Eltim bebeğime hitap şekli

Annem,babam ya da arkadaslarımda güzell kızımmmm,tatlı kızım vs.vs.dıye severler ki kendi kızlarıda varmış bu hitap şeklinede alışık olduğu için öle sevmiş bence...

Genelde eltiler pisliğine şeyler yapabiliyor Türkiye'de :KK70:Benimde başıma geldi anlıyorum yani ben gelmeden yenilmezdi baklava öle sacma bir adetleri varmış evlenince öğrenmiştim gittiğimizde ben yedim ya demişti:KK70:Çokta umrumdaydı hani afiyet olsun banada getirirmisin demiştim..Bön bön kalmıştı..Diceğim şu ki kinaye hissediyorsanız daha çok gülümseyin,daha çok salak yapın ki ellerinde patlasın bombaları..Ha bu konuda kinaye olduğunu sanmıyorum ama bakışı,duruşu ya da rahatsız oldugunuzu anlamıstır daha da bastırarak abartıyordur bılemem ama ben olsam takılmazdım..

Merhabalar arkadaşlar benim çok zoruma giden birşey var bebeğim var 6 aylık eltim ona doğduğundan beridir kızım diye hitap ediyor kaynanamlarin yaninda heryerde yani kuzum dese anlicam neden kızım dersin beni mi sinir etmek amacı anlamıyorum tamam sev ilgilen falanda çocuğuma hep kızım diyor kendisinin 2 kızı var küçüğü 4 yasinda yani ne alaka anlamıyorum sinir oluyorum.. aramızda 10 yaş var
Cok yanlis düsünüyosunuz bende yegenimi oglum diye severdim hep kızımı görümcem annem der öyle sever ne var bunda sevgi göstergesi bu kötü bişey degil ki

Merhabalar arkadaşlar benim çok zoruma giden birşey var bebeğim var 6 aylık eltim ona doğduğundan beridir kızım diye hitap ediyor kaynanamlarin yaninda heryerde yani kuzum dese anlicam neden kızım dersin beni mi sinir etmek amacı anlamıyorum tamam sev ilgilen falanda çocuğuma hep kızım diyor kendisinin 2 kızı var küçüğü 4 yasinda yani ne alaka anlamıyorum sinir oluyorum.. aramızda 10 yaş var
Gel buraya eltimin kızı mı desin, bunu mu tercih edersiniz?

Kendi kızları da olduğu için ağzı öyle alışmıştır ayrıca ne güzel, seviyor işte çocuğunuzu benimsemiş.

Bende arkadaşlarımın çocuklarına “kızım, oğlum” derim doğduğu günü biliyorum çoğunun.

He ama bir keresinde ağız alışkanlığı “annem yapma” demiştim. O da parkta benimkiler, o çocuk falan koşuyorlardı düşeceği için söyledim. Anasının yüzü değişince özür diledim, eskiden çocuklarıma Alışveriş yaparken o çocuğa da alırdım küçük hediyeler, artık mesafeliyim.

Hitap şekline çok takılmamak gerek diye düşünüyorum, kızım/oğlum diyoruz diye evimize götürecek değiliz ya :)

Eltimde benim oğluma oğlum der bu niye zorunuza gitti hiç anlamadım esoluesek diyor sanki kadın 😃

Şöyle bir şey olsa ne yapacaksınız bilmem, kuzenimim doğumun da çok yardımcı olmuştum ,neyse doğum yaptı oğlumuz oldu (oğlumuz oldu dedin tüh ofsayt)bu dillendikçe nasıl seviyoruz birbirimizi, bir gün kanepede kuzenimle oturuyoruz yanyana, çocuk da benim kucağım da bana sarıldı ,demesinmi aynı annem gibi kokuyorsun ben tabii o zaman bekarım çocuğum yok ama ikimizde bir şey diyemedik güldük geçtik ama anne olduktan sonra düşündüm dw çocuğum başkasına böyle dese içimden hafifde olsa burulurdum

O değil de konuyu açmış bir daha uğramamış. Eltiye şarlamaya gitti herhalde. 😁😁🧿
Hayır şarlamam. Ama kendimi eksik hissettiriyor öyle demesin bende yeni bir anneyim aklına gelmiyormu kızım dersem gucenirmi kuzum desin niye kızım dersin ya annesinden çok yengesini severse diye endişelerim bile var lütfen beni birazcık anlayın sizin çocuğunuza kızım dese eltiniz birde herşeyde eltimin fikrini alırlar kaynatam su verelimmi vs .. ben annesiyim bilemem mi kaldiki beni niye yetersiz hissettiriyosuniz o cocucgun annesi benim

