Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Damla Çikolatalı Muzlu Pastamızzz:)

yapımı oldukça basit,resimlerden de anlaşılacağı üzere hazır pandispanya kek ile yaptım:)
ama inanılmaz lezzetliydi,yakında tekrar yapacağım..eklerim::)

Eklentiler

• $251274_390856744319311_1599517954_n.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 61
  • $528729_390856884319297_778116379_n.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 84
  • $305022_390856977652621_213659399_n.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 90
  • $264261_390856810985971_1676440300_n.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 77
  • $419400_390857050985947_303827114_n.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 76
  • $47218_390856924319293_104113019_n.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 76
  • $308275_390850967653222_980069360_n.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 73
  • $301461_390851194319866_151521954_n.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 77
Sonunda yaptımm :)))) Fellah köftesi dağolmadı ve çok leziz birşey oldu.Şimdi yiyeceğiz harika :)))

hayırlı olsuuuun

köftedeki yenibahar detayını en yakın zamanda uygulayacağız, bu arada kimyonu ben de menemen(hatta bazı omletler) ve köfteden eksik etmem pardon bir de kısırdan

topkekler keşkülün altına çok yakıştııııı

Sağol canım teşekkürler hoşgeldinn:))
kimyonun bi hayli faydası var canım,diğer baharatlarında olduğu gibi...
FAYDALARI:
>iştah açar. Hazımsızlığı giderir.
>Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler.
>Birikmiş gazı söktürür.
>Hava yutmayı önler.
>Sinirleri yatıştırır.
>Sinirsel baş dönmelerini keser.
>Anne sütünü artırır.
>Hayz gününün düzenli olmasını sağlar.
>İdrar söktürür.
>Yüksek tansiyonu düşürür.
>Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
>Romatizma ve şişmanlıkta faydalıdır.

bu arada keşkül eminim harika olmuştur,ellerine sağlıkk

Canım dün topkekli pudingi ben de yaptım...
Çok beğendim, teşekkürler

oo süpersin canım yaaa afiyet olsun çok kolay dimii

Evet canım çok kolay ve lezzetli...
Ben bütün topkek koydum çikolatalı fındık parçalı olan topkeklerden...
Üstüne de uyumlu olsun diye fındıklı çikolatalı pudingten döktüm :)

canım ellerine sağlıkk ve afiyet olsunn:))
resim çekme imkanın var ise görmeyi çok isteriimm:))

Elossa fellah köftesini çekmek aklıma gelmedi ama başka tarif denediğimde eşim olursa hemen çekcem onun telefonuyla çekiyorum da.Gerçekten güzel oldu fellah ama büyüklüğünü çok ayarayamadım ben biraz kalın yaptım sanırım ama gene de çok güzel bir lezzetmiş.Teşekkürler

Evet canım çok kolay ve lezzetli...
Ben bütün topkek koydum çikolatalı fındık parçalı olan topkeklerden...
Üstüne de uyumlu olsun diye fındıklı çikolatalı pudingten döktüm :)

üff üfffff harika olmuştur eminim canım yaa
ben fındıklıda çooookk severim afiyet bal şeker olsun:))

tamam canım sorun değil yine yapınca halledersin..lezzeti yerindeyse ilk yaptığının şekli çokta önemli değil,ama bi dahaki yaptığında minik minik yaparsan hoş olur canım..çünkü suda zaten şişiyor ya bulgur o açıdan..
afiyet olsun ellerine sağlıkk

Kabak Salatamm şimdi yaptımmm:))

4 adet orta boy kabağı iyice yıkayıp kabuklarını alaca şeklinde soyup rendeledim..Rendenin iri bölümüyle ve suyunu sıktım.
sonra teflon tencereme 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip kabaklarımı ilave ettim,1 tatlı kaşığı tuzuda ekleyip kabaklar suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirdim..
kabakları soğumaya bırakıp bi taraftanda bir kasede 7-8 yemek kaşığı yoğurt ve 1-2 yemek kaşığı kadar mayonezi karıştırdım.içerisine 2 diş sarmısağı ezip ekledim ve bu sarmısaklı mayonezli yoğurt kaışımını kabaklarla buluşturdum:)
ardından servis tabağıma alıp maydanozlarla süsledim...biz dereotluda çok seviyoruz içerisine 3-4 dal minik minik dereotuda doğradım.
afiyet olsunnn:)

Ben de maydanoz hariç aynıı böyle yapıyorum bu salatayı, eşimle bayılıyoruzz

Hayırlı olsun yeni konun. Merakla takip edeceğim seni

Kırmızı biber ve patlıcan közledim sıcağı sıcağınaaa:)

bilmeyen yoktur ama yine de yazayım hanımlar;
200 derecede ısınan fırınıma patlıcan ve kırmızı etli biberleri iyice yıkayıp bikaç yerinden delip fırın tepsimle fırına sürdüm.
yaklaşık 35 dk içinde hazırdı.
kabuklarını soydum ve beklemeye aldım.
iri iri doğrayıp üzerine zeytinyağı limon tuz ve dereotu maydanozla harmanlayacağım.

İçli köfteyi denemek istiyorum ama tutturamazsam diye korkuyorum açıkçası... Ellerine sağlık canım yeni tarifler de bekliyoruz!

ben biraz yeşillik delisi olduğumdan illaki ekliyorum canım:)
benim eşimde bayılıyor ama maydanozsuzuna:))) zaten orta kısımdan o epey tabağına alıcak o yüzden etrafına serpim:)

Hayırlı olsun yeni konun. Merakla takip edeceğim seni

canım hoşgeldin teşekkür ederim

İçli köfteyi denemek istiyorum ama tutturamazsam diye korkuyorum açıkçası... Ellerine sağlık canım yeni tarifler de bekliyoruz!

canım kesinlikle tutturursun emin oll,ben sana güveniyorum..
malzemelerin yarısını kullan ilk etapta hem elin alışmış olur..
ve ilk kez yapacaklara annem şöylee anlatıyor bak ;
aynen peynirli poğaça yapar gibi elinde hamuru yuvarlakımsı şekillendir sonra iç harcını koy sonra poğaça kapatır gibi kapat ve elini ıslatarak şekillendir:)

Ne zamandır kabak salatası yapmadığımızı hatırladım. Sağ olasın. :) Biber ve patlıcanı hazır alıp yiyoruz közlenmiş şekilde, zaman almayan şeyleri tercih ettiğim için hazırı olan şeylere vakit ayırmıyorum evde anneme de kıyamadığım için istemiyorum evde yapmasını.

Biz de maydanozsuz yaparız, ay konuştukça canım çekti ama kabak yok evde, bu arada havucu da çok yapardık aynı şekilde ama şeker içeriğinden dolayı artık sadece salatada az tüketiyorum havucu

bişi diil canımm:)
bende zaman zaman hazır alırım közlenmiş biberi ve patlıcanı ama genelde evde yaparım..daha çok içime siniyor..hazırların içindeki o koruyucu suyunun tadı bana çok yapay geliyor tüm şevkimi kırıyor.
havucuda yaparım ben hatta aklıma gelse onuda yapardım ama şu anda sebzeli bulgur pilavı yapmaktayım aynı zamanda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…