Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
İçli Köfteeemmm:)

Hemen tarifine geçeyim
yarım kg ince köftelik bulguru ve 2 yemek kaşığı irmiği karıştırıp üstüne su çıkıncaya kadar kaynar su döküp kapalı halde bekletiyoruz 30-35 dk kadar..bulgurlar iyice şişince ve yumuşayıp soğuyunca içerisine 100-150gr kadar kıyma ekliyoruz..
2 yumurta,tuz,1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası,2 yemek kaşığı beyaz un da ekleyip 1 çay bardağı soğuk su ilave edip 20 dk kadar iyice ovuyoruz yoğuruyoruz krem haline getiriyoruz bu harcı..
iç harcı içinse 3-4 orta boy kuru soğan,2 adet yeşil biber ve yarım kg kıymayı bir tencerede kıyma suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,arar ara karıştırarak..kıyma ve soğanlar piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip harmanlıyoruz..baharat miktarını arttırıp azaltabilirsin,ben orta karar seviyorum o yüzden ölçüm hep 1 tatlı kaşığıdır.
iç harc tamamen soğumadan köfte yapımına başlanmamalıdır bu arada.
herşey bittikten sonra ilk önce hazırladığımız bulgurlu harctan köftelerin büyüklüğü miktarda avucumuza alıp mümkün olduğunca ince halde daireler çizip ince çukurdan duvar hazırlıyoruz ve içine kıymalı harcımızdan ekleyip elimizi ıslata ıslata köftelerin ağzını kapatıp aynı zamanda da şekillendiriyoruz..
köftelerin hazırlık aşaması bittikten sonrada bir tencerede yarısına kadar kaynamakta olan suya dağılmamaları için 2 yemek kaşığı tuz ve yarım limon sıkıp köftelerimizden 3 er 4 er tane atıp yaklaşık 5-6 dk pişmelerini sağlıyoruz..zaten pişenler su yüzeyine çıkıyorlar anlıyorsun...delikli bir kepçe ile onları servis tabağına alıyorsun ve bu esnada üst üste ve bitişik koymamaya dikkat etmelisin yapışırlar.
bu arada köfteleri suda pişirmek yerine kızartabilirsinde bilginiz olsun birde afiyet olsunn:))..

bayılırım içli köfteye ellerinize sağlık
bulguru tutturamam diye yapmaya çekiniyorum
:44:

şu içli köfteyi bende denemek istiyorum ama hiç cesaret edemedim ve fırsat bulamadım....

bayılırım içli köfteye ellerinize sağlık
bulguru tutturamam diye yapmaya çekiniyorum
:44:

Sağol canımm,hiç çekinme benim ölçülerim sürekli yaptığım ölçüdür asla yanılmazsın emin ol...
yapmaya karar verdiğinde sormak istediklerin olursa seve seve yardımcı olurum birlikte yaparız olurmuu:))

profitrole bayıldım.....

tiramusu yerine profitrol mu yapsam acaba yarın....:44::44::44:

sanırım içli köfte kaynatılarak yapılıyor muş.

arkadaşımın annesi içli köfte yapmış, arkadaşımda bana getirdi al bunu yapar yeriz dedi ve markete gitti....
ben de sadece kızartılıyor sanıp, kızartmaya başladım.
sonra arkadaşım geldı ve bır baktı kızım sen naptın yaaa

kızartmadan önce haşlancaktı dedı.

ne bıleyım ben bunu kızartılıyor sandım dedım

yemek konusundaki tek hayal kırıklığım o olmuştu

ellosa kardeşin evlendi mi bu arada:)))
kız buldunuz mu?İ

bende severim yeni yemekler denemeyi ama calışınca pek vakit bulamıyorum yaa
evde olsam ah neler yapardım düşünemiyorum bile...

ehehehe:))) ben kızartılmışınıda severim ama favorim suda pişirmek..lokum lokummm:)

ellosa kardeşin evlendi mi bu arada:)))
kız buldunuz mu?İ

bende severim yeni yemekler denemeyi ama calışınca pek vakit bulamıyorum yaa
evde olsam ah neler yapardım düşünemiyorum bile...

hayatım evlenmedi ama talipler çok felaket yağıyor uzun zamandır..önceleri biri vardı evlenme durumları olucaktı sonra biz uzaklaştırmıştık..şimdi onlar kapımızda yine ama olmayacak istemiyoruz...!:) aman neyse yemeğe dönelim ayol:)
vakit bulduğunda yaparsın canım:)

ne güzel tarifler veriyorsun.
bence kendine bir blog açmalısın....
seni hep takip edicem süpersin bende 3 senelik evliyim kocişle yemek yemeğe bayılırız.

içli köfte yapması inanın çok kolay
ama hamuru yoğurması çok ama çok zor parmaklarım ağrıyor sert bir hamuru oluyor zaten
ben kızartarak yaparım genelde...

ellerine saglık canımm, süper bi topik olucak bu takipçinimm :)))

Teşekkür ederim,bizde öyle:)
hamurunu genelde kendim yoğururum fakat bazende yoğurmuyorum robota yoğurtuyorum zamanım darsa eğer..ve hiçte lezzetinde bi değişiklik olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…