Eltim sürekli hamile misin diyor. Çıldıriiciiiim.

1 aylik evli insana hamile misin diye sorulur mu ya... bu insanlarin tek amaci evleip dogurmak mi bu mu yani valla cok sasiriyorum... tamam bende cok beklemedim bir yil sonra bebek dusunmeye basladik kizim dogdugunda 2 yillik evliydik. Ama 1 ay 2 ay 4 ay 5 ay erken bir taniyin bir birinizi 1 2 sene bi gezin dolasin ya

ben 4. aydan isteyen biri olarak cevap verme gereği hissettim.
bencede insanlar tanımadan çocuk düşünmemeli.
ama biz 10 yıldır birlikteyiz. üniversiteyide aynı şehirde okuduk. yeterince gezdik tozduk.
düşünüyoruz ama olsun diye kendimizi yıpratmıyoruz. yani artık olmasın demiyoruz akışına bıraktık.
bence bu süre evliliğin ne kadar olduğuyla değil çiftin birbirini ne kadar iyi tanıdığıyla alakalı.

Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
Yaslarınız kac

Çok garip doğrusu çocuk düşünüyor musunuz diye sorabilir ama sürekli arayıp özellikle hamile misin yok hamilesin kesin sen falan demesi ayrıca bunu herkes garipser yani ne alaka diye. Sizde bir daha söylediğinde sürekli sormana gerek yok ben olduğu zaman söylerim de kapat konuyu yani bir daha sormaz.

ben 4. aydan isteyen biri olarak cevap verme gereği hissettim.
bencede insanlar tanımadan çocuk düşünmemeli.
ama biz 10 yıldır birlikteyiz. üniversiteyide aynı şehirde okuduk. yeterince gezdik tozduk.
düşünüyoruz ama olsun diye kendimizi yıpratmıyoruz. yani artık olmasın demiyoruz akışına bıraktık.
bence bu süre evliliğin ne kadar olduğuyla değil çiftin birbirini ne kadar iyi tanıdığıyla alakalı.
Ne biliyim ya biz de 2006 dan beri beraberiz evlendigimizde 7 yillik sevgiliydik ama evliyken gezip tozmalar ayri oluyor. Mesela biz evlenmeden once beraber tatile gidemedik hic benim ailem izin vermezdi ya da beraber yurt disina cikamadik beraber bir sehir turu yapamadik. Ailem rahattir moderndir ama gece erkek arkadasimla bir yerde kalmama izin vermezlerdi babam ici kirmizi cozgiydi o. Demekki sizin aileniz daha modernmis istedfinizi yapmissinniz

Kadin gercekten baya bayaa bi bozmus kafayi.
Galiba zamaninda cok uzulmus herkesten " hamileyim ben" cumlesiniki, smdi kendi kendini hazirliyor egerki biri hamile kalirsa diye. Bide hatta karsi tarafada " koymadiki" imaji yaratiyor kimse bana acimasin diye.

Uzuldum o eltin adinada ya. Ama zamani vardir elbet. Insallah onada nasip olur bi evlat.

Kızlar merhaba,

Şimdi şöyle açıklayayım ben evliliğimin 4. ayındayım eltim 2 yıllık evli. 2 yıldır çocuk istiyor henüz nasip olmadı. Evlendiğim haftadan beri strese girdi ben önce hamile kalırsam diye. Sanırım 2. haftaydı aradı beni hamile misin diye laf arasında sordu hayır dedim.

1-1,5 ay sonra kadın kadına kalabalık bir grup oturuyorduk bu birden laf açtı "rüyamda gördüm biri hamile ama kim" dedi. Birkaç kişiyi aramış rüyadan sonra "sen mi hamilesin " diye hepsi "hayır" demiş. "Onlar değilse bu hamile kim kesin aramızda bir casus var" dedi üstüme bile alınmadım 1 aylık evliyim ve henüz düşünmüyoruz diye. Neyse bu olayın akşamı türk kahvesi içelim denildi fincan sayısı yetersizdi o yüzden ben içmeyeceğimi söyledim. Sağolsun eltim bunu ikimiz içebiliriz dedi bende "yok, sağol canım" dedim. cümle tam olarak bu. Bir anda döndü "neee hamile misin" dedi. Ben ve ortamdaki herkes şok oldu. "Ne alaka hayır değilim. Sen duymak istediğini duyuyorsun." deyip güldüm.

