- 18 Mart 2011
- 9.318
- 32.278
- 748
Hayatın her alanında böyle insanlarla karşılaşacaksınız, aile içinde, çalışma hayatında ve birçok yerde. Her birine had bildirmeye çalışmak çok ütopik olurdu, mesafe en iyi cevaptırEvet öyle haklısınız, ben sanırım hesap sorulsun istiyorum bu yüzden öyle kelimler sarfettim. Direk mesafe koyulup geçilebilir ki zaten öyle yapıyorum ama aslında sanırım benim hazmedemediğim şu, bir şey yapmadığım halde üstelik iyi olmaya çalıştığım halde kötülük görünce bunu kendime yedirememiş olabilirim. Herkes herkesle iyi olmak zorunda değil ama bile isteye bu yaşıma kadar kimseye de bir kötülük düşünmedim. Gemileri yakmaktan kasıt hesap sormak ve gerekirse tabiki had bildirmek çünkü ben küçüğümden büyüğüme herkese haddimi bilen birisiyim. Ama düşünmeyi kesip mesafe koyup geçmek en sağlıklısı olmalı haklısınız
Olayı yanlış anlamışsınız. Gidip kimseye şunu söyleyin bunu söyleyin demedim. Olayın muhatabından bir çekincem yok kendisi biliyor ne düşündüğümü lafımı çeken birisi değilim fakat eltimle alakalı mevzuda kaynım konuyu açtı bende cevabını verdim. Bunu tekrar kişilere aktarmak laf taşımaktır hanımefendi. Bu saygısızlıktır. Ha diyelim ki benim düşüncemi yanlış buluyorsun madem koşa koşa sana böyle diyo diyecek kadar haksız buluyordu beni orda savunacaktı diyecekti ki hayır ben öyle düşünmüyorum diyecekti. O zaman helal olsun derdim. Bana sen haklısın deyip arkamdan da koşa koşa laf taşıyıp o tarafı haklı bulduğunu söylüyorsa ben burda iyi niyet de aramam. Ne değişiksiniz yaSiz bu lafı muhatabına mı söylediniz yoksa eltiye mi? Olay çıkaran kişinin kendisine de söylediyseniz eltinin tekrar söylemesinden niye rahatsız oldunuz? O kişiye değil de arkasından eltiye söyle şunu bunu yapsın dediyseniz de kadını niye sorumlu tutuyorsunuz? Herkes sizin istediğiniz gibi mi davransın, hesap sorsunlar hakkımı arasınlar gemiler yansın... Ne kadar abartmışsınız. Eşiniz gemileri yakacak kardeşiyle bile görüşmeyecek öyle mi? Kayınvalide kayınpederin tutumundan belli aslında ne olacağı. Yetişkin insanlarsınız, sorun yaşayınca niye başkaları sizi savunsun hakkınızı arasın?
Sizi evine çağırmamakla zaten uğraşa girmediği aşikar, relax olun, zira eltiyi takmakla ömür geçmez...Bence fazla taktığından oluyor aslında tam tersi. Kimse hiç takmadığı bir insan için bir uğraşa girmez diye düşünüyorum ama teşekkürler sizin fikriniz
Dipnot: her doğru sandığınız doğru değildir
Kuzeniyle eşim bu konuyu konuştular detaylara inmedim, kuzeni eşime siz bizim arkamızdan konuşuyormuşsunuz demiş eltimin laflar getirdiğini söylemiş ama ortada öylr bir laf yok benim tek dediğim oydu o lafımın da arkasındayım Eltim farklı aktarmış. Zaten ortamda kaynım da vardı ben ne dediysem arkasındayım aksi kötü bir şey demedim olay ara bozulsun diye farklı aktarılmış yani. Ha sizin dediğiniz gibi olsaydı ki keşke öyle olsaydı yine de söylemeye hakkı yoktu ben git böyle de demedim sonuçta öyle değil mi? Savunmanız tuhaf geldi banaEşinizi gazlamayın, büyütülecek bir şey yok ortada.
