Amin inş. Ama buna şunu da ekleyim. Eşimin kuzeni bizden 6 ay sonra evlendi ve benim kv yazlıkta kendi eltileri ile altlı ğstlü oturuyor. Yani bu kuzeni yazın hergün görüyoruz. Ben çalışıyorum hatta avukatım ama benden dünya iş beklenir. Bu kız ev hanımı ama işe elini sürmez ama el üstünde tutulur ve ben de bu kızı kıskanıyorum. Aslında kızı değil kıza yapışan muameleyi. Çünkü ben ondan maddi manevi çok daha üst seviyedeyim bunu cok iyi biliyorum ama kıza pransesmişçesine davranmalarına gıcık oluyorum. Beraber bi misafirliğe gittiğinizde bile kız baş köseye gecer ayak ayak üstğna atar oturur çayını doldurmaya dahi kalkmaz. Bu benim yapıma terstir mesela ben hep büyüjlerim oldupu için genelde sandaleyye oturur servise falan yardım ederim. Bu benm yapım o onun yapısı ama herşeye rağmen el üsütnde turulan o olunca deli oluyorum
bana yapılanların temel dayanağı da kızımıza bu yapılmadı cümlesi idi... ama aynı kız, eltim kocasının akrabası söz duymayayım diye.... eltime herşeyi yaptırdı kayınvalidemlereValla bence bunun tecrübeyle falan ilgisi yok.Adaleti sağlayan pek yoktur kimse böyle düşünmez umursamaz bile.Ben evlenirken eşimden önce kız kardeşi evlenmişti eşimin ailesi herşeyin nasıl yapılacağını gayet iyi biliyordu kızlarına yapılmayanları söyleyip durdular.Kızlarına yapılmayan bohçayı söyleyerek evdeki eski üskü nineden kalma şeyleri getirip bana bohça diye verdiler,tek istediğimiz nişan çerezi için bile pazarlığa tutuştular görümcem bana en kötüsünden aldık sanada ondan alalım dedi sonuç olarak biz aldık ki üç sene önce bin lira bile etmezdi durumlarıda olan insanlar yok değildi.Görümce olsa oto boka karışsa kıskançlığından ona gerek yok buna gerek yok dese benim ki gibi tamam ama eltinin bir suçu yok kendi içinde büyütme yapmayan eşinin ailesiydi hepte öyle olacak...
Yaşanan bazı durumlardan sonra beni rahat bırakmazsa çok pişman olacağını anladı ve rahatım artık.. umarım biz de iyi anlaşırız sanırım biraz zaman gerekiyorSanırım ilk gelinler kaynananın eziyetine daha fazla maruz kalıyor, aileye ilk kez gelin geliyor ve kimse ne yapacağını bilemeyip saçmalıyor bence.
Ben ikinci gelinim, düğünden sonra eltimle çok güzel anlaştık kardeş gibiyiz birbirimizi çok severiz
Eltim kendi düğün zamanında kaynanamın yaptıklarını anlatıyor da ben şok oluyorum
Bana hiç birini yapmadı
Eltim diyor sen geldikten sonra bu eve düzen geldi, ben söylerdim ama kimse beni takmazdı diyor
Şimdi ikimiz süreli ağız birliği içinde nasıl istiyorsak öyle ayarlamalar yapıyoruz kaynanaya gittikçe
Kaynanam da ikimizin çok iyi anlaştığını fark etti
Artık eltimi de ezemiyor
Çok teşekkür ederim dua edin inşallah rahatlamam içinO kadar tatlı ve naif anlatmışsınız ki hoş bile gördüm kıskanmanızı
Evet kıskanıyorsunuz. Bunu görmeniz çok büyük bir olay. Tebrik ederim sizi. Kıskançlık size sadece onun artılarını sizin eksilerizi gösteriyor. Bu duyguyu törpüleyin. Kendi artılarızı düşünün. O yeni evli. Emin ol senin haberin olmayan bır sürü sıkıntı vardır. Önemli olan sensin. Başka biriyle kıyaslama kendini. Her iki geline aynı şeyler olmaz. Maddiyat değişir. Karşı taraf çok talepkardır. İnan bu hayatta bu düşündüklerin zaman kaybı. Esinle çocuğunla mutlu sağlıklı ol. Gerisi vızıltı sadece.Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Şu an çocuklardan ve yaşananlardan dolayı kayınvalidem beni rahat bırakmış durumda ve küçük bebeğim olduğu için kendi sınırlarımın dışına çıkamıyorum zaten onlar kendi halinde... Benim yolumu bulmam iki yılımı aldı onun için zaman seyrinde çok müdahil olmadan devam fikrindeyim.... Tek derdim kıskançlık yapmayıp kendi şahsımı kötü bir pozisyona düşürmemekSenin evlendigin zaman ile onun evlendigi zaman bir degil gozunun kalmasi normal elbette bisey diyemedim ama tek verecegim fikir ona buyukluk yapma butun yuku ustune alirsin buyukler açısından yani.. buda seni dahada yorar kayinvalidenin birazda ona sarmasina musade et sen simdi biraz geri cekil ki oda senin gectigin yollardan gecip ogrensin
