Eltimin aşağılayıcı konuşmaları (!)

elkelle

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
610
109
18
35
Amasya
Kızlar merhaba, son zamanlarda canımı gerçekten çok sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Bende elti bol maşallah, ama bir tanesi canımı çok sıkmaya başladı. Şöyle ki ; sürekli ben kimseyi statü farkından, eğitim farkından aşağılamam, Allah korusun öyle bi düşünceden içimden düşünsem bile kendim utanırım, lakin bazı insanlar bunu zorlaaaa düşündürtmeye uğraşınca, insan ne yapacağını bilemiyor. İlk başta iyi gibi görünüyodu, aramızda 2 yaş var. Bir rahatsızlık geçirdi 1 aydır su bile alacak olsa ben ordayken koşar ben verirdim, kendisi ev hanımı ve benim maaşımı küçük buluyor. Bi gün maaşımı sordu söyledim "aa ne kadar az" dedi ben böyle kaldım çünkü maaşım az değil çok şükür, az bile olsa sen bi kurumda müdürsün milyarlar alıyosun da ben mi az alıyorum diyesi geliyo insanın tövbe tövbeee
Sonrasında, fiziki olarak eleştirmeleri başladı, şuran çok küçük, buran çok küçük, şu da zayıf ama fiziği güzel, sen zayıfsın ama şuran çıkıyor, buran çıkıyor demeleri beni sinir etmeye başladı
Eşime anlatmıyorum, sevmiyorum bu tip laf taşımaları, ama içimden de çıkmıyor. Bir diğer tavrı da bana bişeyleri empoze etmeye çalışması, yani kendi yaşadığı hayatı benim de yaşamamı istiyor bu biraz dini konularda ağırlıklı. o Yüzden açıklamıyorum ama anlamışsınızdır canlar
İnanın sevemiyorum ki ben her insanı başta çok sever çok cana yakın davranırım, ama bu kadın da beni iten bir şeyler var ve eşime söyleyemiyorum sürekli görmek zorunda kalıyorum bu eleştirel tavrı da canımı çok sıkıyor, sessiz kalıyorum çünkü o an çok şaşırıyorum o söylediği lafa bir şey diyemiyorum, görümcemle de bi iki böyle atışmaları oldu yanımda, ona da laf sokuyor öyle bi tavrı var ki sanki bir tek o biliyor herşeyi. Sizce ne yapmalıyım bu tavrına karşılık ortamı germeden ama kendimi de ezdirmiceğimi nasıl belirtmeliyim ? Şimdiden okuyan yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum .

Son düzenleme:
Şahsen ben bu gibi durumlarda böyle laf söyleyen insanlara güler geçerim, arada şakayla karışık laf sokarım ama asla somurtmam dediğinden rahatsızlık duyduğumu belli etmem zaten rahatsız olmam da çünkü bu gibi insanlar kompleksleri yüzünden bu haldedirler. Bana oran zayıf buran zayıf dese napalım Allah da beni böyle yaratmış der gülümserim.

Her şeyin farkındasınız, sıkıntılı bi tip olduğunu biliyosunuz canınızı sıkmaya değer mi?

Karşı politika uygulayacaksın. ''Evde oturan kadınları anlayamıyorum, nasıl koca eline bakıyorlar'' falan gibi.. Bazı yerlerine kusur bulucaksın.. ''Dudakların küçük sanki, silikon enjekte etmeyi hiç düşündün mü'' gibi..

Yapamam bana yakışmaz diyorsan direkt olarak cevabını vericeksin.. Başka yolu yok arkadaşım.. Çünkü böyle insanlar, sen sustukça üzerine gelmeye devam eder..

daha cok yeni evlisiniz bir ispatlama cabasi vardir. Cok ràhatsie oluyorsaniz ki oluyorsunuzdur gorusmenizi azaltin .ben olsam bu srkilde konusan biriyle basbasa kalmamayà ozen gosteririm. Her zaman ucuncu kisiler olsun ki soyledigi laflarin altindà kàlsin. Ayrica size ignelemelerde bulununca da inceden inceye karsilik verin sonradan bir daha yapamasin. Bazilarina dà hic cevap vermeyin ama bozulfugunuzu da hissettirmeyin. Siei coj iyi anliyorikm bana da vakti zamànindà biri fiziksel bakimdan kucumser konusmustu. O an esim cevabini verdi ben sustum àma evde hungur hungur aglamistim. Hala aklima geldikce sinir olurum ama bazi seylerin cevabi dà cozumu de yok. Uuzak durmàk ve basbasa kalmamak cozum olabilir.

haklısınız başta hiç canımı sıkmıyordum, kompleks deyip geçiyordum ama artık sinir olmaya başladım. Bu tip tavırları benim içten içe onu küçümsememi sağlıyor ve rahatsız oluyorum bu düşüncemden.

