Eltime ve kayınvalideme nasıl davranmalıyım?

bencede kv nize karşı beklentiniz olmadan iyilik yapmış olsaydınız gereksiz bir kıyaslama içinde olmasaydınız. şu anda bu düşünce içinde olmazdınız. yanlış anlamayın lütfen dediğimi zaman zaman şeytan vesvese veriyo içimize. eşiniz çok mantıklı bi açıklama yapmış. sen evinde yapıyosun ediyosun kv ye bile yemek yolluyosun.

eltinde bu durum yok çoluk çocuk oğlu doysun diye oda bi yanadan uğraşıyo. bence kv niz iyi bir kadın başkası olsa diğer gelin nasıl yapıyosa oda yapsın der. her fırsatta öteki geline sizle ilgili laf sokardı ama gelinini öyle kabullenmiş oğlunun yuvası için kendiside çabalıyo

Sen doğru yoldasın bence elinden geleni en iyi şekilde yapıyorsun ..Ama eğer böyle bir durum varsa kıskanmayı bırakmalısın, çünkü yaptığın iyiliklerde sonra kötü yorumlanabilir .Kayın validen büyük ihtimalle seni kendine yakın gördüğü için böyle kıskançlık gibi bir durum olabileceğini düşünememiş olup, sana bir şeyler yapma gereğinde bulunmuyor olabilir.Kendini eltinin yerine koy aynı durumda sen olsaydın kayın validen onu bırakıp sana yardım etmeye çalışacaktı.Eğer o durumda yani eltinin durumunda olup sana yardım etmediğini görseydin daha çok üzülüyor olabilirdin.Bu yüzden takma kafana derim ben ...

gereksiz bir dert edinmişsin kendine.. kayınvaliden farkında olmadan ayrım yapıyor.. ama kötü niyeti olduğunu sanmıyorum.. sadece eltin değil, eltinin eşinde de benzer bir durum söz konusu demekki anne o sebepten üstlerine düşüyor olabilir.. hiç mevzuyu açıp yanlış anlaşılmalara sebebiyet verme bence.. zaten herkes tarafından seviliyorsun.. şu ev mevzusuna takıldım ben ama onu da eltine değil oğlu ve varsa torunlarına iyilik olsun diye yapmıştır kadın.. sen mi büyük gelinsin o mu bilmiyorum.. ama böyle sevilip saygı görüyorken eşinde senin yanındayken bu tür şeylere kafanı takma derim ben..

yaptıklarınızı Allah rızası için yapın,
başkalarından birşey bekleyerek yapmayın bence,
daha mutlu olursunuz öyle...
yani boşverin eltinizi falan. kapınızı kapatın,
o tarz sorunlar hep beyninizinde yuvanızdan da uzakta kalsın.

maşallah çok maharetliymişsiniz.
konunuz bir nevi kendinizi yüceltip,eltinizi ''kaka''lamanız olmuş.
her insan becerikli olamaz.
onun yapmadığı şeyleri sorgulamak yerine,
kendi iyiliklerinizin karşılığını beklememeyi deneyin.
o zaman daha mutlu olursunuz.
ha böyle sürekli takdir görmek istiyorsanız hiç yapmayın bu da hoş değil.
zaten kayınvalideniz sizi çok sevdiğini hem size hem eşinize söylüyormuş,
eltinize neden ekstra yardım ettiğinide açıklamış eşinize.
e o zaman sorun yok.

not:bende eltiniz gibi beceriksiz,eşime ve kendime tam bakamayan hatta çoğu zaman yemek konusunu kocası eline almış,misafir ağırlarken eli ayağına dolaşıp ne yapacağını bilemeyen biriyim ve ben böyle de mutluyum.kayınvalidem ben beceremiyorum diye bana ayda 1 kez yaprak sarması yufka vs yollar.bunda hiç bir sıkıntı görmedik ne ben ne kv ne eltim.
galiba birazda nerden bakmak istediğinizle alakalı.
siz mükemmel olabilirsiniz ama başkası öyle değil diye,ekstra ilgi,takdir beklemek de çok mükemmelce bir tavır değil öyle değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…