Bu haftasonu aradı beni "nasılsın" dedi "iyiyim" dedim direkt "hamilesin di mi" dedi. "hayır" dedim. "o zaman bu ay kalacaksın rüyamda gördüm" diyor.

Kızlar nasıl davranmalıyım. Kalbini kırmak istemiyorum. Üzülüyorum da. Benim yüzümden strese giriyor. Ama o böyle yaptıkça bende stres oluyorum. Biz bu aydan itibaren çocuk istiyoruz e olursa nasıl söyleyeceğim bunu bile düşünür oldum. Hatta karar verme aşamalarımızda acaba önce onların olsa sonramı biz düşünsek dedik. Gerçekten üzülüyorum Ki o böyle yaptıkça "ya benimde 2 yıl olmazsa" diye düşünüyorum.

Sizce kalbini kırmadan nasıl halledebilirim bu sorunu, bu sorudan rahatsız olduğumu bilsin istiyorum. Biliyorum dert değil ama fikirlerinizi rica ediyorum.
Yazık ya boşver kalbini hiç kırma çoçugu olmuyorsa takıntı yapmış yani zaten bi tarafı kırık kadının birde sen kırma ona deki ..hamile kalırsam ilk sana sölicem yenge söz de ..inan bana bu laf çok iyi gelecek ona ve deki size de dua edicem inş olur doğumda edilen dua kabul olurmuş ..bi başkası için bekleme yap bebeğini sakın korunma ..ve kimseyi kırma sonuçta yüzyüze bakacaksınız ..

Ne biliyim ya biz de 2006 dan beri beraberiz evlendigimizde 7 yillik sevgiliydik ama evliyken gezip tozmalar ayri oluyor. Mesela biz evlenmeden once beraber tatile gidemedik hic benim ailem izin vermezdi ya da beraber yurt disina cikamadik beraber bir sehir turu yapamadik. Ailem rahattir moderndir ama gece erkek arkadasimla bir yerde kalmama izin vermezlerdi babam ici kirmizi cozgiydi o. Demekki sizin aileniz daha modernmis istedfinizi yapmissinniz

Nasıl böyle bir yargıya vardınız anlayamadım.
Gezmek tozmak; onunla bir yerde kalmak, tatile çıkmak mı?
Hayır ailem rahat değil. Eşimle de balayı hariç hiç tatile çıkmadım. Bir yerde de kalmadım.
Ama doyasıya gezdim, eğlendim. Bize kafi geldi yani. Bundan sonra Allah nasip ederse çocuğumuzla gezer tozarız diyoruz.
teşekkür ederim yorumunuz için.

farkındayım. Bende de çocuk takıntısı başlayacak diye korkuyorum. Rahatsız olduğumu belli ediyorum aslında ama sorma demedim hiç. Hassas bir konu kalp kırmayım dedim ama olmuyor hakikaten. Kayınvalideme sormuş geçende hamile mi diye. :işsiz:
Benım olayım daha komık.herkesı gectım gorumcem ıkıncı cocuk yap dıye ısrar edıyor .bu mahrem bır konu bence.ama samımıyetımıze dayanarak soruyordu.ben de o kadar takılmadım.sonra ben ıstıyordum esım ıstemedı olmasını benım moral sıfır.zaman gectı allah ın takdırı esım kendılıgınden ıstemeye basladı.ben dr a gıttım .beklıyırux 6 7 ay olmadı .bu arada hıcbır gelısmeyı gorumceme bahsetmedım.allah a sukur hamıleyım.gorumcemle baska sebeplerden dolayı aramız cıddı derecede bozuk ama kus degılız.ben gebelık haberını koydekı kv verdım .gorumcem buna bozuldu.nıye bana ozel haber vermıyor.ve ogrendıkten sonra agzını acıp ne hayırlı olsun ne nasılsın buzdan heykel gıbı davranıyor.sıze tavsıyem aılenızle ılgılı ozel hıcbırseyı paylasmayın.ben bekleme surecını paylassaydım yıpranırdım nıye olmadı neden sunu yapsana boyle yapsana.ne kadar mudahele ettırrıssn o kadar basın agırırı bence

