Eltim sürekli hamile misin diyor. Çıldıriiciiiim.

Kesin bir dille daha genç olduğunuzu düşünmediğiniz söyleyin, mesafe koyun. Bu arada daha 2,5 aylık evliymişsiniz, bence çok erken, evliliğin tadını çıkartın.

4 ayındayız evliliğimizin ve 10 yıldır beraberiz. İkimizde çok istiyoruz. Maddi ve manevi hazırız. Yavaştan düşünmeye başladık ama bunun için kafa yormuyoruz.

farkındayım. Bende de çocuk takıntısı başlayacak diye korkuyorum. Rahatsız olduğumu belli ediyorum aslında ama sorma demedim hiç. Hassas bir konu kalp kırmayım dedim ama olmuyor hakikaten. Kayınvalideme sormuş geçende hamile mi diye. :işsiz:
Size psikolojik baskı yapıyor anlaşılan. Uyarmakta fayda var.

farkındayım. Bende de çocuk takıntısı başlayacak diye korkuyorum. Rahatsız olduğumu belli ediyorum aslında ama sorma demedim hiç. Hassas bir konu kalp kırmayım dedim ama olmuyor hakikaten. Kayınvalideme sormuş geçende hamile mi diye. :işsiz:

eltiniz için durum zor inşallah Allah ona da nasip eder ama bana biri sürekli hamile misin diye sorsa bir süre sonra yeter be sanane derdim herhalde
çocuk konusu açıldığında net bir şekilde şuan düşünmediğinizi ve bu konu hakkında konuşmak istemediğinizi zaten hamile olduğunda direk birincil ağızdan duyacağını net bir şekilde söyleyin.

Aslında biraz üzüldüm eltinize..
Çok fazla takıntı haline getirmiş bu olayı,tabi sizi darlaması hoş değil ama anlayabiliyorum onu.Hamile kalamadığımı düşündüğüm dönemde etrafta hamileyim diyen olacak diye bazen geriliyordum çünkü insanlar birinin hamile olduğunu duyunca otomatik olarak bana dönüyordu bakışları(sen ne zaman çocuk yapacaksın bakışları)
Kırmadan kibarca henüz evliliğinizin çok yeni olduğunu şimdilik bebek düşünmediğinizi belirtin.

aynen öyle işte benimde demek istediğim bu kesinlikle anlıyorum 0nu ama oda beni anlasın istiyorum.
konuştuğumuzda asla bebek konusu açmam. Nişanlı olduğumuz dönemlerdede asla sormadım hep o derdi işte senin düğüne kesin hamileyim falan. Kendi kendini yıpratıyor.

Anladığım kadarıyla eltin hamilelik ve bebek ile kafayı bozmuş.
Şu halde en güzeli, her sorduğunda "Canım senin için endişeleniyorum" tarzı bir şeyler söyleyerek konuyu eşine aktarman ve eşinin de kardeşi-abisi ile bire bir konuşması olacak gibi.

Eltiniz bu konuyu saplantı haline getirmiş.Onun söylediklerine kulağınızı tıkayın veya hiç görüşmeyin.Inşallah çocuk sahibi olursunuz.:)Hamile olduğunuzu siz söylemeyin.Zaten o,bir şekilde duyar.Rahat olun,dert etmeyin bunu..

rüyasında görür eminim. o_O

bence 3. 4. aya kadar söylemeyin, çünkü bildiğim kadarıyla o dönem düşük riski yüksek oluyor ya artık çoğu insan bu ayları dolmadan açıklamıyor akrabalara arkadaşlara falan, sadece anne babaya açıklıyorlar. bide nazar değmesin diye de öyle yapanlar var, bende negatif enerjiye inanırım açıkçası ben olsam söylemezdim.

Anladığım kadarıyla eltin hamilelik ve bebek ile kafayı bozmuş.
Şu halde en güzeli, her sorduğunda "Canım senin için endişeleniyorum" tarzı bir şeyler söyleyerek konuyu eşine aktarman ve eşinin de kardeşi-abisi ile bire bir konuşması olacak gibi.

ahh ahh diyorum. Çok kafaya takıyorsun bak streste etkiliyor diyorum. yoo hiç takmıyorum artık diyor.

ne munasebet ya ? sanane
dıyemedın mı
tehlıkelı bı kadın bu

vallahi diyemedim.:KK48:
ben de burada okuyor olsam aynen sizin cevabı verirdim ama inanın diyemedim.
bebek konusu hep hassas gelmiştir bana bu konuda kalbini kırmak istemedim.
ama kırıcam sanırım. :KK51:

Baya vicdanlı birisiniz
ama sizinde hiç cocugunuz yok , onu beklemek gereksız
İnşallah ıkınızınde aynı anda olur , kuzenler beraber buyur ne guzel

bence 3. 4. aya kadar söylemeyin, çünkü bildiğim kadarıyla o dönem düşük riski yüksek oluyor ya artık çoğu insan bu ayları dolmadan açıklamıyor akrabalara arkadaşlara falan, sadece anne babaya açıklıyorlar. bide nazar değmesin diye de öyle yapanlar var, bende negatif enerjiye inanırım açıkçası ben olsam söylemezdim.

bende öyle düşünüyorum ama kayınvalidem söyler biliyorum. :KK51:

Hep hayır demişsin yetmemiş
Bi dahakine biz daha yeni evliyiz henüz düşünmüyoruz sürekli sorman beni rahatsız ediyor de

Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.

Çocuk yapmayı düşünüyor ve korunmuyorsan açıkca söyle, sana hamile kaldığımda haber veririm sürekli sormana gerek yok de. Ona göre bak bide hal ve hareketlerine değişme olacak mı.

ilk ay dedim düşünmüyoruz diye.
ama biz şimdi düşünüyoruz.
düşünmüyoruz deyip olursa yalan söyledi diyecek.
O zaman bi dahakine kalbini kırmak istemiyorum hassasiyetinide anlıyorum ama bir daha sorma lütfen olursa ben söylerim de

Back
X