Eltim hamile.....;-)

Kötülüğe iyilikle karşılık ver diyenlerden değilim şahsen.. ama onun yaptıklarına karşılık artı bir çaba harcamayın, oluruna bırakın durumları, size yaptığının aynısını yapmakta hoş değil boşverin..

duruma göre davran canım öle ziyaret felan etme arama sorma.... eğer yardım isterse edersin... yada kokan bir yemek yaparsan kapısına götürürsün 2 dk verip gelirsin. insanlık sende kalsın bışver

Evliliğinizle hamileliği nasıl kıyasladınız merak ettim? Ve bunu kıskanclığa nasıl bağladınız?

valla benimde canım zaman zaman bişeyler istiyor kokusu geliyor ne biliym.. bazıları mutlaka getiriyor, getirenden de Allah razı olsun getırmeyenden de..kokusunu alıpta canımın istediğini evımde yapıp yıyorum.. tabı eltı olunca farklı ama beklentı ıcıne gırme yorma kendını ne gerek.. kendisi de hamıleyse arada bişeyler götür de nasıl olurmus bu işler öğrensin.. düşünsün..

ben olsam bebeğin hatrına misilleme yapmam..
Onu eleştirirken ondan farkım olsun değil mi

kader bazen senden korkuyorum anacım ben
sanki 25 değilde 55 yaşında hayat tecrübesi olan,görmüş geçirmişler gibi yazıyorsun
ve bu yorumunada imzamı atıyorum

böyle insanların utanacağını hiç mi hiç sanmıyorum
sizin yerinizde olsam umursamazdım bile

Kendi adıma insanlardan çok bir beklenti içine girmiyorum ve eksik bıraktıkları üzerinden onları yargılamıyorum. Yani " şu kişi bana bunu yapmadı demekki bu insan kötü biri " demiyorum. Bilmiyorum siz bu kişiye tuzlu yiyemediğinizi söyledinizmi mesela? Belki bilmiyordur... Yani kendi adıma " bak ben bunları yapıyorum takdir edilmeliyim" ya da " o bunları yapmadı yazıklar olsun " demek doğru gelmiyor bana. - Ha direkt olarak bana net bir kötülük yapıldığında kinciyimdir unutmam ama eksik bırakılanlar için de kimseyi suçlamam. "Aman demekki o da böyle bir insan" de geç arkadaşım boşver içinden geliyorsa sen yap yine insanlığını bence, yani kendini bu düşüncelerle yorduğuna değmez. Ne demişler "iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir " kimse görmezse Allah görürür :)

eğer onun tasvip etmediğin davranışları sede onu yapıcaksan korkarım ondan bi farkın kalmaz ama ne olursa olsun ben elimden geldiğince yardımına koşarım dersen helal olsun.
eğer bize soruyorsan şahsi fikrim ona elinden geldiğince yardım et bebişe bişeyler al.onun yanında olduğunu hissetsin:)

Önce cevaplarda gecen birkac konuya yorum yapmak isterim.
Kadinim...Ama kadinlari bazen ben bile anlamiyorum!
Hele söyle bir cümleyi anlamayi bir kenara birak, hayretler icinde kaliyorum " aaa bak beni kiskandirmak icin hamile kaldi"
Nasil bir düsüncedir, nasil bir bakis acisidir yahu bu.
Hadi kisinin saglik sorunlarindan dolayi cocugu olmaz, karsisindaki insanda cookkk cooook kötü, acimasiz, vicdansiz biri olurda, hamile kalir ve gelir cocugu olmayan kisiye hava atar, imali konusurda, dersin bak bak kiskandirmaya calisiyor diye.
Yoksa bir kadin, baska bir kadini kiskandigi icin nasil hamile kalabilir, bir kiskanclik ugruna nasil olurda bir cocugun sorumlulugu altina girer.
Hadi bunlari gectim.
9 ay karninda tasiyacak, doguracak!!, gece demeyecek gündür demeyecek, uyku muyku kalmayacak cocuk bakacak ve bunca eziyeti, sadece bir kisiyi kiskandigi icin cekecek.
Allah askina biraz silkinin kendinize gelin yahu.

Konu sahibi arkadasa gelince.
Ben derim ki, ne onun yaptigi gibi yap, ne de iyilik melegi ol.
Bir insanin icinde yoksa, sirf siz iyi davrandiniz diye degismez.
Huyu ne ise öyle kalir.
Ben olsam davranislarimda en ufak bir degisiklik yapmazdim.
HAmile olmadigi zamanlarda ki gibi davranirdim.
Ne onun gibi olurdum, nede bana tas ata gül atacagim modunda bir iyilik melegi!

Benim evime hamile biri gelecek,(kaldı ki o kişi aileden biri) yaptığım ikramları yiyemeyecek ve herkes yerken izleyip evine aç dönecek.Var mı böyle bir saçmalık.10 kere sorarım ne yemek istediğini,hazırda yoksa hazırlarım.
Bencede iyilik meleği olmaya gerek.Eltiniz zaten değişecek bir tip olsaydı zamanla değişirdi,sizin hamilelik döneminizde,size karşı bu kadar vijdansız olmazdı.Eminim ki kayınvalidenizde durumu görüp bir kere uyarmıştır.En azından siz hamileyken bir kere sıcak davranmaması dile gelmiştir.Ama 9 ay değişmemiş.Şimdi sizin arada sırada yemek götürmenizle mi değişecek?Allah bilir arkanızdan yemeği eleştirir yada çöpe döker.Yapacaksanız Allah rızası için yapacaksınız siz.Değişme yada utanma beklemeyin.

