- Konu Sahibi flowerworld
-
fark olması haksızlık degil mi y
Seninkiler zenginmis iyi takılmıs zaten bos bos mgüt vermeniz yok mu ya
Gerçekten çok acı.. peki iki oğlana/iki geline bu kadar farklı davranmalarının sebebi nedir sizce? Ya da eşiniz sormadı mı hiç ailenize?Valla benim umrumda olmazdı, olmadı da.
Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.
Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.
Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.
Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.
Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.
Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.
Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.
Eltime 10 bilezik takılmış 20 yıl önce. Şuanki şartlar farklı bana 2 bilezik takıldı. Napayım kayınpederin boğazına mı yapışayım yani bizene bu bizi ilgilendirmezEşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Icime oturdu ya.Valla benim umrumda olmazdı, olmadı da.
Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.
Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.
Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.
Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.
Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.
Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.
Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.
Evet değil!
Ben de çok sinirlendim.
Altını çok takılanlar yorum yapmasın şekerim
Ona kocası okadar almış sizin kocanız size okadar almış.Eşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Bilemem… Açıkçası umrumda da değil. Zaten onlar eşimin ailesi. Görüşmek isterse kendisi görüşür. Benim içinse eşimden önce hiç kimse idiler. Eşimden sonra onun hatrına bir süre hayatımda oldular. Ama artık tahammül seviyemi aşınca da çıktılar hayatımdan. Ben kendi kurduğum aileme ve huzuruma bakarım. Onların kiminle ne yaptığı benim meselem değil.Gerçekten çok acı.. peki iki oğlana/iki geline bu kadar farklı davranmalarının sebebi nedir sizce? Ya da eşiniz sormadı mı hiç ailenize?
Ben de bilmiyorum. Bu sadece bir örnek ayrıca. Bize yapılanları yazsam burda destan olur da konu sahibine saygısızlık olmasın diye ilk mesajdaki kadarıyla kalsın. Kötülüklerinde boğulsunlar ama Allah kimseyi kimseye de muhtaç etmesin. Benim için yok hükmündeler.Icime oturdu ya.
Para vermek icin cocuguna ev temizletmek nasil bir kotuluk seviyesidir
Yuh artık. Eşyayı altını filan umursamam da. Oğluna gel evimi temizle öyle vereyim ne demek ya. İlk defa duyuyorum böyle bisey. Allah sizi Bi daha onlara muhtaç etmesin bacım. Ne biçim aile beValla benim umrumda olmazdı, olmadı da.
Amin. Öyle bir aile işte… Onların umursamazlığında ve kötülüğünde çok az insan gördüm. Kendi evlatlarına bile merhametleri yok. Gerçi diğerine var da, beni benim eşim ilgilendiriyor.Yuh artık. Eşyayı altını filan umursamam da. Oğluna gel evimi temizle öyle vereyim ne demek ya. İlk defa duyuyorum böyle bisey. Allah sizi Bi daha onlara muhtaç etmesin bacım. Ne biçim aile be
E İİ kadın hak geçmesin diye sonra altın yapmış vermiş. Allah razı olsun valla. Benimki ben balayındayken bileziğimi bozmuştu üstüne yattıBenim de fark varmış ama ben farkında değildim. Farkında olsam da kimseden istemezdim. Geçen bayram kayınvalidem kızım sende durumumuz böyle böyleydi, bu kadarını yapamamıştık diyip yüklüce bi altın verdi. Mutlu oldum tabi ama vermese de eltime şöyle yaptınız bana böyle diyip istemezdim ( zaten farketmemiştim ). Hele eşimi asla darlamam. Ha ona göre davranırım evet.(Altınları eş ailesinin aldığını varsayarak yazıyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?