Eltim Bana Selam Vermedi Ne Yapmaya Çalışıyor ?

Ben eşime hiç bir şey söylemiyorum. Düğünümüzde bana yaptıklarından dolayı o da resmi ama tabii ki o bayramlaşıyor :) Ama o tavrı gözleriyle gördüğü için hayatım sıkılmadın değil mi diye o da etrafımda dönüyor :) Kazanan her şekilde ben oluyorum. Eltinizin eşinin tavrı ne size?
uzak ve mesafeli canm.. bayramlaşacağıda meçul benim le kaynımın

Aynı benim eltimi anlatmışsın. Değişik bi ruh haline sahiptir benimkide. Hatta bide konu açmıştım bununla ilgili bakabilirsin. Böyle dengesiz insanlardan herzaman uzak duracaksın. Kafana takmaya gerek yok. O kendi yaptığından utanıp, kendi kendine keşke selam verseydim diye düşünecek emin ol. Mesafeni koru, konuşmaya çalışırsa muhattap olma. Kısa kısas dinimizde bile vardır.

Benimkide aynı ve benimki büyük gelin

Eğer dikkat çekmekse amacı yapma etme demesi için milletin yapıyordur yada kiskancligindan her ikiside olabilir

Bende de vardi böyle sizinki yine başka ortamda yapıyormuş

Benim evimde yer içer ben onun evinde yer icerdim konuşmazdik nasıl oturuyordun dersen ne onun evine ne o benim evime yalnız olmaxdik kayınvalide ler de gelirlerdi ilalik

Tam duzeldik konuşmaya başladık dediğimiz bi zamanda kadın benim bı davetime katılmadı ve sebep olarak 12 yıl önce onun bı davetine katilmadigimi öne sürdü

Kaldı ki davete de tenezzül Edip cagirmamisti hanfendi eltim kaynanamlarin gözünde biricik tüm bı olanlara rağmen hala onu savunuyorlar

Bı yandan iyi oldu bunun bahanesine artık gelip gitmiyor her ikiside benden rahatı yok basım dinlendi :KK49:

uzak ve mesafeli canm.. bayramlaşacağıda meçul benim le kaynımın

O zaman siz ya tuce_tuce tuce_tuce nin söylediği gibi size de iyi bayramlar diyip bozacaksınız,ya da bunu yaparsanız kibirlenir kendini bir şey sanır diye düşünüyorsanız benim yöntemimi kullanacaksınız. Ama eşinize bayramlaşma demek ters tepebilir diye düşünüyorum. Çünkü eşiniz de zaten mesafeli davranarak tavrını koymuş. Yine de eşinizi en iyi siz biliyorsunuz kızmayacaksa ve içinizi başka türlüsü soğutmayacaksa söyleye de bilirsiniz.

Ben olsam söylemem. Çünkü gün olur devran döner.Mesela varsayalım ki benim ailemden birinin eşimle arası iyi değil ama bayram gibi mecburi bir sebepten bir aradalar. Eşim bayramlaşmak istemiyor ve bana diyor ki o benimle bayramlaşmazsa sen de konuşma ve bayramlaşma,hatta görüşme.Zamanında sen bunu benden istedin ben yaptım. Şimdi de sen yapmalısın. Böyle bir duruma düşmeyi asla istemem.
Ayrıca Eşiniz ne kadar iyi olursa olsun erkek mantığıyla bakıp,savunmaya geçip bir de sizi üzebilir. Sorunu siz çıkartmamanıza rağmen hem eltinizin yaptığına hem de eşinizle olan kavganıza üzülürsünüz bu kez. :) İyi düşünün..

Aman takma kafana boşver aynı ortama girince sallama bozulma bile hareketlerine ki bozulup illa muhattap olursan kendini değerli görür. Görmezlikten gel en güzeli.

Kaynınız size nasıl davrandı o da eşi gibi davrandıysa eşinize söyleyin abisine sorsun neden eşime böyle davrandınız diye ama kaynınız her zaman ki gibi davrandıysa eşinizi dahil etmeyin

aynen canm inan ki sinirlerim bozuldu resmen yani.. dengesiz bir insan yüzünden benim asıl gıcık olduğum eşim ile normalde cok fazla sohbetide yoktur. .ama sırf bana gıcıklık olsun diye eşime şakalar yapmaya espiriler yapmaya çalışıyor.. eşim kısa cevaplar verdikce devam ettiriyor ve eminim ki bayramda da benimle bayramlaşmayıp eşimle bayramlaşacak ve yine eşimle yakınlık kurmaya çalışacak. böyle art niyetli bir insana susmak en güzel cevap mı bilmiyorum ki
Susmak değil de üste çıkmak lazım belki de. Ortamda Gül sohbet et herkesi kendi tarafına çek mesela. İnsanlar seni neşeli onu ise mesafeli görsün. Eşine de ben her şeyi yaptım bak gör deme fırsatın olur. Sen susup kaçarsan meydanı boş bulup at koşturmasın sonra

