• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin bu yaptığı tesadüf mü yoksa özellikle mi yapıyor sizce ?

Kusura bakmayında eltim yapmak zorunda değilmiş istemiyorsam bende yapmazmışım sizde dahil bu şekilde yazanları anlamıyorum. Ayrıca kayınvalidem de yeri geldiğinde yardım ediyor kadın gündüz yemek yapıyor biz işteyiz görümcem okulda. Haftada 1 yada 10 günde bir gelip Aksam bi sofra kurmak mı zor geliyor orda herkes yardım ederken o yaya yaya oturuyor..

O zaman senin düsünce tarzina göre o onun ayibi degil mi? Zor ile mi kadina is yaptiracaksin? Sen sonuçta kendi deger yargilarina göre kv'deni yardim etmiyormusun? O'da ayni sekilde yardim etme duygusunu hisetmiyordur?

Yani niye bu kadar kafaya takiyorsun ki? Sonuçta az biraz isse, zaten sen ile görümcen hal ediyorsunuz . Sonuçta eltin sana laf atmadi, dedikodu etmedi, kötü davranmadi. Sirf sofra indirip kaldirmiyor diye cephe almak, yada imali laf atmak bana biraz çoçukça geliyor.

Bende aynen böyleyim. Baskalarin evinde rahat edemiyorum, sanki herkes bana bakiyormus gibi hisediyorum. Zaten o kadar beceriklide degilim. Tabi baskalari evime geldiginde onlari rahat etmek için elimden geleni yaparim.

Bu elti yarismasini anlayamiyorum bu arada. Yani eger kv'deni yardim etmek istiyorsan et, etmek istemiyorsun otur yerine. Bu istek niye elti'ye bagli oluyor ki? Ve ayrica kv'de KENDI EVINDE sofra kurmasi yada kaldirmasi niye bu kadar ayip oluyor ki? Yani kv'de hasta degil birsey degil, niye yapmasin?

Gerçekten ilerde benim eltim konu sahibi gibi düsünürse dedigin gibi hiç tinlamam. Bana ne, o zaman o'da otursun. Kimse ona silah dayayip "sen bu sofrayi indir kaldir" demiyor... :KK14:

Bende becerikli değilim hem de hiç. Annem elimi hiç birşeye sürdürmezdi öyle alıştım napim. Kendi evimde zor yapıyorum zaten. Bi de başkasının evinde başkasının düzenini bilmem etmem ne nereye konur, nerden alıcam off..Zaten ben misafirim azcık orurayım ayda yılda bir gidiyorum bi de misafire iş mi yaptırılır değil mi ama. Ben evimde kimseye birşey yaptırmıyorsam bana da yaptırmasınlar bi zahmet.:KK14:

Bende becerikli değilim hem de hiç. Annem elimi hiç birşeye sürdürmezdi öyle alıştım napim. Kendi evimde zor yapıyorum zaten. Bi de başkasının evinde başkasının düzenini bilmem etmem ne nereye konur, nerden alıcam off..Zaten ben misafirim azcık orurayım ayda yılda bir gidiyorum bi de misafire iş mi yaptırılır değil mi ama. Ben evimde kimseye birşey yaptırmıyorsam bana da yaptırmasınlar bi zahmet.:KK14:

Sofra kurmak için becerikli olmak gerekmiyor.Kaynananızın evinde gidip paşa paşa oturursunuz 2 tabak getirmek yerine sanki çok birşey yapıyormussunuz gibi.

Sofra kurmak için becerikli olmak gerekmiyor. Evlimisiniz değilmisiniz bilmiyorum ama kaynananızın evinde gidip paşa paşa oturursunuz 2 tabak getirmek yerine sanki çok birşey yapıyormussunuz gibi.

