Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
tabiiikkii.iyiki geldim gördüm buldum seni

yapıcam birazdan h.cevizi almaya cıkcam sonraa yapar yüklerim canım

eheheh:) tamam cnm bekliyorum paylaşımını:)

bende köstebek pastayıı merak ediyorumm elosacımmmm

harika oldu hayatım ekliyorum birazdan:)

wowwwwwwww:) süper olmuş canım yaa ellerine sağlıkkk,nefis görünüyorrr
hamurunu beğendiysen gerisi önemli değil canım,kocişimde görü pizzanı o da beğendi aferin dedi sana:)))
paylaştığın için çok teşekkür ederim canım devamını beklerim

ehehehe ayakkabıyı bende buldum ama stoğa geldiğinde alacağım kısmetse,senin bulduğun yerin adresi varsa ayakkabı konumun altına yazarmısın:)
köftemi denediğinde paylaşırmısın bideee

harika tarifler ama tarifleri tek tek aramak biraz zorluyorr..

hayatım teşekkür derim hoşgeldin mutfağıma,ilk sayfada hepsinin listesi ve sayfa numarası var.

ilk sayfada tek tek sayfalarda sıralanmış cnm.cok aramana gerek yok "içindekiler" var

yardımın için teşekkürler canımcımm

KÖSTEBEK PASTA

Keki için;

• 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kakao
  • sıvı çikolata sosu(1 çay bardağı kadar)
  • 2 yemek kaşığı toz nescafe

Kreması için;

kakaolu krem şanti(2 paket)
kakaolu pasta kreması
7-8 muz
2,5 su bardağı süt
isteğe göre damla çikolata

Kek için; yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu,nescafe karıştırılır, son olarak kakao ve sıvı çikolata sosu eklenir, karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökülür ben borcamda yaptım..180 derecede pişirilir, fırından çıkarınca soğumaya bırakılır. Soğuyunca ters çevrilerek pasta tabağına yerleştirilir, kenarlarında 1,5 cm boşluk bırakarak ortası bir kaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın en üstüne serpmek için)

kreması için kakaolu krem şanti ve kakaolu pasta kremalarımız ayrı ayrı kaplarda üzerinde yazdığı gibi hazırlanır buzdolabında yarım saat bekletilir..
oyduğumuz kekimizin çukur kısmına kakaolu krem şantimizin yarısı doldurulur,üzerineMuzlar uzunlamasına ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısmına tamamen doldurulur. kalan Krema önce muzların üzerine ve kekin her yerine yayılır.üzerine damla çikolatalarımız serpiştirilir...kalan krem şantimizde ekrar muzların üzerine yayıldıktan sonra yine muz eklemek istedim ben ve bu defa uzunlamasına 2 ye değilde 3 e bölerekekledim muzları..yine onların üzerine ise yüm kakaolu pasta kremasını boca ettim ve Kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde ekledim.. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun

NOT:
kızlar kekimde yanık görüntüsü zannettiğiniz şey yanık değil,sıvı çikolata sosudur:)pişince daha koyu bir hal aldığından yanık gibi görünüyor resimlerde:)
kocişinde kalbine inecekti yandımı yoksa dedi ilk gördüğünde:)) farkettiyseniz normalde köstebek pastanın kreması beyaz olur ama biz çikolata manyağı olduğumuzdan buram buram çikolatalı köstebek pasta yapmak istedim..ve süperde oldu:)))

Eklentiler

• $Fotoğraf4031 - Kopya.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 45
  • $Fotoğraf4036 - Kopya.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 37
  • $Fotoğraf4039 - Kopya.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 43
  • $Fotoğraf4040 - Kopya.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
KIYMALI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

MALZEMELER;

2 bu bardağı yeşil mercimek
200 gr kıyma
2-3 adet kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş domates
2 diş sarımsak
domates,biber salçası
sıvı yağ

YAPILIŞI;

kuru soğanlar yemeklik doğranır,sarımsakta eklenerek kıyma ilave edilir ve yağda iyice pişirilir..üzerine domates rendemiz ve salçalarımız eklenerek en son gceden ıslattığımız mercimeklerimiz ilave edilir ve çok kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirilir..
ben kırmızı acı biberde ekledim çok severiz:)

merhabalar öncelikle

sabah oğlumu gönderdikten sonra bi takıldım topiğe bütün tariflerini tek tek inceledim çok güzeller ellerine sağlık ama biz karı koca bu ara kilolandığımız için diyete başladık kendimize ödül için ara ara bakacağım tariflerinize devamını bekleriz

merhaba canım günaydınn
öncelikle hoşgeldin mutfağıma,çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim canım.
ahh o kilolar başa bela bi gidiyorlar gelmiyorlar,bi geliyorlar gitmiyorlar
tariflerimden denediğin olursa paylaşmanı isterim canım

mutlaka deneyeceğim tarifler var paylaşırım cnm

ahhh ahh ben fazla dertliyim geçen yıl 20 kilo verdim ben kış geldi 2 sini geri aldım ve dur dedim bi vereyimmde rahatlıyım

mutlaka deneyeceğim tarifler var paylaşırım cnm

ahhh ahh ben fazla dertliyim geçen yıl 20 kilo verdim ben kış geldi 2 sini geri aldım ve dur dedim bi vereyimmde rahatlıyım

tamam canım merakla bekleyeceğim paylaşımlarını
olsun yemeğin salçalısı kadının kalçalısı makbul