Son düzenleme:
Susmak değil de üste çıkmak lazım belki de. Ortamda Gül sohbet et herkesi kendi tarafına çek mesela. İnsanlar seni neşeli onu ise mesafeli görsün. Eşine de ben her şeyi yaptım bak gör deme fırsatın olur. Sen susup kaçarsan meydanı boş bulup at koşturmasın sonra
bende öyle düşündüm aslında şimdi.. dediğinz gibi susmak belkide herşeye iyi gelmiyordur özellikle sanırım böyle insanların tepkilerine karşı susmayacaksın.. o zaman daha çok eziyorlar üzerine geliyorlar.

bende öyle düşündüm aslında şimdi.. dediğinz gibi susmak belkide herşeye iyi gelmiyordur özellikle sanırım böyle insanların tepkilerine karşı susmayacaksın.. o zaman daha çok eziyorlar üzerine geliyorlar.
Beni 10 yıl ezdi 10 yıl hiç sesimi cikartmadin konuşmuyor diye konuşmadım

Eşime yilisik yilisok konuşuyordu espri yapıyor kahkahalarla muhabbet ediyor sinirimi ziplatiyordu meydan verme

Hep önde ol muhabbetler de o kendini sığıntı gibi hissetsin

Kaynanan daha önce önüne alıp konuştuğuna göre onlarda tarafsız sanırım yoksa taraf tutup sessiz kalabilirlerdi yani buda artı sana

Boyleleri evinden çıkmasın ya otursunlar kendi huzursuzluğu ile yaşasinlar

Beni 10 yıl ezdi 10 yıl hiç sesimi cikartmadin konuşmuyor diye konuşmadım

Eşime yilisik yilisok konuşuyordu espri yapıyor kahkahalarla muhabbet ediyor sinirimi ziplatiyordu meydan verme

Hep önde ol muhabbetler de o kendini sığıntı gibi hissetsin

Kaynanan daha önce önüne alıp konuştuğuna göre onlarda tarafsız sanırım yoksa taraf tutup sessiz kalabilirlerdi yani buda artı sana

Boyleleri evinden çıkmasın ya otursunlar kendi huzursuzluğu ile yaşasinlar
Ah canm ya 10 yıl nasıl sustun sabrettin peki şimdi ne oldu çok üzüldüm.

bayramda yanı tekrar karsılastıgınızda selam vermezse herkesın ıcınde hayırdır bı sıkıntı bı sorun mu var ? dıye sorun bence
belkı bırı aranızı acacak bırsey demıstır bırseyı yanlıs anlamıstır ortaya cıkar en azından.

esı de sıze selam vermıyorsa sızınde esınız ona vermemelı . eger onun esı kendını mevzunun dısında tutuyorsa dahıl olmuyorsa esınızde olmamalı

Senaryo: elti bu bayramda tartışma cikartip bir daha bayramlari KV evinde gecirmemek adina ilk adimi atiyor. Siz sadece bu oyunun bir parcasisiniz. KVye surat yapsa tartışsa eşi annesini tutar. Kayin yapsa ayni durum. Piyango size vuruyor. Bunu genelde eş ailesinle görüşememek isteyen eltiler yapiyor

