• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltiler arasinda olanlari kv yansitilmasi dogru mu?

Bende buna üzüldüm, kv ağzımı arayabilirdi ama direk üzgün bir ifade ile kızım neden onunla konuşmadın dedi. Bende öyle olmadığını bunu nerden çıkardığını hatta oğlununda yanımda o an olduğunu anlatınca U dönüşü yaptı yok o kötulugunden demedi zaten, evet sen çocukları banyo ediyordun dedi diye cevap verdi. E o zaman sorun yok ortada,..belli işte kendi kendine alınmış bunuda kv ile paylasmis ne kadar çocukça.. ben yurtdışında yaşıyorum senede bir görüyorum ama o orda mağdur çilekeş ilgi görmeyen gelini oynuyor kv buna kanıyor. Kapsam bende aynı taktiği mi uygulasam yani eltimin kv arkasindan dalga geçen hareketlerini mi söyleseydim, bana sayısız laf sokuslarini? Hoş bir çoğuna kv şahit ama iste

Eğer kadına bunu sorarsanız bu davranışa devam eder. Sanki hiç size bu yansıtılmamış gibi davranmanız gerekiyor. Millet etrafta ilken sohbet edin, ilgilenin. Asla açıklamaya veya bir sorun mu var sorusu sorulabilecek bir ortama kendinizi sokmayın. Dramdan besleniyorsa iyi sahne sergiler, saçma sapan şeyleri açıklamaya ve dinlemeye başlar, ne olduğunu anlamadan bir oyuna düşersiniz.

Hiç bir şey yokmuş gibi, samimi ama fazla değil. Kısa ve öz konuşun, soru sorun, ilgili gibi davranın. Daha önceki anlattıkları üzerinden ne oldu bitti diye sorun ve uzatmayın.

Ararsa duyar derdi neymiş , elti konuşuluyor demek ki meşhur elti olmuş sizin aranızda muhabbette:KK59:
Bazı ınsanlar problemi doğrudan çözmek yerine kv ye eşe dosta anlatır bizim meşhur eltide *eltiyle olan problemi kv ye , *kv olan problemide etliye... Anlatır...Anlıcagınız ole meşhur oldu, onun derdi problem çözmek degıl anladığım kadarıyla problem yaratmak:işsiz::işsiz:

Son düzenleme:
ben yasadıgımı anlatayım
bız 3 eltıyız bır tanesıyle cıddı sorunlarımız oldu
durduk yere bana tavır aldı gercekten ortada hıc sorun yok kadın benımle konusmuyor bende kımseye dıllendırmedım bunu hıc sormadım da ne oldu dıye komple gorusmeyı kestım dusunun yenı evlıyım ben evlendıkten 1 hafta sonra kendılerı yenıden evlendı bosanmıslardı yenıden barısmıslar 1 kere gorustuk nıkahlarında hayırlı olsun dedım ondan sonra bayram oldu bayramlastık o kadar
amelıyat oldum yok
dogum yaptım yok
cenazemız oldu yok
yanı yok kadın hıc konusmuyor buyuk suc ıslemısım gıbı
tam 2 sene konusmadık :KK70:

bır gun kayınvalıdem esımı cagırmıs gel konusucam karına soyleme dıye
esım benı aradı annem boyle soyluyor bırsey mı oldu :KK70: bıldıgını caktırma dedı
yoo dedım bıldıgım bırsey yok gıt gorus bakalım ne dıyormus bana anlatırsın dedım :KK70:
gıttı kayınvalıdem benım hakkımda doldurmaya calısmıs
eltım gıtmıs kayınvalıdeme benım dedıkodumu yapmıs o eltım hakkında atıp tutan onu ıstemem dıyen kaynanam ne olmussa bırden onun tarafından olup esımı doldurmaya calısmıs

esım aradı benı aılemle gorusmeyı kesıyoruz hatalarını anlayana kadar dedı ıyıkı bızzat ben sahıdım olanlara ben sahıt olmasam senı gunah kecısı ılan etmısler bunlar ıyı olmak ıcın suclayacak bırını aramıs senı bulmuslar uzak dur bunlardan dedı

