- 12 Haziran 2019
- 331
- 399
- 18
- Konu Sahibi asabihatun
-
Buna asla izin verme bir daha...Annem hep söylerdi ama ne olacak ki en fazla tartışırız cevabını veririm der geçerdim ama öyle değilmiş.Dün kayınvalidem beni aradı yakın zamanda düğünümüz olduğu için gel bugün avizeleri halledelim dedi.Bende nişanlım da gelecek sanıyorum aradım ben işe gidicem gelemem dedi.Bende o zaman yarın gidelim sen olmadan gitmek istemiyorum dedim tamam dedi anlaştık.
Dün akşam kayınvalidem mesaj attı sabah erken gidelim madem diye bende sabah kalktım fakat anneannemin tansiyonu düşmüş beni çağırdı ilaçları bitmiş almaya gittik doktor kontrolü derken öğlene doğru kayınvalideme gittim.Nişanlım da saat geç oldu işe gidicem gidemeyiz diyince annesi sinirlendi.
Mutfakta sadece ikimiz varız bana dediki sizin bu şımarıklıklarınız ne olcak bilmiyorum düğün yapıyoruz sıkıntısını biz çekiyoruz triplere siz giriyosunuz.Ben öğleden sonra ablamla birlikte yeğenimi doktora götürcektim öğleden sonra da gitceğimi öğrenince daha çok sinirlendi.
Madem gitcektin neden dünden söylemedin neden böyle yapıyosun senin amacın ne ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum sadece susuyorum diyor ama susmuyor.O kadar zoruma gitti ki nişanlım da markete gitmişti beni yalnız buldu ve bunları söyledi gerçekten hiçbir suçum yok bir saygısızlık yapmadım.Ablamla gidiceğimi de söylemedim çünkü sabahtan nişanlımla işleri bitirip öğleden sonra rahatça gidebilecektim.Diyorum ki anneannemin hastalancağını nerden bilebilirim bugün olmazsa yarın olur neden bu kadar sinirlendiniz susmuyor kadın.Sustum hiç bir şey demedim önüme baktım gözlerim doldu zaten üstüne bir de anca triplere gir dedi şok oldum aldım çantamı çıktım gittim.
Bütün gün ağlamaktan içim çıktı nişanlıma da bir şey söylemedim ama o kadar kırgınım o kadar soğudum ki evlenmekten soğudum.
O bakmıyor bizim yanımızda gelmek istiyor
niye mecbur mu kv si ile gezmeye... bence olmus gayet...Yarın gidelim diyip, öğleden sonra doktora gitme işi olmamış. Ablanız ve çocuğu birlikte gidemiyor mu hastaneye? Rahatsızlığı nedir acaba yanlış anlamazsanız onu merak ettim.
En başta tavrını koy birdaha böyle birşeye cüret ederse ağzının payını ver evinizle ilgili şeylere ailenizi karıştırmayın ne siz ne nişanlınız biz eşimle herseyi kendimiz aldık kendimiz yaptık eşyalar eve gelene kadar aileler eşyaları görmedi bile, düğün salonumuzu tuttuk aileler misafirlerle birlikte düğün günü gördü, gelinliğimi, bindallımı eşimin takımını herşeyi ilk kez düğünde gördüler hiç sorun yaşamadan hallettik, bu kadar yüz göz olmayın şimdi avizene karışıp seni ezmeye çalışan yarın öbür gün evliliğine yediğinine,giydiğine, gezdiğine karışır, tavrını koy.Annem hep söylerdi ama ne olacak ki en fazla tartışırız cevabını veririm der geçerdim ama öyle değilmiş.Dün kayınvalidem beni aradı yakın zamanda düğünümüz olduğu için gel bugün avizeleri halledelim dedi.Bende nişanlım da gelecek sanıyorum aradım ben işe gidicem gelemem dedi.Bende o zaman yarın gidelim sen olmadan gitmek istemiyorum dedim tamam dedi anlaştık.
Dün akşam kayınvalidem mesaj attı sabah erken gidelim madem diye bende sabah kalktım fakat anneannemin tansiyonu düşmüş beni çağırdı ilaçları bitmiş almaya gittik doktor kontrolü derken öğlene doğru kayınvalideme gittim.Nişanlım da saat geç oldu işe gidicem gidemeyiz diyince annesi sinirlendi.
Mutfakta sadece ikimiz varız bana dediki sizin bu şımarıklıklarınız ne olcak bilmiyorum düğün yapıyoruz sıkıntısını biz çekiyoruz triplere siz giriyosunuz.Ben öğleden sonra ablamla birlikte yeğenimi doktora götürcektim öğleden sonra da gitceğimi öğrenince daha çok sinirlendi.
Madem gitcektin neden dünden söylemedin neden böyle yapıyosun senin amacın ne ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum sadece susuyorum diyor ama susmuyor.O kadar zoruma gitti ki nişanlım da markete gitmişti beni yalnız buldu ve bunları söyledi gerçekten hiçbir suçum yok bir saygısızlık yapmadım.Ablamla gidiceğimi de söylemedim çünkü sabahtan nişanlımla işleri bitirip öğleden sonra rahatça gidebilecektim.Diyorum ki anneannemin hastalancağını nerden bilebilirim bugün olmazsa yarın olur neden bu kadar sinirlendiniz susmuyor kadın.Sustum hiç bir şey demedim önüme baktım gözlerim doldu zaten üstüne bir de anca triplere gir dedi şok oldum aldım çantamı çıktım gittim.
