Eltim çok fenaymış

Eltinin tadını alamadım ben, evlendiğimde eltim vardı düğüne bile getirmediler. Hiç bir araya gelemedik. Ben 4 yıllık evliykende onlar boşandı hiç göremeden. 😔😔😔 Şimdi kaynım evlense de bir eltim olsa diye bekliyorum. 😁
Dertsiz başına dert açma boşver :-) ,şaka bi yana allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Misafir gelir gider alt tarafı bulaşık neden laf söz olur cagirmayin kimseyi olmasin bulasik bir zahmet. Ben evime misafir cagirdigimda bilakis mutfağı toplamuyorum neden sohbet edecek vakti bulaşık yıkayarak harcayalım. Insana insan lazim yahu bulaşık yika simdi yanlızken haydi.

Ya konu sahibine cokmu uzerine vardiniz acep.
Bakin eltim 2 hafta once pazar gunu beni cagirdi oturduk. Benim ustume bi misafiri daha geldi.
Ben direk yardim ettim. Sonucta kaynimin evi. Zaten bi dolu cocugu var. Mutfaga girip pogacalari firina verip tabaklara yerlestirdim. Fazla is yapmadm bu gercek. Servis yaptm anca o.
Gecen pazarda bana misafir geldi. Kendiside benim evimde misafir gibi oturdu. Haa acayibime gittimi tabikide gitti. Kendimi enayi gibi hissetim. Istelik hamileyim. Insanlik namina yardim edebilirdi.
Benim eltimde ilk tanıdığımda hiç bu hareketlerini umursamadım ama sonradan sürekli olunca anladım,ilk ailelerin tanışmasında onlar bize geldi sonrasında bizde onlara gittik ,bende evlerine ilk kez gidiyorum kayınvalide eltime hadi kızım bi kahve yapın da içelim dedi bizi de kastetti kuzenleri falan var bi sürü kız var ,kız kahvesi içelim diye hem herkes de kaynaşsın maksat o elti o ara benim çocuğu uyutmam lazım diyerek gitti ben demiyorum ki yapsın servis etsin bize deseydi ki ben size yerlerini göstereyim çocuk huysuzlaştı bi onu uyutup geleyim dese yine amenna herkes şok ilk kez girdiğimiz ev mutfak hepimiz şaşırdık yani kayınvalide desen mahçup oldu eve ilk kez gelen misafire kaldı kahve yapmak diye neyse o geçti sonrasında ,kayınvalideye her gittiğimde o da gelir çoluk çocuk dağıtır döner bakmaz öylece bırakır çeker gider ,bizim ailemizi ziyarete gelir yine o şekilde misafirlik demez öyle bırakır gider benim bildiğim çocuklu kadın misafir evinde gözü açık olur çocuk bu sonuçta doğru yanlış dökülür kırılır akıl edemez herşeyden önce kendine zarar verebilir neyse dedim heralde kadın kendi başına uğraşmaktan yorulmuş artık bırakmış çocukların peşini diye düşündüm çocuklarla elimden geldiğince ilgilendim hem severim de çocukları ,sonra 1-2 kez eltimin evlerine bi gittim o çocuklar mum oturdukları yerden kalkamıyolar korkudan hiç bi yeri dağıtamıyorlar o başkasının evinde ses etmeyen kadın kendi evinde adım attırmıyor bağırıyo falan bunu görünce bu ayıbı bilerek yaptığını anladım yani bi bardak götürmek ya da 'ay bende bi işin ucundan tutayım' demek çok zor olmamalı ya kimse kendi evinde misafire iş yaptırmak istemez ama kadınlar için bu bi kaynaşma durumudur bence yeni de barışmışlar herkesin huyu suyu
Eltimle yıllar sonra barıştık bir yıldır aramız iyiydi taki bugüne kadar akşam yemeğe aldım kaynanam ve görümcemle elini hiç bir işe atmadı somurtup oturdu Ortamı gerdi durdu ama ben ona gittiğimizde mutfaktan çıkmadım ne kadar safmışım ortamda bana normal davranıp kuytu köşede gaz veriyor çok kırıldım
Benim eltimde ilk tanıdığımda hiç bu hareketlerini umursamadım ama sonradan sürekli olunca anladım,ilk ailelerin tanışmasında onlar bize geldi sonrasında bizde onlara gittik ,bende evlerine ilk kez gidiyorum kayınvalide eltime hadi kızım bi kahve yapın da içelim dedi bizi de kastetti kuzenleri falan var bi sürü kız var ,kız kahvesi içelim diye hem herkes de kaynaşsın maksat o elti o ara benim çocuğu uyutmam lazım diyerek gitti ben demiyorum ki yapsın servis etsin bize deseydi ki ben size yerlerini göstereyim çocuk huysuzlaştı bi onu uyutup geleyim dese yine amenna herkes şok ilk kez girdiğimiz ev mutfak hepimiz şaşırdık yani kayınvalide desen mahçup oldu eve ilk kez gelen misafire kaldı kahve yapmak diye neyse o geçti sonrasında ,kayınvalideye her gittiğimde o da gelir çoluk çocuk dağıtır döner bakmaz öylece bırakır çeker gider ,bizim ailemizi ziyarete gelir yine o şekilde misafirlik demez öyle bırakır gider benim bildiğim çocuklu kadın misafir evinde gözü açık olur çocuk bu sonuçta doğru yanlış dökülür kırılır akıl edemez herşeyden önce kendine zarar verebilir neyse dedim heralde kadın kendi başına uğraşmaktan yorulmuş artık bırakmış çocukların peşini diye düşündüm çocuklarla elimden geldiğince ilgilendim hem severim de çocukları ,sonra 1-2 kez eltimin evlerine bi gittim o çocuklar mum oturdukları yerden kalkamıyolar korkudan hiç bi yeri dağıtamıyorlar o başkasının evinde ses etmeyen kadın kendi evinde adım attırmıyor bağırıyo falan bunu görünce bu ayıbı bilerek yaptığını anladım yani bi bardak götürmek ya da 'ay bende bi işin ucundan tutayım' demek çok zor olmamalı ya kimse kendi evinde misafire iş yaptırmak istemez ama kadınlar için bu bi kaynaşma durumudur bence yeni de barışmışlar herkesin huyu suyu farklı ya kimse akıl ermiyo , boşver sende ona yapma 1 kez kalk bi bardak bırak geri otur hiç takma

Back
X