Eltime gıcığım :) :(

frezya58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
17
0
86
Ankara
Küçük eltimle düğünümüz arası 3 gün..hiç sevemedim kendisini ,ukala ve sürekli ön planda olmak istiyor..Herneyse...Benden 8yaş küçük ,ben 28 yalındayım..Bana abla dememesi beni sinir ediyor ..ukala bir şekilde ismimle hitap ediyor..Siz olsanız sinir olmaz mısınız?Ben çok mu abartıyorum.Başka şehirde yaşıyor telde özel günlerde araşıyoruz..Bu bile bana fazla geliyorkötükedihüso

Olmazdim!! Kimse bana abla demek zorunda degilki!

Sen kendine gicik olmak icin bir sebeb ariyon galiba? Ne güzel uzaksin iste, bayramdan bayrama bir alo demekte ne varki?:hulya:

Sakin sen eltini hafiften kiskanmayasin?benneyaptımki

Valla bilemicem zaman gösterecek:) Kıskanıyor da olabilirim ama saygılı bulmuyorum.Daha doğrusu mütevazı değil..Emrivaki konuşuyor yaşına bakmadan ..Haklısınız önemli olan kötü sorunlar yaşamamak.Benim sorun çok mühim değil farkındayım öylesine yazmış bulundum şekerler..

boşver demesse demesin abla desede sanki sen onun ablası gibi mi davranacak?!!

mesafe koyarsın olur biter!!! oda olmuyorsa , yanlış hareketlerini söylersen sevmezse sevmesin!!!
nasıl mutlu olacaksan öyle hareket et!!!

Valla 2 eltim var iksi de annemle hemen hemen yaşıtlar...
Aa ben ikisine de ismiyle hitap ediyorum....
İlk tanıştığımız dönem siz biz diye knuşuyordum. Kendileri dediler, ismiizi kullanabilirsin sadece diye... Görümcelerim de biri benden 6 yaş biri 8 biri de 12 yaş büyük... Üçüne de ismiye hitap ediyorum....
Ne yani ben ukala mı oluyorum....
Takıla takıla buna mı takıldınız...
Bence eltinizin ukalalığı önplanda olma çabasından ziyade sizin kendinizi frenlemeniz gerekiyor...
Çok önyargılısınız...
Uzaksınız birbirinizden ana kırkta yılda bir bayramlarda telefonaşmak bile size fazla geliyorsa bence o ukala değil siz gereğinden fazla önyargılısınız....

boşver demesse demesin abla desede sanki sen onun ablası gibi mi davranacak?!!

mesafe koyarsın olur biter!!! oda olmuyorsa , yanlış hareketlerini söylersen sevmezse sevmesin!!!
nasıl mutlu olacaksan öyle hareket et!!!

haklısın aslında konuşmaya düşünmeye de değmez..dün telde konuştuk ordan aklımda kaldı işte...Bana telde şöyle diyor.."Esra nasılsın bakalım ?! " bu bakalım kelimesi ne onu anlamıyorum...amaan benimki de laf işte kız:sm_confused:lar..Köylüleri aşağılamak için demiyorum kizse yanlış anlamasın ama bu kız ilkokul mezunu ,şivesi falan var..sakın yanlış anlamayın, küçümsemiyorum..Benimle konuşurken ses tonunu falan değiştiriyor,doğal bulmuyorum,yaşına ve konumuna göre ukala,bilmiş..neyseki aynı şehirde değiliz

Ablayla saygı olmaz ki güzelim
Saygı davranışta görülür
Bende eşimin ablalarına abla demiyorum
Çünkü benim ablam yok ve ben kendi ailem içinde torunlardan da en büyüktüm
Haliyle abla kavramına pek alışık değildim
Eşime sordum dilim dönmüyor abla demeye sorun olur mu dedim
Yok canım onlar takmaz öyle şeye dedi bende isimleriyle hitap ediyorum
Emrivaki konuşmasına gelince seneden seneye görüşeceksiniz ya idare ediver
Yada sevimli bi dille uyarabilirsin
Allah başka dert vermesin bunlar basit şeyler

Sizin Fesatlığınızdan Olabilir Fikrimce...
Yakın görüyorki Abla demiyor..Evinize yuvanıza burnunu sokmuyor
Yada Eşinizin ailesiyle aranızı açmıyor
Yada iki kardeşi düşman etmiyor

Dua edin derim...Ne eltiler var..

