- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
vaayyyy maxımacım :) nabersın fıstık bulantılar baslamıs haa
elosacım fırını gördüm tamamdır:)
kıbrıs dönüşü almayı düşünüyorum, madem çok güzel pişiriyor:)
sultan lokumu yapacaktım ama, midem birazcık bulandı ve yattım dinlendim
şimdi de geç oldu, uğraşmayım dedim
yarın yaparım artık
börek enfes görünüyo
o sacda pişen yufkanın ayrı bi lezzeti oluyoo
ve tava böreği çok leziz oluyo bilirim
canım nefıs gorunuyorrrrrrrrrrrr:))))
yaaa sut yumurta un yaptıgınız tarıfın tam tarıfını versen bana olur mu :) ayrıca buzlukta saklıyorsun degılmı sacım yok sacda degılde tavada ufak ufak yapıp buzluga atabılırım bende bazen borek bazlama falan yaptıgımda kalan hamuru bazlama yapıp dondurucuya atıyorum oda tazecık oluyor ama boregını denemedım hıcc. bızde aksaraydan gelırken almıstık sac ekmegı dondurucuya koydum ondan guzel borek oluyor sızınkının sulusu galıba :) bende buzluga koydum ıspanagı temızledım yıkadım dogradım borek olabılır yanı esım evde yok bu aralar ısı cok uzun suruyor calısmadıgı bır gun yaparım dedım dolapta yesıllıkler cabuk oluyor bekletemeyınce dondurucuya atarım tazecık olur cıkarınca
elosacım geçmiş olsunn.. börekte çorba da harika görünüyor valla iştah kabartıcı :)) anne çorbası şifa niyetine afiyet olsunn ellerine sağlıkk...
Tarhana çorbasının kokusunu burdan duydum.
Daha bu akşam yaptım ben de
Çok severim ama ben salça yerine domates tercih ediyorum.
Acıyı pek sevmesem de kendim yaptığım acı pul biberini içine mutlaka koyarım.
Eşime acı sayesinde alıştırdım tarhanayı..
Ellerine sağlık Elossa senin ki de harika gözüküyor.
ne demek canim benim ya sen iste ben sana ozel bi tepsi yaparimm :))
bu yaz kendi tarhanamı kendim yaptım bence güzel ama eşim pek beğenmedi oğlum hiç yemedi oysa güzeldi ama yiyecekler o kadar emek verdim aaaaa tarhanamızın görüntüsü aynı hemen hemen int bulmuştum tarifi
Hatuşlar günaydın
mis gibi incirli, kayısılı, hurmalı hoşaf yaptım hem de şekersiz
birazdan paylaşıcam sizlerle
artık kış geldi, hoşaf sezonu açıldı
İNCİRLİ KAYISILI HURMALI HOŞAF
Malzemeler
*500 gr kuru incir
*300 gr kuru kayısı
*300 gr hurma
isteğe bağlı
*kök zencefil ve kabuk tarçın
ama katarsanız güzel olur
*3 lt su
Evet şeker yok:) şeker katmanıza hiç gerek yok, meyvelerin şekeri yetiyor çünkü.
İnciri ve kayısıları 4e bölüyoruz
Kaynamış suya hepsini atıyoruz
Bi yarım saat fokur fokur kaynadıktan sonra, altını kısıyoruz, kendi haline bırakıyoruz.
Tadına bakın, şekeri yerine gelene kadar altı kısık halde dursun.
Şekeri yerine geldiğinde tamam demektir.
Tatlandığında meyveleri büyük bi kaşık yardımıyla iyice ezin, yumuşacık olsunlar.
Altını kapatın, biraz dinlensin.
Tenrenin içinden meyvelerin suyunu tel süzgeç yardımıyla süzerek alın.
Meyve alma işlemi bittikten sonra sürahiye koyabilirsiniz, veya herhangi bir kaba.
Ben meyve suyu niyetine içtiğim için direk sürahiye alıyorum.
Şimdi gelelim işin güzel yanına :124:
Kalan taneleri (hurmanın çekirdeğini elinizle ayırarak) robota koyun.
Robottan geçirin, pütürsüz bi karışım olsun.
Bu karışımı daha sonra kurabiyelerinizin içine koyun, afiyetle yiyin.
Buzdolabı poşetine, ya da herhangi küçük kaplara istediğiniz miktarda koyun, atın buzluğa.
