Eltim ve kocasının temizlik taslamalari

Günaydın arkadaşlar kayinvalidemle karsilikli aynı dairede oturuyoruz ,kapılarımızın önünde apartman boşluğuna bakan bı pencere var herkesin kapısının önünde var yani eltimgil her geldiklerinde kayınvalidem in pencersi dururken bizim pencereyi açıyorlar bir oldu iki oldu 5 6 yıl buldu sinir oluyorum sanki bize evinizin onu kokuyor der gibi ,veya eviniz kokuyor der gibi ,ben kimsenin evine gidince kapısı önündeki pencereyo acmam mesela bence terbiyesizlik siz ne düşünüyorsunuz ne
İşin çok zor gerçekten😁 biz şimdi toplandık geliyoruz,yıllardır neden bunu sana yapıyorlar hesabını soracağız endişelenme 😛 giderken de k.v penceresini açacağız 😂 nasıl oluyormuş görsünler 💪

Bana göre evimin önünde hiç bir koku yok ,hayır hicvde kendime dert aramıyorum sizin karşı komşunuz sürekli size bunu yapsa hoşunuza gider mi ,kendi penceresi kapalı dururken sizin pencereyi acsa kimse hoşlanmaz diye düşünüyorum
Evinizin önünde ayakkabılık ve ayakkabılar var. Koku olmaması mümkün değil. Sizin burnunuz ayak kokusuna alıştığı için duymuyorsunuzdur.

Yanyana iki pencereden hangisinin açıldığı farketmez ki böcek ve toz açısından.

Tam bos insanlar bence üzerine kafa yormaya gerek yok ama ben söylerdim yerinizde olsam. Niye camı açıyorsunuz sacma sapan hareketler . Sanki bi de binada mi oturuyorsunuz eve giriceksiniz tam işgüzarlık. Konusun direkt

Bana göre evimin önünde hiç bir koku yok ,hayır hicvde kendime dert aramıyorum sizin karşı komşunuz sürekli size bunu yapsa hoşunuza gider mi ,kendi penceresi kapalı dururken sizin pencereyi acsa kimse hoşlanmaz diye düşünüyorum
Bizim pencere ara katta ve ben kendim aciyorum. Koku olmasa dahi havasizliga tahammül edemiyorum. Komsum da acsa problem etmem.
Eger bu durum sizi cok rahatsiz ediyorsa ya konusacaksiniz
yada pencerenin kolunu sökün, acamasinlar olsun bitsin

Önceki konunuza yazdigimi aynen yaziyorum zira sizde gram yol alma yok.

Kayinvalidenizin camında problem oldugu icin kat havalansin diye sadece sizinkini açıyor olabilirler ayrica. Belki mentesesi kırık, açılmıyor veya kapanmiyor vs. Katta acilan tek pencere sizinki oldugu icin sizinkini açıyor olabilirler. Telepati yeteneginiz yoksa uc bes kelimelik bir cümle ile bunu sormak daha mantikli degil mi?

Onlar gelince siz kendiniz açın pencerenizi onlar açmadan önce. Böylece hem sinir olmazsınız hem de evinizin kontrolünün sizde olduğunu hisseder hissettirirsiniz. Bunda dert edecek bir şey yok bence bu kadar
Ay sen çok yaşa kardeşim hiç aklıma gelmedi en iyi davranış o bence de onların yaptıkları davranışa göre ,dert etmiyorim zaten de sinir oluyorum sanki evinizin onu kokuyor der gibi ki kokmuyor , kendileri çok temizmis gibi

Bizim pencere ara katta ve ben kendim aciyorum. Koku olmasa dahi havasizliga tahammül edemiyorum. Komsum da acsa problem etmem.
Eger bu durum sizi cok rahatsiz ediyorsa ya konusacaksiniz
yada pencerenin kolunu sökün, acamasinlar olsun bitsin
Yani benim de 2 pencere açılsa sorun degil hem kaynanamın hem bizim pencere var kaynanama geldiklerinde kaynanamın pencereyi açmazlar direk bizim pencereye

Ay sen çok yaşa kardeşim hiç aklıma gelmedi en iyi davranış o bence de onların yaptıkları davranışa göre ,dert etmiyorim zaten de sinir oluyorum sanki evinizin onu kokuyor der gibi ki kokmuyor , kendileri çok temizmis gibi
Rica ederim ne demek :) Burada bir nüans var ama. Onlar gelmeden önce açarsanız normal havalandırma intibası uyanır. Onlar gelince gözlerinin önünde açarsanız iki şekilde anlaşışabilir:
- biri sizin yaptığınız fark ettim saygı duyuyorum,
-ikincisi siz gelince koku olabilir şimdiden açayım.
Kararı siz verin :)

Belki de kayınvalide kendi camının açılmasını istemediği için ve yaşlı kadına söz geçiremedikleri için sizinkini - katı havalandırma amaçlı- açıyorlardır. Sizinle ilgili kötü bir düşünceleri yoktur yani.