ve bız tam 2 sene gorusmedık

6 yıllık evlıyım 2 senedır gorusuyoruz kayınvalıdemlerle :KK70:

yanı kımı kıme sıkayet edeceksınız kımı kıme dıllendıreceksınız aslında herkes herseyın ne oldugunu bılır ama kımın kımden cıkarı var bılemezsınız
esınız sızı bılıyor mu durumları goruyor mu sıze hak verıyor mu gerısını bos verın
o onu demıs bu bunu demıs cok olur bu eltı arasında bırakın dıyen o olsun taş yerınde agırdır
Kiz senin kayinvaliden hesabini biliyordu nasil bam bam yazdın 😂 bir de 2 sene gorusmedik demissin ama 6 yillik evlilikte evlilikte 2 yildir gorusuyoruz demissin onu anlamadim.
Esin cok iyi yapmış

Bence tavrı çok itici

İyiki eltim yok bu ne yaaa sanki yakınınız öldüğü için son anda suçlu çıkacak hale getirmiş sizi ne saçma sapan bir durum içinden gelmiyorsa arama yazma yani.Benimde altı ay önce bir akrabam öldü bir ayın içinde onun cenazesinin defnedildiği gün görümcem ikinci çocuğuna doğum yapmıştı.İnsanlık bende kalsın diyerek üçüncü kez adım attım hayırlı olsun dedim sağolun tanıyamadım dedi kendimi tanıttım Aaa çok sağol seninde başın sağolsun dedi ve konuşma bitti.Samimi değildi ve buna gerek yoktu...
Merhaba herkese,
evet merak ediyorum, eltiniz ile aranizda ufak tefek seyler gecse dahi bunu kv ile paylasirmisiniz? Paylasma geregi hissedermisiniz? Ben sahsen kv vs bu tarz muhabbetlere katmama taraftariyim ki bizim kv iyi niyetinden de olsa laf tasiyan biri bunu eltimde bilir yani annenle paylas madem yada beni cok seviyor önemsiyorsan bana yaz agzimi ara ben gelince benizde gezdirin demesini biliyor. Tavrim eltime nasi olsun net bir şekilde konuşayım mi gormezdem mi geleyim?

Maalesef konulari fazalca detayli anlattigimdan sanirim konu dagiliyor ve yanlis anlasiliyorum o yüzden kisa kesmeye calisicagim. Cok Yakin bir akrabam vefat etti, bir kac gün sonra eltim aradi ve yeni haberi oldugunu söyledi. Cocuklarim küvetin icindeydi bende baslarindaydim, iki gündür Dogru Düzgün ne su icmistim nede yemek yemistim cok ani bir ölümdü ve piskolojik olarak etkilendim. Eltim gecmiste ben ona haftada bir veya 10günde bir yazip muhabbet etmeye calistigimda orali olmuyordu, yazmadigim bir haftada ise kvme mira hic yazmiyor oluyordu. Önemsiyor isen sen yaz degilmi yok? Kv bana anlatirdi, anne zaten ben muhabbet etmeye calismassam yazmaz ki o dedigimde olsun kizim sen alttan al derdi
Cocuklarimin sesi gidiyor tabii suyu görünce kahkaha bagris cagris. Ben yinede kizcagiz kirk yilda bir aradigi icin kapamadim telefonu sadece cocuklarin sesinden uzaklastim. Piskolojik olarak zaten bitkin harap durumdaydim vefatdan etkilendigim icin sesimede yansiyordu. Yinede ben güzelce konustumu düsünüyorum,. Simdi bu durdu konusmuyor, herhalde benim hal hatir sormami bekliyor. sonra
Basin sagolsun yeni duydum dedikten sonra ben Allah razi olsun canim olsun düsünmen yeter dedim. Bu sustu uzunca. Bende herhalde ne diyecegini düsünüyor sen nasil hissediyorsun ani mi oldu hastamiydi yakinin filan diyecek sandim.
Ben yinede bu sessizligi bozmak adina:"Kusura bakma cocuklarda banyoda kuduruyorlar kontrol ediyorum duyuyonmu sesi, bende birazdan zaten cikaririm simdi rahat oluruz canim" gibi biseyler söyledim. Neyse eltim tamam sonra görüselim dedi, görüsmedik. Çünkü yazıp hal hatır sorsam bile geçmişte benim için e o hiç aramaz ki diye kvme veryansin eden biri. Seviyosan bir kerecik sen hatrimi sor?

