- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
Arkadaşlar eltimle uzakta olmasına rağmen anlaşamıyoruz..kayınbabanın evindeyiz karşılıklı daireler..ama bu abiyede ayrım yapılmamış arabası alınmış evinin peşinatı verilmiş uzun bir müddet kiradayken kira parası ödenmiş, sonra biz evlendik arada 10 sene var nerdeyse...kayınbabanın evini tamirledik daha yaptıgımız masrafı çıkartmadık elti hak istiyor kayınbaba öldü..ama anne sağ ve yanında biz varız..biz en azından yaptıgımız masrafı çıkartalım diyoruz çünkü o kadar güzel yapıtrdıkki ev degerlendi bir anda ilk hali berbattı..evlendim çalıştım hep borç ödedim..anne de diyor hep o yedi birazda bu oğlum yesin diyo, ama aradan zaman geçmiyor başlıyor anne haklı miras isteyebilir diyor..ikili oynuyor kvalide.. ama oğluna değil bana, diyor çok sıkıldım artık onlara yapılan birşey söylenmiyor..bu arda eltimle annem zoraki geçinir senede bir iki kere gider ağlaya ağlaya döner...bnimle çok iyi anlaşır ama abiden korkuyor ağzını açamıyor onlara..neyse eltim uzaktan geldi ve ben onu görmeye gitmiyorum gittikten sonra kvalide ile ne olur onuda kestiremiyorum hata mı ettik..eşimi ikna edemiyorum sebebide mesajlar attı bana hakaret dolu beddua tarzı..anneme demişki kaç paralık insan kim ki o diyormuş yalancı gelinin diyormuş..bu arada eltime ne mesaj ne dediklerine bir cevap vermedim...sessiz kaldım..bu insanın ayağına gitmelimi? eşimin kırılma başka sebepleride var yaklaşık 1 2 yıldır abisi aramıyor...biz özle günlerde arıyoruz..eltim gibi uzak olsam daha mı değerli olurdum diye düşünmüyor değilim...
Ortada bir miras var ise, ve paydaşlardan biri hakkını istiyor ise, siz her ne kadar içini yaptırmış da olsanız, payını isteyen ne yazık ki haklı.
Evin içini yaptırmadan önce evin değeri ne ise, o değeri tarafsız bir bilirkişiye hesaplatıp, paydaşlar arasında bölüştürün. Evin içi yapılı haliyle satılınca, yapılı değilkenki ederiyle arada kalan fark da sizin payınıza eklenir. Olaydan anne de pay alacak hukuken, anne "biraz da siz yiyin" dediğine göre kendi payını da size verebilir, bir ev alırsınız. Bu durumda hem mirasçı hakkını almış olur, hem de siz.
Olaylara duygusal bakmayın, ortada bir hak varsa yolu yordamı ile dağıtın.
Aman bırak hepsini kendi yesinde gözü doysun...
Tok evin aç kedisi
eltiye ne oluyor ki kayınbabanın mirasına göz dikiyor?üstelik kyanvalide hayattayken daha enteresan
Çok mu? miraski.diyorum eşime eee yeter başlarım evine diye...kabul etmiyorlar
işin fenası kayınvalide benim yanımda bölüşelim de kayınvalide bakalım ortak bakacaklar böyle iki günde bir ya o bende ya ben onda lafını çek suratını çek..yorgan gitsin kavga bitsin...
Çok mu? miraski.
Ay cok karisik olmus ben pek birsey anlamadim
Ama bence gereksiz samimiyetinizden kaynaklanmis olabilir iyi niyetle yardim etmissiniz masraf etmissiniz simdi pisman olacaginiz seyler yasaniyor ama onune gecilemez artik malesef
En basindan gorumceyle eltiyle ve kv kp ile mesafeli olma taraftariyim anne baba olabilirler ama bu kadar da enseye tokat olacak kadar icli disli olmanin anlami yok merhametten maraz dogar
Arkadaşlar eltimle uzakta olmasına rağmen anlaşamıyoruz..kayınbabanın evindeyiz karşılıklı daireler..ama bu abiyede ayrım yapılmamış arabası alınmış evinin peşinatı verilmiş uzun bir müddet kiradayken kira parası ödenmiş, sonra biz evlendik arada 10 sene var nerdeyse...kayınbabanın evini tamirledik daha yaptıgımız masrafı çıkartmadık elti hak istiyor kayınbaba öldü..ama anne sağ ve yanında biz varız..biz en azından yaptıgımız masrafı çıkartalım diyoruz çünkü o kadar güzel yapıtrdıkki ev degerlendi bir anda ilk hali berbattı..evlendim çalıştım hep borç ödedim..anne de diyor hep o yedi birazda bu oğlum yesin diyo, ama aradan zaman geçmiyor başlıyor anne haklı miras isteyebilir diyor..ikili oynuyor kvalide.. ama oğluna değil bana, diyor çok sıkıldım artık onlara yapılan birşey söylenmiyor..bu arda eltimle annem zoraki geçinir senede bir iki kere gider ağlaya ağlaya döner...bnimle çok iyi anlaşır ama abiden korkuyor ağzını açamıyor onlara..neyse eltim uzaktan geldi ve ben onu görmeye gitmiyorum gittikten sonra kvalide ile ne olur onuda kestiremiyorum hata mı ettik..eşimi ikna edemiyorum sebebide mesajlar attı bana hakaret dolu beddua tarzı..anneme demişki kaç paralık insan kim ki o diyormuş yalancı gelinin diyormuş..bu arada eltime ne mesaj ne dediklerine bir cevap vermedim...sessiz kaldım..bu insanın ayağına gitmelimi? eşimin kırılma başka sebepleride var yaklaşık 1 2 yıldır abisi aramıyor...biz özle günlerde arıyoruz..eltim gibi uzak olsam daha mı değerli olurdum diye düşünmüyor değilim...
not:masrafa kimse yanaşmıyor..bunca hakaretin üstüne görmeye gideyim mi..
Onlara alınan onlarda kalsın, boşverin onları.birincisi masrafı kabul etmiyorlar ikincisi zaten onlar uyanıklık etmiş onlara alınan herşey onların üstüne..
yok be ben diyim kırk sende 60 bin ev yani...oturulan ev var başkada bişi yok...
Onlara alınan onlarda kalsın, boşverin onları.
Bu ev size mi verildi ki tamamen? Yani peder ölmeden önce "bu da sizin olsun" dedi mi? Yoksa siz, ev boştu hazır diye mi girdiniz eve?
Arada fark var.
aç gözlü insanlar.
uzak durun ya bulaşmayın.
hiç sevmem öyle tipleri.
sakıp sabancı degilmiş iyiki kayınbabanız. Elti tüm sülaleyi ortadan kaldırabilirdi
Bence para meselesine karismayin kötü siz olursunuz.istedigine yedirsin parasını.arkanizdan konusan insanlarla mesafenizi koruyun kavga bile etmeyin.unutun gitsin.bu dünyadan mal mülk götürmeyecegiz birakin kimde kalirsa kalsin konusunu bile acmayin.kırılabilirsiniz ayrım yapıyo diyebilirsiniz ama sizin yapacagınız bisey yok.dillendirmemek en iyisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?