Eltime ve kayınvalideme nasıl davranmalıyım?

cilek receli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2010
203
73
323
Kızlar merhaba,
Belki biraz çocukça olacak ama aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak ve düşüncelerinizi almak istiyorum. 3 yıllık evliyim. Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşıyorum hatta kv deyı gerçekten arkadaşım / cici annem gibi seviyorum. Yalnız son zamanlarda içimde büyüyen bir düşünce var. Şöyle ki, ben kv me eşimin ailesinde herkese değer veriyorum ve evime geldiklerinde veya her fırsatta memnun etmek için elimden geleni yapıyorum. Söylemek cok hos degıl ama ben ev işlerinde mutfakta becerikliyim evime gelen yemeğimi yiyen memnun kalır beğenir. Eltim de tam tersine hiç birsey yapamayan evine kimseyi kabul etmeyen kabul etse de ağırlayamayan hatta kendini ve eşini doğru durust yedırıp içiremeyen bir insan. Biraz da problemli. ben evlenirken falan cok kıskanmıştı benı bıraz sorunlar olmuştu. Her neyse işte ben de kv de yaslı dıye uzuluyorum bayramda gıderken sarmalarını sarıp gotururum, evini temizlerim temizleyemezsem kadın yollar temızlettırım, ararım, sorarım yanı dusunebıldıgım her yardımı yapmaya çalışıyorum. Eltimse hiç birseye karışmaz yardım etmez 3 yıldır bır kere bıle yemegını yemedim mesela. Ama bununla ılgılı bır sorunum yok. Mesele su, eltımın becerıksızlıgınden dolayı kv dem oğluna ve torununa uzuldugu ıcın herhalde sureklı bunlara sarma sarar dondurucusuna yollar, köyden kolı yapar yollar, çocuklarına alır haftalarca bakar v.s. Ama bana sarma sarmaz, köyden malzeme yollamaz v.s. Ben böyle bırsey yapmalarını beklemiyorum zaten ama cok uzuluyorum ben onlara bu kadar ıyılık yaparken onların hala eltım ıcın bu kadar fedakarlık yapıp benı görmezden gelmesıne. Dayanamadım esıme soyledım durumu. O da bana onların kotu bır evlılıgı var maddı durumları da daha kotu bızden o yüzden yapıor uzuluyor onlara. Yoksa annem senı kendı kızı gıbı sevıyor.Yelda ( Eltım) kıyaslanamaz bıle yerınız annem ıcın. Annem sureklı bana dua edıyor senınle evlendıgım ıcın vs. dedı. Bu arada bız kırada oturuyoruz ama eltım kv demın ıkıncı evınde kıra odemeden oturuyor.
Ilk zamanlar fazla takmıyordum ama artık resmen sınır oluyorum. Bu yüzden eltiyle ılıskımde bozuluyor görüşmek ıstemıyorum, o gelecekse yemek yapmak ıstemıyorum falan. Bu arada eltının zaten tanıştığımız ılk günden berı böyle kıskanç kıskanç ıgneleyıcı laflarını duymazdan geliyorum gergınlık olmasın dıye. Ama kv demın bu durumdan rahatsız olduğumu hıssetmesını ıstıyorum. SIzce kırıcı olmadan anne ben bu duruma cok uzuluyorum gıbılerınden konuşsam mı ? Yanlıs da olsa içimde yavaş yavaş büyüyen bir kıskançlık var buna engel olmak istiyorum. Fikirleriniz nedir kızlar siz olsanız nasıl davranırdınız?????

şunu düşün :

HUZURUNDAN ÖNEMLİ Mİ ?

kıskançlık şeytandandır. Sen hanımanne'nin hayır duasını alsan bile yeter sana. her anne kendi kızına karşı böyledir. sana göndermeye gerek duymuyorsa sen zaten bildiğin herşeye yetebildiğin içindir Boşver , eşin seni seviyor mu ? evet. hanımannen seviyor mu ? evet. Kendine yetebiliyor musun ? evet. böyle bir elti yüzünden huzurunu bozmaya değer mi ? hayır.

eltinin iğnelerini de al kendisine sok. iyi niyetle der gibi fakat yüzüne vur. kısasa kısas bacım

eşin sana açıklamış zaten durumu...
gayette mantıklı bi sebep sunmuş sana..
sorun aramaya gerek yok bence...

