Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossa Merhaba.. Ben susam mantolu kek tarifini iki kere denedim. Tadı muhteşem oldu, artık dışardan tahinli çörek almaya gerek yok dedi bizimkiler. Ama kabarmadı ilkinde çapı büyük bir kalıpta pişirdiğim için oldu sandım, ikincide daha küçük bir kalıpta yaptım. 30. dkda kocaman olmuştu ama 10 dk sonra pufff diye sönmeye başladı.. Ne yapmalıyım sence?

Selam Elosa.
Bende birkac resim ekleyeyim dedim.
Karisik pizza ve muzlu findikli rulo pasta.

Bunlar ne yahu.Nefis nefis.Ben önce tatlılardan başlayayım.O patlıcanların üstüne de yoğurt döktünüz değil mi.Anneciğinin ve senin eline sağlık canım.

Selam Elosa.
Bende birkac resim ekleyeyim dedim.
Karisik pizza ve muzlu findikli rulo pasta.
Eki Görüntüle 849096 Eki Görüntüle 849097

Ellerinize sağlık hatunlar

Selamın Aleyküm....

Bugün çokça selam verin,Aşure günümüz mübarek olsun arkadaşlar.

Son düzenleme:
Selamın Aleyküm....

Bugün çokça selam verin,Aşure günümüz mübarek olsun arkadaşlar.
Aleykum Selam.......

iyi aksamlar cnm allah kabul etsin bende bugun yaptim komsulara dagittim bencede bugun asure gunu tum apartman anlasmisiz gibi yapmisiz

Dün eşimin canı isteyince dayanamadım ve o gazla 2 tencere dolma sardım:)
Nefiss olmuşlar her zamanki gibi

Patatesli,peynirli hazır yufkadan böreklerim

Susam Mantolu meşhur kekim

Tarçınlı kekim

Yasemin kokulu pirinç ile yaptığım ördekli pilavım

Mayalı Peynirli pamuk poğaçalarım

Kıymalı ve bol kaşarlı lazanyam

Pastırmalı ve sosisli milföyden şipşak böreğim

Fırında beşamel soslu karnıbaharım

Peynirli,patatesli tava böreklerim

Havuç ve brokoli salatam

Zeytinli ve peynirli poğaçalarım,pamuk açmalarım

Fındık süslemeli aşurem

Kremalı kaşarlı patates

Fırında kabak patates domates biber eşliğinde kasap köfem

Hamşi kuşu

Elmalı kurabiyelerim

Fırında kabak dolmam

Yumurta kapamam

Veee evime taşınırken lojistikteki taşımacılara hazırladığım acele masam:)
Herşey hazır tabii doğal olarak,araç gereçlerde plastik

Tatlım ya bu fırında kasap köfteli yemeğin için önceden kızartma yapıyor musun? Ben çok ağır olduğu için kızartmadan yapmak istiyorum fakat kötü olur diye korkuyorum

Hayır canım,herşeyi çiğ olarak koyuyorum borcama...
mesela kullanmak istediğin tüm malzemeleri hazırla,yıka suyunu süz..bir kaba al..istediğin tüm baharatları,yağını,tuzunu ekle...
ardından hepsini harmanlayıp borcama koy...üzerine köfteleri ve istersen domates biberleri..
en son 1 yemek kaşığı domates salçası ve eğer istersen biber salçasını 1 çay bardağı ılık su ile özele..
malzemelerin üzerinde gezdir ve fırına sür..
harika oluyor

Son düzenleme:

tatlım çok sağol:) deneyince foto atarım.

Elossa geri dönmüüüş :) Ellerine saglık hatun, yemeklerini de, güzel yorumlarını da özledik

Elossa geri dönmüüüş :) Ellerine saglık hatun, yemeklerini de, güzel yorumlarını da özledik

Teşekkür ederim canımmB
ben bi yere gitmedim buradayımda,üşengeçliğimde burada:)
Dünyanın sunumunu yapıyorum hazırlıyorum resim çekiyorum ama iş eklemeye gelince,üşengeçlikte üstüme tanımıyorum:))
Eskisi gibi faal olamıyorum canım,ilgilenmem gereken daha önemli işlerim var,ama fırsat buldukça böyle resimlerim:)
Bu arada hep devletten beklemeyin bakimmm

Günaydınnn,dün canım pırasalı börek isteyince anneciğimin kış için bana ve kendine yaptığı gözleme yufkalardan börek yaptım ve paylaşmak istiyorum

Yufkalar bunlar,daha doğrusu gözleme şekline getirilip sac üzerinde alt üst pişirilip kurutuluyor..
Yapılacağı zaman ıslanıp ister ara katına gözleme için harcı konup pişiriliyor,ister fırın tepsisine açılıp diğer yufkalar gibi böreği yapılıyor..
İnanılmaz lezzetlidir,dışarıda hazır aldığımız yufkalar bunun yanında neredeyse bi hiç!
Çünkü sadece yumurta ve süt ile yapılıyor..Asla su ve başka bişey konmuyor..35-40 kg taze inek sütüne neredeyse 70-80 e yakın bazende biraz daha fazla yumurta kırılıp 1 çuval,yani 50 kg un ile hamuru tutuluyor ve konu komşu herkes toplanıp,her gün birine gidilerek kışlık gözlemeleri yufkaları hazırlanıyor..1 çuval undan yaklaşık 500-550 adet gözleme çıkıyor ve her kış yarısı benim

Milföy ile hazırladığım patatesli böreklerim..Bunlarıda dün gece 11 de yaptım,çörek otu inanılmaz yakışıyor,tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…