- 14 Kasım 2007
- 2.994
- 1.896
- 658
- Konu Sahibi BurcuOzker
Kv lerin gelinlere olan yaklasımı oğullarıyla arasındaki bağa göre değişiyor benım gozlemlegım çoğunlukla böyle
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kk da görümce konusunda kımse benı geçemiyorEn buyuk torun 24 yasinda
12 cocugu var 7 erkek 5 kiz
Erkeklerin 5 tanesinin 4 er cocugu 1 tanesinin 3 bizim de 2 tane
Kizlarin 2 sinin 5 2 sinin 4 1 inin de 1 tane
Benim kayınvalidem iki oğluyla da iyi genelde. Ama kaynım yaş olarak daha büyük, o yüzden bazı konularda maddi olarak falan ona daha çok danışılır.Kv lerin gelinlere olan yaklasımı oğullarıyla arasındaki bağa göre değişiyor benım gozlemlegım çoğunlukla böyle
Ben daha cok yeniyim nisanliyken falanda aile ortamlarında çok bulunmadim gündüz çalışıyordum aksamda yorgun argın nişanlımla vakit geçirmek istiyordum falan. Hiç öyle takı falan düşünen bir kız değildim hala da öyle. Haliyle eltim aile ortamlarında daha çok bulunduğu için ailenin diğer üyeleriyle de daha samimi olmuş, benimle onlarla samimi olmak adına attığım her adım yalakalikmis gibi geliyor ve yapmıyorum o yüzden eşimin tarafnda aile genelinde eltim hep 1 numaradırAnlasip anlasmamak cok başka birsey. Bende ilk gelinim 6 yıllık evliyim. Kaynimda var. İster istemez biz kv ile birbirimizin bazi huylarini aldik. Misal benimki de herseye cok mudahelde eder cok karisir özünde iyidir. Zamanında sustum ses cikarmadim, ama bir noktadan sonra hayatimizin ayri oldugunu hissettirmem lazim. Şimdi yeni gelen kız bunu nerden bilsin? Zamanla o da çözüp ona gore davranir. Kisiligine gore ya yagci olur tamam annecim der yada pat pat dogrusunu soyler. Şahsen bende elti ile gorumce ile mesafeli olunmasını dusunuyorum. Cunku görümcemlw abla kardes gibi olmak istemiştim ama olmadi. Bu beni cok uzdu yaraladi. Ayni seyi elti de de yasamak istemem. Ve illaki cekememezlik olur diye dusunuyorum. Hani hasetlenme degilde keske benimde boyle olsaydi gibisinden. Bu da mutlaka ilişkilere yansıyor. Mesafe candır. Eltiyle belli bir mesafeyi koruyun, toplumda o sizi duymuyor mu sizde duymayin. Yada birsey size uymuyorsa hayir ben oyle yapmiyorum vs vs diyebilin. Ama kayinvalide eşinin annesidir. Kirmadan kendi bildigini okumayı ogrenceksin. Zaman gelir tamam anne dersin kendi bildigini okursun zaman gelir yumusak bir sekilde ben oyle istemiiyorum boyle olur diyebilirsin
Cevap verip klasik gelin kayinvalide muhabbetlerine girmek istemedim inanın. En başından beri de böyleyim, kötü şeylere ve cevap vermeyen ağır başlı yumuşak Güler yüzlü kız modundaBuradan canim eltim kaynanam ve gorumcemi öpüyorum
Eltin bence kaynanadan cekiniyor ..tek basina iyisiniz baskasinin yaninda tavırlı garip..ilk gelin ilk torun oncelik olabilir ama bunu göze sokmaya ne gerek var... bizz ne oluyorsunuz diye sorsaydin keşke
Dedigim gibi bunlarin olmasi cok normal. Zamanla normale dönecektir. Eltiyi bilmem ama kv ile aranizi iyi tutun. her dogruyu her yerde soylemeyin ama alttan alttan kendi fikrinizi soyleyin. Birde bende son iki yildir birşey oldu, kirildiysam soyluyorum. Bunu neden boyle soylediniz yada yaptınız. Mesela torun konusunda kizginlikla değilde guzellikle brifing verebilirsiniz :)Ben daha cok yeniyim nisanliyken falanda aile ortamlarında çok bulunmadim gündüz çalışıyordum aksamda yorgun argın nişanlımla vakit geçirmek istiyordum falan. Hiç öyle takı falan düşünen bir kız değildim hala da öyle. Haliyle eltim aile ortamlarında daha çok bulunduğu için ailenin diğer üyeleriyle de daha samimi olmuş, benimle onlarla samimi olmak adına attığım her adım yalakalikmis gibi geliyor ve yapmıyorum o yüzden eşimin tarafnda aile genelinde eltim hep 1 numaradırben daha genç, heyecanlı cıtı pıtı yeni evli genc kız modunda kaldım onlara göre. Eltimse daha olgun evli çocuklu kadın konumunda