Sanırım yılların ve çocukların yorgunluğu geçmişe özlem oluyor sebep... Her ne kadar Elde ettiği tecrübeler ve evlatları ile mutlu olsada insan Şimdiki aklı ile geçmişi yaşamak istiyor....Elti olup da bunları yaşamayan çok azdır sanırım. Bence kıskanmamış normal. Ben yeni evlendiğimde benim eltilerimde başta kıskandılar , hatta kıskanmanın ilerisine gidip kötülük yaptılar sürekli. Çiti piti güzel bir kızdım, giyimimden tutun düğünde takılanlara kadar dedikodumu yaptılar. Gerçekten çok çektirdiler bana , benden yaşça da büyüklerdi. Aman siz böyle bir insan olmayın . Sonuçta o da sizin gibi el kapısına gelmiş bir kadın. Başkalarının yaptığı yanlışları ona yüklemeyin. Zamanla o da çoluk çocuğa karışıp sizin gibi bir kadın olacak öyle düşünün.
Ben de sizin gibiyim ve o döne döne iş yapanlardan olmam için çok çabalandı... Evinin bahar temizliğine haftalık temizliğine kadar bekledi benden... Beraber misafirliğe gidersek ev sahibiyle yarışır şekilde iş yapayım beklediler... Ama yapı meselesi bu bence kendi içimden gelmeyen bir kişiyi olmak için rol yapamam kiKimsenin evinde bir dünya iş yapmam, kimse de benden iş beklemez. Bu evlendiğinde beri böyle oldu. Döne döne hizmet etmeye alistirirsaniz insanlari, bir dünya iş beklenir tabi sizden.
Gittiğim heryerde de mutfak peşinde koşmam ben ama benim evime gelinmiş, misafirim olmuşsa da kimseye elini birşeye surdurmem, herseyi kendim yaparım, kendim toparlarim.
Yok ben rahat edemiyorum illa iş yaparim diyorsaniz da şikayet etmeyip hizmet etmeye devam edin. Bunun suçlusu kimse değil ve ekstra taktir beklemeyin.
Yorumu kendime sandım bakmamışım biranBen de sizin gibiyim ve o döne döne iş yapanlardan olmam için çok çabalandı... Evinin bahar temizliğine haftalık temizliğine kadar bekledi benden... Beraber misafirliğe gidersek ev sahibiyle yarışır şekilde iş yapayım beklediler... Ama yapı meselesi bu bence kendi içimden gelmeyen bir kişiyi olmak için rol yapamam ki
Yazinizda ayni eltimi gordum.. Allah aski kiskanmayin.. o sizin eltiniz kumaniz degil! Bende yeni gelin geldigimde eltim hep kiskandi ve hep kavga ettik. Simdiyse alistim altan ala ala usandim.Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Bende ikinci gelinim. Ama eltime yapilan hic birsey bana yapilmadi. Bir sey bile takilmadi nede bir elbise. Dusun evliyim bayram seyran oldumu eltime alinir cocuklarina alinir ama bana yok. Evladima yok. Ama haksizlik diyorum ayrimcilik diyorum. Ve zerre de kiskanmiyorum. Tam aksine o kiskaniyor beni. Deli oluyor çünkü umrumda bile degil. Beklemiyorum. Beklemedigim icin de niye ona. Niye ana degil demiyorum. Az lada yetiniyorum. Hatta bu bile onu delirtiyormus. Bosver çul çaputla deger ölçülmez. Bendebilk evlendigimde o heyecan kat kat var ve olsunda dusmanda olsa olsun. Herkes evlendikten bir kac yil sonra ne yapsanda tabikide o ilk heyecan yok ama yerine oturmuş sevgi baglilik ve oturmuş bir evlilik var. Bazen ozluyorsun o ilk heyecanlari ama sonrasi firtinalar evlilik yerine oturana kadar. Heyecan zaten bitmiyor. Sadece laylay lom degil. Ama onu yapmak bile insanin elinde.Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Empati yapmışsınız. .İkinizin de artıları var ve durumunuza göre yerinde artılar ve siz buna farkındasınız. .Bence bu durumu çabuk anlayacaksınız. .Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim.... Bu şekilde telkin için destek bulmaya yazdım buraya ve biraz daha rahatladımEvet kıskanıyorsunuz. Bunu görmeniz çok büyük bir olay. Tebrik ederim sizi. Kıskançlık size sadece onun artılarını sizin eksilerizi gösteriyor. Bu duyguyu törpüleyin. Kendi artılarızı düşünün. O yeni evli. Emin ol senin haberin olmayan bır sürü sıkıntı vardır. Önemli olan sensin. Başka biriyle kıyaslama kendini. Her iki geline aynı şeyler olmaz. Maddiyat değişir. Karşı taraf çok talepkardır. İnan bu hayatta bu düşündüklerin zaman kaybı. Esinle çocuğunla mutlu sağlıklı ol. Gerisi vızıltı sadece.