Evet evliyim canım aynen dediğin gibi yapıyorum kaynanamın evine gidip paşa paşa oturuyorum 2 tabak bile getirmiyorum. Eltim de bana sıkıysa laf vursun bakalım alır cevabını. Herkes ne yapıyorsa kendine yapar. Eğer yapmak istemiyorsa da kimse yapmasın karşılık bekliyorsa başkası yapmadığı için enayi olduğunu düşünüyorsa, ya da kendi yaptığı için başkasının da yapması gerektiğini düşünüyorsa yapmasın. Yapıyorsa da laf etmesin herkes haddini bilsin.

is bolumu yap mesela, bulasiga gireceksen 'ben yikayayim sen durula' diyebilirsin dogal bi sekilde..

Ayni senin durumundayim, hic becerikli olmadigim gibi elim ayagima da dolasir :KK48:
Ben de evime misafir geldiginde kimseye is yaptirmiyorum, bir arkadasima gittigimde de is yapmak istemiyorum. Sohbet muhabbete gitmisim, bulasiklara falan girisemem oyle. Hatta soyle dusunuyorum maalesef; ev sahibi de ben ayrildiktan sonra yapsin, o da gelsin muhabbet etsin :KK48: En azindan cok kalabalik degilsek bunu yapmali bence.

Evet evliyim canım aynen dediğin gibi yapıyorum kaynanamın evine gidip paşa paşa oturuyorum 2 tabak bile getirmiyorum. Eltim de bana sıkıysa laf vursun bakalım alır cevabını. Herkes ne yapıyorsa kendine yapar. Eğer yapmak istemiyorsa da kimse yapmasın karşılık bekliyorsa başkası yapmadığı için enayi olduğunu düşünüyorsa, ya da kendi yaptığı için başkasının da yapması gerektiğini düşünüyorsa yapmasın. Yapıyorsa da laf etmesin herkes haddini bilsin.

Öncelikle şunu söylemeliyim ben size nasıl siz diye hitap ediyorsam sizden de bunu beklerim birbirimizi tanımıyor etmiyoruz. Yapmak istiyor ya da istemiyor konusu değil bence bu yapılması gerek kimse ona taş tasıcaksın demiyor. Eltiniz size laf vursa cevabınız ne olur çok merak ettim özel değilse. ?

Tam benim kafadasin.

Ayni senin durumundayim, hic becerikli olmadigim gibi elim ayagima da dolasir :KK48:
Ben de evime misafir geldiginde kimseye is yaptirmiyorum, bir arkadasima gittigimde de is yapmak istemiyorum. Sohbet muhabbete gitmisim, bulasiklara falan girisemem oyle. Hatta soyle dusunuyorum maalesef; ev sahibi de ben ayrildiktan sonra yapsin, o da gelsin muhabbet etsin :KK48: En azindan cok kalabalik degilsek bunu yapmali bence.

Kafa yapımız bire bir aynı :KK3:

Öncelikle şunu söylemeliyim ben size nasıl siz diye hitap ediyorsam sizden de bunu beklerim birbirimizi tanımıyor etmiyoruz. Yapmak istiyor ya da istemiyor konusu değil bence bu yapılması gerek kimse ona taş tasıcaksın demiyor. Eltiniz size laf vursa cevabınız ne olur çok merak ettim özel değilse. ?

Öyle laf vurma ne diyceksen açık açık de kıvrıma derim yapmıyorum hadi napıcan göster derim hodri meydan . Yeterince açık mı ??

is bolumu yap mesela, bulasiga gireceksen 'ben yikayayim sen durula' diyebilirsin dogal bi sekilde..

İşe başlayacığımız anda cocugu kucagına alıyor insan söyleyemiyor ki o sırada cagırsan kesin bi olay çıkarır işte cocuk var kucagımda gibi gibi ama iş bittikten sonra yada once cocugu ona buna vermeyi biliyor.

Öyle laf vurma ne diyceksen açık açık de kıvrıma derim yapmıyorum hadi napıcan göster derim hodri meydan . Yeterince açık mı ??

''Öyle laf vurma ne diyceksen açık açık de kıvrıma derim'' burası iyimişte geri kalanı cazgırlıga giriyor bence o nasıl yapıyorsa sizde yapmalısınız buda benim düşüncem. Siz yapmıyorsunuz o baska tabi herkesin ailesinden gördüğü şeylerde değişik tabi.