Benım olayım daha komık.herkesı gectım gorumcem ıkıncı cocuk yap dıye ısrar edıyor .bu mahrem bır konu bence.ama samımıyetımıze dayanarak soruyordu.ben de o kadar takılmadım.sonra ben ıstıyordum esım ıstemedı olmasını benım moral sıfır.zaman gectı allah ın takdırı esım kendılıgınden ıstemeye basladı.ben dr a gıttım .beklıyırux 6 7 ay olmadı .bu arada hıcbır gelısmeyı gorumceme bahsetmedım.allah a sukur hamıleyım.gorumcemle baska sebeplerden dolayı aramız cıddı derecede bozuk ama kus degılız.ben gebelık haberını koydekı kv verdım .gorumcem buna bozuldu.nıye bana ozel haber vermıyor.ve ogrendıkten sonra agzını acıp ne hayırlı olsun ne nasılsın buzdan heykel gıbı davranıyor.sıze tavsıyem aılenızle ılgılı ozel hıcbırseyı paylasmayın.ben bekleme surecını paylassaydım yıpranırdım nıye olmadı neden sunu yapsana boyle yapsana.ne kadar mudahele ettırrıssn o kadar basın agırırı bence

o yüzden kimseye söylemiyorum. olsa bile hemen söylemem diye düşünüyorum. Hayırlı olsun sizede şimdiden sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin Allah.

Eltınız ıcın de bence kotu nıyetlı degıl .kesın ona da cevreden buyuk baskı yapmıslardır.psıkolojısı bozulmustur.senı korumaya calısıyor sen de yasama dıye.zaten saglıklo dusunse sana boyle bır baskı yapmaz.ben onu az da olsa anlayabılıyorum.ıkıncı cocugumu beklerken nasıl ruh halım oldugunu ne kadar uzuldugumu.kırmamaya calısın o yaralı bır kadın .

Eltinize uzuldum aslinda ama sizde sıkılmakta haklisiniz.bnm de 2 yil cocugum olmadi her hamile haberi aldigimda aglardim,zor bir durum...dusunmuyoruz deyip gecistirin yada eltinizi cocuk olmasi icin doktora bi git istersen falan deyin tatli dille 2 arkadas gibi.

ben nişanlıyken kuzeni evlenmiş ve ilk aydan hamile kalmıştı.
Telefonda bana anlatırken biz ne kadar uğraşıyoruz olmuyor bunlar kesin önceden çalışmış demişti.
Kızmıştım günah neden böyle bir ithamda bulunuyorsun diye ay şaka canım demişti.
Sırf bu yüzden ilk aydan o kadar korktum ki vallahi psikolojimi bozuyor :KK51:
Ay evet bide erken hamile kalanlara hemen evlenmeden önce hamile kalmış muamelesi yapıyolarya.ne ayıp ne günah bişey.bende evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım.bünye meselesi bu.allah isteyen herkese versin.bizim kapı komşumuzun çocuğu olmuyodu.ben evlenir evlenmez hamile kaldım.uzun bi zaman söylemedik üzülür diye.ama fesatlanmanında lüzumu yok yani.

Ay evet bide erken hamile kalanlara hemen evlenmeden önce hamile kalmış muamelesi yapıyolarya.ne ayıp ne günah bişey.bende evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım.bünye meselesi bu.allah isteyen herkese versin.bizim kapı komşumuzun çocuğu olmuyodu.ben evlenir evlenmez hamile kaldım.uzun bi zaman söylemedik üzülür diye.ama fesatlanmanında lüzumu yok yani.
Bende aynen evlendim be hiç adet görmedim ..allahtan erken doğum felan yapmadık ..9 aylık evli ve 9 aylık hamileydim :)

QUOallah razı olsun.ıkıncı gebelık ya etrafıma soylememe kararı aldım.esım hemen kv e soyledı.benım de annem bılıyor.ıyı dedım yakın akraba ne de olsa hakları vardır.annem amcamın karısına soyleyelım dedı ben yok dedım cunku o bılırse cıhan bılır .annem bılmezse burnumuzdan getırır dedı ıyı de tembıh et kımseye soylemesın dedım.neyse 1 hafta gectı bıxım haber patladı kım tarafındsn yengem bas mımarı yardımcısı gorumcem hem de en son duyması gerekenler ılk duydu.[/QUOTE]

Back
X