![]()
Neden icine atip uzuleceksin ki. Birazda onlar dusunsun. Benim esimde pat pat soyler, tabi o da biraz ayarsiz kaciyor. Ama bende gerektiginde soylemeyi ogrendim. Yine de kitmet verirler dusuncelerime farkediyorumki. Mesela kaynimin nişan alışverişine ben gidecekmişim. Sen sağsın, hasta değilsin kendin gidersin diyorum. Bilmiyorki ben gidersem en pahalilari aldircamCevap verip klasik gelin kayinvalide muhabbetlerine girmek istemedim inanın. En başından beri de böyleyim, kötü şeylere ve cevap vermeyen ağır başlı yumuşak Güler yüzlü kız modundaama tabiki içimden üzülüp rahatsız olmaya başladım bazı konularda
O zaman hic kafaya takma canim onlarin davranışlarına göre hareket edersin.. hamileliginin tadini cikart bosverCevap verip klasik gelin kayinvalide muhabbetlerine girmek istemedim inanın. En başından beri de böyleyim, kötü şeylere ve cevap vermeyen ağır başlı yumuşak Güler yüzlü kız modundaama tabiki içimden üzülüp rahatsız olmaya başladım bazı konularda
Evet bende tadını çıkarmaya çalışıyorum ama kayınvalidem geliyor mesela az önce de geldi, işte bana diyor ki ben senin yerinde olsam bebeği ultrasona koydurmam, ben şimdiye kadar 3 kez ultrasondan baktırdım yok keseydi,kalp atışları derken 3 olmuş. Ben senin yerinde olsam çocuğa zarar veiyor diye ultrason koydurmam ben senin yerinde olsam bundan sonra 5-6 aylıkken giderim falan yani ama eltim maşallah çok çok rahatti, ki durumumuzda çok şükür iyi ikimizde öğretmeniz eşimle ysni ve ben ultrasonun bu kadarının bebeğe bir zarsri olduğunu düşünmüyorum ama böyle konuşuyor benim yine sinirlerim bozuluyor yarım saat oturuyorsa yarım saati sakin sakin eleştirmek akıl vermek senin yaptığın doğru degil gibisinden konuşarak geciyorO zaman hic kafaya takma canim onlarin davranışlarına göre hareket edersin.. hamileliginin tadini cikart bosver![]()
Genellikle ogullarından cekındıklerı zaman canım cıcım oluyor.Benim kayınvalidem iki oğluyla da iyi genelde. Ama kaynım yaş olarak daha büyük, o yüzden bazı konularda maddi olarak falan ona daha çok danışılır.
İste bu noktada eskidendi o anne. Ultrason zararli birsey saniliyordu ama suan bebegin sagliginin kontrolu için gerekli birsey diye aciklama yapabilirsinizEvet bende tadını çıkarmaya çalışıyorum ama kayınvalidem geliyor mesela az önce de geldi, işte bana diyor ki ben senin yerinde olsam bebeği ultrasona koydurmam, ben şimdiye kadar 3 kez ultrasondan baktırdım yok keseydi,kalp atışları derken 3 olmuş. Ben senin yerinde olsam çocuğa zarar veiyor diye ultrason koydurmam ben senin yerinde olsam bundan sonra 5-6 aylıkken giderim falan yani ama eltim maşallah çok çok rahatti, ki durumumuzda çok şükür iyi ikimizde öğretmeniz eşimle ysni ve ben ultrasonun bu kadarının bebeğe bir zarsri olduğunu düşünmüyorum ama böyle konuşuyor benim yine sinirlerim bozuluyor yarım saat oturuyorsa yarım saati sakin sakin eleştirmek akıl vermek senin yaptığın doğru degil gibisinden konuşarak geciyor
Kac taneki??Kk da görümce konusunda kımse benı geçemiyor![]()
Bu duruma doktor karar veriyor ultrason ısterse bır çok seyı oradan takıp edıp teşhis edıyor bu sadece işe karışmak akıl vermek işte kendını saydırmak doktor ne derse o olacağını kendıde bilmiyor mu? hamıle kadınlar yada lohusa olan kadınların böyle muamele görmesinin altında genelde kıskanclık mı yatıyor? Şu forumda genellıkle hamıle ve lohusa kadınlara kv kp baskısı yüksek kimsenin bir birey olduğunu kabullenmıyorlar gelin doktorda olsa bilimden üstün gelecekler illa tezini çürütmeye çalışacaklar yaniEvet bende tadını çıkarmaya çalışıyorum ama kayınvalidem geliyor mesela az önce de geldi, işte bana diyor ki ben senin yerinde olsam bebeği ultrasona