Eltime takılan altınla bana takılan arasındaki fark

Sizin altinlarinizi kim aldı?
Eltinin altinlarini kim alıyor?

Aaaa iyi de hanfendi.
Siz hakkınızı alamadınız diye herkes sus pus mu olsun istiyorsunuz?

Elitinizin altınlarını sizin eşiniz mi almış? Ay kusura bakmayın ama ben eşim dışında kimseden bir çöp beklemedim onunda durumu neye el verdiyse odur. Kv kp yaptıysa altınlarınızı teşekkür etmeniz gerekirken afedersiniz sidik yarıştırmanın lüzumu yok. Siz evlenirken durumları ona elvermiştir o kadar yapabilmişlerdir. Yada gönüllerinden o kadar gelmiştir size o kadar ona o kadar yapmışlardır bunu nasıl isteyeceksiniz?

Benim de fark varmış ama ben farkında değildim. Farkında olsam da kimseden istemezdim. Geçen bayram kayınvalidem kızım sende durumumuz böyle böyleydi, bu kadarını yapamamıştık diyip yüklüce bi altın verdi. Mutlu oldum tabi ama vermese de eltime şöyle yaptınız bana böyle diyip istemezdim ( zaten farketmemiştim ). Hele eşimi asla darlamam. Ha ona göre davranırım evet. (Altınları eş ailesinin aldığını varsayarak yazıyorum)

Eltime ne takıldığını hiç bilmiyorum, onun da bana ne takıldığını umursadığını hiç sanmıyorum. Aileden ilk evlenen kaynım olduğu için eş, dost ona daha çok takmış tek bilgim bu. Ona da zaten laf edemem. Bize takılanların da çoğu eşimin tarafından geldi, beklentim pek yoktu ama yine de hüsrana uğramadım değil kendi tarafımdan. Siz yuvanızda iyi olmaya bakın, bunlar o kadar da önemli değil.

İkinizin düğününü eşyalarını kim yaptığına göre değişir. Mesela kayın biraderin kendi eşyasını kendi almıştır düğününü kendi yapmıştır ama sizinkini daha çok kayınvalidenler destek olmuştur . Onlar da fazla altın takarak destek olmak istemislerdir Ya da ikisini de eşleriniz yaptı ise bu durum gayet uygun . Bence bunlara açıklık getirmeniz gerekli

Canım şimdi konuya tamamen altın olarak bakma size eşya da alınmıştır onlar kendileri almıştır gibi gibi ordan dengelenmiştir yada kaynın çalışıp birikim yapmıştır eğer bu gibi durumlar yoksa herkese herşey aynı olduysa altınlarda haksızlık olduysa tek düğün geçince söyle bana bunlar bunlar olmadı haksızlık olmasın de

Bu sebeple Allah nasip ederse oğullarım da evlenir de düğün yaparsa ikisine de birer bilezik ötesini kocaları yapsın.. gelinler çok bilezik istiyorlarsa kocalarından istesin banane.. bilmem kaç yaşına gelmişsin tam çocukları büyüttüm oh rahat ettim diyeceğim bi de gelinlerin ona fazla yaptın bana az yaptın darlamaları ile uğraşmak istemiyorum

Valla benim umrumda olmazdı, olmadı da.

Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.

Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.

Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.

Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.

Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.

Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.

Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.

Yok artık.
Aynı adamla mı evleniyorsunuz?
O sizin eltiniz, kumanız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…