Kendisi bunu kvme iletmis. Bugün kv aradim, epeydir ben esim olmadan arayamiyordum cok yogundum diye. Hal hatir sorar sormaz kv bana "seni x bassagligi icin aradi ama sen konusmamissin cok üzülmüs mira galiba benimle konusmak istemiyor" diye anlatti, kizim sen onunla neden konusmadin dedi.

Bende bunu sana böyle mi anlatti cok sasirdim, iyiki oglun yanimdaydi ses yanki yapti hatta kendiside duydu sahitlik edebilir dedim.
Ben öyle söyleyince kv bana inanmis olacak ki panik yapti üc dört defa üstüne bastira bastira nolur (esimden icin) ona bisey anlatma filan zaten x demisti cocuklari yikiyodu yada banyodaydi diye. E madem öyle sana niye mira galiba benimle konusmak istemedi diye anlatti ki, dedim. yok onu o söylemedi ben söyledim diyor sonra lafi cevirp:))

Anne dedim yok öyle olmadi, cocuklar küvvette ses yapiyorlardi acikcasi piskolojik olarak acili oldugumdan sohbet edebilecek kivamda degildim, tuhaf olan o hic sormadi iki cümle söyledi sustu bende kusura bakma cocuklar cok ses yapiyor anlasilmiyor galiba dedim. Oglunda hatta o ne bicim görüsmeydi öyle soguk soguk konustu sadece görevini yerine getirmek istercesine dedi diye anlattim kvme.
Yani kvm icine cok dert olmus hemen bana üzülerek veryansin etti, sonra benim aciklamami duyunca toparladi yok o zaten dedi cocuklarla ilgileniyordu diye( e madem güya öyle ise kadina ne anlatiyon)
Eltime tavrim nasi olmali, yanlış anlaşılma oldu galiba diye gönlünü almama gerek varmı? Bu hareketi iyi niyetli mıydı?

Burada sen neden nasılsın denmedigi için konuyu duzenlim:
Bende bı yandan çocukları ayırıyorum birbirlerine giriyorlar. Ceblleşiyorum tabiiri caizse. .Beni çok seviyorsa bu kızın yakını öldü başı kalabalik çocuklar banyoda zaten ses had safhada, sonra sakince yazisiriz diyebilir. Ama o herzamanki gibi ben hal hatır sordugum halde ve kendisi asla yazmadigi halde mira hiç yazmaz diye kvme anlatan eltim, bu durumdada kvmde soluk almis. Anne ben hep sorarım zaten dedinde kv olsun sende kalsın büyükluk der. Şimdide pohpohlanma ve ilgi bekliyor yani acılıyim çocuklar basimda asıl onun bana nasılsın canım diye sorması gerekirken ben o an çok net anladım ki zorla konuşuyor benimle isteksiz bir sekilde. Ve gitmiş mira benimle konuşmak istemiyor demiş ya üzgünum seni herzaman yoklayan sen yazmadigin halde sana yazan hatır soran eltin acılı diye kusura bakma napiyon dememis. Onun binbir laf sokma göz devirme kv arkasından dalga geçen hareketlerini bir kere olsun kv söylemedim onlar yakın kötü olmasınlar ben uzaktan fitne sokan olmayayım ama o çocuk gibi kvme şikayet ediyor Ben napicami şaşırdım acılı insandan ne beklenir Allah askina. Bu kaç oldu, artık direk olarak sorayım diyorum. Net bir şekilde alınganlık yapmadan kızgın oldumu hissettirmeden her seferinde kvme beni "sikyaet ettiğini" ve bunu doğru bulmadığımi, beni seviyorsa bana direk yazabilecegini?? Yoksa yine duymazdan bilmezdeb mi geleyim?

