Eltim hamile.....;-)

Ben bunları eften püften görüyorum..
hanfendi hamilesiniz hasta değil!,
canınız kızartmamaı istedi kalkar kızartırsınız(kızartmayın hatta tepsiye dizin atın fırına derecesinide ayarlşayın 25 dk olsunlar)
kimse kimseye bişe götürmek yapmak zorunda değil..

Kimse bana hizmet yapsın etsin diye hamile kalmadım
valizime kadar hazırladım
kimsedende yardım almadım evimide temizledim komşularımada hakkınızı helal edin ben doğuma gidiyorum dedim ve gittim geldim..

yok o yanımda olmadı destek göstermedi pasta yapmadı köşedeki pastaneden aldırırsınız kocanıza yersiniz çekin kapınızı oturun aşşa.

boşver be güzelim o kötülüğe kötülükle cevap vermek zorunda değilizki . her insan kalitesini kendisi belirler. malesef var öyle insanlar cevremizde sana tavsiyem o insanlıgını kaybetmişse sende ona uyma bosver yapman gereken bi durum olursa yardım et değilsede sakin dur ve aldırma. unutma kötülüğe iyilikle cevap verirsen kazanan sen olursun allah katında bu asla kaybolmaz. eşinde kaynananda muhakkak görmüşlerdir bunları senin iyi kalpli davranışlarını görünce onlarında hayranlıgını kazanırsın diye düşünüyorum.. :))

eltim caya cagirsa hep tuzlu yapardi ben cayda m.suyuda icemiyordum.ac git ac gel oluyordu.gitmesem kv paylasamadiginiz ne derdi....uzar giderdi...

demişsiniz...

İnanın tatlı türünü çok yapsa,bu sefer 'benim gebelik şekerimi çıkartmaya çalışıyor bu kadın' derdiniz,buna eminim..

Bi arkadaş ne güzel yazmış,kızartma dediğiniz şey ne kadar bereketsizdir bilirsiniz..
Belki evden uydurdu birşeyler,sizede getirmek zorunda mı?
Yaptığı içli köfte vs değil ki sizede getirsin..çok canınız çekiyorsa yaparsınız kendinizede bi kızartma türü.

Elti ve yemek gibi konularla kafayı bozmuşsunuz siz,kimse size yemek vermek zorunda değil..
Ben 9 ay riskli bi hamilelikte herşeyimi kendim yaptım,canımın çektiğini bile hemen yapamadım ama sonrasında yaptım.
Elti,görümce vs bunlara naz yapılmaz,bende görümceyim,eltide olsa kimsenin nazını çekemem mesela.
Çok canınız çektiyse,elden değil,annenizden beklentiniz olsun,çağırın çağırın kendinize yemekler yaptırtın o zaman..

Bırakın eltinizi,özgür özgür yemeğini yapsın ve afiyetle yesin..

Şu konuyu okuyorum okuyorum,kötülük denecek birşey göremiyorum.
Eltinin özellikle yaptığı birşey yok gibi görünüyor.
Ha düşüncesizlik babından,yapmadığı şeyler olabilir.

Kızartma konusu bence de gereksiz büyütmüşsün.
Aynı evde değilsiniz,daireleriniz ayrı.Ne bilsin sana koktuğunu veya canının çektiğini ?
Bunun kötülük olması için,"dur bir kızartma yapayım da koksun,ona yollamıyım yiyemesin" demesi lazım.
O kadar hasta ruhlu değildir herhalde :)
Hem belki kendisi hamileyken kokuya aşermemiştir.
Benim mesela her kokanı canım çekmemişti.Hatta bazı kokulardan tiksinmiştim.

Günde hep tuzlu yapmış demişsin.Hiç kek,pasta,tatlı ikram etmedi mi yani ?
Benim gittiğim günlerde hem tatlı hem tuzlu oluyor.
Bence sen kendine özel birşeyler bekledin ve yapılmadığı için biraz abartıyorsun.

