sağol hayatım hemen veriyim zira çabuk bitmesini isityorum yoksa hepsini yiyebilirim
frambuazlı pasta ve alman pastası yiyip bıkmıycağım iki şeydir
elossacım seni yakalamışken bi sorayım tuzlu kurabiye tarifi arıyorum şöle pastanedekiler gibi olmasını istiyorum:26::26:
birde ertesi güne bayatlamasın kavanoza koyayım akşamları çayın yanında yiyebilelim bi kaç gün:26:
sağol canım çok teşekkür ederim...kocişler kedi gibi dolanıyorlar dimi pasta börek olunca:)))Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda toparlarsın kendini. Su böreğine benzer yumuşak olacak bir börek tarifin var mı ? Yapınca kocamdan önce kaçırabilirsem fotoğrafını yayınlarım.
Eki Görüntüle 578290 Eki Görüntüle 578291 Eki Görüntüle 578288
Eki Görüntüle 578289
işteee .sadece toz maya yag şeker tuz un yumurta ile yaptım hamurunu.annem öyle önerdi bndeee öyle yaptım mecbur.ilkkez hamurun başına geçtim tek başıma .ögrenci evnde de ancak bu kdr oldu tüm olanaklarımı kullandım
biraz daha ince olablrmiş ama sonç itibariyle bi 45 dk önce cekilen resmlerden eser yok hepsi yendi ve bitti(geçen hafta ki "pizza pogacasından" sonra sanırım arkdşlarm pizza istediklerinde beni bulucaklar)
Rica etsem tarifini verebilir misiniz? Denemek istiyorum çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.işte alman pastam
rica ederim canımm.kalan parçalarda teker teker altkattaki arkdaşlara gtti.tekrar yaparım mutlaka bikaç parça ayırırım
bugun bide tatlı bişiler yaparsam tamam.sınav haftam gelmeden biraz mutfakta zaman geçiriyim
bi önerin varsaaa hemen degerlendirim
Rica etsem tarifini verebilir misiniz? Denemek istiyorum çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.
Elossa köstebek pastanı bekliyorum merakla
çok teşekkür ederim elossacım
ilk tarifi deniycem ilk fırsatta kabartma tozu konulanı yapmak istemiyorum zira öyle bi kaç tarif denedim yumuşak oluyolar
ayyy ben daha fazla bakmiyim tariflere zorla kapattığım iştahım geri geldi
birde pc başından kalkmadan şunu sorayım haftaya pazar deniycemde hamsili pilavın ölçüleri yazmıyo yoksa benmi göremedim :26:
anne tarafım karadenizli olduğu için hamsiye bayılırız
Rica etsem tarifini verebilir misiniz? Denemek istiyorum çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.
Elossa köstebek pastanı bekliyorum merakla
valla benim köstebeği öneririm canım:) uğraşamam dersen hazır olarakta alabilirsin DR OETKER!in var her markette satılıyor..yapımı çok kolay inanılmaz lezzetli.:)
rica ederim hayatım
denediğin zaman mutlaka paylaş emi,sonucu merak ederim:)
canım ben yarım kg hamsi kullandım o tarifimde
keki için
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı erimiş margarin
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
kreması için
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
krema piştikden sonra
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
üzeri için pudra şekeri
keki için yumurta şeker süt yağı çırpıyoruz yavaş yavaş unu ekliyoruz ve kabartma tozunuda ekleyip kelepçeli tepsiye döküyoruz
kek pişerken sosu yapıyoruz
süt yumurta şeker nişasta unu karıştırıp kaynayana kadar çırpıyoruz
altına kapatınca marharin ve vanilyayı ekleyip yediriyoruz
kek biraz soğuyunca keki ortadan kesiyoruz içine iç malzemesini koyup kapatıyoruz
en üstede süzgeç yardmıyla pudara şekerini gezdiriyoruz
afiyet olsun :)
hmm.sultan lokumun geldi şmdi aklıma.onu yapıcam.ama daha az olması için malzemeleri azaltsam 1 paket pudng kullansam olur sanırım dimi
tamam canım benim
pekiii pilav malzemeleriyengemde yerdik hep ben ilk defa deniycem de
olur tabi hayatım,malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsinpaylaşım isterim unutmaaaaaaaa
keki için
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı erimiş margarin
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
kreması için
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
krema piştikden sonra
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
üzeri için pudra şekeri
keki için yumurta şeker süt yağı çırpıyoruz yavaş yavaş unu ekliyoruz ve kabartma tozunuda ekleyip kelepçeli tepsiye döküyoruz
kek pişerken sosu yapıyoruz
süt yumurta şeker nişasta unu karıştırıp kaynayana kadar çırpıyoruz
altına kapatınca marharin ve vanilyayı ekleyip yediriyoruz
kek biraz soğuyunca keki ortadan kesiyoruz içine iç malzemesini koyup kapatıyoruz
en üstede süzgeç yardmıyla pudara şekerini gezdiriyoruz
afiyet olsun :)
İçli Köfteeemmm:)
Hemen tarifine geçeyim
yarım kg ince köftelik bulguru ve 2 yemek kaşığı irmiği karıştırıp üstüne su çıkıncaya kadar kaynar su döküp kapalı halde bekletiyoruz 30-35 dk kadar..bulgurlar iyice şişince ve yumuşayıp soğuyunca içerisine 100-150gr kadar kıyma ekliyoruz..
2 yumurta,tuz,1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası,2 yemek kaşığı beyaz un da ekleyip 1 çay bardağı soğuk su ilave edip 20 dk kadar iyice ovuyoruz yoğuruyoruz krem haline getiriyoruz bu harcı..
iç harcı içinse 3-4 orta boy kuru soğan,2 adet yeşil biber ve yarım kg kıymayı bir tencerede kıyma suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,arar ara karıştırarak..kıyma ve soğanlar piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip harmanlıyoruz..baharat miktarını arttırıp azaltabilirsin,ben orta karar seviyorum o yüzden ölçüm hep 1 tatlı kaşığıdır.
iç harc tamamen soğumadan köfte yapımına başlanmamalıdır bu arada.
herşey bittikten sonra ilk önce hazırladığımız bulgurlu harctan köftelerin büyüklüğü miktarda avucumuza alıp mümkün olduğunca ince halde daireler çizip ince çukurdan duvar hazırlıyoruz ve içine kıymalı harcımızdan ekleyip elimizi ıslata ıslata köftelerin ağzını kapatıp aynı zamanda da şekillendiriyoruz..
köftelerin hazırlık aşaması bittikten sonrada bir tencerede yarısına kadar kaynamakta olan suya dağılmamaları için 2 yemek kaşığı tuz ve yarım limon sıkıp köftelerimizden 3 er 4 er tane atıp yaklaşık 5-6 dk pişmelerini sağlıyoruz..zaten pişenler su yüzeyine çıkıyorlar anlıyorsun...delikli bir kepçe ile onları servis tabağına alıyorsun ve bu esnada üst üste ve bitişik koymamaya dikkat etmelisin yapışırlar.
bu arada köfteleri suda pişirmek yerine kızartabilirsinde bilginiz olsun birde afiyet olsunn:))..
Eki Görüntüle 523568 Eki Görüntüle 523569 Eki Görüntüle 523575 Eki Görüntüle 523570 Eki Görüntüle 523571 Eki Görüntüle 523572 Eki Görüntüle 523573 Eki Görüntüle 523574 Eki Görüntüle 523577 Eki Görüntüle 523576
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?