Senin durumun çok çok farklı arkadaşım.Ne yazmışsın bak ,İLK TANIŞTIĞIMIZDA SİZLİ BİZLİ KONUŞUYORDUK ŞİMDİ İSİMLERİNİ SÖYLÜYORUM demişsin..Biz yeni tanıştığımızdan beri böyleyiz ok anladın mı?Hala da tanımıyorum onu ben 1 yıllık evliyim ve onu görmüyorum.Yani hiç bir samimiyetimiz yok.Samimi olmadığım biri bana neden bukadar ukala onu anlamıyorum sadece

ya şimdi bana kızacaksın ama ne var bunda demek istiyorum, benim kaynım bendenm 9 yaş küçük ve ilerde eltimde benden 9-10 küçük olur herhalde, bana abla demese ismimi söylese, vallahi aklıma bile gelmez neden abla demiyor diye, takacak konu değil bence bu
iyi tarafından bak demekki seni yaşıtı kadar genç görüyor

Ya canım bana fesat dşyosun bak ben sana canım diyorum.O şahısla aynı şehirde olmadığımızdan zaten sorun yaşamıyoruz anladın mı?Uzaakken bile konuşma tarzı hoşuma gitmiyor yakın olsak ne olurdu?Ayrıca benim başka eltilerimde var gözüm..Annem yaşımda olanlar da var..Onlar ayrı bir sorun ama ben gidip onlara saygısızlık etmiyorum yaşıma bakmadan..

Arkadasim bunca olumsuz özellikleri oldugnu düsündügün bir insani neden kiskaniyorsunki?

benim eltim benden 5 yaş büyük, kaynıma abi diyorum ama eltime ismiyle hitap ediyorum. hiç de bozulduğunu sezmedim bugüne kadar. Gıcık ve ukala olmasından dolayı batıyordur bu size, yoksa sıcak kanlı uyumlu biri olsa umursamazdınız. Sevmiyorsanız aramak bile külfet olabilir ama siz büyüksünüz. Bence daha ılımlı davranmalısınız. Onun da "elti" kavramına karşı önyargıları var belki de, belki sizden göreceği tavır karşısında onun da davranışları şekillenecek. Bir süre sıcak davranın bence, değişme olmazsa o zaman bu şekilde düşünürsünüz. hemen ipleri koparmayın.

Arkadasim bunca olumsuz özellikleri oldugnu düsündügün bir insani neden kiskaniyorsunki?

Ben onu kıskanıyorum demedim ki ..Kendi duyguları analiz ediyorum kendimde de hata aramak istiyorum..Belki ben fazla resmiyim..Fakat onu hiç bir eltim sevmiyor.kaba olduğunu söylüyor herkes.Hatta 45 yaşındaki eltim düğünde onun ayağına basmış yanlışlıkla arkası dönükmüş ona demişki bu ukala "" ohaa önüne bak""ve onu sırtından iteklemiş.Büyük elti kibarlık öğren demiş.O DA senden mi öğrenecem demiş.Yani kısacası tanımadığı kişilere kaba davranıyor.Ben kimseyi takmam edası var kafamçokkarıştı ....Diyeceksiniz sen niye takıyosun dün tl de konuştuk ordan aklımda kalmış hergün oturup bunu düşünmüyorum.O nekadar öyle davransa da ben saygısızlık etmiyorum hemen konuşmayı bitiriyorum..

Bazı arkadaşlar kayınlarına ve eltilerine ismi ile hitap ettiklerini ve sorun olmadığını yazmış fakat herkesin ilişkisi ve kişiliği farklı ...sevdiğin samimi olduğun kişinin sana ismi ile hitap etmesi seni rahatsız etmeyebilir ama tanımadığın hoşlanmadığın birinin bunu yapması doğru değil bence

benim eltim yok gelecekteki eltim için konuştum rahatsız olmam diye, bunda saygısızlık olarak görmüyorum, bakarsın kimsidi de abla demesini samimiyetsiz ve saygısız bulabilir, göreceli kavramlar yani, birazda nasıl bakarsan öyle görürsün meselesi

ilk mesajında ben mi abartıyorum demişsin ve abartıyosun demeye çalışan bi sürü üye olmuş, şimdide onlara kızıyorsun, ben senin yerinde olsam o yorumlardan ders çıkarırım, herkes evet çok saygısız eltin dese başlığının ne anlamı olurdu ki, farklı görüşlere açık olmak, farklı açılardan bakmak değil mi amaç
:sm_confused:

Farklı görüşler almak için buraya yazdım zaten kimseye de kızdığım yok.Herkese ve sana teşekkür ediyorum yorumladığınız için..Aslında kimin kime nasıl davrandığını buradan net anlayamayız.Yaşamak görmek lazım..Tşkler kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…