Gördüğünüz gibi geride kalan sadece hurma çekirdekleri, zencefil ve tarçın oldu. Tabi zencefil ve tarçın koyduysanız
Şimdi gidiiin ve mis gibi katkısız meyve suyunuzu yudumlayın
ohhh miss
Günaydın kadercimGünaydın maxi ne hamaratmışsın sen yahu
günaydın canımm
ellerine sağlıkk paylaşım bekliyorum hemenn:)
bende dün geceden beri çok kötüydüm öksürmekten içim dışıma çıktı
gece eşim yaptığım tarhanayı iyice ısıtıp içinede acı biber turşusunun suyunu döküp bana zorla içirdi:))
sonra tam dalmışım uyandırdı koca bir bardak ballı sütle dikiliyor karşımda neyse onuda içtim:)
yattım yine tam dalmışım tylol hot hazırlamış uyandırdı onu içtim yattım deli gibi terlemişim,uyandırdı çocuk gibi üstümü değiştiriyor kıyamam ben ona
sabah yine uyandırdı süt ısıtmış kaynar kaynar bal boca etmiş içeyim diye,mahvoldum ama onuda içtim,kırmakta istemiyorum gözümün içine bakıyor iyi olayım diye
şu an öksürük dışında bişeyim yok ama boğazım ağrıyor öksürmekten ne yapsam geçmedi.
doktora gitmek istemiyorum kesin iğne verecek ben hiç sevmiyorum iğneyi
şu an eşim şurup almaya gitti belki onu içince hafifler öksürüğüm
ay canım ya ellerine sağlıkk nasıl özendim anlatamamm..evde incir,hurma var..kayısıyı hatırlamıyorum ama inşallah vardır..biraz kendimi iyi hissedeyim yapmak istiyorum..tam organik olmuş,ellerin kolların dert görmesin canımm..
o bardağı alıyorum ben
Evet öylesin maşallah maxi, ben eve uğrarsam yapıcam bişeyler
İşteyim, 13:00 gibi çıkıp anneme gideceğiz ordan da yakın komşumuz ( annemin komşusu desem daha iyi artık ) un oğlunun düğününe gideceğiz..
Elossa geçmiş olsun
Benim eşimde öksürüyor :26: sabah aç karnına bal içti bakalım..
Sağol conem
ev işinden nefret ederim ama, mutfak benim için bambaşka
sabahtan akşama kadar yemek yapsam bana mısın demem
Günaydın kadercim
Ehehehe öyle miyim
günaydın elosacım
sen hala iyileşmedin mi yaaa:18:
neyse kociş bakmış sana sağolsun varolsun
sarımsak yedin mi bakıyım sen
öksürük için bala karabiber karıştır be onu yut
hiç şurup işine falan girme
doğal yoldan hallet
inşallah tez zamanda öksürükten de kurtulmuş vaziyette hamaratlığa devam edersin
al lafı mı olur afiyet bal şeker olsun conem
ben rafine şekeri mümkün olduğunca kullanmadığım için böyle şekersiz yöntemler geliştiriyorum kendimce
birazdan et sotemin etini düdüklüye koycam, o pişerken ben sultan lokumumu yapıyım
haydi mucukladım sizi
Evet öylesin maşallah maxi, ben eve uğrarsam yapıcam bişeyler
İşteyim, 13:00 gibi çıkıp anneme gideceğiz ordan da yakın komşumuz ( annemin komşusu desem daha iyi artık ) un oğlunun düğününe gideceğiz..
Elossa geçmiş olsun
Benim eşimde öksürüyor :26: sabah aç karnına bal içti bakalım..
evet canım sağolsun 4 dönüyor etrafımda ama bende iş yok,aslında benim yüzümden oldu ince ince giyindim kursa öyle gittim o an anlamadım ama acısı fena çıktı
kursa giderken incecik giyinip süslenip püslenip artistlik yapıcakmısın bi daha diyor eşim:) uyus yaa
sarmısağı unuttum benn ezipte yicektim dimi..onuda yapim hemen bari,nasılsa evdeyim kokarsa kokar napimm
bende öyleyim
canım çok teşekür ederim,eşinede acil şifalar olsun inşallah..balın içine limon sıkıp karabiberi bastı eşim,zorla kaşık kaşık yedirdi ama genizim yandı cayır cayır,laf aramızda epeyde rahatlattı..bence öylede bi deneyin cnm
hahahahaa demek öyle dedi eşin
kış geldi artık, güneşe bakıp ince gezmemek gerek:)
kokar diyosan şu şekilde yap sarımsağı
nane limon yap kendine, içine de bol sarımsak at.
nane limonun içinde kokusu kalmıyo
iç nane limonu, sonra da sarımsakları yut bi güzel
kokmaz
olsun evde olsan da sarımsak kokmaaniden biri gelir falan
karizmayı çizmeyelim
Bende bal, zencefil, karabiber karışımı yapıp 1 kaşık dolusu yerim.. Allah'ın izni ile geçer
Ama eşimin canı tatlıdıryiyemiyo
Bal süt gibi şeylerle idare ediyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?