Sebeplerin ve kıskanmam gereken birşey olmadığının bilincinde ve farkındayım ama yeterli olmuyor malesefZaman ve şartlar farklıdır belki de. Kvdenler de ilk gelinden sonra tecrübe edinmişlerdir. Sende acemiydiler belki de. Bu kadar kafaya takacak birşey var mı ki? Ben 8 yıllık evliyim. Bu 8 sene içinde kp işinde çok yükseldi. Maddi imkanları çoğaldı. Kaynımın maaşı da eşimin evlendiği maaşına göre daha iyi. Şimdi kaynım evlenmek istese benim zamanıma göre çok şey değişecektir. Bunları kafaya takar mıyım? Sanmıyorum. Çünkü sebepleri ortada.
Haklısınız kendi ailemin içinde mutluluğuma odaklanmalıyımBende ikinci gelinim. Ama eltime yapilan hic birsey bana yapilmadi. Bir sey bile takilmadi nede bir elbise. Dusun evliyim bayram seyran oldumu eltime alinir cocuklarina alinir ama bana yok. Evladima yok. Ama haksizlik diyorum ayrimcilik diyorum. Ve zerre de kiskanmiyorum. Tam aksine o kiskaniyor beni. Deli oluyor çünkü umrumda bile degil. Beklemiyorum. Beklemedigim icin de niye ona. Niye ana degil demiyorum. Az lada yetiniyorum. Hatta bu bile onu delirtiyormus. Bosver çul çaputla deger ölçülmez. Bendebilk evlendigimde o heyecan kat kat var ve olsunda dusmanda olsa olsun. Herkes evlendikten bir kac yil sonra ne yapsanda tabikide o ilk heyecan yok ama yerine oturmuş sevgi baglilik ve oturmuş bir evlilik var. Bazen ozluyorsun o ilk heyecanlari ama sonrasi firtinalar evlilik yerine oturana kadar. Heyecan zaten bitmiyor. Sadece laylay lom degil. Ama onu yapmak bile insanin elinde.
Çok teşekkür ederim... telkinlere destek için yazdım ve çok daha rahatladım...Empati yapmışsınız. .İkinizin de artıları var ve durumunuza göre yerinde artılar ve siz buna farkındasınız. .Bence bu durumu çabuk anlayacaksınız. .
Açıkçası bu yaşadığınızı ben asla yaşamam diyene inanmam..Hepimiz insanız özenebiliriz..Sizin gibi ne kadar mantıksız olduğunu bilsek de kıskanabiliriz.
Bu duygularınız zamanla geçecektir. .Kendinize telkinler de bulunun.
Kıskançlık mantıklı düşünmeyi engelliyor. Düşünsene eşim şimdi nerde, telefon niye 3 kez çaldı, kısık sesle konuşuyor, arkadan kadın sesi mi geldi diye kurup kocasıyla, sevgilisiyle kavga edenler var. Gerçekten dozunu ayarlayıp kendini telkin et. Çünkü bu duygu herkese ama en çok kendinize zarar verir.Çok teşekkür ederim.... Bu şekilde telkin için destek bulmaya yazdım buraya ve biraz daha rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?