evet canım onlardan
1.sini yapayım :)canım sana 2 yöntem önerebilirim..
1- biberleri iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkar,yağlı kağıt serdiğin tepsiye dizip 10 derece ısıda fırınla ve arada ters yüz et,közlendikten sonra kabuklarını soyup buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsin..
bunlardan patlıcan salatası yapabilirsin veya sade olarakta tüketebilirsin..
2- yine biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayıp iyice kuruduktan sonra,ister jülyen şekilde,ister halka şerit şeklinde doğrayp yine dondurucunda saklayabilirsin...ihtiyacın olduğunda çıkartıp,soğanla kıyma ile soteleyip sirke sarımsak ve üzerine yoğurtla harika oluyor..
canım yine 1. yöntemi yapıp,biberleri küp küp doğra.Bir baş sarımsağı temizle yıka ve dilimle..yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğun tencerene sarımsakları ve biberleri ekle..1 tatlı kaşığı tuz ekle..temiz ve kuru bir konserve kavanozuna sıcak sıcak hiç hava boşluğu kalmadan doldur ve kavanozun en üstüne 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kapağını sıkıca kapat ve temiz bir bez üzerine sıcak sıcak ters çevir..bu şekilde serin bi yerde 1 gün beklet canım..1.sini yapayım :)
canım bide kahvaltılık yapılıyormuş. netten de baktım ama havuç vb. de yazıyodu kafam allak bullak oldu.
onun için var mı bi önerin.
canım çooook teşekkür edrim :):):):canım yine 1. yöntemi yapıp,biberleri küp küp doğra.Bir baş sarımsağı temizle yıka ve dilimle..yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğun tencerene sarımsakları ve biberleri ekle..1 tatlı kaşığı tuz ekle..temiz ve kuru bir konserve kavanozuna sıcak sıcak hiç hava boşluğu kalmadan doldur ve kavanozun en üstüne 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kapağını sıkıca kapat ve temiz bir bez üzerine sıcak sıcak ters çevir..bu şekilde serin bi yerde 1 gün beklet canım..
eğer salatasını yapmak istersen kavanozu açtığında biraz sirke ekleyip sarıştırıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsin nefis olur
canım çooook teşekkür edrim :):):):
sanırım yedikçe seni hatırlıycam
canım sarımsaklı yogurtlu tarifi yaptık yedik :)Afiyet olsun canımm,yapınca haber ver hatta paylaş emii,merak ederimm
saol canikom teşekkür ederim kendim denedim bişiler ama ortaya güzel bi yemek cıktı yinede cevap verdiğin için teşekkür ederimmerhaba canım,geç kaldım cvp vermeye ama arkadaşlarım ilgilenmişler sağolsunlar
ben nohutu geceden ıslatırsamda,ıslatmasamda düdüklüde pişiriyorum canım.
düdüklü tencereye 2 adet orta boy soğan,et koyacaksam etleri,tereyağ,tuz,2 yemek kaşığı domates salçası,1 ymek kaşığı biber salçası,2 su bardağı iyice yıkadığım nohut,ve üstünü 4 parmak geçecekkadar kaynar su ekleyip düdüklümün kağağını sıkıca kapatıyorum..yaklaşık 45 dk da yemeğim hazır:)
canım sana 2 yöntem önerebilirim..
1- biberleri iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkar,yağlı kağıt serdiğin tepsiye dizip 10 derece ısıda fırınla ve arada ters yüz et,közlendikten sonra kabuklarını soyup buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsin..
bunlardan patlıcan salatası yapabilirsin veya sade olarakta tüketebilirsin..
2- yine biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayıp iyice kuruduktan sonra,ister jülyen şekilde,ister halka şerit şeklinde doğrayp yine dondurucunda saklayabilirsin...ihtiyacın olduğunda çıkartıp,soğanla kıyma ile soteleyip sirke sarımsak ve üzerine yoğurtla harika oluyor..