kv.ne iyilik yapıyosan şunu bunu karıştırmadan Allah rızası için yap
boşver eltiyi filan..kadında iyi biriymiş zaten sorun yok o zaman

Sizin yaptığınızın eltinizin yaptığından bir farkı yok. O da karşılık bekliyor siz de. O en azından yapmıyor, siz yapıp bir de üstüne bişiler bekleyip, huzurunuza nifak sokuyorsunuz.

baştan yazayım bana darılmayın, gücenmeyin tamamen şahsi fikrim kesin böyle diye iddia etmiyorum.

kendi meziyetlerinizle çok övünüyorsunuz ve göze girmeye çok çabalıyorsunuz. kayınvalidenizi çok sevdiğinizden mi yoksa eltiniz yeldaya çok uyuz olduğunuzdan mı bu kadar ilgilisiniz açıkcası ben o ikisini ayıramadım. ailenin kızı gibi görülmek mi istiyorsunuz, o kadından çok mu sevilmek istiyorsunuz vs. bunlar bende hep soru işareti.

gel gelelim zaten ben yemek konusunda çok yetenekliyim o değil diye içinizde bir gereksiz kıyasa girmişsiniz. siz o kadını rakip bellemişsiniz. annesine ondan daha çok iyilik ederek bir fark yaratmaya çalışmışsınız. her neden yapıyorsanız bu yarışı bir şekilde durmanız gerekiyor çünkü bir sebep olduğunu sanmıyorum.

sizin zaten mutfak konusunda yetiniz tamsa size neden sarma sarıp yollasın ya da mutfak alışverişinizi yapsın? kendi ağzınızla söylemişsiniz ben biliyorum işimi yetenekliyim diye. eltiniz bu konuda eksik olduğu için ve demek ki maddi durumu da olmadığı için annesi kızına yardım ediyor. bunun sizin evinizle, hanenizle ya da ikili ilişkilerinizle bir alakası yok ki? o onun kızıyla arasında. ama siz bunu muhtemelen yukarıda dediğim sebeple dert edindiniz. eltiyle yarışmayın. size bir şey kazandırmaz. ondan daha iyi görünmeye de çalışmayın bence kadın da bunu hissediyor ve sizi bu sebeple sevmiyor. evde ikinci bir çocuk olunca küçüğü kıskanan abla gibi olmuşsunuz. yapmayın bunu ilişkileriniz zarar görebilir.

kayınvalidenize de laf arasında bunu "elin çok lezzetli anneciğim bir gün bana da bir sarma sarsana çok isterim" gibi cümlelerle söyleyebilirsiniz, mesajı alacaktır. gidip durumu eltiyle kıyasa çekerseniz çok hoş olmaz.

Son düzenleme:

Kırmızı yere dikkat.

İyiki sorununuz yokmuş, eltinizle ilgili ne kadar aşağılayıcı cümle varsa dökmüşsünüz ama hala da bir sorununuz yok.

Maharet her insana nasip olan birşey değil, siz de şanslı kişilerden olarak bayağı övmüşsünüz zaten kendinizi.

Peki o kadının yapmayıp etmediklerinden size ne? Ben yapıyorum o yapmıyor falan, akşam yemeğiniz ondan mı geliyor? Bir başkasının evinin içi sizi ilgilendirmez diye düşünüyorum.

Siz üstünüze düşen herşeyi yapmışsınız tebrik ederim, kayınvalideniz de üstüne düşeni yapıyor ne var bunda? Eksiği sizde değil onda görmüş ki onu tamamlamaya çalışıyor?

Siz zaten maharetli ellerinizle sarmalar sarıyormuşsunuz, saramayan eltinize de kayınvalideniz gönderiyormuş. Sizin ihtiyacınız mı var? Bence yok.