Düğünde kavga çıkarmaya çalışan kuzenden bir yıldır hesap sormamış eşiniz , özür dilemezse muhatap olmam demişsiniz kulağına gitsin diye söylenen bir söz zaten, eltinin arkanızdan konuştuğu filan yok olanı söylemiş.
Kv kp de ne münasebet eltiyi karşılarına alıp hesap soracak , oğullarına söyleyerek doğru olanı yapmışlar.
Birincisi depremzede olan aileyi evine almamak büyük bir saygısızlık oğulları karım istemiyor diye kapı dışarı ettiyse dicek söz yok. İkincisi matruşka gibi dedikodu ondan ona ilerlemiş bu insanı sizi evine davet etmesini niye bekliyorsun ki madem bu kadar herşeye takılan birisin çağırmasın birz zahmet dedikodu kazanı. Pasif olan bir aile tabiki de herşeyi sineye çeker ne bekliyosunki. Senin bunları kendi üzerine alınmayıp hayatına devam etmen gerekirdiKızlar merhaba, ben henüz 1 senelik evliyim. Eşimin ailesiyle aram iyidir kendi halinde insanlar bir kötülüklerini görmedim severim. Aynı şekilde çok şükür eşimle de bir sorunum yok şu 1 senede büyük kavgamız hiç olmadı diyebilirim. Ama bir elti meselem var ve beni içten içe yeyip bitiriyor bu konu.
Eltimle kayınvalidemler aynı şehirdeler ben başka şehirdeyim. Geçen sene balayı dönüşü kayınvalidemlere uğradık sonra eltimlere de gittik. Tek evine gittiğim gün ve muhabbet ettiğimiz gün o gündü kızlar aramızda ne bir husumet geçti ne kötü bir an geçti. Eltim de 4 senelik evli ilk evlendiğinde eşimin ailesiyle sorun yaşamışlar deprem zamanı eşimin ailesinin evi yıkılınca, çok şükür can kaybı olmamış, bir süreliğine eltime gelmişler eltim de kabul etmemiş falan daha bir kaç olay daha var uzatmayayım böyle sorunlar yaşamışlar geçmişte, eşimin annesi de babası da biraz pasif insanlar hepsini sineye çekmişler. Ama işin şu tarafı var ki ben asla pasif birisi değilim ve ben en ufak bir saygısızlığa haksızlığa gelemeyen bir insanım. Tam bir aslan burcuyumdur kızlar gerçekten. Ben öğreniyorum ki sadece bir defa vakit geçirdiğim eltim arkamdan konuşmuş eşimin akrabalarından birisine, konuştuğu laf da şu ki düğünümüzde kavga çıkarmaya çalışan kuzeninden için özür dilemezse bir daha muhatap olmam demiştim keza öyle de yaptım hiç muhatap olmadım ve haklıydım düğünümü batırmaya çalışamazdı kimse bu lafı gitmiş o kişiye söylemiş o kişide babasına söylemiş o kişinin babası da kaynanamlara küsmüş oğluma böyle denmiş diye. Bu da kayınvalidemin de kulağına gitmiş bana haber verdi ve ben çok sinirlendim aileden görüp konuşmuştum dedim bu ne demek oluyor dedim. İstedim ki kayınvalidem kayınbabam da benim hakkımı savunsun çünkü haksızlığa uğrayan benim ama bunda da pasif kaldılar oğullarını uyarmışlar sadece dikkat etsin artık kendine diye ama neden gelininizi karşınıza alıp hesap sormuyorsunuz yani bu beni deli ediyor. Eşim de bana dedi ki sen canını sıkma ben onun hesabını karı koca ikisine de soracağım yüz yüze gelmeyi bekliyorum dedi eşim fazlasıyla pişman eder kendisi de bir aslan burcudur bu arada burçları niye belirtiyorum bilmiyorum ama ben biraz ilgiliyimdir :) ben kayınvalidemlerin bir şey olmamış gibi o kızla muhatap olabileceklerini de hazmedemiyorum yani bu kadar da pasif olunmaz kendimi onlardan da çektim normalde daha sık arar daha uzun konuşurdum aramalarımı azalttım konuşmayı da kısa tutuyorum elimde olmadan yapıyorum bunu.
