Eller kendi annen gibi olmuyormuş

Buna asla izin verme bir daha...

Hele ki gözlerin falan dolmuş sakın sakın...

Senin o hassas noktan olduğunu gördükçe ikide bir aynı şeyi yapıyorlar. İnan annen gibiyi bırak bir çoğu annenin tırnağının ucu olamaz. Saygı yok, sevgi yok... Anca itişmeye çalışıyorlar.

Ben de önceden aman saygı, aman sus, aman sabır diye diye tepeme çıkardım. Artık susmayacağım. Yavaş yavaş telefonda her dediğine cevap vermeye başladım zaten. Sen de aynısını yap.

Ayrıca ilk defa olduğu için nişanlına kesin söylemelisin. Sonra daha ciddi bir tartışma çıkarsa nişanlın bunları bilsin ki senin arkanda olabilsin.

Kayınvalideniz haklı.
Önceki gün söyleyebilirdiniz.
İki kere ertelemişsiniz.

En başta tavrını koy birdaha böyle birşeye cüret ederse ağzının payını ver evinizle ilgili şeylere ailenizi karıştırmayın ne siz ne nişanlınız biz eşimle herseyi kendimiz aldık kendimiz yaptık eşyalar eve gelene kadar aileler eşyaları görmedi bile, düğün salonumuzu tuttuk aileler misafirlerle birlikte düğün günü gördü, gelinliğimi, bindallımı eşimin takımını herşeyi ilk kez düğünde gördüler hiç sorun yaşamadan hallettik, bu kadar yüz göz olmayın şimdi avizene karışıp seni ezmeye çalışan yarın öbür gün evliliğine yediğinine,giydiğine, gezdiğine karışır, tavrını koy.

Oturup hüngür hüngür ağlamadım ki gözlerim doldu sadece yalnız bulduysam azar mı çekseydim kadına nasıl tartışayım benden yaşca büyük

o zaman niye konu açtınız ki siz? bence yorum yapan arkadaş çok güzel bir şey söylemiş size. illa bağırıp çağırmakta gerekmiyor anne benimle bu şekilde konuşmanı istemiyorum, yoruluyorsanız gelmeyin diyebilirdiniz. orada kv ye cevap veremeyip buraya konu açıyorsunuz insanlar yorum yapınca da (ki çok güzel bir yorumdu) bana gareziniz ne - benden yaşça büyük azarlayayım mı diyorsunuz.. nasıl bir yorum yapmamız gerekiyor size ben anlamadım

Avizeye kayinvlden niye bakiyor ?

benim kayınvalidem de şuan paramız yok düğünden sonra alırız dedi avizeyi dedi, seni mi bekliycem dedim internetten eşimle beğenip almıştık.
bu kaynanalar hep ortalığı karıştırmak için var gerçekten

Susup önüne bakma, kaynanana çemkir. Çemkirince onlar susuyor önüne bakıyor, aman oğlumdan eder bu gelin beni en iyisi karışmayım susuyum diyor
TECRÜBE KONUŞUYOR BURDA, DENENMİŞ UYGULANMIŞTIR KENDİ ZANNIMCA

Aynennnn ben de cemkirdim bı iyi davranmaya başladı :)))

İste orda bi babayğıt çıkıp benim evimin avizesini bakmaya sen niye geliyon hacı dese:)
Ortada sorun falan kalmıcak da,diyemiyorz iste
Nisanlına söyle o desın annesine sen nereye diye?

niye mecbur mu kv si ile gezmeye... bence olmus gayet...
Ben gezmedim. Gezene şaşırmam çünkü her yörenin adeti farklı. Avize ve düğün parasını da Kv veriyorsa görmek istiyor. Bence açık açık gelmeni istemiyorum diyeceğine yok müsait değilim yok nişanlım da gelsin derken kadını işinden alıkoymuş. Hatası bu.

İste orda bi babayğıt çıkıp benim evimin avizesini bakmaya sen niye geliyon hacı dese:)
Ortada sorun falan kalmıcak da,diyemiyorz iste
Nisanlına söyle o desın annesine sen nereye diye?
Diyor da bende göreyim siz şimdi cahilsiniz ben tecrübeliyim diyor avize de tecrübeyi de ilk defa duydum

Gelmesini istemiyorum demedim ki ben sadece nişanlımın da benimle olmasını istedim yoksa onun gelmek istemesine takılmıyorum

Tam aksine şu an ki gelinleri gördükçe kv kere sabır diliyorum bende , gelecekte silinip yok edilecekler gibi geliyor bana.

Amin diyorum. Size kesinlikle katılıyorum. Ama burada hani gelinime yapmam diyorlar ya. O bakımdan diyorum.

Ne kadar oğulla annenin arasını açan gördüysem hepsi şuanda yapayalnız. İnanın Allah in adaletine hayret ediyorum. Hem de en muhtaç anlarında yapayalnız kaldılar. Yani şimdi atmak yapmak çok kolay. İnanın benim kayın ailem de kolay insanlar değiller. Biz de kültür farkı da çok. Ama o örnekleri gördükçe daha ılımlı olmaya çalışıyorum.

Düğün yapıyoruz sıkıntısını biz çekiyoruz ne ya yapıcaksın da çekiceksin de çocuğun evleniyor sonuçta

Gelmesini istemiyorum demedim ki ben sadece nişanlımın da benimle olmasını istedim yoksa onun gelmek istemesine takılmıyorum
Yok size yazmak istemedim. Taaaa ilk sayfada yazdığım bir yoruma biri çıkıp Kv gelmesin işte çıkıp söylesin demiş. Muhattabı ben değilim konunun. Ona açıklamada bulundum. Kv gelir gelmez buna siz karar verirsiniz. Ben sadece alışverişe kv ve nişanlınızla gitmeyi istediğinizi açıkça söylemeniz gerektiğini ve buluşma zamanın ayarlanması konusunda eksiklik olduğunu düşünüyorum.

ananenin olayı bilmiyordun ama öncesinde haber vermeliydin sabah bakarız ama öğlende bn şuraya gideceğim die. sonuçta ark bi yere gidecekken bile ka. kere haberleşiyorken. kv ilede haberleşmeliydin. kadın haklı çocuk oyuncağına dönmüş. olaya sadece kayıbvalide anne olarak bakmayın.

Kesinlikle ailesini istememem söz konusu değil çok severim hatta babasını kendi babamdan çok severim.Yani burdaki tek sorunum nişanlımında benimle olmasını istememdi

Anladım. Lütfen eğer alış veriş için gelmesini istemiyorsanız kibarca reddedin. Ağırlığınızı kalp kırmadan da koyabilirsiniz.

Biz 5 kuruslarina talip olmadigimiz halde tepemize cikti kv kisisi. Sen cok pasif kalmissin bu kadar sakin sakin sessiz olma. Ben arada kocam var huzursuz olmasin diyip sustum kac sene ama it gibi pismanim. En basindan tavrini hududunu koymalisin. Avize den tut da igne bile alsa yarin o igne surada duracak deme hakkini gorecek kendinde. Ben cok kizar ederdim bi halta katkisi yok her seyden haberi var diye ama bugun iyi ki diyorum bir halta katkisi olmamis. Her seyi cok biliyorlar avizeci kaciyor mu? Gecmis olsun sonra bakilir der gecersin.. niyet kötü seni ezmek icin firsat görmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…