Gelin beklerim:)
lahana sarmasını bende yapacağım ama etli bulgurlu yaparım benlahana aldım 1 kez yaptım gerisi duruyor
ah yakın olsak gelirim gelmemmii,sağol canımm
lahana sarmasını ben pirinçle bulgur karışık yapıyorum ama bulgur miktarım çok az oluyor..kıymalı veya etli yapıyorum bende..ama sadesinide çok seviyorum..anneciğim çok güzel yapar o lahanaları incecik nasıl sarıyor anlamıyorum:)
Canım bizim yörede etli ve bulgurlu sarılır..Benim kayınvalidem zeytinyağlıda yapar severim ama alışkanlık
Yarın misafirim var poğaça tarifin var mı mayalı çok güzel olacak
canım bunları ben sık sık yaparım ve sonuç mükemmel,resimler bana ait değil ama tarife ait.pc m de kayıtlı olduklarından hemen ekliyorum:)
Eki Görüntüle 543548
SUSAMLI POĞAÇA
MALZEMELER : Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz, 2 yemek kaşığı şeker
un
İÇİ İÇİN : peynir
maydonoz
ÜZERİ İÇİN : 1 Su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 543549
Mayalı Poğaça
Malzemeler:
1su bardağı, sıvıyağı
1 su bardağı, ılık, su
1 su bardağı, ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
Bir paket yaş maya
Alabildiği kadar un
İç malzeme:
200 gram, beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Mayalı Poğaça Tarifi:
Karıştırma kabına, önce yaş mayayı alalım üzerine, ılık su ve ılık sütü dökelim, elimizle mayayı eritelim. Mayayı 5 dakika, mayalanmaya bırakalım, süre sonunda, şekeri, tuzu, sıvıyağı ilave edelim elimizle güzelce karıştıralım. Son olarak unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim on dakika mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada maydanozu ayıklayalım, iyice yıkayıp süzgece alalım suyunun iyice gittiğine emin olduğumuzda, kesme tahtasında ince kıyalım. Geniş bir kaba alalım üzerine peyniri ilave edip karıştıralım bir kenara alalım.
Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım 25-30 cm çapında sigara böreği sarar gibi saralım, yağlanmış tepsiye dizelim, 40 dakika kabarması için dinlendirelim. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürelim, 160 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Bu malzemeden, 2 tepsi, poğaça çıkıyor.
Eki Görüntüle 543551
Katmer poğaça
Kullanılan Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta ( sarısı üstüne sürülecek)
1 paket instant kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
100 gr tereyağ,
Peynir ve maydonoz
Hazırlık
mayalandırlırken kabarıp yapışmamalarına dikkat etmek gerekmektedir
Tarifin Hazırlanışı
Ilıtılmış süt, sıvıyağ, tuz, maya, şeker, yumurta akı ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanmadan 8 parçaya ayrılır. Daha sonra her parça tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağından sürülür.Biraz kıyır olması isteniyorsa tereyağı daha fazla kullanılabilir. Hamurları üstüste dizilerek işlem tamamlanır. En üsttekine yağ sürmeden ve hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütülür. Sigara böreği sarar gibi sekiz parçaya kesilip, arasına peynir koyarak sarılır. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürülür.180 C derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 543552
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıcak su
1 paket instant maya ya da bir adet yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta(sarısı üzerine akı hamura)
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
peynir maydanoz
Yapılışı.
Süt ve sıcak su karıştırılıp ılık bir karşımn elde edilir,bir paket maya ılık karışıma ilave edilip maya eritilir.Sırasıyla,yağ,yumurta akı .şeker ve tuz eklenip karışıtırılır ve unu ilave edilir yumuşak fakar ele yapışmayacak bir hamur yapılır ve en az yarım saat hamur dinlenirilir.Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp içine arzu edilen malzeme konur,ben peynir ve maydanoz kullandım,şekil verip tepsiye dizilir,üzerine ayrılan yumurtas arısı sürülüp arzuya göre susam ya da çörek otu ilave edilp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Süpersin canım 2. aklıma yattı
Bak buda olur
muck:)
yumuş yumuş bişi oluyor o benimde aklıma yatacak yakında:)
canım ben bunu zeytinlide yapıyorum patateslide..patatesli çok güzel oluyor..
offf canım çekiyor herşeyi çok pis boğazım
Son eklediğine karar verdim
valla ben sana geliyorum anlamam! :)
bayram dönüşünden beridir bende bi üşengeçlik var,sanıyorum günde kaç kez sofra hazırlamaktan yemek yapmaktan mı nedir...
ama bi gireyim mutfağa dönüşüm muhteşem olucak hıhh
Yap Tabi Yap Çocuklar Sever Değil mi ?Ah ne güzel olurduHafta sonu yapsam mı bilemedim
Gel canım
Senle en önemli ortak noktamız buikimizde yemek yapmayı çok seviyoruz
evet canımm yaa:))
ben deşarj oluyorum mutfakta,kendimi kaybediyorum kendimi kaptırıyorum..elimde çok hızlıdır pratiktir ve çok lezzetlidir şükür işim kolaylaşıyor uğraştığıma değiyor:)
kendimide övdüm arada
Yap Tabi Yap Çocuklar Sever Değil mi ?
Hatırladın Bu Sözü Değil mi ?
Çocuklar Bahane, Mantı Şahane..
Az Değilsin İkiz'im..
Bu Arada Aylardır Ayva Çıksın Diye Bekliyordum..
Sonunda Çıkmış..
Bir Tabak Ayva Bol Limon Sıktım, Azcık Tuz..
Öff Feci Güzel Geldi..
Nasıl Heyecanlıyım Anlatamam..
anam ayvayı tuzladınmı gerçekten
Farkındayım Kendini Övdüğünü Ama Öveceksin Tabi..
Gerçekten Çok Güzel Bir Şey..
Ama Olan Var Olmayan Var..
İsmi Lazım Değil..
Yap Tabi Yap Çocuklar Sever Değil mi ?
Hatırladın Bu Sözü Değil mi ?
Çocuklar Bahane, Mantı Şahane..
Az Değilsin İkiz'im..
Bu Arada Aylardır Ayva Çıksın Diye Bekliyordum..
Sonunda Çıkmış..
Bir Tabak Ayva Bol Limon Sıktım, Azcık Tuz..
Öff Feci Güzel Geldi..
Nasıl Heyecanlıyım Anlatamam..
evet canımm yaa:))
ben deşarj oluyorum mutfakta,kendimi kaybediyorum kendimi kaptırıyorum..elimde çok hızlıdır pratiktir ve çok lezzetlidir şükür işim kolaylaşıyor uğraştığıma değiyor:)
kendimide övdüm arada
sağol canımm öhöm öhömm
olmayan yoookkk,yüklü olan var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?