Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda toparlarsın kendini. Su böreğine benzer yumuşak olacak bir börek tarifin var mı ? Yapınca kocamdan önce kaçırabilirsem fotoğrafını yayınlarım.

işteee .sadece toz maya yag şeker tuz un yumurta ile yaptım hamurunu.annem öyle önerdi bndeee öyle yaptım mecbur.ilkkez hamurun başına geçtim tek başıma .ögrenci evnde de ancak bu kdr oldu tüm olanaklarımı kullandım
biraz daha ince olablrmiş ama sonç itibariyle bi 45 dk önce cekilen resmlerden eser yok hepsi yendi ve bitti (geçen hafta ki "pizza pogacasından" sonra sanırım arkdşlarm pizza istediklerinde beni bulucaklar)

sende bizim kafadansın sanırım canım,hiç bir içeceği boş içmiyoruz illaki yanında atıştırmalık bişi aranıyor:))
tuzlu tarifim var hemde 4-5 gün asla bayatlamıyor..ama resmini çekmemiştim direk tarifi veriyorum,çok memnun kalacağına eminim canım.her iki tarifide sorunsuz severek yapıp yiyoruz biz..

TUZLU KURABİYE

[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket margarin[/FONT]​
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay bardağı sıvı yağ[/FONT]​
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay bardağından 1 parmak az sirke, üzeri su[/FONT]​
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz[/FONT]​
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Aldığınca un[/FONT]​
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif](Bu tarifte kabartma tozu yok, unuttuğumu sanmayın:)) )[/FONT]​
[/FONT]
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı:
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Margarini benmari usulü eritip, diğer malzemeleri katarak hamur yapalım. Resimdeki gibi şekil verip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam+çörekotu serpelim ve 175'C fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.[/FONT]​
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Afiyet Olsun.....

SUSAMLI KURABİYE

Malzemeler:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı sirke
7 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı (içine)
alabildiğince un
susam
yumurta beyazı(üzerine)
Yapılışı:
Unu derin karıştırma kabına koyup ortasına çukur açın.

Eritilmiş tereyağı ile birlikte tüm malzemeyi ekleyin.

Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Sonra hamura isterseniz simit seklini verin ve önce yumurta beyazına sonra susama batırın.

170 derecelik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

[/FONT]​
[/FONT]
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda toparlarsın kendini. Su böreğine benzer yumuşak olacak bir börek tarifin var mı ? Yapınca kocamdan önce kaçırabilirsem fotoğrafını yayınlarım.
sağol canım çok teşekkür ederim...kocişler kedi gibi dolanıyorlar dimi pasta börek olunca:)))
hemen veriyorum canım,yalancı su böreğim var benim favorilerimden..hemen ekliyorum tarifi cnm
MALZEMELER:

• 3 adet yufka
  • 1 paket makarna
  • 4 adet yumurta
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 kg rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz ve dere otu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:

1. Makarnayı haşlayıp, derin bir kaba alın.
  2. Üzerine beyaz peynir, tereyağı, maydanoz ve dereotunu ilave edip, karıştırın.
  3. Başka bir kapta 3 adet yumurtayı çırpıp, sıvıyağ ve süt ile karıştırın.
  4. Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın.
  5. Üzerine hazırladığınız yağlı karışımdan sürün.
  6. Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın.
  7. Kenardan sarkan yufkayı makarnanın üzerine kapatıp, bir kat daha yufka serin.
  8. Yağlı karışımın hepsini yufkanın üzerine dökün.
  9. Kalan makarnayı yufkaların üzerine yayın.
  10. Makarnanın üzeri kapanacak şekilde yufka ile örtün.
  11. Bir yumurtayı çırpıp, yufkanın üzerine sürün.
  12. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

ohohhohoyttttt harika olmuşş,ellerine sağlık canım..paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederimm..şimdi bi dilim alıyorum desem kalmadı yani abowwww

rica ederim canımm.kalan parçalarda teker teker altkattaki arkdaşlara gtti.tekrar yaparım mutlaka bikaç parça ayırırım

bugun bide tatlı bişiler yaparsam tamam.sınav haftam gelmeden biraz mutfakta zaman geçiriyim

bi önerin varsaaa hemen degerlendirim

valla benim köstebeği öneririm canım:) uğraşamam dersen hazır olarakta alabilirsin DR OETKER!in var her markette satılıyor..yapımı çok kolay inanılmaz lezzetli.:)

