Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
evet mantıklı canım şeker oranını nasıl ayarlıcam pekii??

tatlım ben birebir ölçüyle yapıyorum bi kilo elmaya bi kilo şeker ama elmalar tatlıysa şeker miktarını biraz daha azaltabilirsin damak zevkine göre yani içine istersen bi çubuk tarçında atabilirsin pişince çıkarırsın tarçın elmeya çok yakışıyo

hımm nefiss eline sağlık bende tel şehriyeyi böyle yapıyorum...yeşil biber falan da ekliyorum sebzeli gibi oluyorr...bayılıyorum vallaa...kabak tatlısınıı hiç denemedimmm. biber dolmasınıı pek tutturamıyordumm onuda şimdi pişire pişire öğrendim galiba biraz daha iii yapıyorum...

bende biber domates sarımsak ve soğanda koyuyorum genelde tel şehrşye çorbasına ama bugün aceleyle salçave naneyle yaptım tadı güzel oldu görüntüsüde öyle

kabak tatlısı çok basit tatlım kabakları soy dilimle üzerini örtecek kadar şeker koy ve üzerine çıkacak kadar su koy kaynayınca kıs altını kabaklar yumuşayıncaya kadar pişir suyu kalırsa onuda içebilirsin çok lezzetli oluyo

güle güle git kazasız belasız inşaallah.Görümceninde nişanı hayırlı olsun

çok sağol canımm teşekkür ederimm

Hayırlı yolculuklar canımmm görümcene de mutluluklar diliyorum

sağol hayatım teşekkür ederimm

merhaba elossacım topiğini sara arkadaşımız sayesinde keşfettim sabahtan beri siteyi tek tek inceledim cook gzel seyler paylaşmıssınız... bende mutfakla ugrasmayı severim cok güzel seyler yaparım böyle değişik tarifleride denemeye bayılırım tekrar hayırlı olsun ii günler ben arada takip edip yazıp cıkarım bende yaptıklarımı paylaşmak isterdim ama nete iş yerinde giriyorum onlarla ugrasmaya pek vaktim olmaz canm sende tariflerinn devamını bekleriz

çok güzel olmuş elinize sağlık..
bende böyle yapıyorum ama patlıcanlar bir türlü pişmiyor..içi eriyor patlıcanlar hala sert..
haşlıyorum önce hatta 2 kere siyah suyunu atıyorum..

Son düzenleme:
elossacığım ben günümü yaptım fakat iki saattir uğraşıyorum resim yükleyemedim... :26: tam 8 çeşit yaptım resimleride paylaşmak isterdim... yardımların için sağol canım

Selam yine ben, banlıyken yaptığım havuç toplarımı henüz paylaşabiliyorum

HAVUÇLU TOPLAR

1 kg havuç
1 bardak toz şeker
1/2 su bardağı ceviz
1 paket pötibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
50 gr margarin
Hindistan cevizi

Rendelenmiş havuçlar ile to şekeri bir tavada suyunu çekene kadar pişirelim.. Biraz ılıdıktan sonra çekilmiş bisküvi, ceviz, margarin ve tarçın ile karıştırıp yoğuralım.. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp elimizi ıslatarak tuvarlayalım.. Hindistan cevizine bulayalım, afiyetle yiyelim

cok mu pissin biraz dahami bekletiyim

cnm önceki gün bende denedim pizzayı, benimkinin hamuruda cok kabardı kek gibi.. sanırım cok buyuk bir tepside yapmak lazımmıs, yada malzemenin yarısını.. benim hamuru gec pişti,kalın oldugu için üstüne folyo kapatıp pişirdim birsurede , hamuru ıslak kalmayana kadar pişir bence..

yaptim canim ama hic olmadi kek gibi oldu alti yapisti anliyacagin cope gitti

merhabalar sevgili Elossa,
bugün misafirlerime Fellah köftenden yaptım,çok güzel oldu,teşekkür ederim.
tüm tariflerini yazcagım henüz başlardayım,tüm konuyu okumaya çalışıyorum.Ellerine sağlık :)

kızlar fırınınız minimiydi pizza yaptığınız...

benimde mini fırındı ben yaparken unu 4 değilde 3 bardak kullandım tam oldu çokta güzel pişti..

4 bardakta hamur fazla gelebilir ve içi pişmeyebilir..

canım merhaba,hoşgeldin mutfağıma
mutfağı sevmen ilgi duyman çok hoş,buradaki tüm arkadaşlarımda tıpkı senin gibi çok ilgililer,becerikliler maşallah
senden de paylaşım beklerim canım olurmu:)
bu arada sara çok teşekkür ederim sayende bir arkadaşım daha oldu:)
ikinizide öpüyorum

çok güzel olmuş elinize sağlık..
bende böyle yapıyorum ama patlıcanlar bir türlü pişmiyor..içi eriyor patlıcanlar hala sert..
haşlıyorum önce hatta 2 kere siyah suyunu atıyorum..

canım geceden ılık suda bekletmelisin kuru patlıcanları,dolma yapınca lokum gibi olur:)

elossacığım ben günümü yaptım fakat iki saattir uğraşıyorum resim yükleyemedim... :26: tam 8 çeşit yaptım resimleride paylaşmak isterdim... yardımların için sağol canım

hayatım gününü atlatmışsın geçmiş olsun:)
epey yorucu olur iyi bilirim,ama zevklide olur
resimleri neden yükleyemedin canım,anlatmamı istermisin nasıl yüklendiğini

wowwww harika görünüyor canımm,ellerine sağlık nefis nefissss
ellerin kolların dert görmesin paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım
paylaşımlarını bekliyorum

canim suan senin pizzani yaptim firinda pisiyor ama kek gibi oldu sanirim ya

cok mu pissin biraz dahami bekletiyim

yaptim canim ama hic olmadi kek gibi oldu alti yapisti anliyacagin cope gitti

hayatım neden çöpe gitti kii(
inan çok üzüldüm acaba küçük tepsimi kullandın canım,ben jumbo çok büyük tepside pişirmiştim sanıyorum orada yanıldın((

merhabalar canımm,beğenmenize çok sevindim bunları duymak ne hoş
yaptıklarından paylaşımlarınıda beklerim olurmu:)

haklısın canım,malzemeyi neredeyse yarı yarıya indirmek lazım,ben oldukça büyük tepside yaptım çünkü

evet canim aslinda yaparken dusundumde benim firin kucuktu cok olur diye bile bile hata yaptim neyse bi daha denerim bu sefer yari yariya indiririm olculeri akillandim artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…