Haklısın keşke öyle konuşabilsem ama diyemem, ben öyle aşağılayıcı konuşamam, konuşursam vicdan yaparım o an cevabını vermek daha doğru sanırım

Eşime sadece bi söylediğini söyledim oda o halt etmiş sen boşver dedi

Ben,m bi arkadaşım vardı önceden bana hep erkek olsam senin gbi kızı kaçırmam çok güzelsin diodu vs. Daha sonra arkadaşım bi havalara girdi sürekli bi yerime bi kulp takıo senin elti gibi bnde snir olmaya başladım . Senin saçın orjinal değil kısa hiç uzamıo mu sen yüzüne çok makyaj yapıon ay nasıl sinir ediodu beni . Sonra düşündüm kendime kendime dedim ki kırılcak diye ben neden söylemiom ki dedim ben sinir olcağıma o dert etsin kndine dedim o bana bişi dedi mi bende kndimi över lafı ona getirir bırakırdım . Kadın dediğin bakımlı olcak seksi olcak makyaj yapmazsam pasaklı gibi ne o öyle sende ruh gbi gezion ortalıkta azcık makyaj ypta renk gelsin yüzüne diodum Zayıfım diye laf atıodu hamsi gibisin diyodu ben kendime göreyim ilerde doğum falan zaten bir sürü kilo alınıo ama ben almam benim yapım böyle . Senin dikkat etmen lazım senin yapın var sen bi doğum yapsan alır başını gidersin diyodum şimdi artık yapamıo vazgeçti uğraşmaktan bnce sende böyle yap canım onun içine otursun ki yapamasın

Durum cok acik ve net.
Kendisinde olamayan ama sizde olani cekemiyor.
Size karsi bu tavirla kendi egosunu tatmin etmeye calisiyor.
Merhaba-Merhaba otesine gecmesin sohbetiniz.

Daha çok yeni bir evliliğin var.Sen boşver eltini evliliğine odaklan.Çokta canını sıkıyorsa görüşmelerini azalt.Birşey diyorsa,cevap veremiyorsan sessziliğinle veya uzaklaşarak bozulduğunu belirt.

bendede var öle bi elti canım sürekli laf sokar her karşılaşmamızda Allahtan sık görüşmüyoruz hiçççç takmıyorum dediklerni çünkü herkese aynı benimki o yüzden diğer görümcelerim ve eltilerimde sevmez onu sende takma size bir örnek vereyim ben evlendiğiiz yıllarda çalışıyorsum eltimde çalışmıyordu maddi durumlerıda çok kötüydü bende dedimki seende çalış destek oleşine ne dedi biliyormusunuz eşi demişiki ( çelışan kadını parmaklıyorlar bende dedimki ben yıllardır çalışıyorum kimse parmaklamadı şimdi o çalışıyor ben emekli oldum evdeyim bazen o lafını hatırlatak istiyorum ama onun seviyesine inmek istemiyorum böyle lafının nereye gittiğini düşünmeyen insanlardan hoşlanmıyorum...

ben olsam hem ağzının payını verir hemde eşime anlatırdım hatta belki kafama takmış numarası bile yapardım (ki ben bu tarz şeyleri pek kafama takmam) ve eşimde araya mesafe koyardı ben üzülüyorum die eskisi kadar sık görüşmezdik...
çünkü sevmediğim beni sevmeyen insanlar ile zorunlu olarak 10 dk lık görüşme bile bende haftalarca baş ağrısı yapabiliyor..
ee baş ağrısıda evdeki ve işimdeki verimi düşürüyor ne yapayım..

bazı insanların kıskançlıktan gözleri dönüyor ne dediğini bilmiyorrr

Keşke bende senin gibi "Mükemmel" olsaydım de gül geç...

Böylesine "Aman dikkat et eşinin çalıştığı yerde bayan olması, parmaklar mazallah!" demek lazım ...

Bencede eltin tüm bunlari kıskançlıktan yapıyor. Ama hiç üzülme böyle durumlar çok geliyor insanin başına. Benim eltimde böyle üni. Okuduğum için kiskaniyor ve devamli asagiliyordu. Bende eşime anlattim. Oda nasıl biri oldugunu bildiği icin beni anladi. Artik ayni ortamda bulunmuyoruz çünkü ne zaman gitsek hep eve ağlayarak geliyorum. Sende esinle bi konuş bence..

Canım benim anlamadığım çalışıyorsun ve bu kadar laf sokacak kadar ne arada bir derede görüşüyorsunuz. Bayramdan bayrama görüşün olsun bitsin. Snein kendi çevren arkadaşların ortamın var. Eltinin seviyesiz laflarına katlanmak zorunda değilsin.

Onun eşi iş yerinde kadın gördü mü parmaklıyomuş demek ki. Belki parmaklanma fikri hoşuna gitmiştir ondan işe başlamıştır

Durum cok acik ve net.
Kendisinde olamayan ama sizde olani cekemiyor.
Size karsi bu tavirla kendi egosunu tatmin etmeye calisiyor.
Merhaba-Merhaba otesine gecmesin sohbetiniz.

haklısın bundan sonra pek muhabbet etmemeye çalışıcam bi arkadaşın dediği gibi yalnız kalmamaya dikkat edicem, çünkü hep yalnızken yapıyor.

terbiyesiz kadın, gıcık oldum bak şimdi. O ne biçim bi laf yaa evet parmakları kaldırmış bekliyorlar işyerimizde deseydin tövbe tövbeee....

aynen bende öyleyim bir şeye canımı sıkınca baş ağrısı ve mide krampları başlıyor, eşim onu çok seviyor, anlatırsam içim rahat etmicek, çünkü tuhaf biri bende çözemedim henüz iyi desem değil kötü desem oda değil, erkekleri kandırmak bilirsin kolaydır, eşime önceden yardımı dokunmuş baya, öğrencilik yıllarında. O yüzden sever sayar onu ama beni daha çok sever değil mi bazen anlatmakta fayda var

Aşağılayacak bişi söylememiş ki densiz densiz konuşmuş sadece. Fazla muhatap olmayın madem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…