Sormadan nasıl bilebilirsiniz ki? Böyle arkadan düşünüp durmak daha zor değil mi?
O da olabilir kayinvalidemin evinin önü kirlenmesin diye ,tabi gunahlarini almamak lazım ne niyetle bilmiyorum ama ben misafirliğe gittiğim insanların evinin önündeki pencereyo acmam saygısızlık terbiyesizlik bence

İşin çok zor gerçekten😁 biz şimdi toplandık geliyoruz,yıllardır neden bunu sana yapıyorlar hesabını soracağız endişelenme 😛 giderken de k.v penceresini açacağız 😂 nasıl oluyormuş görsünler 💪
Buyrun gelin bekliyorum
Rica ederim ne demek :) Burada bir nüans var ama. Onlar gelmeden önce açarsanız normal havalandırma intibası uyanır. Onlar gelince gözlerinin önünde açarsanız iki şekilde anlaşışabilir:
- biri sizin yaptığınız fark ettim saygı duyuyorum,
-ikincisi siz gelince koku olabilir şimdiden açayım.
Kararı siz verin :)
2.secenek tabikide 😊 bana öyle davranan bunu hakediyor ,ah geldiklerinde bı haberim olsa öyle yapacak inşallah bazen biz onlar geldikten sonra geçiyoruz içeri girmiş oluyorlar,fikrim için teşekkür ederim kardeşim

Valla çoğu insan koktuğunun farkında olsa ya da kabul etse yazın toplu taşıma kullanmak bi nevi intihar sayılmaz zaten. Israrla açtıklarına göre onlar da size bir mesaj vermeye çalışıyor bence

Son düzenleme:
Evime sinek böcek giriyor camı bu yüzden açmıyorum deyin o halde doğrudan söyleyemiyorsanız

Evime sinek böcek giriyor camı bu yüzden açmıyorum deyin o halde doğrudan söyleyemiyorsanız

apartman havalansın diye açıyorlardır. herşeyi kişiselleştirmek sizi yormuyor mu
Apartman sadece bizim pencereyle mi havalanıyor acaba ,tüm pencereler açılsa sorun yok ,kapımın onundeki pencere açıldığı için bireysel giriyor malesf

Bende kvdeme gidince gider pencereleri açarım evinde, çünkü kendisine kalsa evde koku yok ama yemek yapıyor o ev buram buram yemek kokuyor eve geldiğimde bütün kıyafetlerime sinmiş oluyor

Günaydın arkadaşlar kayinvalidemle karsilikli aynı dairede oturuyoruz ,kapılarımızın önünde apartman boşluğuna bakan bı pencere var herkesin kapısının önünde var yani eltimgil her geldiklerinde kayınvalidem in pencersi dururken bizim pencereyi açıyorlar bir oldu iki oldu 5 6 yıl buldu sinir oluyorum sanki bize evinizin onu kokuyor der gibi ,veya eviniz kokuyor der gibi ,ben kimsenin evine gidince kapısı önündeki pencereyo acmam mesela bence terbiyesizlik siz ne düşünüyorsunuz ne yaparsnz
Bu konuya daha önce de “Allah başka dert vermesin” yazmıştık ✍🏻 Açmayın istemiyorum diyin?

Böyle şeylere takılmak hep içine atmaktan oluyor.
Kayınvalideniz her şeyinize karışırken, hesap sorarken cevabını veremiyorsunuz, eşiniz annesine mıy mıy hesap verirken sen ne yapıyorsun diyemiyorsunuz.
Dünyada gücünüzün yettiği, üzerinde söz hakkı elde edebileceğinizi hissettiğiniz tek şey o pencere olduğu için kafayı takmışsınız.

Kat holünün koktuğunu mu ima ediyorlarmış, böcek geliyormuş, toz oluyormuş vs hepsi sadece saçmalık.
Aynı kat holüne açılan iki pencere varken ikisinden de böcek ve toz girer.
Böcek diğer pencereden girse ay ben buralarda takılayım ya ceylanın kapısına gitmeyeyim mi diyecek?
Toz oradan girse sizin kapınızın önüne uçmayacak mı?

Kısacası, o pencerenin açık ya da kapalı olmasına siz karar verebilseydiniz bile hayatınızdaki hiçbir sorun çözülmeyecekti.
O sadece bir pencere.

Niye bu kadar dert ediyorsunuz ki? Kimse pencerenizi açarak size pis iması yapmıyordur, bunu böyle anlayan sizsiniz, toz ve böcek oluyorsa pencereye sineklik yaptırırsınız, ki herkes kendi evinin kokusuna alışık oluyor ama aslında pislikle de alakası yok, havalandırılmadığı zaman evlerin içi de apartmanın içi de kokuyor.

Oturduğum katın penceresini katta oturmayan komşularım bile açıyor hiç rahatsız olmadım ya da pis miyim diye düşünmedim, bizim kattan alt katlara doğru daha iyi hava sirkülasyonu olduğu için açıyorlar, ki ben de alt katların pencerelerini açarım.

Ama kapısının önünde ayakkabı olanlar da kokuyor. Siz de ondan bu olaydan bu kadar rahatsız oluyorsunuz esasında. Siz de farkındasınız.
Bizim de koca apartmanda sadece giriş katta ayakkabı yığan bir tip var. Çok kez kavga ettik artık uğraşmıyorum. Bu kez gitmiş koca ayakkabılık almış koymuş. Leş gibi kokuyor giriş kat ben de her seferinde dış kapıyı açık bırakıyorum.

Back
X