyle olsa hissederdim sanki. Yine de tedirginim yarin sabah gidip ertesi gun hapi almayi dusunuyorum. Sizce kullanmali miyim ne yapayim? Yaklasik 20 saat sonra almis olacagim hapi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…