Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
kızlarr biliyorsunuz görümcemin nişanı var yarın ve biz bugün kociş mesaiden çıktığı gibi,eve gelip beni almasıyla yola çıkacağız kısmetse...
kazasız belasız varırız inşallah,çünkü burada hava berbat kar-buz...
hepinize Allahaısmarladık diyorum zaman zaman açarım telden,pc den..teknolojisiz o yol çekilmez:)))
cumartesi yani yarın gündüz nişan olucak,akşamıda tüm gençler (yaklaşık 70 kişi) Bornova'ya fasıla gideceğiz..
takipçilerimden yakın olanlar var ise beklerim hem tanışırız:)
link veriyorum inşallah yakın olanlar gelebilecek olanlar olur,öyle bi durumda bana hemen özelden tel bırakabilirsiniz ararım mutlaka:)
Ki~bar Restaurant

Sağ sağlim gider gelirsiniz İnşaallah.. Görümceni de Allah mesut etsin İnşaallah..

hayırlı olsun görümcenin nişanı canım güle güle git güle güle gel kazasız belasız yolculuklar dilerim

güle güle git kazasız belasız inşaallah.Görümceninde nişanı hayırlı olsun

Canım keklerde 2 tane kabartma tozu kullansam nasıl olur??Tozu hamura katıyorum ama kattıktan sonra çok karıştırıyorum bundan da olabilir belki.Kek çalışmalarımda hız kesmeden denemelere devam etcem

nacızane fıkırımı soylıyım kek yaparken yumurta ve şekeri bayag çırp ama unu ekledıgın zaman fazla karıstıp yorma harcını ve fırını ıkıdbır acma ok

Son düzenleme:

Hayırlı yolculuklar canımmm görümcene de mutluluklar diliyorum

cnm pizzanı denedim, cidden belli cok lezzetli bir pizza ama biz beceremedik.. elimdeki en buyuk borcama(yani piyasadaki en buyuk borcamlardan biri) döktüm ama hamur kabardıda kabardı cnm.. saatlerdir tasacak diye yapmadıgım sekil, tepsiye koymadıgım pozisyon kalmadı.. pişti ama hamurrr kek gibi oldu.. demekki bu hamur malzemesinin yarısını koymam lazımmıs.. ama lezzeti güzel olcaktı belli yani,sadece üstünü yiyebildik cunku

kızlar bişey sorcam..eklentideki(umarım eklenmiştr) kase fırına girebilirmi?? bu büyük kek kalıplarından değil..bildiğimz hoşaf,puding kasesi...paşabahçenindi sanırım..ufak kekler yapıcamda fırına atabiirmiyim..bir blogda görmüştüm ama emin olamadım

Eklentiler

• $images.webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 63

hmm
borcamları gözü kapalı atıyoruz ama, buna bişey diyemicem
borcamdan inceyse çatlar, bu sefer hiç bi halta yaramaz at çöpe
hiç de denemedim bunları güvenip:44:

bunlar ısıya dayanıklı değil sıcakta çatlar hatta patlar

Haşlanmış fasülyenin evrim geçirmiş hali
Fasülye kavurması

Malzemeler:
*yarım kilo taze fasülye

*1 kuru soğan
*yarım demet taze soğan
*2-3 yumurta
*pulbiber, booolkarabiber

Taze fasülyeleri tuzlu suda iyice haşlıyoruz, yumuşacık olacak

Haşlandıktan sonra

biraz yağ ile kurusoğan ve tazesoğanı soteliyoruz
fasülyeleri de atıp şöyle bi karıştırıyoruz

bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra fasülyeye ekliyoruz

karabiber ve pul biberini ekliyoruz
bol karabiberli olsun, çünkü bunun tadını karabiber bu kadar güzel yapıyor. pulbiber koymasanız da olur ama, ben şöyle bi gezdiriyorum. damak zevkinize göre de tuz katın.
yumurtalar pişene kadar karıştırın.

sonra da sıcak sıcak yiyin

kazasiz belasiz gidecegin yere ulasirsin insallah esinle

kızlar bu akşama naneli tel şehriye çorbası zeytinyağlı biber dolması ve kabak tatlısı yaptım bunlarda resimleri kabak tatlısını fındıkla süsledim fındıklı ve fındıksız resimlerinide çektim

Ellerine sağlık canım
Bende bugün yaptım...

Benim ki yazın kuruttuğum kuru fasulyelerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…