Son düzenleme:

Yanlisa yanlisla cevap verme arkadasim bence.
Cemalnur Sargutu bilir misin bilmiyorum
onun yazilarinda hep bahseder
biri bana kotuluk yaptigi zaman sonra karsima bir firsat cikarsa Allaha sukrederim bana kotuluk yapmisa iyilik yapma firsati dogurdugun icin diye
ustelik sen bir sey yaparsan karnindaki masum bebek icin yapacaksin.
Senin eltinle kan bagin yok belki direk
ama senin evladinla eltinin evladi amca cocugu olacak
Sonucta onun da seni her daim yaninda isteyecegini zannetmiyorum
ama guzel zahmetli bir yemek yaptiginda bir tabak da cikartiverirsin
midesi bulanir yemek yapamaz olur 2 kap yemek cikartiverirsin ne olcak
Sevabi buyuk olur
Sirf su yazdigindan bile anladigim kadari ile iyi niyetli bir insansin
yoksa direk aman yapmicam hic bir sey gecersin ama
onun gbi davranmaya calissan da vicdanin elvermeyecek iyi bir insansin sen bence

Eltinden farklı olduğunu düşünüyorsan, onun gibi davranmıyacaksın.
Zaten küçük bebğin var.
Etrafında dönmene gerek yok, sadece insanlığının gerektirdiğini yap yeter.

Kusura bakmayin arkadaslar misafirim geldigi icin yorumlarinizi anca okuyabildim.

Bazi arkadaslar eltimin bana davrandigi gibi davranmami onermisler.

Bazi arkadaslar eltimin yaptigini yapmayip karnindaki bebege karsi duyarli olmami onermisler.

Bazi arkadaslar tuzlu yemedigimi bilmedigine dair yorum yapmislar.

Bazi arkadaslarda eski konularima dayanarak yorum yapmislar.

Oncelikle hepinize tesekkur ederim.

İki konuya deginmem lazim ki biraz konu disi olabilir bi tanesi.

Eltim ust katimda oturur tuzsuz yedigime bilir cunku ilk gebeligim asiri tuzlu yememden ve tansiyonumu bilmeden sonlandi.
6 ay boyunca yaptiklarimi asla yiyemedim. Gunde abartisiz 5-6 kez istifar ederdim. Ne zaman heveslenip zorlada olsa yaptigimi yemem bana pahaliya mal oluyordu.genelde kv lerde orda olmasak annemlerde yemek yerdik ki ikisi de yemekleri -allah razi olsun- tuzsuz yapardi.

Beni onceki konuma gore yorumlayan arkadaslara da dort duvar arasini kimse bilemez.siz benim sadece yazdiklarimi biliyorsunuz ya yasadiklarimi...oyle bir zaman gelir ki istem disi hareket edersiniz.hangimiz hatasisiz.ben 3 aylik hamileyken gorumcem yuzunden esimde dayak yedim hemde neyle biliyor musun kemerle....neden mi?esimin gorumceme hosgeldin dememesi ve kucuk kizina eskisi gibi olmamasi...kv bana bunlari soyledi ben de esime soyledim ki oyle davranmasin esim tamam dedi kv yine bana bak soylemiyorsun yine ayni demeleriyle esimi sik bogaz etmemle esiminde bana sanane arrik demesiyle ben hamile hamile kemerle sirtima vuruldu.daha neler neler....
Hatali davranislarim olabilir ama diyoruz ya insaniz....
Gorumcemin kizi olayinda da ben beni ddogru yola yonlendirenler sayesinde hatami anladim.

Bi arkadas da yazmis ya bizimdememizle mi...

Arkadasim bazen seytan durtukler ki veni de seytan durtukledi bugun misafirlerim gelecekti bende biseyler hazirladim gotursem mi goturmesem mi insanin gecnisi aklina gelince aman goturme diyor ama vicdani isin icine girince bosver bi tabak yapip gotursem ne kaybederim.

Ben alacagim cevabi aldim. Hepinize cok tesekkur ederim.

Eee sonuç ?

Ben eski konunuzu bilmem, değinmedim dolayısıyla
Yuvarlak bi yorum yapmışsınız bu konu ile ilgili alacağım cevabı aldım teşekkürler derken
Kararınız nedir

O tabak eltiye gidecek mi, aman o bana vermiyordu bende vermem mi ?

Gidecek tabii ki.

Valla götüreceksen de kuru kuru verme. Kokan birsey oldugun da ona da götür ama kokusunu duydum canım çekmişti falan derse bende hamileyken kokular geliyordu canım çekiyordu ama sen bir tabak alıp gelmiyordun da de lafını da söyle bak ben düşünüp getirdim gibisinden, hatasını anlaması için bu şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…