Son düzenleme:
gunaydın
ben en çok şu ankete kimler hayır cevabı verdi, onu merak ediyorum. kendilerini deşifre etsinler

elossa rejim bitti mi canım yazılanları pek okuyamıyorum, resimlere bakıp ağzımın sularını siliyorum genellikle
bu gün çu mercimek yemeğini deneyim, hiç yapmadım. inşaallah sever bizimki. her şeyi yemez, gıcıktır biraz.

arkadaslar baklavalık yufka ile börek yapan varsa paylaşır mı lütfen

sultan lokumu'nu yaptım iki tabak cıktı böyle birisi tabki arkdşlara gtti
gayet başarılı bi tarf olmş.bnde ancak böyle sekl verebldmmm ama tadı güzeldiiii.takipteyim elossa :13:

Günaydın hayatımm

canım yanlışlıkla tıklamışlar geride alamamışlar o arkadaşlar..özelden mesajla görüştük biz,hatta topiktede yazdılar canım:)
rejimim çoktan bitti hayatım,yiyorum herşeyi ama birazcık dikkat ede ede:)
baklavalık yufka ile börek tarifi bende beklerim yapanlardann..bakim benim usuldenmi yapıyorlar:)

wowww nefis olmuş hayatım ellerine sağlıkk...bikaç tane aldım haberin olsun
arkadaşların bayılmıştır eminim,yumuşucuk bişi yemeside keyifli di mi:)
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım benim

ben teşekkr ederim canımm.evet sevdiler satın aldgmız lokumlar gibi oldu gerçkten bende böylesni beklemiyodum ama dünkü performansımı cok begendiler önce pizza sonra lokum
hergün böyle seyler beklerlerse işim var yanii.

seninde emegine saglık canım

Selamlar benden de bir tarif gelsin mi
Umarım hoşunuza gider...

FINDIKLI BROWNİ

Malzemeler

160 g bitter çikolata(Karam bitter kullandım 2 paket)
2 yemek kaşığı süt
100 g tereyağı(2,5 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı ediyor.)
1,5 paket vanilya
2 yumurta
1/3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
120 g beyaz çikolata(3 paket 40grlık çikolatalardan kullandım)
2 avuç iri çekilmiş fındık.

Yapılışı

Bitter çikolata, su ve tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Eritirken kaşıkla arada karıştırın.
Ayrı bir yerde yumurtalarla vanilyayı iyice çırpın. Çırpılmış yumurtalara çikolatalı karışımı ekleyin.
Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kaşıkla karıştırın.
Beyaz çikolatayı bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kesip karışıma ekleyin. Fındıkları ekleyin, hafifçe karıştırın.
Kek kalıbına hazırladığınız karışımı boşaltın.
Önceden 170-175 C ısıttığınız fırında 30 dk kadar pişirin. Diğer keklere göre daha çabuk pişer arada kontrol edin.
Kalıpta soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Eki Görüntüle 578979

elossa cnm oğlumun doğum günü var cumartesii ne yapmamı öneririsin akşam olcak doğum günü

ohhh miss ellerine sağlık ben bugün bunu yapayım valla kaçtır yeşil mercimeği pilav hariç nasıl yapsam diye düşünüyodum. mercimeği nasıl ısladın Elossa ? kaç dakika ısladın ? ben haşlasam olur mu yoksa çok pişip lapa gibi mi olur ?

eehehehe seninde hayatımm:)
arkadaşlarına benden selam söyle seni yormasınlar,onlardan da icraat bekliyoruzzz

canım selamm hoşgeldin mutfağımaa:))
harika görünüyor yaa,can evimden vurdun benii inan ben çok severim oy oy oyyyyyyyyy
köstebek pastamın yarısı duruyor bi kısmını takaslasak
ellerine kollarına sağlık canım,tarif için ayrı teşekkürler,paylaşımlarını merakla bekliyorum

elossa cnm oğlumun doğum günü var cumartesii ne yapmamı öneririsin akşam olcak doğum günü

canımcım sana menü oluşturalım ama bana kaç kişi geleceğini söylermisin

sağol canım benim çok lezzetlidir biz çok severiz mercimek yemeğini,yanına da kuru soğan keserim,bide cacık üff üff üffffffff:))
ben geceden ıslattım ve buzdolabında beklettim..o zaman asla ezilmiyor mercimekler..ama sen ıslatmadan yapacaksan suyunu koymadan önce mercimekleri bi güzel yıka ve soğanla salçayla mercimekleri yaklaşık 7-8 dk kavur,ama başında ol ara ara karıştır yani..sonra mercimeklerin rengi dönünce kaynar su ekle canım

Muhakkak denemen dileğiyle...
Teşekkür ederim hoşbulduk...
Yeni paylaşımlarımla gelirim gene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…