Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
annemin de vardı davul fırını. abim hediye almıştı bi anneler gününde..

mis gibi kekler,börekler yapardı annem bize

ne günlerdi...

şimdi bir yandan sana yazıp bir yandan anneme anlatıyorum -artık elossa diyince kim o demiyor ne annem ne kardeşim :)-
o da dedi ki belki o bilir sor bakalım;
o davul fırının tepsilerini yıkamak sıkıntılı olabiliyor onun için
bu fırınlara uygun teflon tepsi bulabilir miyim diyor kendisi

Yakınmı?? Ben yeni taşındım sayılır çorluda meşhur bir avm varmış aylardır eşime gidelim diyorum çok uzak diyo:s:44:

günümüzde
şöööyle süper pişiren bi davul fırın görsem

alırım ama emin olamıyorum
elimde kalmasın diye

annemin de vardı davul fırını. abim hediye almıştı bi anneler gününde..

mis gibi kekler,börekler yapardı annem bize

ne günlerdi...

ayy dimii,,anne kekleri meşhurdur zatennnn:)

oyyy anneciğine kardeşine çok selamlarımı ilet canım,ellerinden öpüyorum anneciğinin:)
canım teflon tepsiler var boy boy..pazarlarda bile satılıyor artık..en son tekzende görmüştüm ben yakınınızda varsa bi bakın bakalım:)

Yakınmı?? Ben yeni taşındım sayılır çorluda meşhur bir avm varmış aylardır eşime gidelim diyorum çok uzak diyo:s:44:

evet cnm çok yakın, 20 dk falan sürüyor.. buradaki meşhur avm Orion canım..
günümüzde
şöööyle süper pişiren bi davul fırın görsem

alırım ama emin olamıyorum
elimde kalmasın diye

canım benimkini kesinlikle avsiye ederim,hem ayarlı yani

Son düzenleme:
kızlar böreğim pişti:) ben hemen resimleri hazırlayıp yüklüyorum..
nar gibi kızarmış maşallah maşallah tü tü:)

eveet bende artık elossa nın mutfağının uzun süre takipçisi olduktan sonra kadınlar kulübüne üye olmakla birlikte abonesi oldummm :) seni tebrik ediyorum elossacığım süper işler çıkarıyorsunn

ISPANAKLI ÇÖMLEK PEYNİRLİ BÖREK

arkadaşlar bildiğiniz üzere ıspanaklı peynirli börek yaptım..harika oldu:)
kullandığım peynir Kayseri'ye has bi peynir..Çömlek peyniri yani..Anneciğim yapar ççookktaa güzel olur,yağlı bir peynir,yumuşacık,tel peynire benziyor ama değil..:)
resimleri çekerken birilerinin karnına ağrılar girdi(kocişin)
hadi çaylar soğudu,hadiii,hadi yavrummm,hadi aşkımmmmm,valla benden günah gittiiiiiii v.s. v.s...
söylenirkeeeeen tabaklardan da anlıyacağınız üzere 1 tanesini ayaküstü götürdü ve bi daha kocişten haber alınamadı
yufkalar anneciğimin her kış ikimiz içinde hazırladığı gözlemelik yufkalar,ama ben börekte yapıyorum nefiss oluyor..o yufkalar hazırlanırken asla su kullanılmıyor,sadece süt ve yumurtadan yapılıyor..birde un:)
yufkalar hazırlanırken gözleme yapmaya uygun hale gelmesi için sac üzerinde pişiriliyor öyle kurutuluyor,işte o yüzden resimlerdende gördüğünüz üzere sıcak sudan geçirdim ve 6 tane tam yetti..3 alta 3 üste olmak üzere..
büyük bir kase yoğurda 2 yumurta kırıp bi miktar sıvı yağ ekledim ve ıspanakların üzerine ara kata döktüm..sonra üzeri için yoğurtlu sostan kalmadığı için(elim bol yetiremedim) 2 bıldırcın yumurtası kırdım ve çırpıp böreğimin üzerine döktüm..
çok çok çokkk güzel oldu ve o devasa tepsinin yarısı bitti şu saat itibariyle...)
Ellerime sağlık,sizlerede afiyet olsunnn

buda merak edilen davul fırınım:))
markasını v.s. yakınen çektim kesinlikle tavsiye ederim inanılmaz güzel pişiriyor,alt ve üst aynı oranda pişiyor..turbo özelliğiyle heryere eşitısı verdiğinden bi tarafı iyi pişirip diğer tarafı görmezden gelmiyor yani
..tek yönlüde pişirebilirsiniz.düğmeleri ve ayarları var..