canım sarımsaklı yogurtlu tarifi yaptık yedik :)
çok güzel oldu gerçekten:) çok teşekkürler
saol canikom teşekkür ederim kendim denedim bişiler ama ortaya güzel bi yemek cıktı yinede cevap verdiğin için teşekkür ederim
elossacım bende kırmızı biberleri 1. yöntemindeki gibi yapıyorum çok güzel oluyor ama ben kışlık hazırladığım gıdalara hiç yağ eklemiyorum kızartma yapmıyorum sağlık açısından sakıncalı olur diye sen yağ kullanıyosun sanırım bi zararı olmuyo mu:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:
elossa canım şeftali pelteli tatlı yaptım umarım beğenirsiniz
ŞEFTALİ PELTELİ İRMİK TATLISI
irmik tatlisi icin:
1 litre süt
1 paket vanilya
10 corba kasigi irmik
10 corba kasigi seker (arzuya göre daha az veya cok)
1 yemek kasigi tereyag
Süt, irmik, vanilya, tereyag ve seker tencereye konur. Karıstıra karıstıra kaynatılır. karisimi islatilmis kaliba veya borcama dökülür.
şeftali peltesi icin:
2-3 tane şeftali
yarım su bardag seker
yarım kücük cay bardagi su
2 yemek kasigi nisasta
kücük bir tencereye ezilmis veya blenderden gecmis şeftali, yarım su bardagi seker, 2 yemek kasigi nisasta ve yarım cay bardagi su ile pisirin. pelte baya kati olmaya baslayinca atesden alinve 2 dak devamlı karistirin. daha sonra ilinmis irmik tatlinin üsütüne esit sekilde dökün, tamamen ılıdıktan sonra buzdolabinda sogutun. üzerine hindistan cevizi serperek, dilimlip servis yapin.
geçen hafta gelen misafirim için yaptığım elmalı rulo kek tarifimide paylaşmak istiyorum izninle
ELMALI RULO KEK
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 küçük fincan süt
1,5 su bardağı tepeleme un
1 kabartmatozu
1 vanilya
içharcı:
7-8 adet elma
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
kararınca iri çekilmiş ceviz
üzeri için pudra şekeri
Elmalar rendelenir ve şekerle beraber tavada kavrulur. Elmalı kurabiyenin içi gibi fakat iyice suyunu çekmesini bekleyin sonra ceviz ve tarçında eklenir.
Kavrulan elmalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
Sonra kek malzemeleri çırpılır ve yayılan elmaların üzerine dökülür.
Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. (çok kurutmadan) Elmalar zaten piştiği için kekin içini çekmesi yeterli çok fazla kızarmasına gerek yok. Zaten kızarırsa iyice kurur ve rulo yapılamaz.
Sonra tezgah üzerine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine ters çevrilir ve alttaki yağlı kağıt elmaların üzerinden çıkartılır.
rulo şeklinde saralım.
üzeri temiz bir örtüyle kapatılır
Soğuyup dinlenince üzerine pudra şekeri eleyelim ve ince ince dilimleyerek servis yapın.isterseniz pudra şekeri serpeden marmelatla ıslatabilirsiniz harika oluyor
Bunlardan bendeennEki Görüntüle 796806 Eki Görüntüle 796809
sodalı mayalı puf poğaça
Eki Görüntüle 796811
pizza
Eki Görüntüle 796812
bademli sütlü irmik tatlısı
Allahim tariflere bak yaa
elossa bana ancak nasip olacak senin sultan lokumunu yapmak ama sayiyi karistirinca seker bir kasik falan daha fazla olacak sanirim
neyse benim sorum su.. bu lokumlar buzdolabinda ne kadar sure bekler ? 2 gun bekler heralde. cocuktan ancak firsat bulup yapicam cunku. :26:
Haftasonunu iple çekiyorum hanımlar,fotolar birikti ve bende eklemeye başlıyım dimii:)
Benim de aklımda sen geçiyordun. Elossa'ya bir sitem edeyim diyordum ki sen de yeni tarif ekleyecekmişsin.
Canımm valla haklısınız:)
aslında resimleri alıyorum çekiyorum ama iş eklemeye gelince illaki bişey çıkıyor ...
son zamanlarda biraz yoğundum ama şu anda yavaşladım,o yüzden haftasonu kucaklıcam pc mi ver Allah ver :)))
afiyet bal şeker olsun hayatımm
rica ederim canım afiyetler olsun:))
canım hayır olmaz,peçete ile yağını emmesini bekle o şekilde sakla...
Canım sen ne yaptınnn harika görünüyorlar bayıldımm
Ellerine kollarına sağlık,paylaştığın içinde çok teşekkür ederim
oy oyyy ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar yaa canım çekti hepsiniii
Paylaştığın için çok teşekkür ederim
canım hoşgeldin mutfağıma
tabiki bekler hiç sorun olmaz rahat ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?