di mi:))
bende çok severim ve kesinlikle tavsiye ederim..annem aldığında ya annee alma boşver koskoca fırınlı ocak va,tezgah üstü mini fırın var..ben onu nereye koyucam demiştim:)))
ama şimdi hep gözümün önünde,diğerlerini pek gözüm tutmuyor,davul fırınıma daha çok güveniyorum:)
annemin de vardı davul fırını. abim hediye almıştı bi anneler gününde..
mis gibi kekler,börekler yapardı annem bize
ne günlerdi...
şimdi bir yandan sana yazıp bir yandan anneme anlatıyorum -artık elossa diyince kim o demiyor ne annem ne kardeşim :)-
o da dedi ki belki o bilir sor bakalım;
o davul fırının tepsilerini yıkamak sıkıntılı olabiliyor onun için
bu fırınlara uygun teflon tepsi bulabilir miyim diyor kendisi
Yakınmı?? Ben yeni taşındım sayılır çorluda meşhur bir avm varmış aylardır eşime gidelim diyorum çok uzak diyo:s:44:
günümüzde
şöööyle süper pişiren bi davul fırın görsem
alırım ama emin olamıyorum
elimde kalmasın diye
nasıl hamaratsın ya maşşallah Nazar
elosacım, ney seninki
burdan gittikten sonra alabilirim öyle diyosan
eveet bende artık elossa nın mutfağının uzun süre takipçisi olduktan sonra kadınlar kulübüne üye olmakla birlikte abonesi oldummm :) seni tebrik ediyorum elossacığım süper işler çıkarıyorsunn
resim bekliyoruz elossa
ISPANAKLI ÇÖMLEK PEYNİRLİ BÖREK
arkadaşlar bildiğiniz üzere ıspanaklı peynirli börek yaptım..harika oldu:)
kullandığım peynir Kayseri'ye has bi peynir..Çömlek peyniri yani..Anneciğim yapar ççookktaa güzel olur,yağlı bir peynir,yumuşacık,tel peynire benziyor ama değil..:)
resimleri çekerken birilerinin karnına ağrılar girdi(kocişin)
hadi çaylar soğudu,hadiii,hadi yavrummm,hadi aşkımmmmm,valla benden günah gittiiiiiii v.s. v.s...
söylenirkeeeeen tabaklardan da anlıyacağınız üzere 1 tanesini ayaküstü götürdü ve bi daha kocişten haber alınamadı
yufkalar anneciğimin her kış ikimiz içinde hazırladığı gözlemelik yufkalar,ama ben börekte yapıyorum nefiss oluyor..o yufkalar hazırlanırken asla su kullanılmıyor,sadece süt ve yumurtadan yapılıyor..birde un:)
yufkalar hazırlanırken gözleme yapmaya uygun hale gelmesi için sac üzerinde pişiriliyor öyle kurutuluyor,işte o yüzden resimlerdende gördüğünüz üzere sıcak sudan geçirdim ve 6 tane tam yetti..3 alta 3 üste olmak üzere..
büyük bir kase yoğurda 2 yumurta kırıp bi miktar sıvı yağ ekledim ve ıspanakların üzerine ara kata döktüm..sonra üzeri için yoğurtlu sostan kalmadığı için(elim bol yetiremedim) 2 bıldırcın yumurtası kırdım ve çırpıp böreğimin üzerine döktüm..
çok çok çokkk güzel oldu ve o devasa tepsinin yarısı bitti şu saat itibariyle...)
Ellerime sağlık,sizlerede afiyet olsunnn
buda merak edilen davul fırınım:))
markasını v.s. yakınen çektim kesinlikle tavsiye ederim inanılmaz güzel pişiriyor,alt ve üst aynı oranda pişiyor..turbo özelliğiyle heryere eşitısı verdiğinden bi tarafı iyi pişirip diğer tarafı görmezden gelmiyor yani
..tek yönlüde pişirebilirsiniz.düğmeleri ve ayarları var..]
elosacım fırını gördüm tamamdır:)
kıbrıs dönüşü almayı düşünüyorum, madem çok güzel pişiriyor:)
sultan lokumu yapacaktım ama, midem birazcık bulandı ve yattım dinlendim
şimdi de geç oldu, uğraşmayım dedim
yarın yaparım artık
börek enfes görünüyo
o sacda pişen yufkanın ayrı bi lezzeti oluyoo
ve tava böreği çok leziz oluyo bilirim
ne demek canim benim ya sen iste ben sana ozel bi tepsi yaparimm :))oy oy oyyy nefis görünüyorlar canım yaa,ellerine sağlık..paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederimm..ya yumuşucuktur onlarşimdii,ben çok severim susamlı olan herşeii..1 tanecik alabilirmiyiimmm:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?