Ellerine saglik hayatim super gorunuyooorrrr
elossaya sormuşsun ama istersen bende sana bir fikir verebilirim elma reçeli yap çok muhteşem oluyo
evet mantıklı canım şeker oranını nasıl ayarlıcam pekii??
kızlar bu akşama naneli tel şehriye çorbası zeytinyağlı biber dolması ve kabak tatlısı yaptım bunlarda resimleri kabak tatlısını fındıkla süsledim fındıklı ve fındıksız resimlerinide çektim
Eki Görüntüle 583806 Eki Görüntüle 583829 Eki Görüntüle 583827 Eki Görüntüle 583836
hımm nefiss eline sağlık bende tel şehriyeyi böyle yapıyorum...yeşil biber falan da ekliyorum sebzeli gibi oluyorr...bayılıyorum vallaa...kabak tatlısınıı hiç denemedimmm. biber dolmasınıı pek tutturamıyordumm onuda şimdi pişire pişire öğrendim galiba biraz daha iii yapıyorum...
güle güle git kazasız belasız inşaallah.Görümceninde nişanı hayırlı olsun
Hayırlı yolculuklar canımmm görümcene de mutluluklar diliyorum
way way wayyyyyy:)
ellerine sağlık hayatımmm kesinlikle yapacağım zati özendim geçen gün:)
canım harikasın ellerine sağlıkk,paylaşım içinde ayrıca teşekkür ederim tatlım süpersin..
topiğimin böylesi teşfik etmesi sizlerden de harika lezzetler görmek beni nasıl mutlu ediyor anlatamm
canım tşk ederim. asıl sen süpersin tatlım.. burası hep böyle aktif olsun lütfen
sağol bebişim inşallah hep öyle olacak sayenizde
cnm pizzanı denedim, cidden belli cok lezzetli bir pizza ama biz beceremedik.. elimdeki en buyuk borcama(yani piyasadaki en buyuk borcamlardan biri) döktüm ama hamur kabardıda kabardı cnm.. saatlerdir tasacak diye yapmadıgım sekil, tepsiye koymadıgım pozisyon kalmadı.. pişti ama hamurrr kek gibi oldu.. demekki bu hamur malzemesinin yarısını koymam lazımmıs.. ama lezzeti güzel olcaktı belli yani,sadece üstünü yiyebildik cunku
canaım beğenmene sevindim ama keşke büyükçe bir tepside 1 defada pişirseydin..aslnda o kadar kabarmaması lazım neden öyle oldu ki:)
bi dahakine benim usulden denersen sonucu bildirirmisin canım
Haşlanmış fasülyenin evrim geçirmiş hali
Fasülye kavurması
Malzemeler:
*yarım kilo taze fasülye
*1 kuru soğan
*yarım demet taze soğan
*2-3 yumurta
*pulbiber, booolkarabiber
Taze fasülyeleri tuzlu suda iyice haşlıyoruz, yumuşacık olacak
Haşlandıktan sonra
biraz yağ ile kurusoğan ve tazesoğanı soteliyoruz
fasülyeleri de atıp şöyle bi karıştırıyoruz
bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra fasülyeye ekliyoruz
karabiber ve pul biberini ekliyoruz
bol karabiberli olsun, çünkü bunun tadını karabiber bu kadar güzel yapıyor. pulbiber koymasanız da olur ama, ben şöyle bi gezdiriyorum. damak zevkinize göre de tuz katın.
yumurtalar pişene kadar karıştırın.
sonra da sıcak sıcak yiyin
ooyyyyyyy harikaaaa!
ellerine sağlık canım bayıldım yaa,resimde büyük yaa resmen gözüme gözüme soktum fasulyeleri..
ben çok severim harika bir lezzettir..ben fasulye kavurmasına bikaç diş sarımsak ekliyorum öylede tavsiye ederim canım..
paylaşımın için çok teşekkür ederim ellerin kolların dert görmesin
kazasiz belasiz gidecegin yere ulasirsin insallah esinle
ulaştık şükür canımm çok teşekkür ederimm
kızlar bu akşama naneli tel şehriye çorbası zeytinyağlı biber dolması ve kabak tatlısı yaptım bunlarda resimleri kabak tatlısını fındıkla süsledim fındıklı ve fındıksız resimlerinide çektim
Eki Görüntüle 583806 Eki Görüntüle 583829 Eki Görüntüle 583827 Eki Görüntüle 583836
Allahım harikaaaaa!
ellerine sağlık her biri ayrı nefiss görünüyor canım..paylaşımın içinde ayrıca teşekkür ederim benim marifetli arkadaşlarımm
Ellerine sağlık canım
Bende bugün yaptım...
