Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Bende dua istesem bana da dua eder misin canım :) Bende bebiş istiyorum ikiz üçüz dördüz hiç farketmez yeter ki sağlıklı olsun

ah ederim tabi canıım
neden etmeyeyim
inşallah allahım sizin de gönlünüze göre bi evlat verir tez zamanda
merak etmeyin, ben bunları aklıma geldikçe içimden yineliyorum
elossa yemeklerin çok güzel yaa

bi de maximaculpa hem böreğin hem de kumpirin çok iştah açıcı

haha afiyet olsun demek isterdim junocum, gel sana da bir ikram edeyim..
artık sen yaparsın biz de bakarız

Allah razı olsun canım sende hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın inş bebişini :)

akşam eşimle canımız çekti kalktım sucuklu makarna yaptım

buda ogün yaptığım peynirli ve kıymalı hamur kızartmalarımm

Son düzenleme:
canım bu ciğer tavayı bizde çok severiz delisim ben:)) ama bir türlü güzel yapamıyorum hep içi çiğ dışıda yanıyor bunu bir püf noktası falan varmı kızartırken yada kısık ateş mi ??

elossa yemeklerin çok güzel yaa

bi de maximaculpa hem böreğin hem de kumpirin çok iştah açıcı

sağol canım teşekkür ederimm,hoşgeldin mutfağıma:)

oy oy oyyy nefis görünüyorlar canım yaa,ellerine sağlık..paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederimm..ya yumuşucuktur onlarşimdii,ben çok severim susamlı olan herşeii..1 tanecik alabilirmiyiimmm:))

Eki Görüntüle 570743
akşam eşimle canımız çekti kalktım sucuklu makarna yaptım
Eki Görüntüle 570750
buda ogün yaptığım peynirli ve kıymalı hamur kızartmalarımm

wowww makarnada hamur kızartmalarında beni ye diyor canımm,ellerin kolların dert görmesin paylaşım içinde çok teşekkür ederiimm...ayy nasıl canım çekti her birinden yaff,azıcık alsam:))

canım bu ciğer tavayı bizde çok severiz delisim ben:)) ama bir türlü güzel yapamıyorum hep içi çiğ dışıda yanıyor bunu bir püf noktası falan varmı kızartırken yada kısık ateş mi ??

canım çok bol yağda,ve çok yüksek ateşte olması lazım..birde ciğerlerin dışındaki derisini alman lazım ve sinirlerinide..biz ciğer alırken kasaptan rica ediyoruz 5 dk sürmüyor temizlemesi..
birde yıkadıktan sonra çok iyi süzmek lazım suyunu canım..un ise heryerine değecek..

kızlar iyi akşamlar;
acaip üşütmüşüm çok kötü öksürüyorum boğazlarım şiş ve zor yutkunuyorum
kombi 70 derecede ama ısınamıyorum;ayağımda çorap,çetik bide terlik düşünün artık halimi,kii üst üste giyinmekten nefret ederim
sanıyorum havaların bi türlü rayına oturamamasından kaynaklanıyor,ama beterim yani...
dolapta yemeklik doğradığım poşetlediğim ıspanaklarım ve çorbalık hazırladığım ıspanak köklerim vardı...
eşime sordum ıspanak yapimmi diye,börekmi diye atladı:)
bende ikisini karıştırıp ıspanaklı ve peynirli börek yapacağım..
tabiki anneciğimin gözlemelik yufkalarından,harika oluyor kışlık hazırlayanlar bilirler...
ben mutfağa koşuyorum,yeni resimlerle geleceğim inşallah...

