Eltim sürekli hamile misin diyor. Çıldıriiciiiim.

Balkupu14

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
1.023
922
123
Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.

Neden kırmak istemiyesin böylesinden her şey beklenir.
Hamile kalırsın hamileliğini kabullenemez 9 ayı lohusalığını sana zehir eder.
O zaman da şimdi kırmadığına pişman olursun.
İlk senin çocuğun sevilse incileri mi dökülecekmiş?
Kırılsın yani ne kadar art niyetli bi insan görmüyor musun?
Herhalde hamileyim desen kadın fenalık geçirir hastaneye kaldırırsınız.
Görüşmemen en doğrusu, ya da bu konuların geçmesini bir şekilde önlemen gerek ben tırstım kadından burda.

Eltine soylecegin tek kelime "SANANE" olsun..

sen daha evlenmeden hamile kaldın galiba de
bu arada sıyırmış hamilelikle galiba tehlikeli bir tip görüşme bence.

ben nişanlıyken kuzeni evlenmiş ve ilk aydan hamile kalmıştı.
Telefonda bana anlatırken biz ne kadar uğraşıyoruz olmuyor bunlar kesin önceden çalışmış demişti.
Kızmıştım günah neden böyle bir ithamda bulunuyorsun diye ay şaka canım demişti.
Sırf bu yüzden ilk aydan o kadar korktum ki vallahi psikolojimi bozuyor

yazık kadın kendisinin olmayınca sizin ki olursa diye stres yapıyor. İnşlahh allah ona da verir. Rahatsız olduğunu açık açık söyle ya niye bize anlatıyorsun git ona açıkla

Onu da anlamak lazım hamilelik yolunda ki zorlu süreç yıpratmış olmalı . Hepimizin takıntıları oluyor aslinda ama stres ve yasananlar körüklüyor malesef . Kalbini kirmadan bu kadar erken çocuk dusunmuyorum gibi birsey soyleyin bence ..

Görüşmemek olmuyor da mesafeliyim zaten. Nişanlıyken her hafta arıyordu şimdi ayda 1 ondada hamile misin diye

Eltiniz bu konuyu saplantı haline getirmiş.Onun söylediklerine kulağınızı tıkayın veya hiç görüşmeyin.Inşallah çocuk sahibi olursunuz.:)Hamile olduğunuzu siz söylemeyin.Zaten o,bir şekilde duyar.Rahat olun,dert etmeyin bunu..

Kesin bir dille daha genç olduğunuzu düşünmediğiniz söyleyin, mesafe koyun. Bu arada daha 2,5 aylık evliymişsiniz, bence çok erken, evliliğin tadını çıkartın.

Aslında biraz üzüldüm eltinize..
Çok fazla takıntı haline getirmiş bu olayı,tabi sizi darlaması hoş değil ama anlayabiliyorum onu.Hamile kalamadığımı düşündüğüm dönemde etrafta hamileyim diyen olacak diye bazen geriliyordum çünkü insanlar birinin hamile olduğunu duyunca otomatik olarak bana dönüyordu bakışları(sen ne zaman çocuk yapacaksın bakışları)
Kırmadan kibarca henüz evliliğinizin çok yeni olduğunu şimdilik bebek düşünmediğinizi belirtin.

Kırmayayım derken o sizi sık boğaz ediyor farkında mısınız ? Sert bir şekilde uyarın çocuk düşünmüyoruz ya da hamile olursam zaten öğrenirsiniz , sürekli sorma dersiniz.

farkındayım. Bende de çocuk takıntısı başlayacak diye korkuyorum. Rahatsız olduğumu belli ediyorum aslında ama sorma demedim hiç. Hassas bir konu kalp kırmayım dedim ama olmuyor hakikaten. Kayınvalideme sormuş geçende hamile mi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…