- 26 Eylül 2020
- 37
- 25
- 3
- Konu Sahibi BurcuOzker
Herkese merhaba
ben 3 aylık evliyim, bir eltim var o da 2 yıllık evli. Eltimle aslında bir iyi anlaşıyoruz yani şuana kadar bir problem yaşamadık hiç. Onun çocuğu var 8 aylık, bende 2 aylık hamileyim. Eltim 33, ben 27 yaşındayım. İkimizde öğretmeniz. Şöyle ki eltim yalnızken benimle çok iyidir muhabbet sohbet falan çok yolunda. Ama yanımıza kayınvalidem varsa yada eşimin tarafından herhangi birisi bana karşı hemen sanki tavır alıyor gibi, mesela bişey anlatırken bir ortamda sürekli başkasına bakarak anlatıyor, bana bakmaz, ben bişey dediğimde fazla lafa katılmaz mesela bana cevap verecekse de benim yaptığım şeyler anormalmis gibi ben hiç öyle yapmam falan filan hani öyle yaklaşır bana. Ama mesela yalnizsak tam tersi fikirlerime saygı duyar ve hatta evet bende de öyle der yani. Kayınvalidem de onunla daha iyi biraz , heralde daha eski evli olduğu için mesela onu hiç dilinden düşürmez, ama bana üstü kapalı hep akıl verir , yaptığım şeyleri yine üstü kapalı eleştirir. Mesela ben bişey yaptığımda, eltimi söyleyip aa o hiç yapmaz böyle der yani. Aslında benimde yaptığım bişey yok düz yaşıyoruz işte de. Ben bunlara nisaliyken falan hiç takılmazdım ama ben hamileliğimi öğrendiğimde yani geçen ay kayınvalidem eltimin çocuğunu söyledi ve onun yerini kimse tutamaz dedi eltim de ilk göz ağrısıymış falan böyle konuştu ben hamileliğimden mutlu olmasını beklerken. Hani şey hissettim, onlar bir, ben dışardan el. O zaman üzüldüm ve o zamandır biraz kafama taktım. Benim kendimce şöyle bir hatam vsr bence, ben söz nişan zamanından beri herşeyimi kayınvalidemle paylaşırım, araya hiç mesafe koymadım o yüzden kayınvalidem beni çantada keklik gibi görüyor diye düşünüyorum bazen. Ama eltim daha mesafeli bir insan olduğu için ona hiç bişey diyemez eleştirmez onu, benim sıcakkanlılığım yani yapı olarak öyleyim o biraz yanlış anlaşıldı saf durumuna düştüm sanki ciddiye alınmayan. Biraz değişiklik yapmak istiyorum kendimde ama kimseyi kırmadan ofkelenmeden yapmak istiyorum bunu. Siz tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum bu konuda coook uzun yazdim kusura bakmayın