Eltime gıcığım :) :(

Bu mudur? Budur. a.s. kaydirigubbakcemile5

Yaa birbirinden uzak oturan sadece ve sadece özel günlerde telefonla konuşan iki elti, neyi paylaşamaz, neyi kıskanır...
Abla dememiş de, ukala davranmışta, napıyosun bakalım demiş de....
Sanırım sizin başka derdiniz yok...
Zaten çok takmadığınızı söylemişsiniz, telefon görüşmesi üzerine kızıp buraya yazdığınızı söylemişsiniz ama yani bence siz farkında değilsiniz ama kafaya fena halde takmışsınız....
Sadece tel meselesi olsa eltimle telde konuştum bana isminle hitap ediyor, gene öyle yaptı sinir oldum derdiniz...
Eltinizin ne ukalalığı kaldı ne köylülüğü ne cahilliği ne şivesi....
PArdon ama siz şivenizi nasıl bıraktınız.... Şiveli konuşmadan İstanbul türkçesi ile konuşmaya çalışarak değil mi...
Eee eltiniz de şivesinden kurtulmak daha düzgün konuşmak isiyordur belki, ve sizinle de şiveyle değil İstanbul türkçesiyle konuşarak pratik yapıyordur... Bunun aslını inkar etmekle şiveli konuşuyor ama benle konuşurken yapmacık konuşuyor diye yargılama hakkınız yokki....
Ben aksine sizin kıskanç ve ukalaca tavırlarınıza karşılık eltinin size isminizle hiyap ederek, napıyosun bakalım gibi gençlerin kullandığı günlük dil ile konuşarsak sizinle samimiyet kurmaya çalışıyor gibi geldi...

eltim benden 8 yaş büyük ,ne abla ne yenge ,ismi ile hitap ederim ,ben ukalamıyım saygısızmıyım ???

valla ben de küçük eltiyim , isimleriyle hitap ediyorum bitek eşimin abisine abi derim o kadar onunla da aramızda 13 yaş falan var ondan

kız bir konu açmış,açtığına pişman etmişsiniz,
bence sorun abla dememesinden ziyade saygıszlığı,
konu sahibine katılıyorum, cahille uğraşmak zordur, başına gelmeyen bilmez, Aynısı bende de vardı,
kız birden havaalara girip,saygısızlık yapmaya baaşlayınca hiçç çekilmiyor doğrusu,
hoooop bakalım dedim koydum tavrımı, asla samimi olmadım,araya mesafe koydum,çünkü samimi olsan arkadan laflar,gelmeye başlayacaktı.
mesafeyi koyunca oda kendini frenlemek zorunda kalıyor.
herkes evinde mutlu olsun,işim olmaz o eltiyle kafamda o kadar rahatki,
büyük eltimde son derece olgun biri, her zaman konuşuruz kendisine yenge derim.
arkaadaşım sende canını sıkma koy mesafeni,o anlar

Arkadaşa fazla yüklenme
olmuş 1.Biz türk toplumu olarak her zaman ne öğrenmişizdir saygılı bir şekilde hitap etmeyi.Ne demek yani kayını eşinden küçük ve onun eşinin ona tabikide yenge demesi lazım.Bana eşimin arkadaşları benden kaç yaş büyükler yenge derler ama ben eşimin kardeşlerinden o saygıyı göremedim.Anlayacağınız biz türk toplumuyuz ve batılaşmayın bence arkadaşlar örf ve adetlerimize saygılı olalım.Bende eşimin kardeşlerinden bıktım evlenmez olaydım keşke insanların hepsi aynı değildir unutmayın çoğu aile oğulları evlenince kendilerini bir halt zannediyor aslında hiç bir şeyler.Kimseye yaptıramadıklarını geline yaptırmak isterler eğer gelinseniz ne yapsanız ellere yaranamazsınız.Kusura bakmayın ben ailesinden çok bunaldım bunalanlarıda kınamayın.

amaaan boşver ister abla desin, ister adını söylesin.
yılda birkaç kez görüştüğün biri için kafana takmaya bile değmez.

benimde görümcem benden 5 yaş küçük adımı sölüyordu bazen annesi kızdı
ya abla de ya yenge de dedi bende ne isterse onu desin nolucak dedim ama kayınvalideme bunu anlatamadm şimdi görümceme dedim annenlerin yanında yenge de de kızlarla beraber toplandığımızda başbaşa adımı sölüyorr ..

