- 29 Mayıs 2011
- 4.919
- 6
- 66
hayatım evlenmedi ama talipler çok felaket yağıyor uzun zamandır..önceleri biri vardı evlenme durumları olucaktı sonra biz uzaklaştırmıştık..şimdi onlar kapımızda yine ama olmayacak istemiyoruz...!:) aman neyse yemeğe dönelim ayol:)
vakit bulduğunda yaparsın canım:)
evet burda yemek konusulur ama merak ettim işte
varmı o konuyla ilgili topik?
bi tane şişko kız vardı hatırladıgım en son
kız yapışmıştı sizee
yarın hangi tatlıyı yapsam diye düşnüyorum..........:44::44::44::44:
ve beklediğimiz topik :)
hayırlı olsun arkadaşım...
Fellah Köftesi
yarım kg ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik kapaklı hava almayan bir kapta üzerine 2,5 su bardağı kaynar su dökülerek bekletilir(yaklaşık yarım saat)
sonra bu karışıma 2 yumurta,1 tatlı kaşığı kimyon,1 yemek kaşığı tuz,1 yemek kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı kırmızı toz biber,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay bardağı un,1 ymek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek iyice yoğrulur..
ben yoğurma işini robotta yapıyorum daha özleşiyor malzemeler,krem gibi oluyor..
sonra bir tencereye yarısına kadar su doldurup suyu kaynatıyorum,bu arada köfteleri avuç içlerimi ıslata ıslata şekillendirip ortasına parmağımla bastırıyorum ve zeminine un serptiğim bir tepsiye koyuyorum..
kaynamakta olan suya göz kararı köftelerden 10-15 tane koyup su süzeyine kadar çıkmasını bekliyorum..yaklaşık 10 dk sürüyor pişmeleri..su yüzeyine çıkan köfteleri delikli bir kepçe ile servis yapacağım tabağıma alıyorum..bu işlem harç bitene kadar sürüyor.
öte yandan rondoya kabukları soyulmuş 5-6 adet domates ve 3-4 diş sarmısağı ekleyip rondodan geçiriyorum püre haline geliyor..püreyi sos tencereme alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip pişiriyorum..içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip pişiriyorum..
diğer yandan 1 büyük kase yoğurda 3-4 diş sarmısak ekleyip karıştırıyorum..ve sırasıyla köftelerin üzerine önce domates sosumu,sonra sarmısaklı yoğurdumu en son ise maydanozumu ekleyip soframa sunuyorum:)
yoğurtsuz sadece domates sosluda yapılıyor ama ben genelde yoğurtlu yapıyorum..
Afiyet olsunnn:)
Eki Görüntüle 523526 Eki Görüntüle 523527 Eki Görüntüle 523529 Eki Görüntüle 523528 Eki Görüntüle 523530 Eki Görüntüle 523531 Eki Görüntüle 523532 Eki Görüntüle 523533
Teşekkür ederim,bizde öyle:)
hamurunu genelde kendim yoğururum fakat bazende yoğurmuyorum robota yoğurtuyorum zamanım darsa eğer..ve hiçte lezzetinde bi değişiklik olmuyor
Topik hayırlı olsun.Bende vakit buldukça tarifleri deneyeceğim
Topiğin hayırlı olsun Elossa...
Canım hayırlı olsun
Bu topic çok iyi oldu seni daha rahat takip edebilicez...
Elossa'cım topiğin hayırlı olsun..Herkesin ısrarla istediği topiği sonunda açmışsın.. Marifetlerini buradan takip etmek daha hoş olacak..
Akşama ne yemek var topiğini ara sıra takip ediyordum,paylaşımlarını ilk orda gördüm.Gerçekten marifetli bir hanımsın,mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışıcam .4 aylık bir bebeğim var ondan arta kalan zamanlarda da internete pek giremiyorum,topiğin hayırlı uğurlu olsun.
süper süper süperbayıldım bu topiğe değişik şeyler yapmaya bayılırım mesela hemen şimdi felah köftesini yapacağım :)
ıııımmmmmmmmm enfeesss görüntülü olması insanın iştahını daha da bir kabartıyoooohangisini yapacağını şaşırıyo insan emeğinize sağlık çook güzel bir topik olmuş takipdeyim. Fırında kabak dolması farklı geldi denicem ne zman denerim bilmem ama kesin geri yorum yapıcam
fellah köftesini daha önce iyi tuturuyordum...şimdi ise kaynatırken resmen bulgur çorbasına dönüyor....bunun püf noktası nedir acaba..Elossa'nın mutfağıda mükemmel olmuş....
çok beğendim hayırlı olsun topiğin bugün ne pişirseme uğramayı unutma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?