Bütün gün ağlamaktan içim çıktı nişanlıma da bir şey söylemedim ama o kadar kırgınım o kadar soğudum ki evlenmekten soğudum.
Oturup hüngür hüngür ağlamadım ki gözlerim doldu sadece yalnız bulduysam azar mı çekseydim kadına nasıl tartışayım benden yaşca büyük
Avizeye kayinvlden niye bakiyor ?
Aynennnn ben de cemkirdim bı iyi davranmaya başladı :)))Susup önüne bakma, kaynanana çemkir. Çemkirince onlar susuyor önüne bakıyor, aman oğlumdan eder bu gelin beni en iyisi karışmayım susuyum diyor
TECRÜBE KONUŞUYOR BURDA, DENENMİŞ UYGULANMIŞTIR KENDİ ZANNIMCA
İste orda bi babayğıt çıkıp benim evimin avizesini bakmaya sen niye geliyon hacı dese:)Annem hep söylerdi ama ne olacak ki en fazla tartışırız cevabını veririm der geçerdim ama öyle değilmiş.Dün kayınvalidem beni aradı yakın zamanda düğünümüz olduğu için gel bugün avizeleri halledelim dedi.Bende nişanlım da gelecek sanıyorum aradım ben işe gidicem gelemem dedi.Bende o zaman yarın gidelim sen olmadan gitmek istemiyorum dedim tamam dedi anlaştık.
Ben gezmedim. Gezene şaşırmam çünkü her yörenin adeti farklı. Avize ve düğün parasını da Kv veriyorsa görmek istiyor. Bence açık açık gelmeni istemiyorum diyeceğine yok müsait değilim yok nişanlım da gelsin derken kadını işinden alıkoymuş. Hatası bu.niye mecbur mu kv si ile gezmeye... bence olmus gayet...
Diyor da bende göreyim siz şimdi cahilsiniz ben tecrübeliyim diyor avize de tecrübeyi de ilk defa duydumİste orda bi babayğıt çıkıp benim evimin avizesini bakmaya sen niye geliyon hacı dese:)
Ortada sorun falan kalmıcak da,diyemiyorz iste
Nisanlına söyle o desın annesine sen nereye diye?
Gelmesini istemiyorum demedim ki ben sadece nişanlımın da benimle olmasını istedim yoksa onun gelmek istemesine takılmıyorumBen gezmedim. Gezene şaşırmam çünkü her yörenin adeti farklı. Avize ve düğün parasını da Kv veriyorsa görmek istiyor. Bence açık açık gelmeni istemiyorum diyeceğine yok müsait değilim yok nişanlım da gelsin derken kadını işinden alıkoymuş. Hatası bu.
Tam aksine şu an ki gelinleri gördükçe kv kere sabır diliyorum bende , gelecekte silinip yok edilecekler gibi geliyor bana.
Yok size yazmak istemedim. Taaaa ilk sayfada yazdığım bir yoruma biri çıkıp Kv gelmesin işte çıkıp söylesin demiş. Muhattabı ben değilim konunun. Ona açıklamada bulundum. Kv gelir gelmez buna siz karar verirsiniz. Ben sadece alışverişe kv ve nişanlınızla gitmeyi istediğinizi açıkça söylemeniz gerektiğini ve buluşma zamanın ayarlanması konusunda eksiklik olduğunu düşünüyorum.Gelmesini istemiyorum demedim ki ben sadece nişanlımın da benimle olmasını istedim yoksa onun gelmek istemesine takılmıyorum
Kesinlikle ailesini istememem söz konusu değil çok severim hatta babasını kendi babamdan çok severim.Yani burdaki tek sorunum nişanlımında benimle olmasını istememdi
Biz 5 kuruslarina talip olmadigimiz halde tepemize cikti kv kisisi. Sen cok pasif kalmissin bu kadar sakin sakin sessiz olma. Ben arada kocam var huzursuz olmasin diyip sustum kac sene ama it gibi pismanim. En basindan tavrini hududunu koymalisin. Avize den tut da igne bile alsa yarin o igne surada duracak deme hakkini gorecek kendinde. Ben cok kizar ederdim bi halta katkisi yok her seyden haberi var diye ama bugun iyi ki diyorum bir halta katkisi olmamis. Her seyi cok biliyorlar avizeci kaciyor mu? Gecmis olsun sonra bakilir der gecersin.. niyet kötü seni ezmek icin firsat görmüş.Annem hep söylerdi ama ne olacak ki en fazla tartışırız cevabını veririm der geçerdim ama öyle değilmiş.Dün kayınvalidem beni aradı yakın zamanda düğünümüz olduğu için gel bugün avizeleri halledelim dedi.Bende nişanlım da gelecek sanıyorum aradım ben işe gidicem gelemem dedi.Bende o zaman yarın gidelim sen olmadan gitmek istemiyorum dedim tamam dedi anlaştık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?