koydurmam, ben şimdiye kadar 3 kez ultrasondan baktırdım yok keseydi,kalp atışları derken 3 olmuş. Ben senin yerinde olsam çocuğa zarar veiyor diye ultrason koydurmam ben senin yerinde olsam bundan sonra 5-6 aylıkken giderim falan yani ama eltim maşallah çok çok rahatti, ki durumumuzda çok şükür iyi ikimizde öğretmeniz eşimle ysni ve ben ultrasonun bu kadarının bebeğe bir zarsri olduğunu düşünmüyorum ama böyle konuşuyor benim yine sinirlerim bozuluyor yarım saat oturuyorsa yarım saati sakin sakin eleştirmek akıl vermek senin yaptığın doğru degil gibisinden konuşarak geciyor
Eltinle mesafeli ol kayınvalidenle uzak.Herkese merhababen 3 aylık evliyim, bir eltim var o da 2 yıllık evli. Eltimle aslında bir iyi anlaşıyoruz yani şuana kadar bir problem yaşamadık hiç. Onun çocuğu var 8 aylık, bende 2 aylık hamileyim. Eltim 33, ben 27 yaşındayım. İkimizde öğretmeniz. Şöyle ki eltim yalnızken benimle çok iyidir muhabbet sohbet falan çok yolunda. Ama yanımıza kayınvalidem varsa yada eşimin tarafından herhangi birisi bana karşı hemen sanki tavır alıyor gibi, mesela bişey anlatırken bir ortamda sürekli başkasına bakarak anlatıyor, bana bakmaz, ben bişey dediğimde fazla lafa katılmaz mesela bana cevap verecekse de benim yaptığım şeyler anormalmis gibi ben hiç öyle yapmam falan filan hani öyle yaklaşır bana. Ama mesela yalnizsak tam tersi fikirlerime saygı duyar ve hatta evet bende de öyle der yani. Kayınvalidem de onunla daha iyi biraz , heralde daha eski evli olduğu için mesela onu hiç dilinden düşürmez, ama bana üstü kapalı hep akıl verir , yaptığım şeyleri yine üstü kapalı eleştirir. Mesela ben bişey yaptığımda, eltimi söyleyip aa o hiç yapmaz böyle der yani. Aslında benimde yaptığım bişey yok düz yaşıyoruz işte de. Ben bunlara nisaliyken falan hiç takılmazdım ama ben hamileliğimi öğrendiğimde yani geçen ay kayınvalidem eltimin çocuğunu söyledi ve onun yerini kimse tutamaz dedi eltim de ilk göz ağrısıymış falan böyle konuştu ben hamileliğimden mutlu olmasını beklerken. Hani şey hissettim, onlar bir, ben dışardan el. O zaman üzüldüm ve o zamandır biraz kafama taktım. Benim kendimce şöyle bir hatam vsr bence, ben söz nişan zamanından beri herşeyimi kayınvalidemle paylaşırım, araya hiç mesafe koymadım o yüzden kayınvalidem beni çantada keklik gibi görüyor diye düşünüyorum bazen. Ama eltim daha mesafeli bir insan olduğu için ona hiç bişey diyemez eleştirmez onu, benim sıcakkanlılığım yani yapı olarak öyleyim o biraz yanlış anlaşıldı saf durumuna düştüm sanki ciddiye alınmayan. Biraz değişiklik yapmak istiyorum kendimde ama kimseyi kırmadan ofkelenmeden yapmak istiyorum bunu. Siz tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum bu konuda coook uzun yazdim kusura bakmayın
Kv ve görümcenin kendi silahlarıyla vurmak çok mantıklıEltilerin genel huyu o, kıdemli eltiher gemi yürüyor elti gemisi yürümüyor.en iyisi mesafe mecbur olmadıkca görüşmemek,saygısızlık etmekten iyidir. K.v. Gelincede asla yardımını filan kabul etmeyin ileride yol,su,elektrik olarak dönüyor. Benim görümcelerim yapardı favori gelinleri var.onu ve çocuklarını öve öve bulutlara çıktırlardı. Bende onların ailece nefret ettikleri bir eltim var başladım onu övmeye kadın bunları evinden filan kovmuş o derece kavgalılar. Harika bir insan melek gibi diye diye
sinirden öldüler biliriz nasıl olduğunu dediler . Bende aman herkesin küstüğüne küsemem herkesin beğendiğinede hayran olamam kendi zekam fikrim var . Kadın bana birşey yapmadı harika biri dedim.Eşimde vardı ortamda(ki hiç harika biri değil
samimiyetimde yok,
gidip soramazlar ya küsler
) o oldu bir kıymetli oldum. Susunca tepene çıkıyor insanlr k.v sinir olduğu bir akraba illaki cardır onu bul onunla samimi ol,her elti övgüsünde sende onu öv dur .