şimdi bir konu açayım bende görümcem annesinin yanında yenge diyor onlar yokken adımı sölüyor pehhh

derdime bakkk beee

kimse benim eltim kadar olamz heralde.kıskançlık,hasetlik,dedikodu hepsi onda.allah yardımcımız olsun. Ortak kuma gemisi yürümüş elti gemisi yürümemiş

bence sen onu kıskanıyosun aranızda 8 yaş varmış nolcak canm abla demesi hiç hoşuna gitmezdi dahada gıcık olurdun

Arkadaş belki duygularını tam olarak ifade edememiş ama çok yüklenilmişş..asıl sen onu kıskanıyosun falan denilmiş.
Banada böyle yapılsa bende sinir olurdum abla dememesine hiç takılmazdımda telde bana ''derman nasılsın bakalım'' lafını sölemesine tepem atardı gerçekten...
Çok samimi olabilirim abla denmeside şart değil ama saygısızlık, kendini beğenmişlik,olduğundan farklı görünmeye çalışan yapmacık ve en önemliside üstünlük kurma çabalarına asla tahammül edemezdim bende...
Ama uzaksın her zaman bu tavırları görmek zorunda değilsin yaa boşver canım bak keyfine yuvanda mutlu ol...sen kendini bildikten sonra bırak kendi kendine konuşsun dursun cahilliğine ver..

Son düzenleme:
bence bu kadar takılmayın, ne güzel işte bırakın abla demesin. anlaşılan siz; o sizi saysın diye bekliyorsunuz ama arkadaşların dediği gibi abla demekle saygı olmaz ki. hem büyüksünüz madem hiç takmayın, hatta birşey yapılacağı zaman "hadi bakalım sen küçüksün sen yap hem öğrenirsin" diye takılın. çok sallamayın da o size özensin.

ayy siz her gıcık olduğunuzu kıskanıyormusunuz ...
kıskandığınız içinmi gıcık geliyor !!!!!

elbetteki değil...

bir eylem olur.. atıyorum dedikodumu yapan birisi

laf sokmaya çalışan birisi beni kıskanıp takllit eden birisi gıcığıma gidebilir..yada hiççç umursamam....bilemiyorum açıkcası şuan için :icecream:

dediğim gibi eylem olması lazım ..

uzaktan uzağa olduğum özel günler dışında görüşmediğim birisi abla demedi diye

bu kadar hırslanıp kk ya konu açıcak kadar beni rahatsız etmez..

sizin genellediğiniz '' her '' bunu kapsamamıyor anlayacağınız...:hulya:

Bal gibide kapsıyor bahsettiğiniz eylem zaten var bu olayda...
Konu gereksiz olabilir uzaktaki bi insan için açılmış neticede..Orda haklı olabilirsiniz...Ama insanlara kıskançsın demeden bi düşünün... eminimki sizede eltiniz olduğundan farklı görünmeye çabalayıp ''nasılsın bakalım'' diye bilmişlik ve ukalalık yapmaya kalksa sizde gıcık olurdunuz...Kendinizi koyun arkadaşın yerine ...Hem derdi tek abla dememesi değilki kendini beğenmişlik yapıp ukalaca konuşması...
Bu kadar sorun etmemesi gerektiğini zaten biliyorum! söyledimde ona bunu...

Son düzenleme:
bence çok abartılacak bir durum değil heleki uzak yerlerde olup ayda yılda birkere görüştüğüm bi insan için hiç umrumda olmaz ama konuyu açan arkadaşımız demekki bu durumdan rahatsız oluyor ki paylaşmak istemiş ancak ben de bu gıcıklığın altında kıskançlık olabileceğini düşünmemiştim çünkü herkes herkesi sevmek zorunda değil ısınamamıştır hem bana eltin de biraz ukala saygısız gibi geldi canım..a.slmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…