nasıl hamaratsın ya maşşallah Nazar

sağol canımm teşekkür ederimm,yapıyorum işte bişiler:)
bu arada hoşgeldin mutfağıma

elosacım, ney seninki
burdan gittikten sonra alabilirim öyle diyosan

canım resimlerini çektim davul fırınımın bi bak bakim:)

eveet bende artık elossa nın mutfağının uzun süre takipçisi olduktan sonra kadınlar kulübüne üye olmakla birlikte abonesi oldummm :) seni tebrik ediyorum elossacığım süper işler çıkarıyorsunn

canım teşekkür ederimm,çok sağol..hoşgeldin mutfağıma paylaşımlarını beklerim seninde

resim bekliyoruz elossa

ekledim canım:)

biliyorsunuz hastayım hemde acaip,o halimle bile mutfaktan vazgeçemiyorum :)
annem aradı böreği yaptıktan sonra,hemen her işini bırakıp tarhana çorbası yapıyorsun ve bi güzel içiyorsun dedi...yapmazsan X i (eşimi) arıyorum hemen dedi tehdite bak
benide birinin gazlaması lazımmış sanki çokkta iyi geldi misler gibi...
kayınvalidemin tarhanasını yayınlayıp kendi anneciğiminkini yayınlamazsam çok ayıp olur bende hemen ekliyorum:)

ANNEMİN TARHANASI:)

elosacım fırını gördüm tamamdır:)
kıbrıs dönüşü almayı düşünüyorum, madem çok güzel pişiriyor:)

sultan lokumu yapacaktım ama, midem birazcık bulandı ve yattım dinlendim
şimdi de geç oldu, uğraşmayım dedim
yarın yaparım artık

börek enfes görünüyo
o sacda pişen yufkanın ayrı bi lezzeti oluyoo
ve tava böreği çok leziz oluyo bilirim

canım nefıs gorunuyorrrrrrrrrrrr:))))

yaaa sut yumurta un yaptıgınız tarıfın tam tarıfını versen bana olur mu :) ayrıca buzlukta saklıyorsun degılmı sacım yok sacda degılde tavada ufak ufak yapıp buzluga atabılırım bende bazen borek bazlama falan yaptıgımda kalan hamuru bazlama yapıp dondurucuya atıyorum oda tazecık oluyor ama boregını denemedım hıcc. bızde aksaraydan gelırken almıstık sac ekmegı dondurucuya koydum ondan guzel borek oluyor sızınkının sulusu galıba :) bende buzluga koydum ıspanagı temızledım yıkadım dogradım borek olabılır yanı esım evde yok bu aralar ısı cok uzun suruyor calısmadıgı bır gun yaparım dedım dolapta yesıllıkler cabuk oluyor bekletemeyınce dondurucuya atarım tazecık olur cıkarınca

vaayyyy maxımacım :) nabersın fıstık bulantılar baslamıs haa

elosacım geçmiş olsunn.. börekte çorba da harika görünüyor valla iştah kabartıcı :)) anne çorbası şifa niyetine afiyet olsunn ellerine sağlıkk...

Tarhana çorbasının kokusunu burdan duydum.
Daha bu akşam yaptım ben de
Çok severim ama ben salça yerine domates tercih ediyorum.
Acıyı pek sevmesem de kendim yaptığım acı pul biberini içine mutlaka koyarım.
Eşime acı sayesinde alıştırdım tarhanayı..
Ellerine sağlık Elossa senin ki de harika gözüküyor.

oy oy oyyy nefis görünüyorlar canım yaa,ellerine sağlık..paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederimm..ya yumuşucuktur onlarşimdii,ben çok severim susamlı olan herşeii..1 tanecik alabilirmiyiimmm:))
ne demek canim benim ya sen iste ben sana ozel bi tepsi yaparimm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…