Ayrıca bu işten bir karşılık bekliyorsanız yapmayın, ben ona yapıyorum o da bana yapsın düşüncesi iyiliğe değil menfaate girer.

yani bence kayınvalidenizle konuşulacak bir konu değil.bu saatten sonra size sarma sarsa dolma sarsa yine mmenun olmazsınız çünkü siz söylediniz diye yapıyor olmuş olacak.. bence boşverin eltiniz zaten psikolojisi bozuk. eşine cocguna yemek bile yapmıyor kayıvalideniz kendi oğluna torununa bile sırf sarıyor o dolmaları.yoksa gelin kimin umrunda

şimdi ben eltinin yerinde olsam kayınvalidene gıcık olurum. bazen benim kayınvalidem de bana gönderdiği erzağı abartıyormuş gibi geliyor, biz aç mı oturuyoruz ki diye sinirleniyorum. yanaış anlamayın ama siz sanırım ev hanımısınız. çünkü hayatta her şey yedirip içirmek üzerine kurulu değil. hatta çok boş bulurum ben de böyle şeyleri... her gün eşime en sağlıklı yemekleri yapıyorum evde pişmeyen sebze yok, börek de yapıyorum, çöreği de yemeyiversin ne yapalım onu da bilmeyivereyim... hamaratlık edelim diye gelmedik dünyaya. o yüzden eltinizle ilgili yorumlarınıza hayret ettim. yediremiyorsa açlıktan da ölmüyorlar işte hayattalar değil mi :)) . ne demek kayınvalidem oğluna üzülüyor... sanki oğlu aldatıldı, insan yerine konmadı falan.... yapmayın Allahaşkına saçmalamayın Allah başka dert vermesin yani...

siz kayınvalidenizle birlik olup çok becerikli bayanlarız imajı çerçevesinde eltinizi kendinizden ayrı bir konumda görüyorsunuz. burdan öyle anlaşılıyor yani.

seninki kusura bakma ama en çok beni sevsin, moduna girer...insanın beceriksizliğini kullanma,yanlış!

bazı şeyleri yaparken insanın içinden gelmeli
sende bugüne kadar içinden gelmiş yapmışsın
eltine yapan sana yapmayan kv yardım etmek içinden gelmiyorsa artık yapmazsın
huzurunu bozmaya kv ile konuşmaya geerek yok bence

Bazı insanlar, sizin deyiminizle 'beceriksiz'dir. Siz kendinizi övüp övüp durmuşsunuz, eltinizi yerin dibine sokmuşsunuz.
Ben de bazen beceriksiz oluyorum, yapamıyorum istesem de, mesela mutfakta çok sakarım, Napayım şimdi öleyim mi
Lütfen kendinizi övmeyin, bırakın başkaları sizi övsün. He bi de yaptığınız iyilikleri karşılıksız yaparsanız hayata daha farklı bi gözle bakarsınız

sanki kendi kendinize bir rekabete girmiş gibisiniz en iyi ben olayım becerikli olayım....eltinizin eksik yönünü kullanıp göze girmeye çalışır gibi bir haliniz var yazdıklarınızı okuyunca akla ilk bu geliyor allah size bazı yetenekler vermiş zaten niye eltinizi kıskanıyorsunuzki

Tam anlamıyla olamdasa hemen hemen aynı seyleri yasıyoruz bi an kndimi hatırladım bu yazıyı okuyunca ben küçük gelinim eltim ilk gelin kendimi övmek içn değil ama ben 5 isem o 2 dir biz kirada yasıyoruz onlar kendi evlerinde hemde ev alınırken eşimin de maddi anlamda destek verdiği evde..kışlık bütün yiyecekler onlara hazırlanır bize hiç bi sey gelmez gitmez üstelik onlar aynı sehirde bz farklı sehirde.hersey onlara biz herseyi kendimiz yapıyoruz düğünümüzü bile kendimiz yaptık esyalarımızı kendimiz aldık tuttuğumuz evi bile sıfır insaattan cıkma haldeyken eşim ben ve erkek kardeşim temizledik üstelik onlara mesafemiz 1 saat biz kocaeli onlar istanbul ne diyeyim ki ne düşüneyim bende bilmiyorum ve 2 bucuk aylık evliyim daha bu aylarda sinirime coktan dokunmaya basladı bile

