Elti...

Hissettikleriniz gayet normal ve sizin bunu bazı kişilerin yaptığı gibi "ama eltim şöyle" "ama böyle"diyerek bazı kılıfların altına sığınmadan direk ne hissettiğinizin farkında olmanız bana bu sorununuzu çok kolaylıkla aşabileceğinizi düşündürdü..size verebileceğim tek teselli hiç kimsenin hayatı mükemmel değil olmayacak ta sadece bazı insanların hayatlarındaki olumsuzluklara yaklaşımı daha pozitif inanın ki herkesin hayatında güzel dönemleri kötü dönemleri zor zamanları olur şöyle düşünün siz hayatınızın en zor dönemini atlatmak üzeresiniz oysa onun önünde çok daha uzun bir yol var nelerle sınanacağını yalnız Allah bilir eşya vs bunlara hiç takılmayın dediğiniz gibi onlar parayla ölçülebilecek şeyler ama keşke eşinize söylemeseydiniz eltinizle ileride karşılaşacağınız herhangi bir sorunda eşiniz konuya önyargılı yaklaşacak ve bu yüzden gelecekte biraz başınız ağrıyabilir

Küçük ve yeni gelinken bu yaşadıklarınızın hepsini yaşayan bir eltim vardı. Ve hissediyordum aslında ama en son kv’nin birine kıskanıyo o ne yapsa istiyor dediğini duyduktan sonra ona kızmayı bırakıp yerine üzülmüştüm.
Kaldı ki benim ailem onun ailesine göre daha eli açık davrandı evlenirken, kendi zamanında çeyizi bedavaya getirip evlenmiş.
Bu bile önemli değil aslına bakarsanız ona bunu yapmış şuna şunu yapmış diye göze batıcak şeyler ararsanız hep bulursunuz.
Kaynıma da aşılanmış bu huyunu şimdi o da annesine x e şunu aldınız diyo halbuki ona da alınmış ama neymiş onunki 1 sene önceymiş eski modelmiş. Komik gerçekten sidik yarışına gerek yok.

Yani kıssadan hisse siz mutluysanız ve huzurluysanız kovalamayın böyle şeyler bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar korkmayın ilk gelinler daha kıymetli oluyor.

Kimsenin evinde bir dünya iş yapmam, kimse de benden iş beklemez. Bu evlendiğinde beri böyle oldu. Döne döne hizmet etmeye alistirirsaniz insanlari, bir dünya iş beklenir tabi sizden.

Gittiğim heryerde de mutfak peşinde koşmam ben ama benim evime gelinmiş, misafirim olmuşsa da kimseye elini birşeye surdurmem, herseyi kendim yaparım, kendim toparlarim.

Yok ben rahat edemiyorum illa iş yaparim diyorsaniz da şikayet etmeyip hizmet etmeye devam edin. Bunun suçlusu kimse değil ve ekstra taktir beklemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
bana yapılanların temel dayanağı da kızımıza bu yapılmadı cümlesi idi... ama aynı kız, eltim kocasının akrabası söz duymayayım diye.... eltime herşeyi yaptırdı kayınvalidemlere

Yaşanan bazı durumlardan sonra beni rahat bırakmazsa çok pişman olacağını anladı ve rahatım artık.. umarım biz de iyi anlaşırız sanırım biraz zaman gerekiyor

Evet kıskanıyorsunuz. Bunu görmeniz çok büyük bir olay. Tebrik ederim sizi. Kıskançlık size sadece onun artılarını sizin eksilerizi gösteriyor. Bu duyguyu törpüleyin. Kendi artılarızı düşünün. O yeni evli. Emin ol senin haberin olmayan bır sürü sıkıntı vardır. Önemli olan sensin. Başka biriyle kıyaslama kendini. Her iki geline aynı şeyler olmaz. Maddiyat değişir. Karşı taraf çok talepkardır. İnan bu hayatta bu düşündüklerin zaman kaybı. Esinle çocuğunla mutlu sağlıklı ol. Gerisi vızıltı sadece.

Şu an çocuklardan ve yaşananlardan dolayı kayınvalidem beni rahat bırakmış durumda ve küçük bebeğim olduğu için kendi sınırlarımın dışına çıkamıyorum zaten onlar kendi halinde... Benim yolumu bulmam iki yılımı aldı onun için zaman seyrinde çok müdahil olmadan devam fikrindeyim.... Tek derdim kıskançlık yapmayıp kendi şahsımı kötü bir pozisyona düşürmemek

Zaman ve şartlar farklıdır belki de. Kvdenler de ilk gelinden sonra tecrübe edinmişlerdir. Sende acemiydiler belki de. Bu kadar kafaya takacak birşey var mı ki? Ben 8 yıllık evliyim. Bu 8 sene içinde kp işinde çok yükseldi. Maddi imkanları çoğaldı. Kaynımın maaşı da eşimin evlendiği maaşına göre daha iyi. Şimdi kaynım evlenmek istese benim zamanıma göre çok şey değişecektir. Bunları kafaya takar mıyım? Sanmıyorum. Çünkü sebepleri ortada.

