Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Canım benimki 23 gün gecikmişti kiminin 3 kiminin 15 gün gecikiyor test de yapmışsın ella çok güçlü bir ilaç hormonları çok etkiliyor adetinin gecikmesi normal hani önce olmuyormuş ama dediğim gibi ilaç gecikme yapıyor

Merhabalar bir sorum olacak. Ella kullanmıştım ben, içime boşalmamıştı ama yinede her ihtimale karşı diyerek aldım ellayı, adetimi 4 gün gecikmeli de olsa oldum. Sonrasında dün, vajinal bölgede çok silik bir kanama oluştu. İdrarımı yaparken bir yanma sancı yok. Ama kanama var.. Sizce neden? Biri yardımcı olabilir mi?

çok Teşekkürler cevap için kan testine gerek yok o zaman 3 tane test yanılmaz di mi iyice psikopata bagladim

Biri lütfen bana yardımcı olabilir mi yalvarıyorum

Merhabalar 10 yıllık evliyim.Prezervatif yırtılması nedeniyle ella adlı ertesi gün hapını ilişkiden 1 saat sonra aldım.Ancak son adet günümün 16.günündeyim.Yani ovulasyon günüme denk geldiği için hapın etkisinin olmayacağını düşünüyorum. Sizce hap işe yarar mı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

canım benım tam 25 gün gecikti ama 25 günün sonunda regl oldum beş gün sürdü, ben içini rahat tut derim ama tabii ilişkinizin nasıl oldugunu bilemem emin olmak istiyorsan kan testi yaptır ama bence hamile değilsin

Benim 15 gün gecikti bence endişelenmeyin bende iki kere yaptım negatif çıktı birini üçüncü diğerini onuncu gün yapmıştım. Stres yapmayın daha da gecikmesin.

AdetimiN hemen ertesi günüydü boşalma bile olmadı aslında ama.Ama.ben korktum bişey olur diye sadece meni geldi

İlişkinin üzerinden 6 hafta geçti. Herhalde kan testinde belli olur değil mi

İlacın prospektüsünde adet döngüsü içerisinde her zaman alınabileceği söyleniyor. Benimde yumurtlama günümdü ancak boşalma olmadı 25 saat sonra içtim ve 5 gün gecikmeli olarak adetimi oldum ilaç işe yarıyor.

Merhaba herkese.
Bu hapı kullandığım için yaşadığım tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Eşimle 6 ay önce evlendik ve birkaç doğum kontrol yöntemiyle korundum. Aralık ayında bu ilacı 1 kez almak zorunda kaldım. Bebek için çok erken olduğunu düşündük. 8 aralık regl olma zamanımdı, 9 aralıkta ilişkiye girdik ve ilişkiden 2 gün sonra ella aldım. Ellayı aldıktan 2 gün sonra da kanamam oldu. 5 gün sürdü. Ondan sonraki ay Ocak ayında reglim 1 hafta gecikti. Şubat ayında birkaç gün aksadı yine. Mart ayında ise ne zaman olduğumu hatırlayamıyorum. Hap regl döneminizi ileri tarihe atabiliyor. Şüphelendiğiniz bir durum olursa kadın doğum uzmanına gitmeyi aksatmayın, içiniz rahat eder. Sizi çok iyi anlıyorum. Stres yapmamaya çalışın. Ella bir doğum kontrol yöntemi değil. Ben sağlığa etkilerini bilemiyorum, iyi veya kötü yönde konuşamam doktor olmadığım için. Hiçbir hemcinsimin üzülmesini istemem. Stres ve panik yaşamamanız için çok zor durumda kalmadıkça kullanmamalısınız. Dilerim ki en kısa zamanda reg olup stresinizi atarsınız üzerinizden.

Son düzenleme:
4 gün gecikmeyle adet oldum çok rahatladım.ilacı ne kadar erken içersek sonuç iyi oluyor bence....

hanimlar benim bir derdim var ve sizinle paylaşmak istiyorum.8 aylik bir ilişkim var erkek arkadasim farkli bir ilde yasiyor gecen persemde
gunu 2 nisan aksami yani bana sürpriz yapip yanima geldi son dönemlerde pek iyi değildi aramiz bende biraz bozuluyordum oda gonlumu alsin die
gelmiş ve biz o gece biz birlikte olduk ilk defa. 5 defa bosaldi ve 4 unde içime bosaldi.yapma korkuyorum dedim ama ikimizde engel olamadık
kendimize. bende sabahına bilmediğim için gidip normal bir doğum kontrol hapi aldim. sabah 11 gibi içebildim isten firsat bulup... bu sabahta
ayni saatte içtim. sonra tabi ben internetten arastirdim napicam nasil olucak die bakarken su ertesi gun hapi olayini öğrendim hemen gittim
eczaneden ilaç almaya. yanliz o ilaç kalkmis tedavülden yerine ella verdiler aldim tabi.bugun saat 15.45 te ictm.benim adetim 25 martta gelmişti
5 gun surdu 31 mart son gundu..2 nisan gecesi de bu olay oldu.benim soylede bir durumum var bende pko var ve dolayisiyla adet günlerim
gecikmeli olabiliyor. son 8-9aydir da 1-2 max 4 gun gecikmeyle geliyor. gecikmeli gelnlerin adet in geldiği gunun 14 gun öncesinden
basliyormus yumurtlama donemi...simdi bana yol göstermenizi istiyorum sizden benim hamile olma ihtimalim olabilirmi ella nin suresi
( 120 saat) 5 gun diyor ama ben 48 saat dolmadan içmiş oldum ama tabi 4 defa da içime olduğu için cok ta korkuyrum. ama yumurtlama donemi olmadigi için çokta merak ta ediyorum...hemen belli olurmu kan testi falan mi yaptırsam..adetim yeni bitti ella tekrar dan mi getiriicek...yoksa nisan sonuna doğrumu test yaptirayim bana yardimci olabilirmisiniz...

Ella tekrar adet yapmaz ama adetin bitimi yumurtlama döneminde birlikte olmuşsun ella çok güclu bi ilacmış hamile kalmanı umarım engeller ama bence riske atma bi test yaptır bence kan testi en garantisi ama daha erken olabilir senin için

arkadaslar kasıklardakı batmaların sebebi nedir? ellayı 4 martta kullandım o zamandan beri arttı bu batmalar ama hamile değilim yani öyle sanıyorum cünkü test yaptım reglim gecikince negatifti ve sonra da regl oldum ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…