Eltimin ailesi

ben bir sorun göremedim. bu tarz adetlerden de nefret ediyorum. ne yaparsan yap yaranamazsın

Ayıp etmişler siz de onlarinkine alamazsınız hediye. Ya da alırsınız çocuk sevindirmek başka bişey çünkü.

Allahim sen beni boyle adetlerden uzak tut. Boyle adetlere tapan insanlardan da uzak tut. Biri bana boyle hediye getirse ne diye getirdi diye dusunurdum herhalde normal evlilil bohcalarin sacmaligi bitmedi simdi bunlarmi basladi.
Birde bu yuzden insanlar birbirlerine kusuyor kiriliyor...yarebbim.

Son düzenleme:
sizin dert ettiğiniz şeyi nimet sayacak insanlar var. Ne güzel şükür edebileceğiniz çocuklarınız var biz ona hediye aldık onlar almadı diye kendi kendinizi doldurup yok yere huzurunuzu kaçırmayın. En güzel hediyeyi Allah bana armağan etmiş zaten diye düşünün.

Yahu adı ustunde bebek bohcasinda sadece bebek eşyası olmazmi ben ilk defa duyuyorum sacma geldi bana

Bence ayıplık bir durum yok.
Kendi kızlarına ve gelinlerine almışlar hediye.
Siz bişeyleri değilsiniz ki.

Sizin aileniz almış, iyi etmiş, nezaket göstermiş, ama herkes aynı değildir, bu da yapmayan kötüdür anlamına gelmez ki.

Bebek bohçasi nedir allasen? Gidip iviz zivir almanin yerine, maddi zorluk çeken aile yardim edilse keşke. Hayatimda ilk defa duyuyorum bunu. Gelin bohçasi bile saçma gelir bana. Demek daha neler neler varmiş.

Ayrica eğer bir ayrimcilik söz konusu ise, bu konu sahibin eşine karşi yapilmiyormu? Yoksa çocuk sadece konu sahibinmi?

Gerçekten hayatta böyle şeyleri dert edecek kadar çok mu vaktiniz var ?
İhtiyacınız olmaıdıgı gibi kimsenin de mecburiyeti yok
Bi kişi doğum yapıyor haricinde herkes kendine pay biçiyor
Hayat o kadar uzun değil yahu .

Benim eltim evlenince herkese bohça yaptı bana yapmadı mesela.
Çok da umursamadım yarası var demek sonra zaten kıskançlığı fesatligi cıktı ortaya.
Hep bana karşı bi kıskançlığı vardi halada devam.
Gorusmuyorum ama.

ben bir sorun göremedim. bu tarz adetlerden de nefret ediyorum. ne yaparsan yap yaranamazsın

O kadar haklısın ki, bırak adetleri yapmayı... yahu benim eşim ve tabii ki ben, annesini babasını el üstünde tuttuk... doktorlara götürdük, tatillere çıkardık... ne mi oldu? Ölmeden malları elden çıkaralım, satalım dediler... Ama eşim karşı çıktı, siz ölmeden mal paylaşımı yakışmaz bize, Allah korusun yarın öbür gün bize bir şey olur, siz kalırsınız, o zaman da yaşlılıkta açta açıkta kalırsınız diye... Onlar ne yaptılar dersiniz? Sizin demek ki ihtiyacınız yok deyip malları eşim haricinde kalan diğer 3 kardeş arasında bölüştürdüler... Diğer kardeşlerin sesi bile çıkmadı (!) Bir de normalde annelerine ve babalarına da ilgisizler hatta ara ara bizim yanımızda çekiştirdikleri ve eşimin onları susturduğu bile olmuştu, düşünün...

Ha, böyle bir durum karşısında ben ne mi düşündüm? Eşimi üzdüler ve ev üzerindeki hakkını yediler diye çok bileylendim (eşim bekarken birikimini o evler için harcamış nasılsa evlenmem ve ben zaten kazanırım diye) Ama neticede mal benim mi? Hayır... Benim emeğim var mı? Yok... Eşim isteyerek o zaman yardım etmiş, yardımın sonradan lafı edilir mi? Edilmez... E dedim, o zaman geçmiş olsun... Allah bize yine gönderir... Hak yiyenin "Hak" yanında durmaz, dedim ve yoluma devam ettim... Böyle hak yiyerek yaşayanların da Rabbim er geç ya bu dünyada ya ahirette hesabını nasılsa görür...

Bunları da niye anlattım... Aman eş dost akraba yardım ederken, hediye alırken, destek olurken önce kendinizi sağlama alın... Sonra da unutacağınız ve böyle durumlarda küsmeyeceğiniz meblağlarda yapın yapacağınızı... Kimse kadir kıymet bilmiyor... O yüzden herkese tavsiyem, ölümlü dünyada takmayın böyle şeyleri... Herkes aynı incelikte aynı imanda aynı olgunlukta değil... Bu arada eşimin babası çok dindardır... Görseniz, ohooo mangalda kül bırakmaz, bize ne nasihatler verir... Ama bunu yapan insanın inandığı Rab, benim inandığım Rab değil... nokta.

sizde hamilesiniz ya acaba dogum da mı getirecekler
Yok bana benim ailem getirir zaten onlar bebek görmeye gelirmi bilmem gelmelerinde istemiyorum. Ben zaten bütün çocuklara alıp benim çocuklarimi ayırmaları zoruma gitti görümcemin çocuğuna bile almışlar

konuyla alakasız kusura bakmayın

bebek bohçasını ilk defa duydum
hangi yörenin yakın zamanda çok yakın ailemizden birinin doğumu var ona göre bizde hazırlayalım ne zaman verilir

Ben olsam bende bozulurdum ama eltinin suçu değil sonuçta ailesi patavatsızlık etmiş .

Eltinin görümcesi sizin de görümceniz olmuyor mu. Niye öyle yazdınız ?

S

hangi yörenin yakın zamanda çok yakın ailemizden birinin doğumu var ona göre bizde hazırlayalım ne zaman verilir
Size cvp vermek.istedim :)

Ic anadolu bolgesindeyim ben burda da var bebek bohcasi olayı

Dogumdan sonra olur burda bazilarida önce de götürebiliyor istege göre yani :)

S

Size cvp vermek.istedim :)

Ic anadolu bolgesindeyim ben burda da var bebek bohcasi olayı

Dogumdan sonra olur burda bazilarida önce de götürebiliyor istege göre yani :)

teşekkür ederim biz de yok diğer taraf güneydoğulu
mantığı nedir? yani mesela sadece çocuğa göre mi yoksa böyle normal bohça gibi eltiler falan girecek mi? işin içine ona göre hazırlayalım

bu arada çok çok teşekkür ederim

Bi yöreye aitmi bilmiyorum kızın an nesi bebeğe kızına biseyler aliyo kıyafet tarzı beşik almak isteyen aliyo genelde

Isteyen doğumdan sonra isteyen önce verir benim ailem dogumuma yakın getirmişti

Ya bi tek ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum
Bende hediye almaya bayılırım ama bi o kadar da istemem. Eşim ailem kv dışında . Çünkü hediye demek minnet demek bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…