çok teşekkür ederim elossacım
ilk tarifi deniycem ilk fırsatta kabartma tozu konulanı yapmak istemiyorum zira öyle bi kaç tarif denedim yumuşak oluyolar

ayyy ben daha fazla bakmiyim tariflere zorla kapattığım iştahım geri geldi
birde pc başından kalkmadan şunu sorayım haftaya pazar deniycemde hamsili pilavın ölçüleri yazmıyo yoksa benmi göremedim :26:
anne tarafım karadenizli olduğu için hamsiye bayılırız

rica ederim hayatım
denediğin zaman mutlaka paylaş emi,sonucu merak ederim:)
canım ben yarım kg hamsi kullandım o tarifimde

Rica etsem tarifini verebilir misiniz? Denemek istiyorum çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.

Elossa köstebek pastanı bekliyorum merakla

keki için
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı erimiş margarin
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
kreması için
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
krema piştikden sonra
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
üzeri için pudra şekeri

keki için yumurta şeker süt yağı çırpıyoruz yavaş yavaş unu ekliyoruz ve kabartma tozunuda ekleyip kelepçeli tepsiye döküyoruz
kek pişerken sosu yapıyoruz
süt yumurta şeker nişasta unu karıştırıp kaynayana kadar çırpıyoruz
altına kapatınca marharin ve vanilyayı ekleyip yediriyoruz
kek biraz soğuyunca keki ortadan kesiyoruz içine iç malzemesini koyup kapatıyoruz
en üstede süzgeç yardmıyla pudara şekerini gezdiriyoruz
afiyet olsun :)

valla benim köstebeği öneririm canım:) uğraşamam dersen hazır olarakta alabilirsin DR OETKER!in var her markette satılıyor..yapımı çok kolay inanılmaz lezzetli.:)

hmm.sultan lokumun geldi şmdi aklıma.onu yapıcam.ama daha az olması için malzemeleri azaltsam 1 paket pudng kullansam olur sanırım dimi

canım tarif için çok teşekkürlerrr

hmm.sultan lokumun geldi şmdi aklıma.onu yapıcam.ama daha az olması için malzemeleri azaltsam 1 paket pudng kullansam olur sanırım dimi

olur tabi hayatım,malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsin paylaşım isterim unutmaaaaaaaa

tamam canım benim
pekiii pilav malzemeleri yengemde yerdik hep ben ilk defa deniycem de

canım resimlerle ayrıntılı çekmiştim ama yazılı yazmamışım şimdi tekrar baktımda:)
pirinç,dereotu maydanoz karışımı,karabiber,pulbiber,kurusoğan kullanılarak tereyağda pişirilip pilavı yapılıyor..
sayfa 195 te çok detaylı mevcut hayatım birebir bi bak istersen daha çok içine sinsin.
yinede kafana takılan bişi olursa sor lütfen emi

Çok teşekkür ederim

ellosaaaaaaaaa ben böyle güzel fırın pizza görmedim hayatım :):):) nasıl teşekkür etsem az...

benim fırınım mini o yüzden yuvarlak tepside yapamadım kare oldu ama tabi tadı aynı..

sürekli yapacağı tarifler arasına girdi eşimde bayıldı çok teşekkürlerr...

Son düzenleme:

Elossa yawrum bu tarife güvendim,açıkçası güven veren bi içli köfte tarifi arıyodum
Denemeyi düşünüyorum ilk boş vaktimde :124:
Bu arada aradığın ayakkabıları İstanbulda buldum ama bot gibi uzun değil ama bileğe kadar dantelli
neyse konumuz yemek :125: konuyu dağıtmayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…