Sanırım yılların ve çocukların yorgunluğu geçmişe özlem oluyor sebep... Her ne kadar Elde ettiği tecrübeler ve evlatları ile mutlu olsada insan Şimdiki aklı ile geçmişi yaşamak istiyor....

Ben de sizin gibiyim ve o döne döne iş yapanlardan olmam için çok çabalandı... Evinin bahar temizliğine haftalık temizliğine kadar bekledi benden... Beraber misafirliğe gidersek ev sahibiyle yarışır şekilde iş yapayım beklediler... Ama yapı meselesi bu bence kendi içimden gelmeyen bir kişiyi olmak için rol yapamam ki

Yorumu kendime sandım bakmamışım biran

Yazinizda ayni eltimi gordum.. Allah aski kiskanmayin.. o sizin eltiniz kumaniz degil! Bende yeni gelin geldigimde eltim hep kiskandi ve hep kavga ettik. Simdiyse alistim altan ala ala usandim.
Herkesin evi dami ayri kiskanilacak birsey yok.
Kaynanamda zamaninda ona cok etmis .. bana hic edemedi cunki ezdirmedm kendimi.. eltime iyi davraniyorumki beni rakipi dgl dostu bilsin diye.. simdi tsk ediyor bana sende geldin evde bircok sey degisti diye... o yaptikca ben altan aldim.. ve aslinda onun gostermesi gereken buyuklugu ben gosterdim.
Kaynaniza gelince, hic durmadan adet cikiyor. Size ve ailenize haksizlik etmis olabilir.. bunlari unuttun ya unutmustur ya hesap edememistir.. eltimede haksizlik yapildi ama ozamanin devriyle simdiki ayni degil.. o yuzden takilmayin bu tur ufak ayrintilara.

Bende ikinci gelinim. Ama eltime yapilan hic birsey bana yapilmadi. Bir sey bile takilmadi nede bir elbise. Dusun evliyim bayram seyran oldumu eltime alinir cocuklarina alinir ama bana yok. Evladima yok. Ama haksizlik diyorum ayrimcilik diyorum. Ve zerre de kiskanmiyorum. Tam aksine o kiskaniyor beni. Deli oluyor çünkü umrumda bile degil. Beklemiyorum. Beklemedigim icin de niye ona. Niye ana degil demiyorum. Az lada yetiniyorum. Hatta bu bile onu delirtiyormus. Bosver çul çaputla deger ölçülmez. Bendebilk evlendigimde o heyecan kat kat var ve olsunda dusmanda olsa olsun. Herkes evlendikten bir kac yil sonra ne yapsanda tabikide o ilk heyecan yok ama yerine oturmuş sevgi baglilik ve oturmuş bir evlilik var. Bazen ozluyorsun o ilk heyecanlari ama sonrasi firtinalar evlilik yerine oturana kadar. Heyecan zaten bitmiyor. Sadece laylay lom degil. Ama onu yapmak bile insanin elinde.

Empati yapmışsınız. .İkinizin de artıları var ve durumunuza göre yerinde artılar ve siz buna farkındasınız. .Bence bu durumu çabuk anlayacaksınız. .

Açıkçası bu yaşadığınızı ben asla yaşamam diyene inanmam..Hepimiz insanız özenebiliriz..Sizin gibi ne kadar mantıksız olduğunu bilsek de kıskanabiliriz.

Bu duygularınız zamanla geçecektir. .Kendinize telkinler de bulunun.

Çok teşekkür ederim.... Bu şekilde telkin için destek bulmaya yazdım buraya ve biraz daha rahatladım

Sebeplerin ve kıskanmam gereken birşey olmadığının bilincinde ve farkındayım ama yeterli olmuyor malesef

Ha Haklısınız kendi ailemin içinde mutluluğuma odaklanmalıyım

Çok teşekkür ederim... telkinlere destek için yazdım ve çok daha rahatladım...

Çok teşekkür ederim.... Bu şekilde telkin için destek bulmaya yazdım buraya ve biraz daha rahatladım
Kıskançlık mantıklı düşünmeyi engelliyor. Düşünsene eşim şimdi nerde, telefon niye 3 kez çaldı, kısık sesle konuşuyor, arkadan kadın sesi mi geldi diye kurup kocasıyla, sevgilisiyle kavga edenler var. Gerçekten dozunu ayarlayıp kendini telkin et. Çünkü bu duygu herkese ama en çok kendinize zarar verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…