Son düzenleme:

Can bu ceker iste bence dusunmesi lazim mecbur degil tabikide ama umuyor iste ben mesela hamileyken kendi pisirdigimi yiyemezdim disardan gelirse yiyebiliyodum yaparken koktugu icin midem kalkar yiyemezdim insanlik olmus malesef eltin gorumcen kaynanan dusunmez seni kendi ailesinden beklemesi daha iyi diye dusunuyorum ama ayni durumda olsam arkadasla o bana yapmadiysa bende ona yapmazdim

aynen ben de öyle. hamileyken doguma ıkı hafta kalana kadar calıstım. her isimi kendim yaptım. kimseden bir sey beklemedim. bebeğimi de tek basına büyütüyorum.bu durumdan oldukca memnunum. ben bir de şunu anlamıyorum. emzirirken canın bir sey cekse yemezsen bir yerin şişer. ben zorunlu diyet yapıyorum emzirirken. bebegimde gıda alerjisi var. bir cok seyi yiyemiyorum. kendim yapıyorum misafire . daha hiç bir yerim şişmedi. palavra bunlar, ya da naz:)

karnım burnumda arabada eşimle 2-3 saatlik yollarda fink atıyodum valla:)
yerimden kalkamıyodum tutunup kalkıyodum hatta son raddelerde (23 kilo almıştım) fena bi ödemim vardı ayaklarım davul gibiydi hiçde kimseye acınmadım eşimi gece 3 de dürüm aldırmaya göndermişliğim var ama itiraf etmem gerekirse:) okadarcık da olsun ama çocuğumun babasına eziyetim dimi dimi :)

o yaptı diye ben de yaptım gibi bir bahane olmaz
hata yapana karşılık vermek, sizin yaptığınız hatayı geçerli çıkarmaz
eğer art niyetli yapmışsa kendine yazık etmiştir, siz de karşılık verirseniz siz de kendinize yazık edersiniz
denklem bu kadar kolay
imtihan dünyası
hoşuna gitmeyen bir durum sizin başına gelince siz nasıl davranacaksınız diye imtihan ediliyor olabilirsiniz

valla canım eline çok ii bi fırsat geçmiş.bunu çok ii değerlendir ama ii yönde lütfen.ben var ya kaç yaşında kadınım hala tok bile olsam bi kızartma bi mangal kokusu alayım dayanamam:))kendimi başkalarının yerine koyuyorum.şu yol üstü lokantalarda cafelerde bi şey içerken yerken suçluluk hissediyorum.göz hakkından çok ama çok korkarım.eşim saçmalama alt tarafı bi dondurma yiyoruz kim özencek der ama yok alan var alamayan var.ya da senin gibi hamile olup canı çeken var.eltinin yaptığı benim gözümde ve Allah katında çok büyük bi günah.tadımlık da olsa sana göndermesi gerekirdi.sen fırsatın oldukça mutfağında ne varsa tadımlık gönder ona hem utansın hem de Allah katında sen kazanmış olursun.ahhh insanlar unutuyorlar bu dünyanın bi sonu var.nasıl verilcek bu hesaplar bakalım...

biz sana şöyle yap böyle yap diyemeyiz ki. Zaten o zaman her yaptığın yapmacık olur. Sen kendi kişiliğine kendi mantığına göre hareket et. Hiç unutmam hamileyken eltim balık yapmıştı. Öyle bi koktu ki. E napim gidip isteyim mi. Verecek olsa zaten verirdi. Kendim de yapamıyorum bulantıdan kötü geçtiğini hepsi biliyo. Eşime dedim balık yemeye gidelim. Gittik yedik.
O hamileydi ben kokabilecek şeylerden götürürdüm. Ha kimse kimseye vermek zorunda değil bu ayrı bir gerçek ama benim içim rahat etmiyor. normal zamanda bile farklı bişey yaptıysam hem kv ye hem eltiye az da olsa götürürüm. Ben ailemden böyle gördüm.
Demek istediğim takıntı yapma. Ben de eltimle anlaşamam ama eksi yönlerini gördükçe daha çok nefret ediyosun inan.

eşine belli etmeden hiç birşey yapma
çünkü kendi yapmaz senden umar yapıyor gibi görün sadece fazlada takma derim

Eltin icin degilde Allah korkusu icin yapabilirsin bence.. Iyi niyet oyle bir anda kapina donerki aklin sasar:)
Ben yasadim boyle bir olay hatta.
Sigaradan rahatsiz bi tanidigin yaninda aman bana ne ciksin baska yere otursun icicem ben demistim ve icmistimde. Kadin sesini cikarmadi hic.
Ayni kadin ben hamileyken karsilastigimiz ortamda kimsenin takmayip ama onun beni gorur gormez kalkip gel canim hamilesin sen otur ben ayakta dururum demesiyle icime zonk diye oturmasi bir oldu. Pismanlik yillar gecti bitmiyo her gordugumde icim sizliyo. Keske icmedeydim o sigarayi onun yaninda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…