Hayır şarlamam. Ama kendimi eksik hissettiriyor öyle demesin bende yeni bir anneyim aklına gelmiyormu kızım dersem gucenirmi kuzum desin niye kızım dersin ya annesinden çok yengesini severse diye endişelerim bile var lütfen beni birazcık anlayın sizin çocuğunuza kızım dese eltiniz birde herşeyde eltimin fikrini alırlar kaynatam su verelimmi vs .. ben annesiyim bilemem mi kaldiki beni niye yetersiz hissettiriyosuniz o cocucgun annesi benim

Lohusalıktan böyle düşünüyorsunuz, üzülmeyin lütfen o sizin bebeğiniz en çok sizi sevecek. Yengesinin benimsemesi de çok güzel ama lohusalık geçince “keşke biri olsa da çocuğuma bakarken bende bi çarşıyı gezsem” diye düşüneceksiniz. Şimdi eğer eltinizi iterseniz sonra çoook pişman olursunuz.

Hanımefendi sakin olun biri çocuğunuza kızım dedi diye sizin çocuğunuz onun kütüğüne alınmıyor.

Şöyle bir şey olsa ne yapacaksınız bilmem, kuzenimim doğumun da çok yardımcı olmuştum ,neyse doğum yaptı oğlumuz oldu (oğlumuz oldu dedin tüh ofsayt)bu dillendikçe nasıl seviyoruz birbirimizi, bir gün kanepede kuzenimle oturuyoruz yanyana, çocuk da benim kucağım da bana sarıldı ,demesinmi aynı annem gibi kokuyorsun ben tabii o zaman bekarım çocuğum yok ama ikimizde bir şey diyemedik güldük geçtik ama anne olduktan sonra düşündüm dw çocuğum başkasına böyle dese içimden hafifde olsa burulurdum
Bende o yüzden diyorum eltimin yemekleri vs çok iyidir el işi yapar çok güzel poğaça yapar ben kendimi bu konularda çok yetersiz görüyorum ona çok yakınlaşır diye korkuyorum öyle kızım diyorki sanki kendi kızına hitap eder gibi ,beni çok kinamislar yazanlara şaşıriyorum çoğuda annedir kinayanlar insan kendi çocuğunu kıskanıyor işte sahiplenmek istiyor bende yeni evliyken kızı bize gelirdi hep hatta oynatirdim ama kızım demedim hiç

Benim kaynanamda oğluma oğlum diye hitap ediyor ara sıra, hemen gidip saçını başını yolmalıyım 🤣🤣🤣 üf ne saçma şeylere takılıyorsunuz sizin gibilerle geçim çok zor 😬

Çok mu sık görüşüyorsunuz?
Anlaşılmamanıza şaşırmışsınız ama bence de insanın bebeğini kıskanması anlaşılır bir durum değil, hep çok garip gelir bana.
Tek açıklaması var, çok dipdibesiniz ve her şeyinize karışıyorlar.
Çünkü haftada bir falan görüşseniz ve karışsalar da yine dert edecek bir şey yok bence.

Kadın size kendinizi eksik filan hissettirmiyor siz triplere giriyorsunuz kendi kendinize, kadının yaptığı hiçbirşey yok
Gayet normal herkesin bebeklere çocuklara kullandığı hitap şekliyle bebeği seviyor
Bu benim kızım demiyor kadın ki dese de onun kızı olmuyor dimi
Biri gelip kocanıza kocammm dese bundan sonra onun kocası mı olacak? Biri gelip size oğlum dese bundan sonra onun oğlu mu olacaksınız?
Kadın bebeği kızım diye sevdi diye bebek karnından çıktığı sütüyle kanıyla canıyla büyüdüğü kokusuyla uyuduğu hayatındaki en önemli insandan anasından çok sevecek yengesini öyle mi? Kafanız mı güzel sizin? Doğumda annesi ölen başka bir kadının sütünü vererek büyüttüğü insanlar bile hiç tanımadıkları annelerini en çok seviyorlar. Siz hiç yengesini annesinden çok seven insan gördünüz mü?
Anlaşılacak hiçbir tarafınız yokki anlayalım
Bizlerin çocuklarına bakkal amca oğlum diyor, dayısı oğlum diyor, eniştesi kızım diyor, öğretmeni yavrum diyor, eeee ne olmuş? Kimse çocuğu elimizden almadı, çocuğumuz kimseyi bizden çok sevmedi.
Bunu onlara söyleyeceksiniz bize değil, hayırdır dedesi anneleri mi karıştırdın ne oluyor bebeğine su verip vermeyeceğime ben karar veririm yengesi değil size ne oluyor diyeceksiniz bitecek gidecek
Böyle saçma sapan kafada kurup durarak ne elde etmeyi hayal ediyorsunuz

Back
X