Eki Görüntüle 583853
Benim ki yazın kuruttuğum kuru fasulyelerden
wowwwww ellerine sağlık canımm kurutulmuşununda tadı bi ayrı gerçekten..
ellerin kolların dert görmesin paylaşttığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım
elosacıgımmm yardımına ıhtıyacım varr.. evde cok fazla elma var nasıl degerlendırebılırımm yardımcı olurmusunn???
hayatım marmelat yapabilirsin,reçel olabilir,hoşaf olabilir..elmalı kurabiye yapabilirsin bolca..bayatlamaz kolay kolay..
elma pekmezi yapabilirsin,elmaları kurutabilirsin elma kurusu olur harikada olur...
elma sirkesi yapabilirsin,elma şekerleri yapabilirsin...:)
elossaya sormuşsun ama istersen bende sana bir fikir verebilirim elma reçeli yap çok muhteşem oluyo
canım yardımın için teşekkür ederiimmm
aklıma gelenleri bende yazdım ama yine gelirse yine yazarız:)
Akşam akşam gözünüzü açıyım bi
Kuru patlıcan dolması
malzemeler:
*10-12 kurupatlıcan
iç malzemesi:
*3 tane soğan
*1,5 su bardağı pirinç
*yarım su bardağı bulgur
*2 yk salça
*biraz dereotu (ben önceden kurutup inceltiyorum, daha kolay oluyo o şekilde)
*varsa maydonoz
*karabiber, pulbiber, kimyon, sumak, tuz
*damak zevkinize göre nar ekşisi
Patlıcanları 15 dk. suda kaynatıyoruz, çok yumuşamasın daha pişecek
patlıcanlar yumuşadıktan sonra tüm malzemeyi çiğden koyuyoruz
tencereye dizip, üstünü geçmeyecek şekilde su koyuyoruz, ve 4-5 tane de limon tuzu.
pişme suyunda sadece limon tuzu olsun ki ekşimsiliği güzel olsun.
kaynadıktan sonra kısın ocağı, kısık ateşte 20 dk pişsin. suyunu çekmesine yakın alırsınız ocaktan..
yanına süzme yoğurtla offf off off diyorum
cok mu pissin biraz dahami bekletiyim
cnm önceki gün bende denedim pizzayı, benimkinin hamuruda cok kabardı kek gibi.. sanırım cok buyuk bir tepside yapmak lazımmıs, yada malzemenin yarısını.. benim hamuru gec pişti,kalın oldugu için üstüne folyo kapatıp pişirdim birsurede , hamuru ıslak kalmayana kadar pişir bence..
merhaba elossacım topiğini sara arkadaşımız sayesinde keşfettim sabahtan beri siteyi tek tek inceledim cook gzel seyler paylaşmıssınız... bende mutfakla ugrasmayı severim cok güzel seyler yaparım böyle değişik tarifleride denemeye bayılırım tekrar hayırlı olsun ii günler ben arada takip edip yazıp cıkarım bende yaptıklarımı paylaşmak isterdim ama nete iş yerinde giriyorum onlarla ugrasmaya pek vaktim olmaz canmsende tariflerinn devamını bekleriz
çok güzel olmuş elinize sağlık..
bende böyle yapıyorum ama patlıcanlar bir türlü pişmiyor..içi eriyor patlıcanlar hala sert..
haşlıyorum önce hatta 2 kere siyah suyunu atıyorum..
elossacığım ben günümü yaptım fakat iki saattir uğraşıyorum resim yükleyemedim... :26: tam 8 çeşit yaptım resimleride paylaşmak isterdim... yardımların için sağol canım
Eki Görüntüle 585339
Selam yine ben, banlıyken yaptığım havuç toplarımı henüz paylaşabiliyorum
HAVUÇLU TOPLAR
1 kg havuç
1 bardak toz şeker
1/2 su bardağı ceviz
1 paket pötibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
50 gr margarin
Hindistan cevizi
Rendelenmiş havuçlar ile to şekeri bir tavada suyunu çekene kadar pişirelim.. Biraz ılıdıktan sonra çekilmiş bisküvi, ceviz, margarin ve tarçın ile karıştırıp yoğuralım.. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp elimizi ıslatarak tuvarlayalım.. Hindistan cevizine bulayalım, afiyetle yiyelim
canim suan senin pizzani yaptim firinda pisiyor ama kek gibi oldu sanirim ya
cok mu pissin biraz dahami bekletiyim
yaptim canim ama hic olmadi kek gibi oldu alti yapisti anliyacagin cope gitti
merhabalar sevgili Elossa,
bugün misafirlerime Fellah köftenden yaptım,çok güzel oldu,teşekkür ederim.
tüm tariflerini yazcagım henüz başlardayım,tüm konuyu okumaya çalışıyorum.Ellerine sağlık :)
kızlar fırınınız minimiydi pizza yaptığınız...
benimde mini fırındı ben yaparken unu 4 değilde 3 bardak kullandım tam oldu çokta güzel pişti..
4 bardakta hamur fazla gelebilir ve içi pişmeyebilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?