Öyle olunca da acaba ben mi sorun çıkarıyorum gibi düşünüyorum. Ben kesinlikten hoşlanan bir insanım onun davranışları beni çok ortada bırakıyor tabiri caizse elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorum.Takmayın. O size nasıl davranıyosa siz de öyle davranın seviye koyun aranıza . Size direktif vermesine izin vermeyin
Şimdilik bir sorun olmadı çok karşılaşmadık çünkü ama biz evlendiğimizden beri buraya taşınma istekleri var ve bu beni çok korkutuyor doğrusuÇok önemseyip kafaya takmayın, davranışlarınız bugüne kadar sorun yaratmadıysa gelecekte de yaratmaz.
Eşitlikle ilgili hiçbir fark yok aksine çok dikkat ederler böyle konulara. Şimdilik nadiren görüşüyoruz ama ilerde buraya taşınma fikirleri var. Beni en çok bu korkutuyor açıkçası.Nadiren görüşeceğim bir insan. Üç ile aranız iyiymiş eşinle mutluymuşsun. Bunlara odakla bence. Ona normal davran söylediklerini görmezden gel. Bazen ilk gelinler sonraki gelinlere yapılanlar yapılmıyor. O nedenle bir tepki olabiliyor. Zamanla düzelir inşallah.
Zaten sık bir araya gelmiyorsunuz. Mesafe candır. Ben politikaci suratımı kullanırım böyle durumlarda: oy kazanacak kadar güler yüzlü, mesafeyi koruyabilecek kadar resmi. 4/4 bir uygulama. Baskalarin dedikodusunu yapmam havadan sudan konuşurum o kadar
Ben de öyle çok sıcak biri değildirim aslında ama abartmadan söyleyeyim telefonda sanki yıllardır olmayan kız kardeşim gibi bir yakınlık beraberken de sanki aynı işe başvurmuşuz da birimizi alacaklarmış gibi. Beni sersem etti doğrusu sanki en iyi gelin ödülü var da onu kapışıyoruz. O nikah şekeri konusundan sonra acabalar oluştu kafamda işte. Acaba olay sadece yapı meselesi değil mi diye.Telefonda daha rahat yüz yüze daha mesafeli durmasında çok sorun görmedim, yapı meselesi bazı insanlar istese de samimi sıcak davranamıyor, ama şu bebek şekeri mevzusunda verdiği tepki gibi tepki verenleri çok ılımlı bulmuyorum. Kendisinin yapmadığı veya yapmayı tercih etmediği bir şeyi yapan başkalarına rahatça çok saçma gibi cevap veren insanları düşüncesiz buluyorum…
O mu yok sayın olmadınız gereken kadardan ötesine geçmeyin.Simdi kıskançlık olur tahtım sallanır mi olur.Akil vermeler olur.Siz rahat olun onu izleyin yeri geldiğinde de yerinde davranış sebebini sorarsınız belkiMerhaba hanımlar,
Çok büyük bir dert diyemem hatta belki dert bile diyemem fakat aklıma takılan bir konuda nasıl davranmam gerektiği hakkında fikirler duymaya ihtiyacım var.
Başlıktan anlaşılacağı gibi konu eltim. Ben yeni evlendim sayılır, eltim ve kaynım bizden yaklaşık iki yıl önce evlendi. Biz kayınailemle aynı şehirde yaşıyoruz, onlar başka şehirde yaşıyorlar. Çok şükür kayınailemden yana bir sıkıntım yok. Umarım ilerde de olmaz. Kafama takılan konu şu ki eltim telefonda çok sıcak biriyken yan yana olduğumuzda tam tersi biri oluyor. Çok fazla aynı ortamda bulunmadık henüz maksimum 2 ya da 3 kere aynı ortamda olduk ama eminim bütün şehirde hissedilmiştir aramızdaki gerilim. Ortada paylaşılamayan hiçbir şey yok hatta ortada bir durum bile yok ama kendimi o varken müthiş gergin hissediyorum. Benim için sorun şöyle başladı yüz yüze tanışmadan önce o beni telefondan aramıştı ve nasıl oldu bilmiyorum sanki yıllardır görüşüyor gibi konuşmuştuk. Tabi ben o izlenimle beraber rahat bir şekilde tanışmıştım onunla. Çok soğuk ve gergin olduğunu görünce büyük bir sürpriz oldu benim için. Daha sonra eşimin ailesinin evinde ailece otururken düğünde istediğimiz şeylerden konuşuyorduk. Akrabalardan biri önce benim nikah şekeri istediğimle ilgili konu açtı daha sonra eltime senin var mıydı diye sorunca bence çok saçma ve gereksiz dedi. Bilmiyorum ben mi bahane buldum ama bu beni biraz rahatsız etti. Orada olduğum diğer günler de böyle soğuk savaş gibi tuhaf bir gerilimin içinde geçti. Zaten kişilik olarak çok farklı insanlarız o daha geleneksel biri, kaynanamda yemek yapmak, ev işleri yapmak filan için can atar, sürekli bak onun yeri burası filan diye bana gösterir; bense daha yerine göre davranırım (kendime göre). Zaten öyle çok ev işi yapmamıştım bekarken hatta neredeyse hiç yapmadım diyebilirim. Mesela kaynanam yemeği yaparsa ben salatayı yaparım ya da sofrayı kurarım ya da ne bileyim ben toplarım sofrayı. Sağolsun kaynanam da öyle ben oturayım siz yapın diyen biri değildir. Kendi tarafımdan bakarsam da acaba kişilik ve davranış olarak çok farklı insanlar olduğumuz için kıyaslanır mıyız diye düşünüyorum. Bende de onun endişesi var.
Benim akıl istediğim konuya gelince güzel bir evliliğim ve güzel ilişkilerim var kayınailemle. Sadece eltim varken işler biraz değişiyor benim için. Sizce ben mi çok abartıyorum ya da bu potansiyel bir problem mi? Ve sizce nasıl davranmalıyım?
Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)
Bu da çok mantıklı. Bir sorun olmasın istiyorum sanırım ondan kafama takıldı. Başta da belirttim çok büyük bir sorun değil zaten. :)Eltinizi bu kadar hayatınızın gündemine almazsanız aslında bir sorun olmadığını göreceksiniz :)
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi, mesafe candırBu da çok mantıklı. Bir sorun olmasın istiyorum sanırım ondan kafama takıldı. Başta da belirttim çok büyük bir sorun değil zaten. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?