Abı şu hikayede en son takılacak şey acısı olan birinin arayana sen nasılsın diye sormaması bana göre :olamaz: boşver konu sahibi ya sende de dertsiz başa dert alma potansiyeli yüksek. Keyfine bak ya. Hatalı değilsin özür filan asla dileme. QueenGenepil QueenGenepil sana taktik vermiş yukarda onu yap ve yoluna bak

Nden gönlünü alasınız ki. Karşınızdaki aptal değilse anlar szin halinizi kaynananızda kaynananlık yapıyım ama aramız bozulmasın istiyor sanki yaptığı ne saçma.eltinizde kaynananızda ayrı bi modelmiş

Kiz senin kayinvaliden hesabini biliyordu nasil bam bam yazdın 😂 bir de 2 sene gorusmedik demissin ama 6 yillik evlilikte evlilikte 2 yildir gorusuyoruz demissin onu anlamadim.
Esin cok iyi yapmış
:D
ılk 2 yıl eltımle gorusmedık o ara kayınvalıdem de baska sehırdeydı sonra ıkı yılda kayınvalıdem esımı cagırınca onla da dahıl hıc gorusmedık son 2 yıldır gorusuyoruz

evet hesabı var :D gorurse gorsun hıc cekınmem cunku yalan degıl annemınde hesabı var :D

Bazı ınsanlar problemi doğrudan çözmek yerine kv ye eşe dosta anlatır bizim meşhur eltide *eltiyle olan problemi kv ye , *kv olan problemide etliye... Anlatır...Anlıcagınız ole meşhur oldu, onun derdi problem çözmek degıl anladığım kadarıyla problem yaratmak:işsiz::işsiz:
Aynen öyle dallandırıp budaklandırcağına direkt ya söyler ya belli ederim bende, benim eltim bi taktik uyguladığı için bende onun gibi davranıyorum ama birbirimizi sevmediğimizi biliyoruz artık,sadece saygı ve takmamayı öğrendim

Bence sizon kv ortaligi karıştırıyor ,
Umursamayin bir daha birşey derse
Arayani ararim sorani sorarim,coluk cocuk basim kalabalik diyin gecin,

:KK70:
ılk 2 yıl eltımle gorusmedık o ara kayınvalıdem de baska sehırdeydı sonra ıkı yılda kayınvalıdem esımı cagırınca onla da dahıl hıc gorusmedık son 2 yıldır gorusuyoruz

evet hesabı var :KK70: gorurse gorsun hıc cekınmem cunku yalan degıl annemınde hesabı var :KK70:
:KK19:

Tabıkı hersey anlatılmaz yansıtılmaz neyseki eltim yok ☺
2 tane eltim var.

Birini düğünde gördüm.

Diğerini 1 bayram günü kv evinde gördüm.

Uzak sehirlerdeyiz zaten de... eltilerimden biri ile bir yerde karşılaşsam bu eltimdir diyemem çünkü yüzlerini hafızamda netleştiremiyorum .

2 görümcem var. Küçük olanı da hayatımda 2 kere gördüm.onu da taniyamayabilirim.

Sorunsuz bir hayat. Görürsem selamlasiriz. Hal hatir sorariz. O kadar.

Başka muhabbet yok.

Türk kadınının geçimsizlik derdi tamamen yakınlıktan, araya mesafe koymamaktan,herkesle iyi olmaya çalışmaktan kaynaklanıyor.

Bir de erkeklerin ailesi ile eşi arasında denge kuramayacak kadar basiretsiz ve beceriksiz oluşundan.

Başka bi şey değil.

Sizde de var hata "ben aramayınca o da aramıyor" diyorsun kayınvalidene, sen de dolduyorsun eltin de
Sevmediğiniz insanlar için niye bu kadar kafa yoruyorsunuz yahu

İlla bir kurnazlık istiyorsan kayınvalidene eltin için "çok iyi biri, aradı sordu canım cicim" diye anlat sonra mira eltisini seviyor ama eltisi sinsi olur.

