Elti konusunda fikirlerinizi almak istiyorum

Esasında toplu bir ortamda gizli saklı değil aleni bir şekilde söylemişsiniz yani kuzen o anda da duyabilirdi ortaya atmışsınız lafı sonuçta ama buna rağmen yine de eltinin yaptığı hoş değil,
sizin bu durumda yapmanız gereken mesafe koymak görüşmemek konuşmamak falan filan ama siz nasıl hırs yaptıysanız kocam köprüleri yaksın yıksın, kv kp hesap sorsun diyorsunuz, ne alaka?
Sizi sadece kendi tepkiniz tavrınız ilgilendirir gerisine karışamazsınız, hazmedemiyorsanız görüşmeyin, evlilikte bu kadar hırs iyi bir şey değil bu arada, yenisiniz daha kaybeden siz olursunuz,
bu da gerçekten tam birrrrr oğlak burcu tafffsiyesi
 
Kendinizi daha hakkaniyetli eltinizi ise daha vicdansız olarak göstermekle başlamışsın olayları anlatmaya yok öyle dedi boyle oldu vs vs sizi evine davet etmemiş diye kinlenmissiniz ama size bir tavsiye Dünya sizin etrafımızda dönmüyor insanların kendine göre bir sürü mesgaleleri var sizin egonuz mutlu olsun diye neden sizinle eşit haklara sahip olan gelinlerine cephe alsınlar?
 
Yok onlarla alakalı değil konu kardeşi ve eşiyle ilgili ben yükselince o da sinirlendi
Karı koca birbirinizi gazlamayı bırakın,bu işin sonunda siz zarar görürsünüz.Gitmeyin, gelmeyin aramayın,sormayın bu kadar basit.....Normal hayatınıza devam edin
 
Abartmayın, tamam doğru değil yaptığı ama o kızla kayınvalidemlerin görüşmesini hazmedemiyorum falan bunlar ne garip laflar? sizin görüşmemeniz bile aşırı bir tepki zaten 4 yılda çok az görüşmüşsünüz,
sizden önce eltiniz zaten sizinle görüşmeme kararı almış yani alt tarafı bi düğünde bayramda görünce s.a, a.s diyeceksiniz

hayatı çok uçlarda yaşamak bu bence, kendinize zarar verirsiniz
 
Önemli olan eşinin seni desteklemesi, yanında olması. Kv, kp ne yapabilir şu an? Alıp dövsünler mi, kavga mı etsinler bu konu için? Zamanında depremde evine almamış kadına ne diyecekler? Zaten ikinci üçüncü kişileri karıştırmaya gerek yok.
Evlerine çağırmamışlar diye bozulmuş olabilirsin ama yine gerçekten bunu mesele etmeye değmez. Ben evleneli 6 ay oldu. Eltimin evini görmeyi bırak, numaralarımız birbirimizde yok. Kaynımı çok severim, doğum günümde özel olarak arayıp kutladı. Ne zaman kv evinde denk gelsek çok güleryüzlüdür, hemen halimi hatrımı sorar. “Abicim” diyerek konuşur. Eşi benimle samimi olmak istemiyor diye, evine çağırmıyor diye kavga mı etsin şimdi karısıyla? Yada eşim abisiyle arasını mı bozsun? Bazen haklı olduğunuzda yargı dağıtmak yerine kendi evinizin huzuru için mesafe koymak gerekir. Sizinle uğraşan var mı? Rahatsız eden, kapınızı aşındıran var mı? Yok. O zaman sizde kapınızı kapatın dışarıya.
 
Ay aman ne olay ne olay. Ne biliyorsun kayınvalidenlerle kadının ilişkisini belki çok haklı. Üstelik onların pasifliğinden geline hesap sormamasından size ne. Kocanızı da gazlamayın ortada gemileri yakacak bir durum yok. Kimse de sizi evine davet etmek zorunda değil.
 
Ben sizi anladım ve haklı buldum ama tepkinizi de abartılı buldum. Yani kafa yordukça kendinizi gazlamışsınız gibi.

Kayınvalide ve kayınbaba konusunda herkes aynı şeyi söylemiş, taraf olmak zorunda değiller. Bunun da bir sürü farklı sebebi olabilir. Zaten pasif tavırları var demişsiniz insanları ve insanların davranışlarını kendi karakteriniz ve perspektifinize göre değil onların karakterleri ve perspektifine göre değerlendirin. Çünkü o davranışları kendi zihinsel süreçleri ile yapıyorlar.

Şöyle ufak bir örnek vereyim yakın zamanda birisinin benim arkadaşlığımla ilgilenmediğini ve ben kendisiyle arada iletişime geçtiğimde nezaketen arada sohbet ettiğini düşündüm. Benim perspektifime göre bu tepeden bir tavır, ayrıca korkak bir tavır. kimsenin gereksiz nezaketine ihtiyacım yok birisinin benle nezaketen sohbet etmesi yerine arkadaşlığımla ilgilenmediğini söylemesini tercih ederim. Sonra o kişiyi sosyal bir ortamda bir iki gözlemleme şansım oldu ve fark ettim ki çekingen ve sınır çizme konusunda sorun yaşayabilen birisi. Biraz da benden daha geleneksel bir bakış açısı var hayata. Kendi dünyasında yaptığı şeyi benim yorumladığım gibi yapmıyor olabilir. Arkadaşlığınla ilgilenmiyorum gibi bir cümleyi benim düşündüğüm gibi dürüst ve net değil kaba buluyor olabilir. Veya böyle bir cümle kurmak onun için zor olabilir çekingen birisi olduğu için. Veya belki ben yanlış yorumladım arkadaşlığımla bi derdi yoktur lslslsl. Neyse çok uzattım insanları (kayınvalide ve kayınbaba) kendilerine göre değerlendirin. Pasif kaldılar ama neden? Cevabı onların karakterinde, sizinkinde değil.

Elti ve dedikodu/laf taşıma olayını da içinizde çok büyütmeyin yaptığı saçma ve rahatsız edici bir şey ama o kadar da büyük bir şey değil hem de peşine düşmek sizi daha çok yorar gibi hissettim çünkü muhtemelen anlayacak birisi değil. Hesap sorma konusundaki ikileminizi böyle değerlendirin? Ben bunları söylesem kendimi açıklasam veya yaptığının hesabını sorsam, bu kişi söylediklerimi anlayacak birisi mi? Anlamak istemeyene anlatamazsınız çünkü.
 
Kaynana kayunbaba ne yapsın Allah aşkına.Problem senin ,elti senin.İnsanlar içlnde olmadıkları bir durumun ceremesini çekiyorlar.Sen de gelinsin ,o da .Kimi atıp kimi tutacaklar.Siz dahi azıcık şeyde tepli göstermişsiniz ,sizin ipinizle mi kuyuya inecekler.

Gelinlerde kaşının altında gözün var demeye bayılıyorlar eş ailesine.Kendi ana babası afedersiniz ağzına etse gıkı çıkmıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…