Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Muhakkak denemen dileğiyle...
Teşekkür ederim hoşbulduk...
Yeni paylaşımlarımla gelirim gene...

merakla bekleyeceğim canımm

Ellerine sağlık canım her şey çok güzel gözüküyor :)

çok teşekkürler canım hoşgeldin mutfağımaa

25 kişi gelcek cnm
son bi soru daha hayatım,gelecek kişiler sürekli görüştüğün kişilermi ekstradan okuldan işten v.s. velilerde gelecekmi

arkadaşlar merhaba,
topik çok güzel bir sürü yeni şey ve tarifler öğrendim sayenizde.benim bi sorum olacak; kara lahana dolması yapıyorum ve lahanaların saplarını kestim.bu kalan saplardan bi yemek yapabilir miyim? atmaya kıyamıyorum,dolmanın içine birkaç tane koyuyorum ,fazlası güzel olmuyo.önerileriniz var mı?

yok zaten oğlum 2 yaşına gircek yabancı yok görümcelerim eltim annemler kaynananmlarr

canım merhabaa hoşgeldin mutfağıma
karalahana dolmasına bayılırızz bizzz,üzerine bol sarımsaklı yoğurt oy oy oyyyyyyyy:))
o sapları çok olduğunda bende atmıyorum hayatım,ya ıspanak gibi bol soğanla kıyma ile kavuruyorum yoğurtluyorum..yada sadece soğan domatesle kavurup kavurmasını yapıyorum üzerine yumurta kırıyorum harika oluyor..birde o saplardan çorba yapabilirsin yoğurt un terbiyeli..harika olur..üzerinede yağ ve nane yakar eklersin..pulbiber eşliğinde yemeye doyamazsınız:)
bu arada kara lahananın nesini yaparsanız yapın mutlaka sarımsak ekleyin inanılmaz değişiyor tadı

yok zaten oğlum 2 yaşına gircek yabancı yok görümcelerim eltim annemler kaynananmlarr

hmm o zaman hemen düşünmeye başlıyorum cnm..yarına kadar müsade varmı,yada bu akşama kadar..güzel bi menü çıkaralım sana..hem kolay olsun hem lezzetli hem şık:)

biz karalahananın saplarını asla atmayız
kavurur yeriz

pazıyı da aynı şekilde.
bayılırımm

çok sağol canım ya sizin gibi maharetli hanımlardan bi cevap alacağımı biliyordum.buyrun beraber yiyelim:)) kıymalı yoğurtlu yaparım o çok iyi bir fikir.eşim de yoğurtlu şeylere bayılır

çok sağol canım ya sizin gibi maharetli hanımlardan bi cevap alacağımı biliyordum.buyrun beraber yiyelim:)) kıymalı yoğurtlu yaparım o çok iyi bir fikir.eşim de yoğurtlu şeylere bayılır

estağfurullah canım ne demekk,paylaşıcazki daha güzel şeyler çıkıcak ortaya:)
kocişler yoğurt delisi sanırım,benimkide süt ve süt ürünlerini çılgınca tüketiyor:)
lahana sarmanı paylaşırmısın sana zahmet olmazsa,çok canım istedi varya bari görerek nefis körliyelim:)
hemen yapılacak bişide değilki anasını satayım,yemeğimde çok..napsam bilemedim:)

canım öncelikle mutfagına cok bayıldım.kasap köftenıde yaptım cok guzel oldu topikte tek eksik olan sey ılk sayfada yemeklerın hangı sayfada olduugu yazmaması.benceee ilk sayfada mutlaka yemekler ve sayfaları olmalı.bence önerımı dıkkate al dahada güzel olacaktır

ay hemen siliyorum hayatım,hayran kitlem fazla olunca böylee oluyor naparrssııınnnn

becerikli hatunun hali bi başka oluyo canıııım naparsın
bizde bizdeeee,pazınında sarmasını yaparız ne güzel olurr,hele anneciğimin ellerindenn
benim eşim bayılır pazı sarmasına
yaprak sarmasından daha güzel der her zaman
bi de karalahananın sarmasını çok sever
ağzının tadını biliyo bu herifler

cnm zaten ilk sayfada yazıyoo

tabi paylaşırım canım.az önce bayağı bi yazdım tarifi ama zamanaşımına uğradı beni forumdan attı ( yazdıklarım boşa gitti
neyse ben hızlıca yazayım .iç harcı için yarım kilo kadar kıyma ,2 soğan,1 diş sarımsak,1 su bardağı kadar pirinç,maydonoz,domates ve biber salçası,tuz ve baharat
tencerenin dibi için biraz tereyağı ve sıvı yağda salça kavuruyorsun.haşladığın lahanaları sarıp tencereye diziyorsun.üstünü geçmeyecek kadar kaynamış su ekleyip pişiriyorsun ve afiyetle yiyorsun

Elossa patates mantısı ve sultan lokumunu yaptım ikiside çok beğenildi.
tarifler için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…