Bazı arkadaşlar, kendi kızı normal öyle yapması demişler de, ben de dedim eltiyi yanlış mı biliyorum. İki erkek kardeşin eşleri, birbirinin eltisi oluyor. Görümce ile karıştırılmış sanırım. Konuya gelince, benim şahsi fikrim, eltinizle yarış halinde olmayın, iyilik yapmaya devam edin ama kendinizi de sakın ezdirmeyin. Eltinizin iğnelemelerine karşı güçlü durun. Kayınvalideniz anlasa da anlamasa da siz içinizden geldikçe yardım edin. Kimseyle kötü olmanın bir faydası yok, eğer kendisinden hoşlanmıyorsanız daha az görüşürsünüz ama, onun yaptığı gibi iğneleme, laf sokma işlerine hiç girişmeyin derim. Kıskançlık insanı yer bitirir, bu konu üzerinde çok durmayın:)

Şimdi siz daha iyi yemek yapmayı bilebilirsiniz, daha iyi temizlikte yapabilirsiniz, kaynananızı el üstünde de tutabilirsiniz ama o bilmeyebilir, istemeyebilir, uğraşmak istemiyor olabilir eşi memnun kendi memnun, kaynananızda o bilmiyor diye yapıp getiriyor oğlu ve torunu için. Sen zaten diyorsun ben yapıyorum götürüyorum diye. Kendim beceriyorum diye yapabilen biri varken neden sana sarma sarsın ki. Durumları da sizden kötüymüş o yüzden onlara o evi vermişler ama sadece oturuyorlar sonuçta üstlerine yapmamışlar. Neden sorun ediyorsunuz anlayamadım kaynananızla sorununuz yok eltinizle tartışmanız yok, kaynananız sizin yapabildiklerinizin farkında ama herkes bir değil bende herşeyi biliyorum yapıyorum ama yakın bir arkadaşım benden 10 yaş büyük çalışmış hiç yemek vs. yapmamış yeni evlendi temizliği çok iyidir ama yemek çeşidi pek bilmez en basitini bile ancak eşiyle iyi anlaşıyorlar eşi de hiç sorun etmiyor. Siz de etmeyin kendi yuvanızın huzuruna bakın.

Arkadaslar sanırım yanlış anlaşıldım. Ben ılk yazdığımda da belırttım ben kv den bı beklentı ıcıne gırerek yapmadım bugüne kadar yaptıklarımı kı bundan sonra da yapıcam yıne. Eltımle ilgili olarak kast ettiğimde kendi evinde yapıp yapmaması, ailesi v.s. değil Beraber olduğumuz zamanlarda (uzak yasıyoruz o nedenle bıze sık sık kalmaya gelırler) kv de de ya da benım evımde, hersey benım uzerıme kalıyor. Bundan rahatsız oluyorum. Yemek becerı ısı olabılır ama mutfak toplamak v.s. becerı ısı degıl. Herkes yapabılıyor. Anlatmaya calıstıgım buydu.

Bazı arkadaşlar en cok benı sevsın ıstıyorsun ondan yapıyorsun demısler. Aslında benım bu düşünceye kapılmamdaki en büyük etken ben kv demı cok sevıyorum annemle paylaşamadığım seylerı onunla paylaşıyorum o nedenle sanırım bu duygulara kapıldım.

Kıskançlık seytandandır demıs bır arkadaşımız. Tesekkur ederım. Haklısınız ama günlük hayatta ınsan bazen duygularına ve seytana yenılebılıyor.

Bu arada ev hanımı olduğumu söyleyen bır arkadaş da var. Sadece bılgınız ıcın soyluyorum, yurtdışında burslu yüksek lısans+doktora yapmış, üniversitede öğretim görevliliği yapan bir kimya mühendisiyim. Tek derdım de yedirmek ıcırmek degıl ancak aile ilişkilerinde ozellıkle anne babanın hatrının sonsuz olduğunu ve iyi ağırlanmaları gerektıgını düşünüyorum o kadar. On yargılı olmayınız lütfen.

Genel olarak hepınıze yorumlarınız ıcın teşekkür ederım. Bu dusunceler aklıma geldıkce kendımı sozlerınızı hatırlayarak telkın etmeye calısıcam. Huzursuzluk çıksın ıstemıyorum ılerıde o nedenle kv ıle konuşmalı mıyım dıye sormuştum. Yorumlarınız ıcın teşekkür ederım tekrardan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…