Bugün sultan lokumu yapıcaktım ama evde muzlu puding yoktu.Pek puding almam da:)
Eşime söledim gelirken alıcak vee ben de yapıcam hemen

Yarın patates püreli et sote yapıcam sizle paylaşırım. Aslında bugün çok canım istedi ama pırasam daha bitmedi, akşama biter inşallah

Eşim de bugün dedi ki ''ne zaman kurufasülye pilav partisi yapıcaz'' yemeğin ortasında gülmekten çatlattı beni

Dünkü yaptığım pırasa yemmeğinin suyunu dökmedim, bugün çorba yaptım onunla. Tel şehriye çorbası. Hiç belli de olmadı allahtan

Off canım acayip püreli et sote yemeği yemek istiyo
Yarın olsa da yapsam

vahh canıım geçmiş olsun
hemen bi tane sarımsak yut parçalayıp
bişeyciğin kalmaz valla
yatmadan da bi nane limon yap
sabaha bomba gibi olursun

Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin çok iyi bak kendine

Elossa çokk geçmiş olsun.bir an önce iyileş ve paylaşmlara devam et:)) Benim gibi yemek yapmayı pek sevmeyenlere şevk veriyorsun çünkü..Bu arada tekirdağdamı yaşıyordun?

çok geçmiş olsun elossacım dikkat et kendine sen bize lazımsınnn

Geçmiş olsun canım

canım yaptığında paylaş emi,bakalım beğenicekmisiniz lokumumu:)
kuru fasulye pilav yanyana olunca benimkide parti var der:) erkeklerin yegane sözü sanırım:)
püreli t sote bende çok severim,bide püreli köfteyi hmhmhmmhmhm:)

vahh canıım geçmiş olsun
hemen bi tane sarımsak yut parçalayıp
bişeyciğin kalmaz valla
yatmadan da bi nane limon yap
sabaha bomba gibi olursun

canım sağol Allah razı olsun,hemen yapıyorum sarımsak olayını,çok severim zaten çiğde yerim no problem:)

Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin çok iyi bak kendine

sağol canımm Allah razı olsun

Elossa çokk geçmiş olsun.bir an önce iyileş ve paylaşmlara devam et:)) Benim gibi yemek yapmayı pek sevmeyenlere şevk veriyorsun çünkü..Bu arada tekirdağdamı yaşıyordun?

canım çok sağol Allah razı olsun,Tekirdağ Çorlu canım

çok geçmiş olsun elossacım dikkat et kendine sen bize lazımsınnn

sağol canım Allah razı olsunn

Geçmiş olsun canım

Sağol canım Allah razı olsun

böreği fırına sürdüm kızlar,1 saate hazır olur kısmetse..davul fırınımda yapıyorum,böreği çok güzel pişiriyor çünkü,ve diğer tezgah üstü fırınların tepsileri küçük olduğundan 2 tepsiylede uğraşmak istemedim..davul fırınım jumbo boy ve inanılmaz memnunum..kullananlarınız varmı bilmiyorum ama annem evlenmeden önce almıştı çeyizime.
anneciğimin geleneğini hatta çocukluğumuzun geleneğini sürdürmekten çok hoşlanıyorum.

Geçmiş olsun Elossa
Bu ara her gün aynı yemekler oluyor bizde de
Geçen gün yine karnıbahar vardı hem sende hem bizde :)
Annem ıspanaklı börek yaptı bugün :)
Kardeşim misket köfte (üzerine yoğurt ve domates sos)
ben de boş durmayayım dedim :)
yanına sarımsaklı yoğurtlu havuç yaptım

Son düzenleme:

sağol canım Allah razı olsun
telepatik bişiler var o zaman aramızda:)
normalde yanına ayran yaparım ben ama hastayım diye çay demlicez birazdan çay ile yicez,kociş dolanıyor şu an mutffakta ve kesin bişiler yapmak istiyor börek onu kesmicek gibi:)

Bizim tam boy fırın olduğu halde, davul fırın mantığını çok sever sürdürürüz hala :)
Kesinlikle çeyizime almak istiyorum ben de.
Her şey harika oluyor.
Rahmetli anneannemden bize kalan bir alışkanlık.

Bende tekirdağda yaşıyorum kışı baya sert geçiyor.

evet çok yakın bana canım,geçenlerde Tekiraya gittik eşimle..çok soğuk 5 katta giyinsen üşüyorsun üşüyorsunn:/

di mi:))
bende çok severim ve kesinlikle tavsiye ederim..annem aldığında ya annee alma boşver koskoca fırınlı ocak va,tezgah üstü mini fırın var..ben onu nereye koyucam demiştim:)))
ama şimdi hep gözümün önünde,diğerlerini pek gözüm tutmuyor,davul fırınıma daha çok güveniyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…