Allah sizin gibi elti görümce vermesin sizin yapacağınız iş kalsın bence de yapmayın yapmamakla çok doğru ediyosunuz

Valla Allah açık sözlü olmayan kıvıran, yarış içine giren, kendi doğrularını başkasına dayatan, başkasının hayatına, davranışlarına müdahale etme hakkını hadsizce kendinde gören elti görümce vermesin.

Halen anlamakta inat ediyorsunuz, SIZIN ICIN bu yapilmasi gereken birsey. Baskasi için öyle birsey olmayabilir. Bak gördügünüz gibi, sizin gibi düsünmeyelerde var. Niye herkes sizin düsünce tarzina uyumak zorunda ki?

Siz niye kv'denizi yardim etmek istiyorsunuz? Cünkü deger yargilariniza göre normali bu olabilir. Eh peki niye illahi elti ayni seyleri yapmak zorunda?

Artik sanirim sizinki kiskanma boyutuna geldi. Siz orda is yapiyorsunuz ve kimse size madalya taktigi yok, özel muamele gösterdigi yok. O "pasa pasa yayilan" elti ile ayni muamele görüyorsunuz. Hatta hiç kimse o eltiye laf bile edemiyor. Sizde artik kiskanmaktan kendinizi böyle yiyorsunuz. Gerçekten böyle düsünen birine böyle elti diyorum, aferin o kiza vallahi.

Halen anlamakta inat ediyorsunuz, SIZIN ICIN bu yapilmasi gereken birsey. Baskasi için öyle birsey olmayabilir. Bak gördügünüz gibi, sizin gibi düsünmeyelerde var. Niye herkes sizin düsünce tarzina uyumak zorunda ki?

Siz niye kv'denizi yardim etmek istiyorsunuz? Cünkü deger yargilariniza göre normali bu olabilir. Eh peki niye illahi elti ayni seyleri yapmak zorunda?

Artik sanirim sizinki kiskanma boyutuna geldi. Siz orda is yapiyorsunuz ve kimse size madalya taktigi yok, özel muamele gösterdigi yok. O "pasa pasa yayilan" elti ile ayni muamele görüyorsunuz. Hatta hiç kimse o eltiye laf bile edemiyor. Sizde artik kiskanmaktan kendinizi böyle yiyorsunuz. Gerçekten böyle düsünen birine böyle elti diyorum, aferin o kiza vallahi.

Tamam sizsiniz arkadaşım.. ;)

Valla Allah açık sözlü olmayan kıvıran, yarış içine giren, kendi doğrularını başkasına dayatan, başkasının hayatına, davranışlarına müdahale etme hakkını hadsizce kendinde gören elti görümce vermesin.
Açık sözlü olunca ne olacak ki diyosunuz ki göster napcanı yapmıyorum,böyle bir usluba kibar bi cevap verilmez,çok açık saçından tutarım. iş yapmıyosa laf ebeliği yapmasın kimse..kimse kimsenin hizmetçisi değil

''Öyle laf vurma ne diyceksen açık açık de kıvrıma derim'' burası iyimişte geri kalanı cazgırlıga giriyor bence o nasıl yapıyorsa sizde yapmalısınız buda benim düşüncem. Siz yapmıyorsunuz o baska tabi herkesin ailesinden gördüğü şeylerde değişik tabi.

Dediğiniz gibi bu benim doğrum başkasının doğrusu başka olabilir ona da saygı duyarım asla bişeye zorlamam şöyle yapmak zorunda, böyle olmalı demem. Ben ailemden herkesin hayata bakış açısına, özgürlüğüne saygı duymayı öğrendim inanın sofra kurmak kaldırmaktan çok daha önemli bu. Çünkü bu hayattaki tüm sorunların kaynağı insanların kendiş doğrularını başkalarına empoze etmelerinden kaynaklanıyor yani saygısızlıktan.

Back
X