Elti kıskançlığı

Benim 3 eltim daha var yalnız. Hasetlik diye ne kadar da kolay yaftaladınız. Hasetlik olsa övgüyle mi bahsederdim? Sanırım hasetlik anlayışlarımız çok farklı

Hasetlik evet.
Bak üç eltiniz daha varmış, niye o elti?
O eltiyi niye seçiyorsunuz bu güzellik yarışına?
Niye onun sizden güzel olması "Dert" olabiliyor size?
Buna hasetlik deniyor. ;)

Ne manasız ama ya. :/
Niye eltiyle güzellik yarışı yani, neden bu zamana kadar bi başkası değil de elti?
"Özgüvenim şey oldu"dan ziyade, eltiye haset bu işte bildiğin.
Kız 2018 karpuz güzeli mi yani nedir?
Manaya girersek allah aşkına ne manalı bizim toplumlarda :)

Sorgulama uy der bizimkiler benden bıktıklarında

Bölgelere göre birkaç tık fark etsede birçok saçma inanışımız geleneğimiz var

Sadece güzellik değil iş aş para aileler yarışır eltiyle

Buna özel söz bile geliştirilmiş

Kuma elti gemisi falan filan

Son düzenleme:
Manaya girersek allah aşkına ne manalı bizim toplumlarda :)

Sorgulama uy der bizimkiler benden bıktıklarında

Bölgelere birkaç tık fark etsede birçok saçma inanışımız geleneğimiz var

Sadece güzellik değil iş aş para aileler yarışır eltiyle

Buna özel söz bile geliştirilmiş

Kumanın elti gemisi falan filan

İyi ki eltim yok :D

Sizi mi kırıcam şimdi. Tamam Çok hasetleniyorum nasıl geçicem bunun önüne ?

Belli zaten yazılarından kuzum.
Gençsindir, olabilir de; her duygu insani. Kendine itiraf ederek başlayabilirsin bunu. :)
Kabullenirsin, sonra bu duygunun esasen senin için zararlı olduğunu, böyle içinde büyüdükçe zararının ancak sana dokunacağını düşünürsün. Sonra da gözünü eltinden çeker, kendine bakarsın.
Madem "Kaybedeceğini" düşünüyorsun, böyle bir yarışa bile bile niçin giriyorsun??
Bu sadece zamanından ve enerjinden çalan bir oyalamaca.
Kıyaslama, "Eltime yakışıyor, bana yakışmıyor" demek yerine kendine yakışanı bul.

Sana iki kadın örneği vereyim:
Rihanna ve Adriana Lima.
Hangisi daha güzel??
İkisi de kendi tarzınca güzel.
Adriana Lima'nın giydiğini Rihannaya giydirsen, kadının etleri fışkırır.
Rihanna'nın giydiğini Lima'ya giydirsen... Yakışır yani sorun yok.
Ama Lima'nın Rihannadan daha güzel olduğunu buna göre mi söylersin?
Hepsi kendi tarzında-şeklinde güzel.

peki eltiden daha güzeli yok mu? her zaman güzelin daha güzeli, onun da daha güzeli, zekinin daha zekisi var. ben de bilgili zeki bir insan görünce imrenirim mesela. tehlikeli boyuta taşınmadığı sürece normal bence başkalarını daha güzel, daha üstün görmek. önemli olan kontrol edebilmek, başkasını kendinden daha üstün görene ben hayatlarını değiştirme imkanına ne der sorarım, hiç evet değiştirirdim diyeni duymadım. ben de ne olursa olsun kendi özelliklerimi, hayatımı, hatalarımı tercih ederim.

bir de güzellik açısından biriyle yarışmak imkansız bence ne kadar bakımlı da olsan, estetik de yaptırsan busun işte. tamam bir bakıma göreceli güzellik ama gerçekten güzelliği yadsınamayacaklar da var, yani anlamsız bir yarış. ben değiştirebileceğim daha soyut özellikleri güçlendirmeye çalışıyorum. mesela dünya güzeli de olsa, dünyanın en zengin insanı da olsa bence iç huzuru olan birini herkes kıskanır. napcaz böyle böyle teselli edicez kendimizi.

Bahsi geçen eltinizle aranız nasıl, mesafeli mi? Insan bazen tam tanımadı ve samimiyet kurmadığı kişileri dış görünüşüne bakarak gözünd büyütebiliyor. Ve onu güzel bulduğunuzu hiç kendisine söylediniz mi? Söylemediyseniz bir sohbet anında bunu dile getirebilirsiniz. Bu da içinizdeki o duyguyu ortadan kaldırabilir. Bence her zaman bakımlı olmak, güzel kokmak, okumak, ve dünya hakkında bir görüşe sahip olmak insanı herşeyin önüne geçiriyor. Siz de bu yönlerinizi ön plâna çıkarın. Ayrıca bunu yazabilmeniz bile çok güzel bir adım bence bunun farkında olmanız gayet özgüvenli olduğunuzu gösteriyor .

Benim 3 eltim daha var yalnız. Hasetlik diye ne kadar da kolay yaftaladınız. Hasetlik olsa övgüyle mi bahsederdim? Sanırım hasetlik anlayışlarımız çok farklı
Canım ben seni anlıyorum..kesinlikle ben de eltimin benden çok çok güzel olmasını istemezdim bunun özgüvensizlikle alakası yok..görümcem benden güzel olsun arkadaşlarım olsun yengem olsun ama eltim olmasin ya..ikimiz de feliniz bi ortamda hep o ön planda olacak..

Her insanin kendine ait bir enerjisi sactigi bir isik yada cekimi vardir.Cok guzel olmasada bazi insanlar bir ortamda cok dikkat cekerler,konusmalariyla tavirlariyla belki hal ve hareketleriyle iste bi dis goruntulerinden bagimsizdir.O yuzden guzellige cok takilmamak lazim;)

Bende çirkinim öyle boyle degil kendimden guzel kadinlari kiskaniyorum ama sonra bir bakiyorumki Allahta beni boyle yaratmış elim kolum saglam kimseyede muhtac degilim. Boyle sevmeye cabaliyorum kendimi sizde sevin kendinizi

Back
X