Merhaba dünden bu yana canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Kafama taktığım için değilde canım baya sıkıldı sabah başımın ağrısndan kendime gelemedim neden diye düşündüm.
Benim bir eltim ve 2 görümcem var eltim başka şehirde yaşıyor tatillerde buraya geliyorlar.
Daha önceden aramızda yaşanan şeyler olmuştu ama zamanla yıllar geçtikce tatlıya bağlandı herşey.
mesafeli bir şekilde aynı ortamlarda görüştük konuştuk vs. dün eşimle pazara çıktık kış için kurutmalık sebze aldık, kv oraya gececektik. bizim ev ve balkon kurutmamız için müsait değil. görümcemde yardıma gelecekti sağolsun. görümcem ile aramız çok iyidir.
eltim ve kaynımda bayram için geldiler kv kalıyorlar şu an dün onlarda vardı .
Neyse gittik, önden eşim girdi eltim eşimle tokalaştı selam verdi ben arkadan girdim bebeğimle. eltim bana selam vermedi döndü suratını oturdu bir köşeye ! ben bozuldum ama belli etmedim bende ona selam vermedim. kaynım ise uzaktan hoşgeldin nasıln dedi sadece..
Eşimde bozuldu bu duruma ama o an birşey demedim kimseye. bende onunla hiç muhattap olmadım
görümcem ile konuştum kv ile konuştum pazardan aldığımız sebzeleri hallettik güneşe serdik
görümcem yemek hazırladı, hep birlikte yedik ben mutfaktayken felan gelmedi bende onunla tek kelime etmedim ( ne olduğunu anlamasam da ) eşime laf attı eşimle konuşmaya çalıştı giderken de sadece eşime görüşmek üzere dedi.. bana söylemeyince bende oralı olmadım ve çıktık geldik.
Neden böyle yaptı bilmiyorum zaten dengesiz bir insandı. bunu bir kez daha göstermiş oldu. Kv ve kp karşıda zamanında saygısızlık etmiş bir insan kendisi hatta aramız bozuk olduğu zaman kv almış karşısına konuşmuştu eltimle ne yapmaya çalışıyorsun sen vs vs.. ama o konular kapandı gitti.
Bayram günü de muhtemelen benim le bayramlaşmaz ( kv orada kurbanımızı keseceğimiz için sabah orda olacağız ) böyle yapan bir insan.. hoş önemli değil bende onunla bayramlaşmam .. lakin neden ? zoruma gitti ..
Ve birşey sormak istiyorum sizlere
tekrar bunu yaptğı zaman özellikle eşimle konuşup bayramlaşıp, benimle konuşmaz ve bayramlaşmaz ise eşim tepki koymalı mı bu duruma sizce ve ben nasıl davranmalıyım sizce ?
Aynı benim dengesiz elti dün aynen hiç konuşmadı giderken suratını döndü arabada kafasını kaldırıp güle güle demedi ki benim bugün doğumum var biliyor hiç sırmadı bile sabah aramış yalak yalak konuşuyor kv geldi yanıma o gelince aradı bide bilerek sonra biraz vakit geçti kv ye soruyor napıyor iyi mi diye çok umursamayın ben he dedim kapattım telefonu ayrıntı vermedim mor gibi kalıyorlar sonra kendi istediği muhabbeti bulamayınca

bayramda yanı tekrar karsılastıgınızda selam vermezse herkesın ıcınde hayırdır bı sıkıntı bı sorun mu var ? dıye sorun bence
belkı bırı aranızı acacak bırsey demıstır bırseyı yanlıs anlamıstır ortaya cıkar en azından.

esı de sıze selam vermıyorsa sızınde esınız ona vermemelı . eger onun esı kendını mevzunun dısında tutuyorsa dahıl olmuyorsa esınızde olmamalı
Eşi uzaktan ve mesafeli bir şekilde konuşuyor canm benimle bayramda ne olur bilemem artık..

Aynı benim dengesiz elti dün aynen hiç konuşmadı giderken suratını döndü arabada kafasını kaldırıp güle güle demedi ki benim bugün doğumum var biliyor hiç sırmadı bile sabah aramış yalak yalak konuşuyor kv geldi yanıma o gelince aradı bide bilerek sonra biraz vakit geçti kv ye soruyor napıyor iyi mi diye çok umursamayın ben he dedim kapattım telefonu ayrıntı vermedim mor gibi kalıyorlar sonra kendi istediği muhabbeti bulamayınca
neden böyle yapıyorlar 3 günlük yalan dünya için anlamıyorum oysa ne gerek var ki

Ah canm ya 10 yıl nasıl sustun sabrettin peki şimdi ne oldu çok üzüldüm.
Hem kendi hoş beş yapmıyordu hemde kendine densin istiyordu baktım olmayacak hem gelip evime yitilyiyip içip gününü gün ediyor bende aynısını yaptım

Birgun mevludume katılmadı benimde onunkine katılmadığımi öne sürdü halbuki tenezzül Edip cagirmamisti

Kendisi genelde bana yemeğe gelen yasa dışarda yediği yemek sonrası catkapi çaya gelen biriydi

Eşimin de desteği ile bir msj patlattım
Gelme benim evime bundan sonra sadece yemek için geliyorsun zaten yazdım