:KK57:
2 tane eltim var.

Birini düğünde gördüm.

Diğerini 1 bayram günü kv evinde gördüm.

Uzak sehirlerdeyiz zaten de... eltilerimden biri ile bir yerde karşılaşsam bu eltimdir diyemem çünkü yüzlerini hafızamda netleştiremiyorum .

2 görümcem var. Küçük olanı da hayatımda 2 kere gördüm.onu da taniyamayabilirim.

Sorunsuz bir hayat. Görürsem selamlasiriz. Hal hatir sorariz. O kadar.

Başka muhabbet yok.

Türk kadınının geçimsizlik derdi tamamen yakınlıktan, araya mesafe koymamaktan,herkesle iyi olmaya çalışmaktan kaynaklanıyor.

Bir de erkeklerin ailesi ile eşi arasında denge kuramayacak kadar basiretsiz ve beceriksiz oluşundan.

Başka bi şey değil.
Esim benim kardeşimi tanimasa ben cok kirilirim. Hani uzaklik olur,anlasamama durumu olur gidip gelmezsin sık sık ama yüzünü hatirlayamacak kadar:KK57:
Böyle nasıl aile icine girilmis olur ki. Elti hadi neyse de gene karşılasilir ya herhalde.
Alinti yapmayin demissin ama daha once alintilastigimiz icin saskinligimi gizlemedim :KK48:

demıs kı hakkımda guya ben onu kıskanmısım benden hemen 1 hafta sonra evlendı dıye :KK70: kıskanclıgımdan dolayı mesafelı duruyormusum :KK70: ılk kez nıkahlarında tanıstık hayırlı olsun dedım elını belıne koyup herkesın ıcınde benden once evlendın dıye havalara gırme bızım mazımız var sen yokken ben vardım dedı :KK70: ben espırı yaptı sandım herkes guldu bende guldum
sonra bırde bayramda karsılastık kayınvalıdem tatıldeydı kayınbabamda karsılastık bayramlasırken o esnada yemek yapıyorduk bırlıkte eslerımızde yanımızda herkesın ıcınde yıne
kaynanam yok dıye sevınme o yoksa ben varım dedı :KK70: bu ıkıncı olunca bende mesafelı durdum :KK70: ama oda gıdıp kıskanclıgımdan uzak durdugumu havalara gırdıgımı onu adam yerıne koyup saymadıgımı kendısı buyuk ev oldugunu (esımın abısıyle evlı) benle aynı yasta olmasına ragmen kendısıne saygıda kusur etmemem gerektıgını soylemıs kayınvalıdem de hak vermıs (kayınvalıdemde ölümüne nefret ettıgını soylerdı her fırsatda cazgır edepsız bırı derdı onun hakkında halbukı ) ve esımı cagırıp senın karın ortalıgı karıstırıyor karın saygısız davranıyor hıc arayıp sormuyor demıs

esımde demıskı hıc arayıp sormayan bırı nasıl saygısız davranabılır ? karar verın hangısı demıs :KK70: annesı de sen bunu soracak kapasıteye sahıp degılsın sana bunu karın soyletıyor demıs :KK70: eşimde ıpler koptu senelerce hıc konusmad
yanı sızın basınızda olan ıle benımkı aynı :KK70: durduk yere hallenmelerı tavırlara gırmelerı bır suratsızlık :KK70: tıpık davranısları sergılıyor o tıpdekı o zıhnıyetdekı ınsanlar

Eltiniz kendini sarayda saniyor heralde 😂😂 Buyuk abiyle evli olunca ne oluyorsa, valide sultan ölünce haremin başına eltiniz geçmiş belli ki 😂😂😂 hasta ya