Bu arada eltimin ilk vukuatı da değil bu, kaynanamları bu sene ziyarete gittiğimizde aynı şehirde olmamıza ve bizim geldiğimizi bilmesine rağmen arayıp evlerine çağırmadılar bile, buna da bozulmuştum ama tek bu olsa çok da olay yapmazdım. Bu arada inanın ki ben hiçbir şey yapmadım sebebi yok yani bunu hazmedemiyorum zaten nasıl durduk yere bunları hakedebilirim ben.
Size sorum şu kızlar eşim gemileri yakacak, doğru olan bu mudur tecrübeli hanımlardan fikir almak istiyorum ben karakter olarak pire için yorgan yakan bir insanım çünkü bu kadar sessiz kalmam bile bi mucize, eşimi kendi hırslarım için kullanmak istemiyorum ama bana doğrusu da bu gibi geliyor bu durumun hesabını kim olsa sorardı diye düşünüyorum. Sizce ne yapılmalı ben ne yapmalıyım?
Orda olay akışı yanlış olmuş benim bir şeyden haberim yokken evine çağırmadı ben de tuhaf buldum bi sorunumuz yok bi çaya bile çağırırdı insan diye kayınvalidem de bana dedi ki beni de hiç aramıyor çağırmıyor ama oğlumla seni keşke çağırsalardı ben de mahcup oldum dedi bana ben de umursamamasını söylemiştim benim için önemli olmadığını söylemiştim bunları çok takmadım aslında sadece ayıpladım ve tuhaf buldum. Bu mevzuyu bundan çok sonra öğrendim ve ondan sonra sinirlendim ben. arkamdan konuşulduğunu bildiğim halde hesabını sormamak bana saçma geliyor açıkçası sebebini kendisinden dinlemek istiyorum bu saatten sonra zaten yakınlık olacağını sanmıyorumBirincisi depremzede olan aileyi evine almamak büyük bir saygısızlık oğulları karım istemiyor diye kapı dışarı ettiyse dicek söz yok. İkincisi matruşka gibi dedikodu ondan ona ilerlemiş bu insanı sizi evine davet etmesini niye bekliyorsun ki madem bu kadar herşeye takılan birisin çağırmasın birz zahmet dedikodu kazanı. Pasif olan bir aile tabiki de herşeyi sineye çeker ne bekliyosunki. Senin bunları kendi üzerine alınmayıp hayatına devam etmen gerekirdi
Yaptığı ayıbı bildiği için acaba kulağına gitti mi gitmedi mi diye çağırmaz bazı insanlar genel olarak fesat dedikodu bir eiltiniz var ne kadar uzak o kadar iyi ciddenOrda olay akışı yanlış olmuş benim bir şeyden haberim yokken evine çağırmadı ben de tuhaf buldum bi sorunumuz yok bi çaya bile çağırırdı insan diye kayınvalidem de bana dedi ki beni de hiç aramıyor çağırmıyor ama oğlumla seni keşke çağırsalardı ben de mahcup oldum dedi bana ben de umursamamasını söylemiştim benim için önemli olmadığını söylemiştim bunları çok takmadım aslında sadece ayıpladım ve tuhaf buldum. Bu mevzuyu bundan çok sonra öğrendim ve ondan sonra sinirlendim ben. arkamdan konuşulduğunu bildiğim halde hesabını sormamak bana saçma geliyor açıkçası sebebini kendisinden dinlemek istiyorum bu saatten sonra zaten yakınlık olacağını sanmıyorum
Yok aslında muhatabıyla da konuşuldu bu mevzular asla ortaya döküldü diye bi çekincem yokDüğününüzde olay çıkarmaya çalışan biriyle görüşmek istememekte ve özür beklemekte haklısınız ama söyledikleriniz ortalığa dökülünce bu kadar tutuşmanızla "ben şöyle haksızlığa gelemem, böyle susmam" demeniz çelişiyor.
