Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
[/QUOTE]

Ben de çok severim böyle mezeler, salatalar filan, güzel fikirler veriyosun Elossam, ben de sevdiceğimle kutlayabilecek miyim ki yılları devirdik diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de çok severim böyle mezeler, salatalar filan, güzel fikirler veriyosun Elossam, ben de sevdiceğimle kutlayabilecek miyim ki yılları devirdik diye

Ahh kutlanmazmı bitanemm,biz kavuştuksak herkes kavuşur2004 yılında tanıştık biz...2008 de evlendik...

Ahh kutlanmazmı bitanemm,biz kavuştuksak herkes kavuşur2004 yılında tanıştık biz...2008 de evlendik...

Sizin çok şükür bize göre çabuk olmuş canım,bizim daha uzun
Bakalım evlilik hangi baharda

bugun elmali kek yaptim canim dedigim gibi
bitirememi$ler tepsiyi, uç çocugun dogum gunuydu 3 çe$it pasta vardi yani, 45 dk boyunca pasta yemi$ler ustelik :))

benim kek pek tutmazdi ama bu sefer super olmu$ kiizmin $ansina
malzemesi klasik kekdi ama kabartma tozu iki taneydi

Iyiyim canim sagol sen nasilsin ?
Izinden geldim evde is guc ugrastim, su siralar diyete basladim diyet ve spor esliginde bi 10 kilo vercem :)
Kk ya pek zaman ayiramiyorum ki..
Senin durumlar noldu ? Anladin sen :)
Kiz baligi bende cok severim ama burda iyi degil deniz yok bisi yok hormonlu yemlerle besleyip buyutuyolar ancak ara sira yiyorum iste..
Off cupraya hastayim ben zaten Yemeyeli 1 yil olacak aslinda her hafta yenilmesi lazim ton baligi olmazmi ki
Sen yarismaya katilmiyor musun ?

Hazırlıklarına hediyelerine aşkınıza bayıldım canımıniçi.
Allah bir ömür mutlu etsin ayırmasın sizi.
Bir sonra ki doğum gününde ve evlilik yıldönümünde bebişlerinin resmini de koyarsın inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
elossacım bugün Bayatlamayan Poğaça yaptım tarifinide paylaşayım dedim
Bayatlamayan Poğaça: 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya(yada küçük paket kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
un (yaklaşık 8 su bardağı)

Üzeri için:

1 adet yumurta
susam, çörek otu (isteğe bağlı)
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün. Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörekotu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. 200 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.malum hava soğuk olduğu için fırını ısıtıp kapattım ve hamuru içine koydum mayalandırdım,çok güzel kabarmış aklınızda bulunsun

Son düzenleme:
birde muz pudingli kek yaptım(içine üzümde kattım ama dibine çökmüş o kadarda unladım)
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 paket muzlu puding
1 adet kabartma tozu
Yaklaşık 2,5 su bardağı un
Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Ardından süt, sıvı yağ, toz halindeki puding, un ve kabartma tozu sırayla eklenir . Yağlanıp unlanmış kalıba dökülür. ben 200 derecede 25-30 dk pişiriyorum

Son düzenleme:
Ellosam bişey sorucam baligim fazla oldugu icin yikadim tuzladim ve buzdolabı poşeti ile buzluga attim sıkıntı olmaz dimi ben normalde plastik kaplara koyardim ama yer kalmamis dolapta posetle butunlesecek ya kafam takıldı

Merhaba hatunlarr,bayram tatilimiz henüz bitti ve ben geldimm..
Son mesajları tek tek okuyup döneceğim size,önce işlerimi halletmem lazım evimde:)
Seviyorum hepiniziii

Anneciğimin geleneksel bayram hazırlıklarından bikaç foto paylaşmadan geçmiyorum biliyorsunuz...
Zeytinyağlı yaprak sarmalar...etli lahana dolmalari....kabak cicegi dolmalari (kocisime özel)....
burma baklava....kesme baklava...su boregi.......
Anacigimin bayram hazirliklari

Arka bahcede Sonbahar yapraklarinin arasinda kizartma yapasim geldi ve harika oldularrrr....[/FONT][/COLOR]
Hangi ankastre ocakta yakaladik bu tadi söylesenize haaa???[/FONT][/COLOR]
Misssss misssss♡

Son düzenleme:

ooooyyyyyyy oooyyyyyyy her bayram size gelsem ne iyi olur yaaa:111::111::111::111:

sizi çok seviyorum ben

Ellosa topik süper olmuş
bende 154. sayfandaki mercimek köftesi yaptım
nefis oldu :)
yalnız ben unutup 2 bardak bulgur atmışım iiydi gene de
teşekkürler :)

ooooyyyyyyy oooyyyyyyy her bayram size gelsem ne iyi olur yaaa:111::111::111::111:

sizi çok seviyorum ben
Canımmm her zaman beklerimmm

Ellosa topik süper olmuş
bende 154. sayfandaki mercimek köftesi yaptım
nefis oldu :)
yalnız ben unutup 2 bardak bulgur atmışım iiydi gene de
teşekkürler :)
Teşekkür ederim canım beğenmene sevindim,olsun bulgurun zararı olmaz hayatım,daha da lezzetli olduğuna eminim..:)
Ellerine sağlık

Merhana elossa ve mutfak arkadaslari : )

Ben bu pizzanin tarifini alabilirmiyim

tabikiii :) pizza hamuru için ; mayayı bir su bardağı sütle veye suyla bi yemek kaşıgı toz seker eşliğinde eritiyoruz 15 dk snra 3,5 su bardağı un ile birlikte yoguruyorz tuzunu unutmuyorz ve mayalanıoo :) hamur şiştikten snra tepsiyeye elimiizle yayıyoruz 2 yemek kaşığı zeytinyagnda bir yemek kaşığı salça veya ketçapı karıstıryoruz dilersenz kekik nane acıda katabilrisinz bu sosu üstüne döküyosunuz ardndan rendelenmiş kaşarımızı sucuğumuzu zeytinimizi koyuyorz ha birde biberde konuluyor ben hep unutuyorm ve pişiriyoruz :)

Bunlar ne yahu.Nefis nefis.Ben önce tatlılardan başlayayım.O patlıcanların üstüne de yoğurt döktünüz değil mi.Anneciğinin ve senin eline sağlık canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…