Eltiniz kendini sarayda saniyor heralde 😂😂 Buyuk abiyle evli olunca ne oluyorsa, valide sultan ölünce haremin başına eltiniz geçmiş belli ki 😂😂😂 hasta ya
askerlık yapıyoruz sanırım kıdem atladıgını sanıyor ılk gelın kendısıymıs buyuk ile evlenmıs
:D
kayınvalıdem de bu konuda eltımı desteklıyor onunda dusuncesı oymus cunku kusura bakmasın kaynanacıgım ama anladıgım kadarıyla buyuk ev olmak zor pişirip tasırmak kanatlar altına almak gerek ordeklerını :D sorumluluk agır geldıyse herkesın işine gelmıs olabılır ama ben de haklısın kesınlıkle buyuk evsın dedım eltıme :D kızım okul bıtırdıgınde iş kurarken evlenırken falan buyuk ev olarak bu sorumlulukları sana hatırlatıcam benım ısıme gelır annecılık oynamak ıstıyorsan neden olmasın ben kucugum hıııc bırseyden anlamam artık ıcım rahat benım yerıme herseyı dusunup yapması gereken buyuklerım var dedım

bunu soyledıgım gunden berı aramız cok tatlı :KK53:

askerlık yapıyoruz sanırım kıdem atladıgını sanıyor ılk gelın kendısıymıs buyuk ile evlenmıs
:KK70:
kayınvalıdem de bu konuda eltımı desteklıyor onunda dusuncesı oymus cunku kusura bakmasın kaynanacıgım ama anladıgım kadarıyla buyuk ev olmak zor pişirip tasırmak kanatlar altına almak gerek ordeklerını :KK70: sorumluluk agır geldıyse herkesın işine gelmıs olabılır ama ben de haklısın kesınlıkle buyuk evsın dedım eltıme :KK70: kızım okul bıtırdıgınde iş kurarken evlenırken falan buyuk ev olarak bu sorumlulukları sana hatırlatıcam benım ısıme gelır annecılık oynamak ıstıyorsan neden olmasın ben kucugum hıııc bırseyden anlamam artık ıcım rahat benım yerıme herseyı dusunup yapması gereken buyuklerım var dedım

bunu soyledıgım gunden berı aramız cok tatlı :KK53:

Ne güzel cevap vermişsin benim aklıma gelmezdi. 😂😂 Sinirlenirdim kesin. 😬😬😬
Benim de eltim var esimin abisiyle evli, kendi de benden bayyyaa buyuk ama garibanı baya sindirmişler kendi hayatiyla uğrasiyor bana dokunmadi hiç. 🙄

:KK57:
Esim benim kardeşimi tanimasa ben cok kirilirim. Hani uzaklik olur,anlasamama durumu olur gidip gelmezsin sık sık ama yüzünü hatirlayamacak kadar:KK57:
Böyle nasıl aile icine girilmis olur ki. Elti hadi neyse de gene karşılasilir ya herhalde.
Alinti yapmayin demissin ama daha once alintilastigimiz icin saskinligimi gizlemedim :KK48:
Istanbula gittiğim zaman evinde ziyaret etmek istemiştim. Daha sözlüydüm o zamanlar. Sözüme gelmemişti. Aslında tanışmak icin gitmek istedim. Kabul etmedi. Ben çalışıyorum musait olmuyorum kabul edemem dedi. Ben de daha bir şey demedim. Sonra düğüne gelmişti. Orda gördüm.

.

Eltim de istanbuldaydı. O evinde ağırlamadı ama dışarıda buluştuk. O iyiydi. En azından kırıcı değildi. Bayramlarda filan mesaj atar. Ben de cevap yazarım.

Neyse... neticede her aile , her kardeş ilişkisi aynı değildir. Eşimle birlikte toplam 5 kardesler. 1 tanesi ile hiçbiri görüşmüyor. Eşim de görüşmüyor. Kv de oğlu ile görüşmüyor.

Siz tanımasa darılırsınız... Başkası tanışmaya lüzum bulmaz.

Bu sebeple benzer ilişkilerden yola çıkıp kendi hayatınız üzerinden değerlendirme yapmak hatalı sonuçlar verir.

Back
X