Canın istediği zaman davet etti etmedi diyorsun ama yemek oldu mu kacirmiyorsun dedim (mevlüt sonrası cagirmadigimiz halde yemeğe gelmişti evime)
Bu msj i da ondan sonra attım tabi

Utanmadan sen benim ne yapacağıma karisamazsin yazmış arsız tabi 10 yıldır yılan büyüdü küçükken kimse bişey yapmadı

En son evime istemiyorum bilmem farkında mısın kardeşim dediğin kocam da istemiyor seni yazdım ve bitti gitti

Kaynım hala barışma çabasında :işsiz:

Artık açmiyoruz telefonlarını gelmiyoruz gitmiyoruz falan
Bizim sorun çok uzun yıllara dayanıyor hep beni saysin derdindeudi sayın elticim

Sonra avucunu açtı kaldı :KK49:

Belki de kurutmalıkları orda yaptığınıza bozuldu ve kıskandı ama siz bence kafanızı kurt kemirip duracağına açık açık sorun..Ne oldu niye tavırlısın? İstemeden seniz üzecek birşey mi yaptım deyin? Yıllar önce aynı şey başıma geldi..Çok üzüldüm megerse yıllardır ufak tefek şeyleri biriktirmiş durmuş kiminde haklı kiminde haksız ama sorun çözüldü çok şükür. Aile içinde bu tür durumlar herkesi geriyor. Kaynınız da bu olayın farkında nedenini biliyor bence:super:

Merhaba dünden bu yana canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Kafama taktığım için değilde canım baya sıkıldı sabah başımın ağrısndan kendime gelemedim neden diye düşündüm.
Benim bir eltim ve 2 görümcem var eltim başka şehirde yaşıyor tatillerde buraya geliyorlar.
Daha önceden aramızda yaşanan şeyler olmuştu ama zamanla yıllar geçtikce tatlıya bağlandı herşey.
mesafeli bir şekilde aynı ortamlarda görüştük konuştuk vs. dün eşimle pazara çıktık kış için kurutmalık sebze aldık, kv oraya gececektik. bizim ev ve balkon kurutmamız için müsait değil. görümcemde yardıma gelecekti sağolsun. görümcem ile aramız çok iyidir.
eltim ve kaynımda bayram için geldiler kv kalıyorlar şu an dün onlarda vardı .
Neyse gittik, önden eşim girdi eltim eşimle tokalaştı selam verdi ben arkadan girdim bebeğimle. eltim bana selam vermedi döndü suratını oturdu bir köşeye ! ben bozuldum ama belli etmedim bende ona selam vermedim. kaynım ise uzaktan hoşgeldin nasıln dedi sadece..
Eşimde bozuldu bu duruma ama o an birşey demedim kimseye. bende onunla hiç muhattap olmadım
görümcem ile konuştum kv ile konuştum pazardan aldığımız sebzeleri hallettik güneşe serdik
görümcem yemek hazırladı, hep birlikte yedik ben mutfaktayken felan gelmedi bende onunla tek kelime etmedim ( ne olduğunu anlamasam da ) eşime laf attı eşimle konuşmaya çalıştı giderken de sadece eşime görüşmek üzere dedi.. bana söylemeyince bende oralı olmadım ve çıktık geldik.
Neden böyle yaptı bilmiyorum zaten dengesiz bir insandı. bunu bir kez daha göstermiş oldu. Kv ve kp karşıda zamanında saygısızlık etmiş bir insan kendisi hatta aramız bozuk olduğu zaman kv almış karşısına konuşmuştu eltimle ne yapmaya çalışıyorsun sen vs vs.. ama o konular kapandı gitti.
Bayram günü de muhtemelen benim le bayramlaşmaz ( kv orada kurbanımızı keseceğimiz için sabah orda olacağız ) böyle yapan bir insan.. hoş önemli değil bende onunla bayramlaşmam .. lakin neden ? zoruma gitti ..
Ve birşey sormak istiyorum sizlere
tekrar bunu yaptğı zaman özellikle eşimle konuşup bayramlaşıp, benimle konuşmaz ve bayramlaşmaz ise eşim tepki koymalı mı bu duruma sizce ve ben nasıl davranmalıyım sizce ?
Eşinizden önce siz tavır koyun. “Benim bilmediğim bişey mi var sorun nedir? Diyebilirsin. Devamındada mesafeni korursun. Hiç canını sıkma olsada olur olmasada olur

Back
X