Yaptıklarınızın, söylediklerinizin arkasında durabildiğinizde bi anlamı olur o esip gürlemelerinizin.
Eşiniz hesap sorarken ne diyecek mesela? "Eşim gelmiş boş boş şov yapmış işte. Siz niye gidip anlattınız" mı diyecek?
Eltinizin yaptığı hoş değil ama hesap sormanız sizi küçük düşürür.
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi kesinlikle dikkate alacağımGemileri yakacak bir durum yok ortada, siz de fazla abartıyorsunuz. Olayı büyütüp eşinizle annesini ve babasını zor durumda bırakmayın. Eltinizle görüşmek zorunda değilsiniz. Kayınvalidenize de kendinizi açıklamışsınız zaten, kötü niyetiniz yokmuş eltinizi aileden ve yakın biri olarak görmüş anlatmışsınız, onun da gidip yetiştirmemesi gerekiyordu ama bu size ders olsun bir daha eltinize ya da emin olmadığınız birisine özel bir şey anlatmayın, belli ki ağızında bakla ıslanmıyor, bazı kişiler böyle.
ezberletin eşinize bunlarıYok aslında muhatabıyla da konuşuldu bu mevzular asla ortaya döküldü diye bi çekincem yokama eşim şöyle diyebilir
Sizi aileden bildik ve taa 1 sene önce olay sıcakken sorduğunuz için eşim de düşüncelerini paylaştı. Sen kardeşimsin sen de eşi olarak artık sen de kardeşimsin benim. Biz zaten olayı konuşmuşuz konunun muhatabı bizken biz unutmuşuz gitmiş hala eşim arkalarından sizle konuşuyormuş gibi ima edip neden laf taşıdınız? Gerek var mıydı? Ne geçti elinize? Madem farklı düşünüyordunuz orada neden savunmadınız da koşa koşa laf yetiştirme telaşına düştünüz bunu mu yakıştırdınız kendinize? Düğünümüzde olan olayda özür beklemek en büyük hakkımızken zorla haksız çıkarmaya uğraşmak sizi yormadı mı?
Eğer bi hesap sorulacaksa bu şekilde sorular sorarak cevabımızı da alabiliriz diye düşünüyorum.
Hiçbir olayı bir insana farklı anlatmak asla huyum değildir. Beni suçlamak için bu tarzda konuşmayın rica ediyorum. Eşim kendi olayların içinde zaten ben neyi aktarıcam. Kendi kuzeni gelip senin arkandan bana konuşuyo bunları demişsiniz diye aktarıyor diye kendisine söyledi eşim sinirlendi ben kendisini sakinleştirdim bırak sinirle hareket edip onlarla bir olma diye. Burda iki satır yazdım diye tüm meseleyi siz mi çözdünüz? Ama böyle bi durum varsa sakin kafayla karşımıza alıp tabiki hesap sormak hakkımız olmuyor mu? Gemileri yakmak derken şunu kastettim karşımızdaki insanlar hatasını kabul edip geri adam atacam tipler değiller belli ki biz de geri adım atmayacağımıza göre haksız olan haksızlığını kabul edene kadar görüşülmez olur biter.Çok zor, takıntılı, dediğim dedik, burnu hava da bir tipe benziyorsunuz. Yazdıklarınız yazım şekliniz bana bunları çağrıştırdı. Ne dert etmişsiniz, elti şuan evinde oturmuş kendisine kahve içiyordur. Boşverin dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Eşinizde neye bu kadar sinirlendi de gemilere yakacak kardeşi ile anlamadım. Artık nasıl aktardıysanız.. Bunların burçla alakası yoktur yani.
Eşim ne diyeceğini bilir ben size yazdım bunları laf taşımayı haklı buldunuz yaezberletin eşinize bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?